Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - thomee

Sivuja: [1] 2
1
Yhteiskunta / Vs: Pääsykokeisiin valmistautuminen
« : 29.04.11 - klo:14:24 »
Edit. ja disclaimerina nämä pointit vain koskien Helsinkiä. Rolloonhan pääsee kuulemma kuka vaan, joten siitä en tiedä. Kuten en myöskään Turusta :)
[/quote]

Noh noh Chuck. Melkoista huutelua. Itse Rollosta valmistuneena ja sinne kerran pyrkineenä voin sanoa, että ei se mikään ihan helppo homma ollut - vaikka ensimmäisellä yrittämällä sisään mentiinkin. Pääsykoekirjojen sivumäärä on isompi kuin Helsinkiin. Tosin sisään on tilastojen valossa helpompi päästä kuin Helsinkiin, noin 20-25 % pyrkineistä on perinteisesti hyväksytty tiedekuntaan. "Helpon sisäänpääsyn" syynä ei niinkään ole "helpommat" pääsykoevaatimukset, vaan puhtaasti se, että Rolloon pyrkii huomattavasti vähemmän ihmisiä. Tämä kaunistaa sisäänpääsyprosentteja.

Jos jostain syystä käy niin, että ei Helsinkiin pääse, niin itse en ainakaan tuhlaisi kovinkaan montaa kevättä sinne pyrkimiseen vaan suosiolla lukisin Rollon pääsykokeisiin. Tutkinto on muutamia marginaalisia poikkeuksia kurssitarjonnassa lukuun ottamatta sama ja se, että Helsingistä valmistuminen on jotenkin uran kannalta suositeltavamaa tai muuten vain himokkaampaa, on kokolailla myytti. Oma opintomenestys ja aktiivisuus sen ratkaisee. Itse en yhdessäkään oman alan työhaastattelussa ole törmännyt siihen, että Rollosta valmistumisessa olisi jotain negatiivista.

Eipä muuta kuin tsemppiä lukuihin. Ahkeraa työtä koitos vaatii mutta opiskelupaikka palkitsee kyllä tämän vaivan...

2
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 29.04.11 - klo:14:10 »
Luin juuri tovi sitten loppuun Jay Dobyns nimisen entisel ATF agentin kirjan No Angel. Kirja kertoo kyseisen agentin tositapahtumista kertovasta soluttautumisesta Hells Angelsien riveihin. Erittäin hyvää proosaa asiasta kiinnostuneille.

3
Asut ja pukineet / Vs: Kevät- / kesähankintasi?
« : 29.04.11 - klo:14:04 »
Itse täydensin pääsiäisen Madridin matkallani kenkävarastoani loafereilla; lilat, vaaleanpunaiset, punaiset, turkoosit ja kirkkaan siniset. Tavoitteena näiden pariksi on hankkia pikee-paitaan vielä kesähelteillä Michael Douglasit - a.k.a. hikijäljet kainalossa =)

Lisäksi tuli hankittua keväällä tumman beige puuvillapuku italiaiselta Costume Nationalilta ja parit (puniaset ja valeanbeiget) puvunhousun malliset chinot.

Seersucker (sininen ja joku muu väri) pukua vielä kaipailen, mutta Suomesta ei mokomaa oikein tunnu löytyvän. Jos jollain on hyviä vinkkejä (esim. joku verkkokauppa) asian suhteen niin otan vinkit ilolla vastaan. Ebaysta (UK + USA) olen yrittänyt myös metsästää mutta turhaan.

4
Asut ja pukineet / Vs: Burberryn trenssin kaulushärpäke
« : 02.04.11 - klo:22:44 »
Itse en ole vakuuttunut tuosta kauluksen etupuolelle taitettavan kangaspalan tarpeellisuudesta. Sitä vastoin se on erinomianen lisäominaisuus kun tätä solkea kiristää siellä niskanpuolella. Tällöin kaulus pysyy ylhäällä paremmin ja suojaa kolealla säällä hieman enemmän myös kaulan seutua, kun kaulus on kiinni niskassa.

Itse en ole ainakaan keksinyt tällä "härpäkkeelle" muuta käyttötarkoitusta, sillä metallihakanen kiinnitettynä kaulus suojaa jo ilmankin sitä erinomiasesti kaulan seutua.

5
Asut ja pukineet / Vs: Autenttista trenssiä etsimässä
« : 02.04.11 - klo:22:36 »
Itsehän olen ehdottomasti Burberry-miehiä ja olen vakuttunut siitä ett jokaisen herrasmiehen kaapista tulisi löytyä - vähintään - yksi ko. valmistajan trenssitakki (itseltä löytyy niitä yksi kesäversio ja kaksi villakankaista talviversiota). Samalla kannalla on myös yksi maamme harvoista vaatturimestareista, parhaimmalta oppinsa saanut herra Alizad. Kyseinen sijoitus on ehdottomasti hintansa väärti ja kestää kyllä kulutusta ja ajan hammasta.

Hintahaitari näissä trensseissä on kyllä melkoinen ja varsinkin jos uutena ostaa, niin välttämättä ei kannata ostaa sitä halvinta - vaikka sekin on kyllä kallis. Kaikissa Burberryn trensseissä ei ole käytety tuota Thomas Burberryn keksimää gabardiini kangasta van osa n ihan puvillaisia ja ei sovellu kuin maksimissaan kevyeen tihkusateeseen. Mikäli on Burnerryn trenssiä hankkimassa, niin suosittelen kyllä itse vilpittömästi sijoittamaan muutaman satasen lisää hankintaan, jotta saa tämän vedenpitävän kankaan takkiinsa.

Ja ei Turusta sen enempää...

6
Asut ja pukineet / Vs: Matkavinkkejä Milanoon?
« : 19.03.11 - klo:08:45 »
Milano on ainakin omasta mielestäni upea paikka, jossa ei voi muuta kuin su auki ja peukut pystyssä katsella sikäläisten herrojen tyylitajua. Jos on harkinnut oman garderooppinsa täydennystä, niin Milano on oikea paikka - Lontoon ohella - tällaisen operaation toteuttamiseen. 

Kaupungin keskustaalueella ja Vittorio Emmanuel II ostoskeskuksen läheisydessä olevat alueet ovat pullollaan eri tyylisuuntia edustavia pukimoliikkeitä joista varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Tosin hinta saattaa välillä olla melkoisen korkea - mutta laatuhan usein maksaa.

Myös tämän ns. ydinkeskustan (eli siis ostarin alue) ulkopuoleltakin muista kaupunginosista löytyy vaatekauppoja erittäin reilusti.

Italialainen keittiökään ei petä juuri koskaan ja Milanossa en oman visiittini aikana törmännyt kertakaan huonoon ruokaan. Hintataso hieman Suomea huokeampi ruoan suhteen.

 Toinen asia, mitä italialaiset rakastavat pukeutumisen lisäksi, on jäätelö. Näitä suosittelen maistamaan niin paljon vain kun vatsa antaa periksi. Lähes joka kadunkulmassa on erilaisia makuja tarjoava gelateria. Nämä jäätelöpaikat ovat myös ihmisten kohtauspaikkoja, vähän samaan tapaan kuin Briteissä pubit.

Ja jos on hieman enemmän aikaa, niin suosittelen päiväretkeä Milanon eteläpuolella noin reilun tunnin junamatkan päässä sijaistsevaan outlet kylään.
http://www.mcarthurglen.com/locations/italy/serravalle/index.htm


7
Nyt on ikäväkseni pakko todeta, että metsään on mennyt kaikilla osallistujilla tämä haaste. Tämä ei ole mitenkään henkilökohtainen suunsoitto ketän kohtaan, mutta itse en vaan näe näitä kilpailuun osallistuneita kokonaisuuksia millään tapaa silmää miellyttävinä.

Ääneni menee Barcelonalle lähinnä siitä syystä, että hän oli ainoa jolla ei ollut jonkin sortin suhinavaatteita päällään (joskin ne myös olivat kaukana herrasmiestyylistä).

Pahoitelen näin ronskeja kommenttejani mutta halusin olla rehellinen asian suhteen.

8
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 14.02.11 - klo:18:18 »
Tässä tämänpäiväinen toimistolook:


9
Supera: Kengät ovat Bexleyn valmistamat ja mallin nimi on Edward. Suhteellisen herkulliset, vaikka itse sanonkin...

10
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 11.02.11 - klo:12:06 »
Tuukka: Housut ovat samaa kuosia kuin takkikin.

11
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 11.02.11 - klo:09:27 »
Tattista kaikille positiivisista arvioista.

Tässä hieman selitysyrityksiä kiinnittämiinne "epäkohtiin":

Takki on ainakin omasta mielestäni juurikin oikein mitoitettu; se on jopa ehkä hieman löysä rinnan kohdalta. Hihojen pituus näyttää myös kuvassa hieman todellisuutta lyhyemmältä, sillä hihat päättyvät juurikin hieman ranneluuni alapuolelle. Voi olla että kuva vääristää nämä mittasuhteet tai sitten asentoni on vaan jotenkin sellainen, että istuvuus ei näytä luonnolliselta.

Ulkotakki on tarkoitettu kyllä ihan kaksiriviseksi, tosin siitä on kiinni vain kolme alinta nappia.

Hansikkaat ovat beige-ruskea-mustaruutukuosia kämmenosasta (jotka käsittääkseni ovat ruskean sävyjä mustaa lukuun ottamatta). Kämmenpuoli ikävä kyllä on mustaa nahkaa. Kokoruskeat hansikkaat olisivat kyllä toimineet paremmin, mutta sellaisia en ikävä kyllä omista.

Solmio toimii mielestäni myös paremmin paidan cut away kaulusten johdosta paremmin half windsorina. Myös sen väri on tarkoituksella vaaleampi kuin paidan, sillä itse olen jo kauan aikaa sitten hylännyt kultaisen säännöön siitä että solmio ei saisi olla paitaa vaaleampi.

Joka tapauksessa makuasioista ei voi kuin kiistellä ja arvostan kyllä tervehenkistä kritiikkiä...

- T

12
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 10.02.11 - klo:21:00 »
Tässä uusi yritys.

Kiitokset kaikille apua antaneille. Ensikertalaisella meni hieman sormi suuheun ennen kuin onnisti...


13
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 10.02.11 - klo:20:07 »
Tommi: Nyt pakko tunnustaa että en ole yrityksistä huolimatta saanut lisättyä noita kuvia isompina. Minulla on Picasa käytössä ja en vaan yksinkertaisesti keksi miten lisään sieltä kuvia. Koneellani nuo kuvat ovat sen verran isoja, että niitä ei voi suoraan tnne lisätä ensin pienentämättä niitä...

Apua siis kaipailen. Uhaul laittoikin viestiä, että esim. Picasasta käsin voi kuvia lisäillä mutta en ole siinä vielä tosiaan onnistunut...

- T

14
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 10.02.11 - klo:18:59 »
Heippa.

Kävin näin uutena koheltajana lisäämässä tämän viikon kisakuvani epähuomiossa tuonne haaste-ketjuun. Pahoittelut siitä. Tässä tulevat uudelleen.

Ja copypastella vielä sama teksti:

Avaan oman MTOP-haasteurani tällä ruskealla kokonaisuudella, joka päällä ihastutin tänään toimiston tätejä. Ihan vaan lisämausteena mukana myös asuun yhdistämäni ulkovaatetus ja asiaan kuuluva salkku. Jalassa on tummanruskeat mokkanahkaiset full brogue kengät ja vaaleanruskeat sukat, vaikka ne eivät ikävä kyllä kuvista näykään (kuvia olisi mutta tiedostot liian isoja joten en saa niitä lisättyä).

Omalla kohdallani tämä vain yhteen värimaailmaan pukeutuminen ei tuntunut oikeastaan edes haastavalta, sillä olen harrastanut sitä jo jonkun aikaa. Lopputuloksen arviointi jää toki teidän harteillenne...

ChuckBass: Mielettömän hieno kokonaisuus sinulla. Thumbs up!

- T

15
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 08.02.11 - klo:10:02 »
Erinomaisen toimiva kokonaisuus Pchan'lla.

Itse arvostan suuresti juuri takin ja sammareiden harmoniaa - noita ujosti esiin pilkistäviä oransseja sukkia unohtamatta...

Sivuja: [1] 2