Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - tuc

Sivuja: [1]
1
Ajattelin harrastusmielessä kengänkiillottamisen ohella opetella värjäämään/maalaamaan vanhoja kenkiä. Käsittääkseni väriaineita saa helposti, ja ajatuksena olisi aluksi läpivärjäys, eli siis englanninkielisin termein dye eikä paint. Myös käsinmaalaus kiinnostelee, mutta ehkä se on tämän hullutuksen jälkeen seuraava sairauden oire.

Riittääkö Fiebingsin väriaine, kunhan värin saa poistettua (värinpoistoaineita saa onneksi rautakauppatavarana)? Värivoiteilla saa toki tehtyä paljon hyvää, mutta pysyvää värimuutosta hakeva tarvitsee stydympiä välineitä. Nopea googletus opastaa:

https://www.askandyaboutclothes.com/forum/threads/advice-in-removing-shoe-colour-and-re-dying.55780/

https://www.fiebing.com/shop/?item=42586

Ajatuksena voisi olla myös se, että hankkii kenkiä värjäämättömänä tehtaalta, jolloin niitä voisi tehdä itse halutun värisenä. Ainakin Septieme Largeur myy moisia. http://www.septiemelargeur.fr/en/278-patina-shoes

2
Laatutori / Lahjoitetaan: kauluspaitoja
« : 15.03.14 - klo:21:58 »
Olen kokoa 38/15.5, 183cm ja kuikelo. Mittatilauspaitojen pilalle hemmottelemana lähtee kaapista paidat, jotka ovat jääneet vähälle käytölle. Boss on vähän liian piukka minulle, muut ainakin jostain väljiä.

Menevät UFFin tai vastaavan keräyslootaan viikonlopun jälkeen, jos halukkaita ottajia ei ilmaannu. Ei ole ainakaan rahasta kiinni näiden hankkiminen, koko pino 0 euroa. Paidat on pestyjä mutta ei silitettyjä.

Vasemmalta: Michael Kors, The End Firenze (oikeasti harmaampi kuin kuvassa), Polo Ralph Lauren. Toinen kuva Riley, DKNY, Seidensticker, Boss.

EDIT: KORS, SEIDENSTICKER, BOSS, RILEY JA POLO MENNEET.
3


Kuvan mukainen siisti Tissot 60-luvulta, speksejä:

- Tissot Caliber 786-2 -automaattikoneisto, 17 jewels. Käy kauniisti vielä puolen vuosisadan iässä.
- Leveys 35mm (+2mm kruunu), pituus 40mm
- Ei pikasäätöä päivyrille
- Akryylilasissa ylälaidassa pieni pala murtunut
- Waterproof, mutta en menisi uimaan tämän kanssa.
- Uusi 18mm kuvan mukainen hihna (kelloon kuuluu 17mm hihna, joten tämä on aavistuksen iso mutta sopii sekä tyyliin että kellon kokoon oivasti).

Tästä ei understatement-juhlakello parane.

Hintapyyntö 200€ sisältäen toimituksen. Kelloon saa mielellään tulla tutustumaan ennen ostoa.

4
Vapaa sana / Linnan juhlat 2012
« : 06.12.12 - klo:20:30 »
Suomen virallisesti seksikkäin mies menossa linnan juhliin.


5
Vapaa sana / Klassinen vs. klassikko
« : 21.11.12 - klo:23:09 »
Mielestäni joissain keskusteluissa tuntuu menevän ohi se, mitä tarkoitetaan klassisella pukeutumisella ja mikä taas on klassikoihin pukeutumista.

Otan esimerkiksi musiikin.

1. Rachmaninov on klassista musiikkia.
2. Village Peoplen (edit: eikä siis YMCA:n) biisi "Macho Man" on klassikko.

Catch my drift? Se, että joku vaate on ikoni ei tee siitä klassista pukeutumista. Se tekee siitä klassikon. Useimmat ikonit ovat kyllä siistejä juttuja oikein käytettynä, joten tarkoitus ei ole väheksyä klassikoita.

6
Asut ja pukineet / William & Sons est. 1949
« : 08.09.12 - klo:14:42 »
Tutustui sattumalta William & Sonsin kenkäpariin, iästä ei tietoa. Harmittavasti valmistajasta ei ole kovin kummoisesti tietoa, joten foorumin henkinen pääoma otettakoon käyttöön.

Tässä kuvaa popoista, Wingtip brogue derbyt siis kyseessä.Yrityksestä en löytänyt historiikkia. Tällaisen löysin:

http://trademark.markify.com/trademarks/ctm/william++sons+est.+1949+goodyear+welted/003921251

Kengissä sisällä merkinnät 7651 6977    7 (UK-koko tuo viimeinen)

Sisä- ja ulkopohjassa tuo firman logo. Osaisiko joku kertoa yrityksestä enempää? Laatu vaikuttaa varsin käypältä ja lesti on kohtuusiro (muotoilultaan, tilaa leveyssuunnassa on kyllä) ja sisäkaarta on riittävästi. Koko on outo, sillä UK 7 on yleensä itselleni toivottoman pieni, mutta nämä tuntuivat olevan suunnilleen yhtä kokoa suuremmat.

7
Asut ja pukineet / Ab Suomen Herrainpukimo Oy
« : 24.10.11 - klo:11:46 »
Kuten jo parissa sivulauseessa olen maininnut, olemme perustaneet uuden yrityksen Turkuun. Yritys tulee vastaamaan monenlaiseen sartoriaaliseen puutostilaan ja nimeksi tuli Ab Herrainpukimo Oy. (edit: lopullinen nimi on Ab Suomen Herrainpukimo Oy, koska PRH ei hyväksynyt alkup. nimeä)

Liiketilamme on osoitteessa Aurakatu 14B, 3krs. ja toiminta alkaa piakkoin. Yrityksen valikoimiin kuuluu mm. seuraavanlaisia tuotteita.

- Mittatilauskauluspaidat ja -puvut (näitä pystyy jatkossa tilaamaan omalla profiilillaan verkkokaupastamme heti, kun verkkokauppa valmistuu). Ammattilaisemme suorittaa asiakkaiden mittauksen, joten mittanauhaa ei tarvitse itse osata käyttää. Mittaus ei maksa mitään.
- Laatukengät. Näitä ei välttämättä saada kovin paljoa avajaisiin mennessä, mutta myöhemmin valikoima tulee olemaan herrasmiehen perustarpeet täyttävä.
- Setripuiset lepolestit. Näitä meillä on jo noin 300 paria varastossa odottamassa asiakkaita. Alkuun saatavana koot 39-46.
- Solmiot, solmukkeet, kalvosinnapit, sukat, taskuliinat ynnä muut pienet vaatteet ja asusteet.
- Vaatteiden ja kenkien ylläpitoon tarvittavat välineet.
- Luentoja ja opastusta pukeutumiseen. Ensimmäisenä todennäköisesti vuorossa kengänlankkausilta feat. legenda nimeltä Jussi.

Lisäksi tarjoamme pienen valikoiman laadukkaita vintage-vaatteita lähinnä nimekkäiltä valmistajilta.

Koska mielestäni yritykset menestyvät ennen kaikkea asiakkaita kuuntelemalla, voi tähän esittää toiveita siitä, mitä haluatte meidän myyvän. Merkeistä diilit on jo hankittu mm. The Cordial Churchmanille ja Viccelille. Keikarin foorumilaisille tullaan tarjoamaan merkittäviä etuja.

PS. Hintatasosta sen verran, että uudelle asiakkaalle ensimmäinen mittatilauskauluspaita tulee maksamaan huimat (hinta poistettu) euroa ja lepolestejä saa 5 paria satasella sisältäen toimituksen. Hinnat sisältävät 23 % alv.


edit: poistin hintatietoja vanhentuneena. Kannattaa huomata, että ketju on osittain yrityksen syntyhistoriaa käsittelevä - yhteistyöketju on tulossa toivottavasti piakkoin.

8
Laatutori / Myynnissä: Vegaanisia herrasmiesten kenkiä
« : 27.02.11 - klo:22:44 »
Villeltä tuli lupa, että voin panna tänne myynti-ilmoituksen. Kyseessä on yritykseni Vegetukun myymät kengät. Tuotteet kuuluvat kuluttajasuojalain piiriin, niillä on palautusoikeus (14 päivää, tuote oltava jälleenmyyntikuntoinen joten sovittakaa sisätiloissa) ja hinnat sisältävät 23 % arvonlisäveroa.

Kaikille keikarilaisille tarjoan ilmaisen postituksen (vain Suomen sisällä!) jos moiseen on tarvetta. Mainitkaa lupauksestani ottaessanne yhteyttä jos tarvitsette postitusta. Mahdollisen palautuksen postimaksut maksaa ostaja. Maksutapoina tilisiirto tai henkkoht myynnissä yleisimmät maksukortit sekä käteinen.

Tarjolla on neljää eri popoa, koot Euro 39-45 tai UK 6-11, kokoja alkuun hieman rajoitetusti. Sovitus onnistuu Turussa parin viikon päästä avattavassa myymälässäni Henrikinkatu 6:ssa, kotonani Turun keskustassa tai muuten sovittavassa paikassa, sähköpostilla voi sopia tapaamisen. Tarjoan kahvit.

Tilaaminen tai sovituksen järkkääminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] ja ilmoittamalla mistä on kiinnostunut.

Mallit alla:Desert boot, tehty puolassa. Värivaihtoehtoina hiekka ja tummanruskea. Matsku on mokkanahkaa muistuttavaa mikrokuitua. Lisätietoa: http://www.vegetarian-shoes.co.uk/mens_shoes/desert_boot_brown_/13509_p.html

Tuplatikkaukset ja kumipohja. Vaaleita desert bootteja en suosittele loskakeleihin. Hinta 79 euroa.
Musta toe-cap oxford korjattavalla goodyear welt -rakenteella. Näitä on aika rajallisesti tässä vaiheessa saatavana. Kenkä on liukas talvikeleillä tasaisen pohjan takia. Käsintehty Englannissa. Hinta 99e. Lisätietoa: http://www.vegetarian-shoes.co.uk/mens_shoes/cambridge_shoe_black/12666_p.htmlRuskea wingtip brogue oxford, oma suosikkini näistä. Korjattavalla goodyear welt -rakenteella. Kenkä on liukas talvikeleillä tasaisen pohjan takia. Käsintehty Englannissa. Hinta 99e. Lisätietoja: http://www.vegetarian-shoes.co.uk/mens_shoes/brogue_tan/11120_p.html

Parin kuukauden sisällä tulossa Sandersin huippupopoja ja jossain vaiheessa laadukkaita lepolestejä ja muuta mukavaa, niistä lisätietoa myöhemmin.

9
Löysin EMS:n laitteita markkinoivia videoita, joissa näkyy varsin hyvin eri työvaiheet goodyear welt -rakenteisen kengän pohjan valmistuksesta. Ainakin itsellä tuo selkeytti aika paljon sitä, mitä kyseisen kengän valmistuksessa tapahtuu käytännössä.

http://wn.com/esm_goodyear_rounding_and_channelling_machine_model_urac-e

Paljonkohan moinen kalusto maksaisi?

10
Kulttuuri / Jeeves and Wooster - Kyllä Jeeves hoitaa
« : 30.01.11 - klo:13:27 »
Sarjasta on keskusteltu monissa ketjuissa, mutta mielestäni se ansaitsee oman aiheensa useasta syystä. Olen nyt katsomassa vuoden sisään kolmatta kertaa koko tuotantoa läpi ja rupean osaamaan vuorosanat ja tapahtumat ulkoa, mutta silti sarja vetoaa kovemmin kuin yksikään toinen draamasarja.

Jo ensimmäisissä parissa jaksossa näkyy wing ja pin collareita, frakkeja, smokkeja, harris tweediä, ajanmukaisia hattuja, kolmiosaisia pukuja, shaalikauluksisia liivejä, kaksirivisiä liivejä, reunospohjakenkiä (landella ruskeaa brogueta tietenkin)... ja jopa sarjan typerimmillä tampioilla on johdonmukaisesti taskuliina takin rintataskussa.

Jos jotain kritiikkiä pitää keksiä, on Woosterilla välillä varsin väljiä vaatteita, osin varmaan johtuen hänen varsin hoikasta ruumiinrakenteestaan. Jotkut takit ja housut voisivat siis olla paremmin istuvia, mutta pääosin pukeutuminen on suurta kauneuden tykitystä (lukuunottamatta Woosterin yliampuvia päähänpistoja, jotka Jeeves panee kuriin).

Samalla tulee nähtyä hyvin kuvattua 30-luvun katukuvaa, pikkukyliä, kaupunkiasuntoja ja ennen kaikkea hulppeita kartanoita niin sisältä kuin ulkoakin.

Sarjan kaunein asia on mahdollisesti Woosterin upea Aston Martin International:

Kun kaikkeen tuohon yhdistetään upea iloittelu yläluokan englannin kielen kiemuroilla, kuivakka huumori yhdistettynä ajoittaiseen koheltamiseen ja Laurien ja Fryn saumattomaan yhteistyöhön, on lopputuloksena ajaton klassikko.

Sarja oli lempisarjani jo ala-asteella ja sen teho vain kasvaa sitä mukaa, kun aikuisena on oppinut ymmärtämään viittauksia yhteiskuntaan ja populaarikulttuuriin.

Mielestäni sarja on jo pukeutumisensa ansiosta pakollista katsottavaa jokaiselle itseään kunnioittavalle keikarille, ja se tarjoaa hienoja oppitunteja englannin kielestä erittäin nautinnollisessa paketissa.Sarjan jaksoja on myös YouTubessa katsottavana. Kannattaa tietenkin hankkia DVD-boksi kuvanlaadun takia, mutta jos sarja ei ole tuttu, voi katsoa pari jaksoa ensin YouTubesta ennen ostopäätöstä: http://www.youtube.com/results?search_query=jeeves+and+wooster+season+1&aq=0

Uskoisin, että suurin osa lukijoista on sarjaa seurannut, mutta se ei tarkoita, etteikö koko tuotantoa voisi katsoa vielä pariin kertaan läpi pelkästään pukeutumisen takia.

edit: kirjoitusvihre

11
Asut ja pukineet / Poise of Denmark
« : 07.10.10 - klo:01:17 »
Tällainen tuli vastaan, kun Facebookissa kaverit ovat liittyneet Poisen järkkäämään "Wear a Suit Day" -facebook tapahtumaan.

Toivon sydämeni kyllyydestä, etteivät sentään Poisea pue. On nimittäin muukin kuin englannin kielioppi surkealla tolalla.http://www.poiseofdenmark.com/

Väittävät kyllä, että "Our suits are in an execellent quality" (sic), mutta esimerkiksi paitoja ei myydä kauluksen saati rinnanympäryksen perusteella vaan kirjainkoissa vaikka hinta on 54 euroa kipale. Puvut ovat tylsiä eivätkä istu edes mallien päällä ja maksavat saman verran kuin puolenkymmentä Savile Rowlla valmistettua pukua käytettynä. Kengät - katsokaa itse. :(

Jotain hyvääkin, parit irtohousut ovat mielestäni ihan siedettäviä.

Jos joku haluaa testata, niin Facebookissa liittymällä faniksi saa 300 DKK:n lahjakortin.

12
Asut ja pukineet / "Tyylitaituri Leppilampi"
« : 27.09.10 - klo:11:29 »
http://www.iltalehti.fi/muoti/2010092712359356_st.shtml"Mikko tuntuu olevan erehtymätön tyylinsä suhteen."Mitä mieltä arvon raati on? Varsin tummanpuhuvaa on herran asustus artikkelin kuvissa ja taskuliina puuttuu lähes kaikista kuvista (tai on näkymättömissä). Jotkut takit näyttävät epäilyttävästi keinokuidulta. Musta puku muualla kuin virallisissa tapahtumissa tai juhlatilaisuuksissa on mielestäni vähän synkkä valinta ja takkien istuvuudessakin on vähän sanomista.

Pukeutuu tyyppi kyllä huomattavasti keskivertoa paremmin, mutta ei hän mielestäni mikään tyyli-ikoni ole (eikä kai yritäkään olla).

13
En löytänyt yleistä keskustelua napeista. Vaatekomeron uumenista löytyi pari varsin käyttökelpoista takkia, joista on aikoinaan illan tiimellyksessä jäänyt nappi tai pari juhlapaikalle.

Ajattelin korjata asian ja ostin eilen pahimpaan hätään tällaisen 125 kappaleen kasan nappeja: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320583769351&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Kuva:On sitten valikoimaa. Tarkoitus olisi muutenkin pyrkiä korvaamaan puunapeilla muovinappeja jo ihan siitä syystä, että puunapit ovat ekologisia, miellyttävän tuntuisia ja sopivat itselleni koska minulla on paljon luonnonläheisiä värejä vaatteissa.

Lisäksi tuli hankittua ihan vain ylettömän söpöyden takia seuraavanlaisia nappeja parikymmentä:Läpimitta on noin 2cm. Voisitteko keksiä noille nalleille jotain käyttöä? Parhaan idean keksijälle voin tarjota jokusen napin. :) Voisiko moista käyttää vaikka epävirallisessa tilaisuudessa boutonnierenä?

Sivuja: [1]