Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sir

Sivuja: [1] 2
1
Kaunis elämä / Vs: Chili
« : 13.04.11 - klo:13:46 »
onko kukaan kokeillu Bhut Jolokiaa?

Juu, kyllähän se omaan perusvalikoimaani kuuluu, mutta en mene suosittelemaan sitä vahvoihin chileihin tottumattomille.
Kauniimmalla puoliskollanikin on noin viidentoista vuoden koulimisen seurauksena jo melkoinen toleranssi chileihin, mutta Bhut Jolokia menee silti helposti yli kipukynnyksen (tai aiemmin keskustelussa esillä ollut Naga Morich, joka on käytännössä samaa tavaraa http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5623.0).

Kaverini muuten kauppaa Suomessa kasvatettua tuoretta Nagaa: http://www.fataliigourmet.net/index.php?page=tuotteet
Mieluummin kyllä suosittelen ruoanlaittoharrastuksiin, Aji Cristalia, joka on ihan riittävän tulinen, mutta silti mahtavan miellyttävän makuinen.
Se tuottaa myös kotikasvatuksessa (oikein kasvatettuna) varsin hyvin satoa. Annan ääneni myös aiemmin mainitulle Lemon Dropille, joka on erinomainen ja helposti kasvatettava peruschili.

Jos nimenomaan Bhut Jolokiaa haluaa testailla, niin itse olen hankkinut sitä eri muodoissa tuolta: http://www.pepper-king.com/index.php?cl=start&lang=1

2
Asut ja pukineet / Vs: Tyyli-idolit
« : 09.04.11 - klo:00:17 »
Olkaimet. Nappikiinnityksellä, ellen erehdy.

Ei ainakaan niitä klipsihenkseleitä, joista erehdyin taannoin mainitsemaan.

Kuva lienee John Boormanin ohjaamasta sangen mielenkiintoisesta Zardoz-elokuvasta, ellen aivan erehdy ?

Henksut vaatisivat kyllä jonkinlaiset housut toimiakseen, mielestäni.


3
Vapaa sana / Vs: Mitä inhottavaa näit tänään?
« : 08.04.11 - klo:17:53 »
Noita karmeita kenkiä on kyllä markkinoilla mitä ihmeellisempiä. Tulikin joskus mieleen että voitaisiin järjestää leikkimielinen "löydä rumin kenkä -kilpailu".

Tässä melko hyvä lähtökohta: http://uglyshoes.com/

4
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 08.04.11 - klo:16:27 »
^ Ja tässä toinen vanha 'väittelyklassikko':

http://www.youtube.com/watch?v=teMlv3ripSM&feature=related

5
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 08.04.11 - klo:15:39 »


Tuli tämä mieleen, kun itsekin ajauduin pieneen ajatustenvaihtoon...

6
Yhteiskunta / Vs: Stockmannin Hullut päivät
« : 08.04.11 - klo:14:16 »
>sensuroitu<

Voi voi, anna olla. Se on jo ohi.


7
Yhteiskunta / Vs: Stockmannin Hullut päivät
« : 08.04.11 - klo:13:32 »
Kielioppi kuuluu samaan kategoriaan kuin etiketti eli kun sen hallitsee niin sitä voi rikkoa.
Minulla on kirjalliset todisteet siitä, että hallitsen suomen kieliopin erinomaisesti, joten näin ollen voin kirjoittaa ihan mitä ja miten  huvittaa vedoten tyyliseikkoihin.

Niin, kyllähän mm. kielitaidottomilla, rappioalkoholisteilla, sivistymättömillä ja kaikilla muillakin on omat tyylinsä. Silloin kun rikotaan sääntöjä tahallisesti tai tahattomasti, on suuri vaara mennä metsään. No, kunhan menee tarpeeksi syvälle metsään, niin ei sillä tyylillä enää ole niin väliä - kaiketi.

Lainaus
Tuollaisella asenteella ihan ystävällisesti ja sivumennen suosittelen sinulle vielä jatko-opintoja ainakin nettietiketin suhteen.

Minä taas suosittelen vähemmän ystävällisesti pipon/fedoran/lippiksen löysäämistä ja väkinäisen pätemisen vähentämistä.

Otan neuvosta vaarin, vaikkei sitä kohteliaasti esitettykään, kuten hyviin tapoihin kuuluu. Ota toki sinäkin.

8
Yhteiskunta / Vs: Stockmannin Hullut päivät
« : 08.04.11 - klo:13:09 »
Etiketti ja nettietiketti on niitä asioita, jotka kannattaa oikeasti hallita muutenkin kuin Wikipedia-lainausten tasolla ennen kuin alkaa soveltamaan, rikkomaan saati pätemään.

Tämän luonnollisesti tulisi olla kaikille itsestään selvää. Tässä muuten lainaus omasta tekstistäsi eiliseltä: "yksittäistapauksen perusteella ei kannattaisi yleistää".

Etikettiin kuten myös netikettiin kuuluu oman äidinkielen hallinta. Kirjoitetaan siis 'alkaa soveltaa, rikkoa saati päteä'.  Myös tulee kirjoittaa 'etiketti ja netiketti ovat niitä asioita'. Eli oma pesä kuntoon ennen kuin aletaan muita neuvoa.

Toisekseen jos itse viljelee jonkinlaista huumoria niin pahin sudenkuoppa on kuvitella, että muut ovat tosissaan.

Luonnollisesti. Ja toimii myös päinvastoin.

Lainaus
Ja netikettiinhän kuuluu mm. seuraava:
"Hymiöt ovat helppo tapa viestiä netissä toiselle osapuolelle esimerkiksi, ettei edellistä asiaa tarvitse ottaa ihan tosissaan."
Tuolla lailla ilmaistuna... ei se enää niin hankalalta kuulostakaan. ;-)

Tai vaihtoehtoisesti "pidän vastaanottajaa niin dorkana, että ei se tajua kuitenkaan tämän viestin nyansseja, joten kun en seiso sanojeni takana, niin korostan vitsikkyyttäni tällaisellä indikaattorilla" ;)

Niin, kyllähän jokainen tietää omat taka-ajatuksensa itse. Oman kantani toinkin jo aiemmin esille. Molemmat ovat nyt saaneet kertoa omat käytäntönsä, joten asia lienee loppuunkäsitely. Tuollaisella asenteella ihan ystävällisesti ja sivumennen suosittelen sinulle vielä jatko-opintoja ainakin nettietiketin suhteen.

Jos tunsit jossain vaiheessa tätä keskustelua nykivää tunnetta kaulassa, niin se oli se kuuluisa naru, josta pässiä viedään.

Huomasin kyllä nykivän tunteen kädessä, johon joku on mennyt pujottamaan kuuluisan narun.

Eiköhän tämä toistaiseksi riitä aiheesta: "Stockmannin hullut päivät". En katsonut tarpeelliseksi käydä siellä tänään. Ehkä sitten viikonloppuna ruokaostoksille. En tarjousten, vaan valikoiman vuoksi. Huomenna ainoa kiinnostava asia koko mainoslehtisessä on kokonainen ranskalainen maalais-luomukana. En tiedä onko tarjous hyvä, vai ei, mutta koska nykyisin ei juuri muuta kaupoissa ole kuin broileria, niin kana lienee vaivan arvoinen sijoitus. Maultaan se pesee mutanttibroiskut mennen tullen.

9
Yhteiskunta / Vs: Stockmannin Hullut päivät
« : 07.04.11 - klo:23:30 »
Sitten on kyllä karmea kiire tyhjentää varastoa, koska ostamani opus on julkaistu 21.1.2011. Voihan se olla tietysti ihan surkeakin. En ole vielä ehtinyt lukaista.

Tai sitten yksittäistapauksen perusteella ei kannattaisi yleistää.

Öh tuota, ei ollut tarkoituksenani yleistää mitään. Käytin esimerkkiä todistaakseni itse asiassa sinun pointtisi.

Lainaus
Eiköhän paine saada todennäköisesti vanhentuva kirja myytyä nopeasti edes kohtalaiseen hintaan ole kustantajalla ja Stokkalle varmaan kelpaa kaikki, jota se saa kohtalaiseen hintaan. Tietotekniikkakirjat nyt toisaalta vanhentuvat muutamaa perusteosta lukuunottamatta jo siinä vaiheessa kun oikovedos matkaa painettavaksi, joten niiden kustantaminen lienee aika hektistä puuhaa.

Tuo on varmasti totta - itsestään selvääkin, mutta tässä kyseisessä opuksessa veikkaan, että vaakakupissa saattaa painaa myös se, että uuden käyttiksen odotetaan saavan julkaisunsa minä päivänä tahansa. Jo viime kuussa itse asiassa ja sitä ennen helmikuussa ja niin edespäin.
Saattaa siis olla, että ensi viikolla se menisi normaalihinnalla kaupaksi korkeintaan historiankirjojen sekaan piilotettuna.

K-ketju ja S-ryhmä tekevät aika ison osan tuloksestaan päivittäistavarakaupalla kun taas Hullujen Päivien yhteydessä nämä tuotteet ovat vähän sisäänostotuotteen ja oheistuotteen asemassa. Varmasti kohtalaisella katteella myydään ja Stokkan mittakaavassa isoja eriä, mutta idea on saada ihmiset ostamaan näitäkin ja käymään myös muilla osastoilla.

Joo, mutta kun minä puhuin lakuista (2,60 pussi) ja mandariineista (1,50/kg), joita ei ole mainostettu missään ja jotka eivät todellakaan olleet mitenkään ihmeellisessä tarjouksessa (lähes normaali hinta, johon on lätkäisty keltainen lappu päälle), niin en menisi puhumaan niistä tässä sen enempää.

Lainaus
Ai jaa.
Hymiöt ovat todella hankala konsepti. Muutenkin huumori tuntuu olevan välillä sellainen laji, jossa liikaa kikkailevaa ja yrittävää napsahtaa helposti leukaan.

No toivottavasti en ole pahasti huitaissut minnekään muualle kuin omaan leukaani.
Noin muutoin hymiöt kuuluvat nettietikettiin siinä missä tulee välttää pelkillä isoilla kirjaimilla kirjoittamistakin.
Koska herrasmiehen tulee noudattaa kulloinkin vallitsevaa etikettiä, niin liitän tähän lainauksen Wikipediasta:

"Etiketti tarkoittaa normatiivista käyttäytymissääntöä, joka ohjaa yksilöiden käytöstä ja toimintaa sosiaalisissa tilanteissa. Etiketti voi syntyä eettisistä normeista, tai toisaalta se voi olla puhtaasti muodin ja kulttuurin sanelema. Etiketti antaa kehykset ihmisten vuorovaikutukselle yhteiskunnan tai muiden sosiaalisten ryhmien sisällä ja helpottaa ihmisten kanssakäymistä. Tietyissä tilanteissa, kuten yritysmaailmassa tai arvokkaissa juhlissa, käytetään omia erityisetikettejä. Uusia käyttäytymissääntöjä on syntynyt ohjaamaan toimintaa esimerkiksi internetissä ja IRC-keskustelupalstoilla."

Ja netikettiinhän kuuluu mm. seuraava:

"Hymiöt ovat helppo tapa viestiä netissä toiselle osapuolelle esimerkiksi, ettei edellistä asiaa tarvitse ottaa ihan tosissaan."

Tuolla lailla ilmaistuna... ei se enää niin hankalalta kuulostakaan. ;-)

10
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 07.04.11 - klo:17:39 »
Olen lopettanut tuoksujen käytön hiljan kun itse haistelin jotain hirveän vahvaa tuoksua bussissa. Tästä muistui mieleeni että hajuherkät saavat helposti vaikkapa migreenin hajusteiden takia.

Tuoksut ovat mielestäni vähän kuin kumisaappaat, tai julma sarkasmi. Kaikille on aikansa tai paikkansa. Tähän listaan voisi keksiä vaikka mitä, koska kaikelle on aikansa ja paikkansa. Poislukien tietysti ne klassiset kansantanhut, jne poispäin.

Itse en esimerkiksi töissä käytä hajusteita, koska sieltä työkaverit tai vastaavat eivät pääse hajuja karkuun, jos ne eivät miellytä.
Olen huomannut, että muut kyllä käyttävät eivätkä aina osu niin sanotusti nappiin.

11
Yhteiskunta / Vs: Stockmannin Hullut päivät
« : 07.04.11 - klo:17:30 »
Kustannusalallahan muutenkin pyritään aika nopeaan varastokiertoon, koska poikkeuksia lukuunottamatta kirjojen sesonki kestää julkaisuajankohdan ja sitä seuraavan joulun. Tietokirjojen kohdalla jälki on pitempi, mutta jos kyse on populaaritietokirjoista niin silloin alennuskampanja mukavasti vähentää varastoa.

Sitten on kyllä karmea kiire tyhjentää varastoa, koska ostamani opus on julkaistu 21.1.2011. Voihan se olla tietysti ihan surkeakin. En ole vielä ehtinyt lukaista.

Tosin kun mielessäni hieman spekuloin, niin Mac-kirjan kohdalla syy voi olla siinäkin, että käsittääkseni Apple-kansa odottaa kieli pitkällä uusia IMaceja ja uutta käyttöjärjestelmää julkaistavaksi, jolloin tästä ko. kirjasta tulee kertaheitolla vanhentunut. Ehkä Stokkalla varaudutaan siihen, mikä ennemmin tai myöhemmin tapahtuu ?

Vastaavasti elektroniikassa ei ihan toimi sillä eipähän tuollakaan iPadia järjettömään hintaan myydä.

IPadin ykkösversio taisi olla ihan ok hintaan (vaikka en ole hintaseurantaa tehnyt, kun laite on itselleni tarpeeton - muotihömpötys minun silmissäni). Tosin kuka sellaisen enää haluaa, kun uudempi ja parempi on jo viereisellä hyllyllä ?

Iltapäivälehtiä myydään myös Stokkan puolella, joten kuulunevat kokonaispakettiin.

Oikeastaan en tarkoittanut tällä Akateemista pelkästään, vaan Hullujen päivien meininkiä yleisesti. Muotoilin tekstin kyllä pahuksen huonosti.

Lainaus
Ruokatavaroissa ison kertaerän ostamalla saa hinnanalennusta.

Minä ostin vain kilon sitrushedelmiä ja pienen pussin lakua, joten yllä viitattaneen siihen, että Stokka ostaa isoja eriä (kuten kyseisissä tuotteissa yleensäkin).
Toisaalta isot tukkukaupat (esim. K-ketju ja S-ryhmä) ostavat takuulla isompia eriä ja myyvät silti normaaleilla hinnoilla. Tai vaikka tarjouksessa, miten kuten huvittaa.
Eipä tässä sinänsä oikeasti mitään ihmeteltävää ole. Laitoin edellisen viestin loppuun sen laku- ja hedelmäesimerkin ikään kuin kevennykseksi ("viime vuoden poistomalleja" -heh heh). Jätin kuitenkin hymiön pois, koska tällä foorumilla olen huomannut, että jotkut menevät niistä ymmälle. (tähänkin sopisi hymiö, mutta jätän sen pois)

Että tästä viestistä voisi olla jotain hyötyäkin jollekulle, niin todettakoon että Canalin kenkien perään on enää turha juosta. Ainakaan Hulluille Päiville.

12
Yhteiskunta / Vs: Stockmannin Hullut päivät
« : 07.04.11 - klo:13:32 »
4. Erityisesti Akateemisessa kaikenlaista poistoerää, normaalihintaista ja jopa alennukseen laitettua tuotetta, joka halutaan pois varastosta nyt eikä vasta seuraavassa alennusmyynnissä.

Akateeminen lieneekin poikkeus muun Stokka-konsernin HP-politiikasta.
Tuskin ne tilaavat iltapäivä- ja aikakauslehdistä sisällöltään heikompia tai halvemmalle paperille painettuja versioita. Hmm, eihän sitä koskaan tiedä...

Itse kävin aamusella hakemassa Akateemisesta Mac-käsikirjan (3.p, 2011), joka ainakin ulkoisesti vaikutti tismalleen samalta opukselta, jota kilpailijat myyvät tuplahintaan.

Miten mahtaa sitten olla muiden HP-tuotteiden kohdalla ? Asusteissa tuollainen aiemmin kuvattu kikkailu on helppoa (ja vaateosastollahan suurin tungos tuntuu usein olevan), mutta kodinkoneet, elintarvikkeet, kosmetiikka yms. Ovatko ne sitten niitä 'sisäänheittotuotteita', joilla rahvas saadaan 'halvoille vaateostoksille' ?

Ainakin Kouvolan laku ja Herkusta ostetut satsumat olivat tuoreita eivätkä edellisen vuoden poistomalleja.

13
Yhteiskunta / Vs: Stockmannin Hullut päivät
« : 06.04.11 - klo:14:06 »
^
Näinhän se menee, tarpeen ja tarjonnan välinen suhde määrittelee sen, mikä lähtee mukaan ja mikä jää hyllylle.
Lisäksi on syytä ottaa huomioon myös taloudellinen likviditeetti sekä erinäiset fyysiset ominaisuudet.

14
Yhteiskunta / Vs: Stockmannin Hullut päivät
« : 06.04.11 - klo:12:10 »
En kovin pitkään ehtinyt tarjontaa tänään käydä läpi, mutta pisti silmään juuri että esim. Canalin tuotteita oli mallikappaleissa melko runsaasti. Tämä siis Helsingin keskustassa.

Jep, Canalin paitoja, pukuja ja sen sellaisia oli kohtuullisesti ainakin keskikokoisille miehille. Kenkiäkin oli jokunen pari esillä suurinpiirtein siihen 150:n euron hintaan, mitä ChuckBass arveli. Itselle ei napannut eikä isolle jalalle sopivia kokojakaan juuri ollut. Oli siellä sellaiset vaaleansiniharmaat broguet (ei mokka), jotka joku sopivajalkainen ja minua rohkeammin itsensä asustava keikari varmaan iloisena vie mukaansa.

Minulle ei tarttunut matkaan muuta kuin yksi IMac ja Wolyn laiskalle miehelle sopiva kaikille nahkamateriaaleille sopiva suojasuihke (5,90e). En tiedä oliko Wolysta mitenkään kaksinen tarjous, mutta Imacin jälkeen paljon muuhunkaan ei juuri ollut varaa.

15
Minun silmääni sellaiset nykyajan hömpötykset kuin mihin tahansa housuihin kiinnitettävät metalli- tai muoviklipsilliset henkselit ovat aikamoinen turn-off. Lapsille ne toki ovat mitä käyttökelpoisimmat.
Joo ei tosiaan tuollaisia henkseleitä, mutta en usko että tällä foorumilla niiden käyttäjiä onkaan. Henkselit / olkaimet on on mielukkain tapa pitää housuja ylhäällä, ja moniin housuihin napit olkaimille ompelenkin. Farkut kuitenkin kaipaa taas vyön, pysyi ilman tai ei.

Oikeat olkaimet:

Niin, ovathan kunnon olkaimet jo huomattavasti parempi ja tyylikäs ratkaisu, joskaan eivät ihan minun makuuni.
Taidan vaan olla niin sanotusti vyömiehiä.

Sivuja: [1] 2