Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kalvosinappi

Sivuja: [1] 2
1
- Minkälaisten vaatteiden ja asusteiden kanssa neule tulisi käyttöön?
- Millainen kaulustyppi?
- Millainen sulkemismekanismi vai pelkällä kaula-/pääaukolla (ja sekin millainen)?
- Hihoilla vai ilman?
- Onko sinulla joku tietty, erityinen syy epäilylle, että valmisneuleet eivät sopisi sinulle?
-Farkkujen, chinojen yms perussiistien vaatteiden
-Olen omistanut sekä O- että V-aukkoisia, ja mieluisin on pienehkö V-kaulus
-Pelkällä pääntiellä
-Hihoilla
-Valmisneule sopii kyllä, tilauksella tarkoitin etten jaksaisi matkustaa kovin kauas etsimään neuletta, jos verkkokaupasta tilaamalla saa kotiin kannettuna.

Henkkamaukan mallistossa oli juuri täydellisen kokoisia, muotoisia ja värisiä, mutta ovat mokomat poistuneet. Mieluummin kyllä ostaisin jotain kestävämpää, tosin en tiedä onko noiden kestossa välttämättä juurikaan eroa ja miten hyvin se korreloi hintaan.

Kiitos myös Olli, pitääpä tsekata nuo!

2
Tarvitsisin pari mahdollisimman eleetöntä (merino)villaneuletta. Melkein taitaa mennä tilaushommiksi, ellei nyt kätevästi Helsingin keskustasta tai PK-seudun isoista kauppakeskuksista löydy. Mistä muualta kannattaa etsiä kuin Henkkamaukalta? Arvostaisin mahdollisimman eleetöntä ja logotonta mallia ja pitkää käyttöikää.

3
Asut ja pukineet / Vs: Tennarit ym. katujalkineet
« : 26.06.19 - klo:23:25 »
Tulipa ostettua ensimmäiset tennarit ikinä. Valkoiset Adidaksen Stan Smithit. Ovathan nämä nätit.

Tästä se sitten lähtee. Hups.

Tulipahan ostettua ensimmäiset tennarit ikinä. Valkoiset Vagabond Paulit alennusmyynnistä. Ovathan nämä nätit. Päällinen nahkaa. Omaa silmää miellyttää. Vagabondin laatu lienee jotain aika keskinkertaista, mutta eiköhän noilla nyt tallustele monta hauskaa päivää ennen kuin ovat loppu. Vedin pari kerrosta suojasuihketta, jos vaikka pysyisivät ei-ihan-helvetin-rähjäisinä vaikka parempi jos nyt eivät ihan hohtavan valkoiset ole. En nyt haluaisi kodittomaltakaan näyttää.

Hain mahdollisimman tylsän understatementia perustennaria, ja nähdäkseni nää on aika lailla sellaiset.


4
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 23.10.18 - klo:23:36 »
Bexleyssä jostain pienestä kesäisestä roiskeesta aika ikävät jäljet. Miten tällaisia korjataan? Olen 98% varma että kyseessä on vain vesi eikä mitään sen ihmeellisempää. Vai näistäkö se patina lopulta syntyy :D

Kuva kastumisen jälkeisistä tahroista.

5
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 19.08.18 - klo:15:10 »
En kyllä keksi mitään syytä miksi ei voisi. Eiväthän olosuhteet siellä eroa mitenkään siitä että ne olisivat eteisen kaapissa, jos kyseessä on huoneenlämpöinen tila kuten häkkivarastot yleensä tapaavat olla.

6
Häävieraaksi menossa ja aikomus vetää ylle ruskeat oxfordit, vaaleanharmaat suorat housut, vaaleanvaaleanpunainen kauluspaita, sininen pikkutakki ja tummansininen pilkullinen kraka. Onko puhtaanvalkoinen taskuliina kovin paha tuohon? Toisaalta näyttää kivan siistiltä ja formaalilta, mutta toisaalta on jotenkin korostetun valkoinen kun muuta puhtaan valkoista ei asussa ole...

7
Asut ja pukineet / Vs: Alusvaatteet
« : 05.08.18 - klo:11:40 »
Lidl tarjoaa mahtavaa hinta/laatua sukkia ja boksereita tarvitsevalle (LIVERGY).
Mielestäni parempaa kampetta kuin esim UNIQLO. Hinnatkin ovat taattua Lidliä,mutta laatu aivan eri luokkaa.

Livergyn T-paidat ovat myös aika timanttista tavaraa. Livergyn valkoinen isolla kaula-aukolla varustettu T-paita on loistava kauluspaidan alla pidettävä paita, ja maksaa muutaman euron. Kestävätkin vielä aika hyvin ja muoto on sopivan slimmi.

8
Asut ja pukineet / Vs: Alusvaatteet
« : 02.08.18 - klo:15:40 »
Mä olen ollut tyytyväinen Dressmanin 48% Puuvilla, 48% Modaali, 4% Elastaani -boksereihin. Istuu hyvin, on mukava päällä ja kestänyt ainakin toistaiseksi ihan hyvin. Lisäksi saatavuus hyvä ja hintakin aika maltillinen, kun noita saa yleensä otakolmemaksakaksihinnoittelulla.

Ei ehkä maailman parhaat mutta tarpeeksi hyvät.

9
Linkit ja vinkit / Vs: Kirppis- ja UFF-vinkit ym.
« : 01.08.18 - klo:18:22 »
Tammiston Kontti-kaupassa Vantaalla käyttämättömät Bexleyn siniharmaat mokkaoxfordit ilman brogueta, mutta pirun pienet. En löytänyt kokomerkintää, hintalapussa oli 39,5. Pohjasta näkee että on tosiaan ihan pakasta vedetyt, hintaa 16€. Käykääs nyt joku noi pelastamassa.

10
Kiitoksia kommenteista, päädyin siihen että en puolipohjauttanutkaan. Tuleepahan testattua. Mitä noita vanhoja paskoja liimapohjakenkiäni kaapin perältä tutkin, niin minulla on kyllä taipumusta kuluttaa kärki, joten jonkin sortin suoja tuolle nahkapohjan kärjelle olisi hyvä. Nuo päällenaulattavat kärkiraudat eivät oikein vakuuta, mutta jonkin sortin nahkapala tuossa saattaisi toimia. Täytyy miettiä ja vaikka kokeilla itse liimata, kovin suurta vahinkoakaan siitä tuskin on...

11
Talveksi on kyllä kumipohjaiset chukkat ja yhdet paksukumipohjaiset PTB/country derby/mikäliehenkiset kengät jotka ovat myös kesällä selvästi märän päivän valinta. Nahkapohjat pysyisivät siis ihan perusnätin kelin kesä- ja juhlakenkinä, mutta epäilyttää suuresti näiden toimivuus edes näissä käytöissä, eikä itselle ole vielä kertynyt kokemusta käveleekö pohjat sekalaisessa kesäkäytössä (välillä useita kilometrejä kävelyä ulkona päivässä, välillä sadekuuron kastelemalla tiellä, välillä soralla) loppuun puolessa kesässä vai kahdessa vai viidessä kesässä joten ehkä vähän tarpeettomastikin olen kestosta huolissani. Molemmat nahkapohjaiset ovat vieläpä blake-rakenteella, eli pohjan vaihtaminen ei (järkevästi) onnistu. Tässä on siis pohdinnan alla yksien lähinnä fiinimpään käyttöön tulevien juhlakenkien ja yksien arkikesäkenkien kohtalo.

Noh, saattaa olla että jätän nämä vielä puolipohjaamatta. Jos ne kestävät vuosia käyttöä niin hyvä, tai jos kävelen nämä nopeasti rikki niin ainakin minulla on sen jälkeen perusteltu mielipide siitä miten nahkapohjat minun käytössäni toimivat :D

12
Ei mulla vielä ole sisällä lipsunut, mutta tosiaan teräksisten rappurallien kohdalla saa kyllä olla tarkkana.

Mietin nyt vielä vedänkö noihin puolipohjat vai pitäisikö vielä antaa noille nahkapohjille mahdollisuus. Ja ehkä sitä tulisi viisaammaksi kun yhdet nahkapohjat kävelisi loppuun, tietäisipä ainakin sitten kauanko ne oikeasti kestää. Toisaalta haluan ettei tarvitse suuremmin pelätä sadekuuroja tai soralla kävelyäkään...

13
Mulla on nyt noin viikon ajalta kokemusta nahkapohjista, ja taidan puolipohjauttaa. En ole toistaiseksi keksinyt näistä mitään muuta etua kuin että jonkun mielestä kumipohja voi näyttää huonommalta ja että on sellainen "jee mulla on nahkapohjat"-fiilis. Aivan helvetin liukkaat esim teräksisien rappurallien päällä, hiekka ja pikkukivet jäävät ikävävästi kiinni,ja kumipohjaus pidentää varmasti myös kengän käyttöikää. Sisätiloissa toki toimii, mutta ei kyllä nyt ole suurta ihastusta herättänyt ulkona.

Onko näistä tykkäämiseen mitään muuta syytä kuin se, että tykkää nahkapohjista, koska tykkää nahkapohjista, koska tykkää nahkapohjista?

14
Asut ja pukineet / Olkatoppausvastaisuus?
« : 22.07.18 - klo:18:03 »
Tämä on kalvanut mieltäni, joten kysytäänpä. Mitä enemmän lueskelee niin Suomen kuin Ulkomaankin erinäisiä keskusteluja, blogeja ja näkemyksiä puvuista ja pikkutakeista, sitä selvemmin tulee käsitys että olkatoppaukset ovat kauhea asia ja ainoa oikea olkapää on kevyt, rakenteeton, toppaamaton, luonnollinen olkapää.

Jotenkin tuntuu kummalliselta, että melko lailla kaikki (ainakin halpojen ja keskihintaisten) pukujen valmistajat näitä käyttävät, kun tuntuu että melkein kaikki vihaavat niitä. Hiukan provokatiivisesti täytyy kysyä onko olkatoppausvastaisuus muoti-ilmiö pukeutumisesta kiinnostuneiden keskuudessa, vai mistä tämä ristiriita "internetin konsesuksen" ja vaatesuunnittelijoiden välillä johtuu?

Eikö italialainen linja perinteisesti suosi kevyempää ja vähemmän topattua, kun taas esimerkiksi britit harrastavat hiukan enemmän topattua? Onko koko Savile Rowlla huono maku, vai olenko ymmärtänyt jotain aivan väärin?

Oikein övereistä kasaritoppauksista olemme varmaan samaa mieltä.

15
Asut ja pukineet / Vs: Suitsupply
« : 22.07.18 - klo:15:21 »
Uskomatonta arpomista tän pukuasian parissa. Käväisin uudestaan ja aika määrätietoisesti olin menossa ostamaan laivastonsinistä Laziota, mutta eri myyjä kyseli että mihin käyttöön ja ehdotti että josko vähän vaaleampi sininen ja josko kuitenkin Sienna, joka on rennompi ja enemmän juhlavan ja vähemmän bisnespuvun oloinen. Kieltämättä tykkäsin kyllä myös Siennasta, etenkin kevyemmin topattu olkapää miellytti. Blue Birds Eye kiinnostelisi kyllä. En kuitenkaan vielä tehnyt kauppoja, koska pari asiaa jäi mietityttämään:

- alkaako lipputasku jossain kohtaa ärsyttämään
- istuuko tuo hiha nyt oikeasti kuitenkaan ihan niin kuin pitäisi, vai olenko liian kapeaharteinen tuohon? Myyjä, joka ei vaikuttanut olevan kovin taipuvainen turhaan kehumiseen vaan sanoi jos joku ei toimi, väitti että tuolta sen kuuluukin näyttää. Minusta näyttää siltä, että hihan yläosa roikkuu. Tuo on ilmeisesti "spalla camicia"-henkinen hiha, ja myyjä näytti omastakin takistaan että about samalta se näytti. Mutta... jotenkin pistää silti silmään, näyttää että olisi liian leveäharteinen takki päällä.


Sivuja: [1] 2