Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kalvosinappi

Sivuja: 1 [2]
16
Kiitoksia kommenteista, arvostan! Sain alustavat kaupat sovittua foorumin kautta yksistä uudenkarheista tummansinisistä mokkanahkaisista puolibrogueoxfordeista, ja tilaukseen lähtenevät enemmän rentoon pukukäyttöön (kesäjuhlat ja muut tapahtumat, missä pieni keikarointi ei ole suuri synti) nämä kengät Bexleyltä. Nuo Bexleyt ovat ehkä vähän rohkea valinta aika vaaleana ja vähän jännällä reunoksen värillä, mutta ainakin omaa silmää miellyttää kovasti joten kyllä tollaset nyt on saatava.

Ennestään kenkäkaapista löytyy siis (nyt kun tämän ketjun myötä olen oppinut hiukan sanastoa):
- mustat oxfordit virallisiin pukuhommiin
- vaaleat mokkanahkaiset plain toe blucherit paksuhkolla crepe-pohjalla
- aika raskastekoiset pintanahkaiset pähkinänruskeat plain toe blucherit paksulla pohjalla
- tummansinimokkanahkaiset chukka-saappaat
- elämänsä ehtoopuolella olevat halvat huonot siniset mokkanahkaiset melko sirot derbyt.

Nyt kun saa vielä tuollaisen kevyen kesäisen ruskean formaalimman kengän ja jos nuo sinimokkanahkaiset oxford-puolibroguet istuvat jalkaan, niin näillä kattaa kesäisemmät tilaisuudetkin aika hyvin. Tämän hetken kenkävalikoima on kallistunut vähän liikaa raskaisiin ja paksukumipohjaisiin, mutta eiköhän tästä hyvä tule. Kiitos vielä jakamastanne viisaudesta, tämä on hieno foorumi!

17
No tärkeintä olis että menisi chinojen ja farkkujen ja kauluspaidan/siistin yksivärisen neuleen yme perussiistin pukeutumisen kanssa luontevasti noin kolmikymppisellä kaverilla. Plussaa on jos menee puvunkin kanssa, mutta mustat oxfordit virallisiin tilaisuuksiin on kyllä olemassa jo muutenkin eli puvun kanssa toimiminen olis lähinnä plussaa. Toi nahkatakki on vaan sen verran oleellinen osa mun syys- ja kevätpukeutumista että rajoittaa aika pahasti mun elämistäni lämpötilan ollessa -5 ... +15 astetta jos ei ollenkaan sovi yhteen.

Ja nahkatakki on ehkä enemmän luokkaa lievästi prätkähenkinen nahkapusero, joka ei mielestäni riitele kohtuuttomasti kauluspaitojen ja muuten siistin menon kanssa, tyyliin tää:edit: kyllä tää nyt alkaa enemmän mennä sinne suuntaan että tekis mieli keksiä joku brogue joka menis farkkujen ja chinojen ja kauluspaitojen kanssa konttorihommissa ja kesäisellä kadulla. Brogue ei kai asiaa paremmin tuntevienkaan mielestä ole kauhean paha virhe rennommassakaan menossa.

18
Pitäisi ostaa siistit ruskeat vähän sirommat kengät, eli ei paksua kumipohjaa tai kovin mörköä mallia. Nyt haetaan yhtä niistä kenkäkaapin kulmakivistä, eli mahdollisimman yleiskäyttöistä kesä- ja alkusyyskenkää. Pääasiallinen käyttö on farkut/chinot/irtohousut ja kauluspaita -tyylillä, mutta haavemaailmassa onnistuisin ostamaan jotain mikä menisi laivastonsinisen puvun kanssa vähän kevyemmissä juhlissakin. Ettei menisi liian helpoksi, niin käytän syksyisin ja keväisin niin monen vuoden kokemuksella mustaa nahkatakkia, etten siitä osaa enkä halua luopua ja senkin kaverina pitäisi toimia.

Onko ideoita mitä pitäisi ostaa, että menisi mahdollisimman vähän metsään? Puolibrogue varmaan toimisi, mutta full brogue tuntuu vähän turhan keikaroinnilta meikäläisen tyylissä ja silmissä, ainakin juuri nyt. Toisaalta myös ihan koristelematon toimii, mutta onko se farkkujen kanssa vähän turhan formaalia? Oxford miellyttää silmää paljon enemmän kuin derby, ja yhdet (raskaat) ruskeat minulla derbyt jo onkin, joten oxfordia haetaan. Mokka toimisi varmaan arkikäytössä hyvin, mutta toisaalta se ei kyllä puvun kanssa enää oikein toimi... Sen verran paljon käyttöä nämä näkisivät että nahkapohjat puolipohjauttaisin, mutta oikeastaan silti ehkä mieluummin nahkapohja. Tai jos kumipohja, niin ei kovin paksu. Sävystä tummempi varmaan on vähemmän huomiota herättävä ja yleiskäyttöisempi, mutta toisaalta farkkujen kanssa menisi varmaan kesäisessä asustuksessa vähän vaaleampikin.

En varsinaisesti kaipaa ihan silkkoihin makuasioihin vastauksia, mutta perusteluineen olisi kiva kuulla näkemyksiä näihin, ettei huomaa myöhemmin ostaneensa jotain mille ei oikein olekaan käyttöä:
- Puolibrogue vai ilman brogueta?
- Mokka vai pintanahka?
- Millainen ruskean sävy?19
Asut ja pukineet / Vs: Pukeutuminen helteellä
« : 19.07.18 - klo:09:00 »
Joku kansanviisausnyrkkisääntö ymmärtääkseni sanoo, että joko hihat tai lahkeet pitäisi olla pitkät jos haluaa pahinta junttilookia välttää. Siistit chino- tai farkkushortsit ja ohut, vaalea kauluspaita hihat käärittynä on meikäläisen ratkaisu. Jalkaan keveimmät kengät mitä löytyy, ilman sukkia tai piilosukilla.

20
Asut ja pukineet / Vs: Suitsupply
« : 17.07.18 - klo:20:10 »
Tulipahan asioitua kun puvulle olisi tarvetta, ja palvelusta ei ole kuin hyvää sanottavaa. Lähipäivinä pitänee oikeasti siirtyä sovittelusta tekoihin, mutta auttakaas nyt vielä miestä mäessä. Haussa tummansininen puku, Lazio istuu koossa 52 sekä omasta että myyjän mielestä pirun hyvin, ja 99 rahalla saa teetettyä siihen vielä mittatilauksena liivin kun kovasti tykkään kolmiosaisesta ja jos nyt kerran pukua ostetaan niin ostetaan sitten perhana kolmiosaisena kun sellaisesta tykkään, haukkukaa larppaajaksi tai keikariksi jos haluatte :D

Liikkeessä sovittelin versiota, joka oli nyt netistä tarkistettaessa Super 110-villasta, eli tätä. Toisaalta nyt kun heidän sivuiltaan asiaa katson, niin laivastonsinistä Laziota saa 50€ halvemmalla myös "Pure Wool"-materiaalilla ilman tuota Super 110-merkintää, kuten tästä linkistä voi havaita. Sen Super-lukemasta ei ole tietoa, enkä tajunnut tätä asiaa vielä kaupassa että olisi tullut kysyttyä voiko verrata näitä kahta kangasta vierekkäin.

Ymmärrän tietääkseni perusajatuksen, eli S110 on vähän hienompaa/ohuempaa/sileämpää lankaa kuin tuo halvempi. Puku on tulossa lähinnä juhlakäyttöön eli on käytössä muutaman kerran vuodessa ja tuskin kuluu kauhean nopeasti, mutta ostan sitä nyt kuitenkin sillä mielellä että ei tarvitsisi olla pitkään aikaan ostamassa uutta tummaa pukua. Onko valinnassa jotain muuta huomioonotettavaa, vai onko ero on käytännössä että 50€ lisää niin saa vähän fancymmän näköisen ja hienomman/"kiiltävämmän" puvun?

P.S. Ellen aivan väärin nähnyt, käväisi paikalla muuten myös eräs TV:stä tuttu Iranilaistaustainen räätäli.

21
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 16.07.18 - klo:20:18 »
Uhka vai mahdollisuus Herringin alelaarissa, ja kumpaa ruskean sävyistä suositeltaisiin kun yleensä jalassa on farkut, chinot tai jotkut vaaleahkon harmaat suorahkot housut, tai kesällä shortsit? Kuten Laatutorin ostetaan-osastolta voidaan havaita, kaipaan kovasti jotain vähän kesäisempiä ja kevyempiä jalkineita paksujen kumipohjien ja markettipaskojen ohelle kaappiini.

https://www.herringshoes.co.uk/herring/ilmington_oxfords/snuff-suede/saleedit: taustoituksena että muita kaapista löytyviä skloboja on paksulla kumipohjalla olevat Solovairin ruskeat derbyt, yhdet Eccon (anteeksi) vaaleat mokkanahkaderbyt ja yhdet ihan paskalaatuiset mutta muuten tyyliltään kivat kirpparilta ostetut eiminkäänmerkkiset siniset mokkaderbyt. Eli nyt ei haeta mitään sikajännää, vaan mahdollisimman monikäyttöistä peruskenkää joka tulisi näkemään kilometrejä ja käyttöpäiviä paljon.

22
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 06.07.18 - klo:14:18 »
Solovair Chestnut Gibson Shoe -monoissa on parin kastumisen jälkeen vähän huonon näköistä pintaa. On sellaista hiukan tummempaa tahraa kastumisen jäljiltä, ja vähän vaaleampaa aluetta sen jäljiltä kun olen yrittänyt poistaa tahroja. Onko ideoita miten tuota voisi saada tasaisemman näköiseksi, tai enemmän patinaisen ja vähemmän tahraisen näköiseksi? Collonil Waterstop Colours -lankkia tuohon nyt olen sutinut, mutta ei se oikein tuota peitä.


23
Kaappaan ikivanhan ketjun omaksi muistiinpanopaperikseni, ja yritän koota tähän viestiin muokkaamalla jonkinlaista päivittyvää listaa kaupoista joita kannattaa harkita kun rytkyjä ja monoja kaipaa. Copypastesin tuon aloituspostauksen pohjiksi, ja jos/kun tämän päivittäminen ja ylläpito minulta joskus jää, niin joku kaapatkoon copypastella tämän viestin minulta ja jatkakoon/päivittäköön.

Olen vähänkään paremmin pukeutumisen saralla aivan aloittelija, joten otan mielelläni vastaan vinkkejä siitä mitä listalle voisi lisätä tai mitä sieltä voisi poistaa, eli jos hinta/laatu-suhde ei ole kohdallaan. Lähinnä siis olen huomannut että silloin tällöin foorumilta tai muualta löytyy vinkkejä hyvistä nettikaupoista, mutta ne häviävät eikä niitä löydä enää ikinä uudestaan.

Yleisesti vaatteita
Charles Tyrwhitt: http://www.ctshirts.co.uk
Harvie&Hudson: http://www.harvieandhudson.com
Kent Wang: http://www.kentwang.com
Howard Yount: http://www.howardyount.com
Luxire: http://luxire.com/
Outdoor&Country (Barbouria ja muuta): https://www.outdoorandcountry.co.uk
Chipp2: http://www.chippneckwear.com
Berg&Berg: http://bergbergstore.com
Mr. Porter: https://www.mrporter.com/

Kenkiä
Bexley: https://www.bexley.com/Bexley/shoe-EN.htm
Solovair: https://www.solovair-shoes.com/

Pukuja
SuitSupply: https://eu.suitsupply.com/en/home

24
Tervehdys, ensimmäinen viestini tälle foorumille. Olen viime aikoina yrittänyt reivata pukeutumistani enemmän katseen, käytön ja ajan kestävään suuntaan halpistrendivaatteista, ja huomannut toistuvasti päätyväni tälle foorumille tietoa etsiessäni, joten loin sitten oikein tunnuksetkin.

Olen todennut että yksi vähiten huonoja tapoja vaatehankintoihin on kierrellä kirpputoreja ja kierrätysliikkeitä. Muuten kallis makuni ja saita mieleni eivät oikein kohtaa, mutta parhaassa tapauksessa UFF:ltä, Fidalta ja kierrätyskeskuksista saa timanttista tavaraa lähes ilmaiseksi. Yksi kirpputorienkiertelyintoa rajoittava tekijä tosin on se, että asioin tuhat kertaa mieluummin liikkessä jossa myyntiartikkelit on jaoteltu siten ettei tarvitse kiertää hehtaarin hallia etsien kahvikuppien ja naistenlehtien joukosta miesten vaatteita. Tässä nuo edellämainitut UFF, Fida ja Kierrätyskeskus pääsevät loistamaan.

Tähän liittyen kysyisin vinkkejä mistä PK-seudulla kannattaa rytkyjä etsiä? Onko jossain PK-seudulla jotain yksittäisiä kirpputoreja tai kierrätysliikkeitä, joissa asiat on mielellään jaoteltu siten että edes miesten vaatteet ovat tietyllä alueella ja jotka olisivat todistettavasti käymisen arvoisia?

Edit: lisätäänpä listaan SPR:n Kontti, joka löytyy ainakin Tammistosta.
edit 2: Tuo Tammiston Kontti on kyllä mahtava paikka. Tavara vaihtuu ja on huomattavan korkealaatuista, tai siis siellä on ihan käyttiskamaa huomattavasti useammin kuin UFF:llä tms.

Sivuja: 1 [2]