Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kolibri

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13
31
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 08.04.20 - klo:10:45 »
Näin kesän lähestyessä olen alkanut pohtia sopiiko ns. fedora tyylinen panamahattu rennompiin asukokonaisuuksiin pikeepaitojen ja pellavahousujen kanssa vai olisko jokin toinen malli parempi?

Nimimerkillä elämäni ensimmäistä panama-hattua ostamassa.
Lähtökohtaisesti sopii (jos joku ei usko, niin katsokaa Patrick Melrose -televisiodramatisoinnin neljäs jakso Mother's Milk). Huomionarvoisia seikkoja valintoja tehdessä ovat nauhan materiaali ja hatun valkoisuusaste. Ne vaikuttavat siihen särähtääkö hattu liikkuessa asuyhdistelmäkirjojen ääripäistä toiseen. Esim. mustalla kangasnauhalla sidottu valkoinen panama sopii paljon paremmin formaalimpaankin pukeutumiseen kuin keskiruskealla nahkanauhalla sidottu luonnonvalkea hattu ja päinvastoin, kun liikutaan rennompaan päähän. Toki pätevä modisti/hatuntekijä voi tarvittaessa vaihtaa nauhan toiseen (myös sisäpuolen hikinauhan jos dunkkis käy sietämättömäksi), joista helsinkiläinen Kimmo Halme tulee ensimmäisenä mieleen, mutta kai kourallinen muitakin osaajia on Suomessa vielä jäljellä.

32
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 04.04.20 - klo:16:33 »
Kärkiraudoitin syksyn puolella kevät-/kesäjalkineeni. Myönnän nauttivani jalkineiden kopinasta oli pohja mikä tahansa, mutta nyt ovat osoittautumassa kalkkarosmaisen hyväksi eduksi näinä etäisyyttä vaativina aikoina. Varsinkin, kun joutuu päivittäisasioilla toisinaan kulkemaan kapeahkojakin kävelykäytäviä, joiden risteyksissä vain 90 asteen kulmia tarjolla.

Note to self: älä yritä sisäänajaa raudoitettuja kotioloissa. Vaikka kotikävelyn kuinka funtsisi etukäteen, niin stressi ei ole sen arvoista.

33
Miten muuten täällä on ratkaistu kylmien talvien ongelma?
Itse olen aikoinani paleluttanut jalat, minkä mahdollisena seurauksena ne tuntuu paleltuvan kovin herkästi. Oxford tms. kenkään tuskin voi laittaa villasukkaa, niin jääkö ainoaksi vähän siistimmän/muodollisemman talvipukeutumisen vaihtoehdoksi tällöin chelsea, ja sen tyyppiset kengät lämpöisemmällä sukalla?
Isomman koon kengät, jos merkittävästi paksumpi talvisukkaratkaisu. Toisaalta ohuet, laadukkaat villasukat (esim. Pantherellan tekemät) voi koittaa laittaa normaalisukan alle, jolloin jalka pysyy yllättävän mukavana lähellä nollakelejäkin. Tuota ratkaisua en kuitenkaan ole kokeillut vielä miinuskeleillä, koska kevät-/kesäkenkäni ovat nahkaa puolipohjilla ja kumikantalapuilla, joilla lähtökohtaisesti pelkään liikkua pienenkään jään riskillä ulkona.

Vaikka oxford onkin formaalein kenkätyyppi, niin villasukka ei ole automaattisesti kielletty sen kanssa, koska asia riippuu myös muusta tyylillisestä kokonaisuudesta sekä oxfordin rakenteen, materiaalin ja yksityiskohtien suhteen. Jos villasukkien näkyminen silti ujostuttaa ja haluaa säilyttää formaaliuden, niin balmoral-varsisaappaiden hankkiminen on suositukseni.

34
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 14.05.19 - klo:18:35 »
^Komppaan muotoutuvuutta. Villahuovassa muoto elää vahvasti, mutta osaa mukautua pääkoppaan sopivaan muottiin. Toki liialliseen pienuuden selättämiseen laitemetodi kaikin puolin kivempi kuin päänsäryt.

Olkihatuissa (lue: panamahatuissa) pienenemisen potentiaali on yllättävän suuri, mutta se ilmenee lähinnä positiivisesti, kun leveälierinen ei lennä tuulisilla keleillä päästä enää yhtä helposti. Karvahuopa on sen sijaan yllättävän muuttumatonta normaalikäytössä, jolloin kruunun ja sylinterin muotoutuminen on avainasemassa päähän sopivuuteen.

35
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 06.03.19 - klo:20:05 »
Veijo Hietala on myös baretti-ihmisiä ja paljon kivempi esikuva.

Mokkainen baretti kuulostaa harvinaiselta, mutta itse annan vihreätä valoa mille tahansa sotilasmerkittömälle baskerille tai baretille, koska itsekin käytän barettia arjen harmauksissa ja harkitsen kevyen baskerin hankkimista. Kylmälle kelille kannattaa sitten muistaa sisävuori.

36
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 03.03.19 - klo:14:44 »
Kesällä käytetään olkihattua :)
Oi jos hyvän, tumman olkifedoran löytäisi (luonnonvaalea panamahan on jo omistuksessa). Itse en kuitenkaan ole onnistunut toistaiseksi törmäämään fyysisissä liikkeissä hattuja hypistellessä tarpeeksi vankkaan matskuun epäaito-panamavalmisteisissa, että uskaltaisi pyöräyttää verkkokaupparulettia.

37
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 02.03.19 - klo:15:21 »
Karvahuopafedoran. Nyt tumman puvun kanssa ei tarvitse enää kulkea villahuopahatussa tai paljain päin kesällä. 🤘

38
Linkit ja vinkit / Vs: Alennusvinkit
« : 19.01.19 - klo:03:24 »
Halosen loppualesta kannattaa käydä katsomassa neuletarjonta, pari merinovillaista tarttui itselle matkaan.
Halosella tosiaan aika kovat alet. Itse päädyin nappaamaan yhden sopivankokoisen Walter White:htavan kauluspaidan ja huvituin positiivisesti, kun lapussa ollut hinta ei ollutkaan lopullinen, vaan tipahti kassalla alle kymmeneen euroon.

39
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 05.01.19 - klo:16:08 »
(Taidokasta tekstiä)
Vahva komppi ja allekirjoitus.

40
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 18.10.18 - klo:13:41 »
Viime päivien ostoksia juhlakoitoksiin. Taustan pahvilaatikossa korkkaamattomat lepolestit.


41
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 02.10.18 - klo:00:05 »
Pikkutakki ja chinot sopiiko pukuliivi vai neuleliivi vai voiko chinojen kanssa ylipäätänsä käyttää pukuliiviä? T: tietämätön
Suurella todennäköisyydellä pukuliivi ei toimi irtotakin kanssa. Neuleliivin kanssa voi olla toivoa olettaen, että mahtuu hyvin takin alle ym. esteettiset yhteensopivuudet.

42
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 15.09.18 - klo:21:27 »
Yle: Ovatko pöksyt jo liian pinkeät? Miehet haluavat niin kapeita pukuja, että räätälit varoittavat saumojen ratkeamisesta

Klassisten tyyli-ihanteiden hitaiden heilurinliikkeiden tiedostavien joukosta tuloksesta yllättyneitä olivat: {}

43
3) onko huopainen silinteri täysin passe ilta-aikaan?
Ilta-aikaan kiiltävämpi olisi toki kivempi, mutta huopaisesta tuskin tulee sanomista, koska musta matta on kuitenkin päiväskäyttöön(= saketti/Suomessa mustien frakkiliivien käyttöaika) täysin sovelias. Eli kunhan näyttää oikeanrakenteiselta eikä iva-/pilailusilinteriltä, niin asian pitäisi olla ok.

Osin näistä, sääalttiuteni ja kukkaron syistä olen henk. koht. hankinnoissani kallistumassa huovan puolelle kuin harkitsisin paljaspäisyyttä.

44
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 17.07.18 - klo:18:40 »
Uhka vai mahdollisuus Herringin alelaarissa, ja kumpaa ruskean sävyistä suositeltaisiin kun yleensä jalassa on farkut, chinot tai jotkut vaaleahkon harmaat suorahkot housut, tai kesällä shortsit? Kuten Laatutorin ostetaan-osastolta voidaan havaita, kaipaan kovasti jotain vähän kesäisempiä ja kevyempiä jalkineita paksujen kumipohjien ja markettipaskojen ohelle kaappiini.

https://www.herringshoes.co.uk/herring/ilmington_oxfords/snuff-suede/sale[...] Eli nyt ei haeta mitään sikajännää, vaan mahdollisimman monikäyttöistä peruskenkää joka tulisi näkemään kilometrejä ja käyttöpäiviä paljon.
Tabacco suede on rennompi, mutta mieltäisin snuff sueden (kuvassa olevan sävyn) monipuolisempana hankintana.

45
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 01.07.18 - klo:22:55 »
Toimii.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13