Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Centauri

Sivuja: [1] 2 3 ... 34
1
Kaikki varastosta löytyvät Pimlicot myydään siihen 159,- hintaan, uusi hinta tulee olemaan 189,-. Yritän saada viikonlopun jäljiltä inventaarion tehtyä vielä tänään, niin tietäisin mitä on hyllyssä. Seuraava tilaus tehtaalle lähtee näillä näkymin viikonloppuna.

2
Siis tuliko myöskin Bedale tan? (Juuri kun olin perunut tilaukseni...?)

Ei, Bedale Taneja ei saa kuin 'pitkällä tilauksella' eli valmistuvat kun valmistuvat, parikin kuukautta voisi mennä.

3
Tiedoksi kaikille, viimeisin lähetys Loakelta saapui tänään myymälään ja kaikki tilatut tulivat, lukuunottamatta Litchfieldejä, niitä ei tosiaan saa.

Liikkeessä voi poiketa koska vaan ja jos tarvitsee lähettää jotain, voitte ottaa yhteyttä liikkeeseen verkkokauppa[a]morsiusgalleria.com tai minuun kimmo[a]juhlagalleria.com.

Seuraava tilaus lähtee tehtaalle viikon päästä ja siitä viikko taas toimitukseen, joten ennen joulua ehtii vielä.

Kaikki nyt tulleet ja vielä myymälässä olevat myydään muuten vanhoilla hinnoilla, joten hopihopi liikkeeseen. Siellä on hyvin jäljellä mm. mokkaisia Kemptoneita ja Pimlicoita ja montaa muutakin kumipohjaa.

4
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 23.11.12 - klo:12:07 »


Oikeastaan jo eilen, mutta tänään vasta käytössä.

5
Ihan hyvin, muttei loistavasti. Meidän perusasiakkaat pitävät tuollaista perusderbya ja myös perusoxfordia 'tylsänä'. Siinä kun noita menee yksi, niin jotain Gunnya ja Sharp'ia menee 10 samassa ajassa. Jos oltaisiin kenkäkauppa ja meillä olisi 'normaaleja' kenkäasiakkaita, keski-ikäisiä ja vähän vanhempiakin, olisi tuo kova sana.

Kyllä nyt näyttäisi siltä, että tuolta Design -sarjasta tulee jossakin vaiheessa yksi meidän oma MTO, 'nuorekas' derby norminahasta, kumipohjalla ja sitten vielä joku pieni 'juttu' mikä erottaa ihan normiderbysta. Jossakin vaiheessa sitten :)

6
Onko tuo MTO-Derby nyt se, mistä kesällä Tampereella juteltiin? Hieno, laadukas juhladerby Suomalaiseen makuun.

Ei ole, mutta oli niin lähellä sitä mistä me puhuttiin, että otin meille myyntiin :) Tuo on kiillotettua nahkaa, jos itse oltaisiin tehty niin olisi ollut norminahkaa, muuten oikein nappi malli. Joku on tuota teettänyt tehtaalla ja sitä oli jäänyt yli, siksi tehdas sitä myy tuon erän loppuun.

7
Värit ovat nuo koska ne oli nopeinta tehdä, eli sama pohja kuin Morsiusgalleriassa, mutta kaikki värit käänteisenä. Näin pystyin nopeiten ja helpoiten käyttämään samaa pohjaa kuin Morsiusgalleriassa.

http://www.juhlagalleria.com/juhlagalleria.html

http://www.morsiusgalleria.com/morsiusgalleria.html

Lisäksi meidän värit kummallakin puolella ovat musta ja valkoinen, joten mikään muu väri ei luontevasti sopinut tuohon pohjaan.

Verkkokauppa tulee erikseen, yhteinen kauppa kummallekin puolelle mutta se tulee Morsiusgallerian nimellä ja värit ovat valkoinen pohja ja musta teksti, ei mitään muita värejä.

8
Sain alkajaisiksi esille meidän sivuille pientä luettelontynkää malleista joita meiltä voi löytyä hyllystä.

http://www.juhlagalleria.com/juhlakengat.html

9

On kuitenkin yksi Loaken rakastetuimmista malleista (katso kuluttajakommentit tuolta Loaken sivuilta) joka on pysynyt täysin samana jo 70-luvulta lähtien.

Tähän kommenttiisi perustin siis oman yleistykseni loaken käyttäjäkunnasta. Mitän hajua minulla ei ole, montako kenkää on mitäkin mallia myyty. Silti, jos joku malli on suosituimpia, luulisi sen kertovan jotain käyttäjäkunnasta, tai tarkemmin sen kenkämieltymyksistä.

Ei Royalea myydä paljon verrattuna muihin Loakeihin, vaan hyvin vähän. Esimerkiksi tänä vuonna se ei ole ollut yhtenäkään kuukautena top-50 -malli. Mutta sitä on myyty pitkään, kauiten yhdessä Brightonin http://www.loake.co.uk/brighton.html kanssa. Kuinka ollakaan, myös tuo malli on polished leatheria :) Ja aivan kuten Royalin kohdalla, näkyy Brightoninkin kommentoijat olevan moni(kymmen)vuotisia saman mallin käyttäjiä, toista tai kolmattakin paria talsivat puhki. Ei, en usko että nämä kaverit tai tuo em. päätoimittaja tuntevat tulleensa huijatuksi.

Lainaus
Täydellisen beaterit, kestää kaiken mitä kaikenmaailman calf-läpyskät eivät ikinä tee vaikka kuinka niitä jynssäisi, helppohoitoiset ja elämiseen tehdyt legendaariset käyttökengät. Jos vaan lesti sopii jalkaan, niin kaikki muut kengät on vässyköiden valintoja :)

Tämä on nyt se hehkutus mitä tarkoitin. Omat kokemukset sitä paitsi on, että polished binder ei todellakaan kestä käyttöä kuten kunnon vasikka vaan nahka halkeaa, aivan kuten tuossa 7 vanhassa parissa oli haljennut, koska nahkaa ei voi edes kunnolla huoltaa. Eli tälläisillä myyntipuheilla mun mielestä kyllä viilataan ostajaa linssiin ja huolella.

Mun mielestä näiden väitteiden osalta kyllä, kauppias huijaa. Eivät tule olemaan kestävät ja mun mielestä on todella harhaanjohtavaa puhua täysnahkaisista kengistä korjatun nahan osalta, koska se ei todellakaan käyttäydy kuin täysnahka. Niiden kutsuminen muovikengiksi on varmaan lähempänä totuutta.
 

Hehe, tuo oli nyt sellainen heitto minulta, ei kaikkea täydy ottaa niin vakavasti :) Kunhan vähän tökkäsin pesää, kun arvasin sen ärsyttävän karhua.

En kyllä olisi ihan varma tuon kuvan perusteella siitä että nahka olisi haljennut, rypyssä toki kuten aika monet kengät seitsemän vuoden käytön jäljiltä. Hyvälaatuinen polished leather ei todellakaan halkeile sen enempää kuin norminahkakaan, enkä ko. kenkien kohdalla uskoisi tuossa asemassa olevan kaverin käyttävän haljenneita kenkiä puvun kanssa.

Tuosta huijaamisesta olen kyllä täysin eri mieltä. Royalit ja Brightonit eivät kertakaikkiaan olisi pysyneet myynnissä näin kauan eivätkä niiden ostajat ostaisia uusia pareja viiden tai kymmenen vuoden välein, mikäli heitä olisi huijattu ensimmäisellä kerralla. Kerran voit ostajaa kusettaa, mutta toistamiseen se enää olekaan niin helppoa. Me emme ole myyneet yhtään paria ko. malleja mutta esimerkiksi mallia L1 200 olemme myyneet kymmeniä. Koskaan emme ole saaneet yhtään paria takaisin, emme yhtään valituista, emme yhtään vaihtoa, emme yhtään kommenttia siitä että kengät olisi jotain muuta kuin niiden on sanottu olevan. Päinvastoin, kiitosta on tullut ihan simona. Komea kiilto heti paketista ja kiilto myös pysyy, hyvä budjettivaihtoehto jopa lakeerikengille jos ei ole niin noponnuuka. Normaali vesi, rapa, viini ja oksennus kenkien päälle pikkujouluissa ei tunnu missään, vähän kun pöytäliinan kulmaa näyttää niin taas mennään :)

Lainaus
Jottei menisi pelkäksi negatiiviseksi vuodatukseksi, niin...

Ei mitään negatiivista tuossa, ymmärrän ihan täysin pointtisi, en vain ole kaikessa samaa mieltä. Oikein kiva käydä näitä periaatteellisia pohdintoja joskus ja jos kaikki oltaisiin samaa mieltä kaikesta, niin aika tylsä keskustelufoorumi siitä tulisi :)

Muoks: Tuohon pohdintaan 'onko polished leather enemmän muovia kuin nahkaa' palataan kunhan saan tehtaalta vähän kättä pidempää, suuntaan tai toiseen.

10
^^ sä asutkin Tampereella.

Sitäpaitsi, aika huikeeta, että Loaken käyttäjäkunnasta ei voisi tehdä yleistystä, mutta samassa viestissä voi sujuvasti niputtaa "tavalliset suomalaiset miehet" johonkin omaa näkemystä puoltavaan muottiin.

lol, ei sit näemmä jäänytkään mun osalta viel tähän.

Kuten yo. vastauksessani selitän, en usko että 50 000 (?) Royalin ostajaa voi määrittää loppuja 49 950 000 Loake -asiakkaita.

Mitä tulee taas heittooni 'suomalaisista miehistä', niin mielipiteeni on omani ja täten täysin vailla tieteellistä pohjaa. Kuitenkin olen kohta sen 20 vuotta ollut tekemisissä miesten juhlapukeutumisen kanssa jälleenmyyjätasollakin ja nuo ovat kyllä minun tuntemukseni. Hiukan taustatukea voisin hakea muistaakseni 2011 julkaistusta jonkun lankkifirman kyselystä, missä nahkakengät omistaneista suomalaisista miehistä reilusti yli 70% (?) ei ollut koskaan lankanneet kenkiään.

Jos oikeassa elämässä valtaosa suomalaisista miehistä käyttää nahkakenkiinsä hoitoaineita ja lankkeja säännöllisesti, niin olen asiasta äärimmäisen iloinen ja mielelläni väärässä omien kokemusteni kanssa.

11

Tää argumentti ontuu jo ihan sen takia, että suurin osa maailman kengistä on laadullisesti silkkaa paskaa - ja ne myyvät silti. Vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.

En ihan ymmärrä mitä tarkoitat. Minä kuitenkin tarkoitin sitä, että jos 50 000 000 myydystä Loakesta vaikka 50 000 (?) on ollut Royaleja, niin tämä suhteellisesti pieni ihmismäärä ei vaan voi määrittää kaikkia muita 49 950 000 parin ostaneita johonkin tiettyyn paariaan. Nuo kaikki muuthan voivat vaikka kuinka inhota Royaleja mutta siitä huolimatta nuo 50 000 voivat olla onnesta sykkyrässä kengistään.

Lainaus
En tiedä mitä varsinaisesti tarkoitat "meidän piireillä", mutta oletan, että ihmisiä, joita kenkien laatu ja ulkonäkö kiinnostaa? Jos näin, niin ihan syystäkin on "kirosana" ja sen takia onkin lievästi outoa toi sun hehkutus tälle pienelle kohderyhmälle, jolle nahan laadulla ja sen ikääntymisellä on väliä.

'Meidän piireillä' tarkoitin juuri tuota, eli meitä jotka ovat keskivertokuluttajaa kiinnostuneempia kengistä ja myös motivoituneimpia niitä hoitamaan asianmukaisesti. En yritä hehkuttaa mitään, kunhan vain sanoin mielipiteenäni, että kiillotetulle nahalle voi ihan hyvin löytää käyttöä ja käyttäjän, jolle se on parempi valinta kuin muut nahat. Jos asiakas kävelee sisään ja haluaa kestävät, edulliset, täysnahkaiset ja ennen kaikkea mahdollisimman helppohoitoiset kengät satunnaiseen käyttöön tietyissä tilanteissa, niin huijaako kauppias häntä ehdottamalla polished leather -nahkaisia kenkiä? Kertoen samalla, että polished leather tuntuu ja on 'kovempaa' kuin muut nahkalaadut, siihen tulee ryppyjä käytössä toisella tavalla kuin muihin nahkalaatuihin, siihen ei ikinä tule saamaan peilikiiltoa eikä samanlaista hienoa patinaa kuin normaaliin nahkaan. Jos tuote on teknisiltä ominaisuuksiltaan, hinnaltaan ja ulkonäöltään halutun kaltainen, niin onko kyseessä paska laatu? Jos _pelkkä_ ruma ryppyyntyminen tekee tuotteesta paskalaatuisen, niin on aika haastavaa löytää koko maailmasta hyvälaatuiset lakeerikengätkin.

Itselläni ei ole yksiäkään kenkiä kiillotetusta nahasta. Minun jalkaani ko. nahkalaatu on liian kovaa, enkä hae kengiltäni mahdollisimman helppoa huollettavuutta. Siitä huolimatta ko. laatu on minusta yksi laatu muiden joukossa ja ymmärrän heitä joille se on ihan ok. Tällä palstalla (varsinkin tällä suljetulla osastolla) missä suurin osa varmasti ei useimmiten käytä polished leather -kenkiä tämä minun mielipiteeni ilmaisu voi tuntua oudolta. En kuitenkaan voi olla eri mieltä sen mukaan ketkä mahdollisesti ovat lukemassa :)

Lainaus
Kyllä kaikille intin käyneille miehille on lankkaaminen ja kenkien huoltaminen tullut tutuksi. Eli aika suurelle osalle. Jos ylipäätään on sellaisissa töissä, jossa käyttää nahkakenkiä niin varmaan suurin osa pitää kengistä jollain tasoa huolta. Luulisi, että heillekin asialla on väliä, vaikka ei mikään kenkäneurootikko olisi.


e. mun osalta tää keskustelu vois jäädä tältä osaa vaikka tähän, koska se nyt on mulle aika sama, mitä kukakin ostaa..

Vastaan vielä tähän kohtaan tuossa myöhemmin tulleessa viestissäsi. Nämä periaatteelliset pohdinnat ovat minusta aika virkistäviä :) Ei näissä voi olla oikeassa tai väärässä, kun kuitenkin omista fiiliksistä höpistään.


12
Korjaaminen tehtaalla, kaikki Loaken reunoskengät, alkuperäisillä muoteilla:

Loake charge £63.50 per pair, inclusive of return postage within the UK and VAT. This covers re-soling on the original last with new soles and heels, fitting new seat socks and re-finishing the upper part of the shoes. We expect to return repaired shoes within 21 working days of receiving payment, exclusive of any factory holidays.

Kengät kannattaa lähettää itse tehtaalla tavallisella postilla (siis jos haluaa päästä edullisesti) ja pyytää sitten kengät takaisin meidän kautta, niin ne tulevat meidän runkokuljetuksen mukana ilmaiseksi.

Royalit on meillä maksanut 149,- mutta uudet tilaukset 171,-. Briteistä tilaamalla hippasen yli 200,- euroa kotiin tuotuna.

13
Ei näitä asioita niin kovin vakavasti kannata ottaa :) Omia mielipiteitä:

Se, että Loaken käyttäjäkunta on noista fiiliksissä, kertoo kyllä aika paljon Loaken käyttäjäkunnasta.

True shoe aficionado speaking...

Loake on tehnyt yli 50 000 000 reunoskenkää ja voidaan melkoisella varmuudella sanoa, että noiden 50 000 000 kenkäparin ostajista löytyy ihmisiä valkoisen roskaväen kautta snobeihin speksihoroihin saakka. Se, että tasainen määrä ihmisiä on halunnut vapaaehtoisesti ostaa Loaken Royalit jo yli 40 vuoden ajan ei kerro yhtikäs mitään 'Loaken käyttäjäkunnasta', mutta kylläkin itse kengistä. Yksikään kenkämalli ei pysy valikoimissa yli 40 vuotta muuttumattomana, ellei sen ostaneet olisi olleet siihen tyytyväisiä ja mikä tärkeintä, kokeneet saaneensa rahoilleen riittävästi tai jopa sitä enemmän vastinetta.

Me joilla ei noita kenkiä ole, voimme pitää jo lähtökohtaisesti koko mallia rikoksena ihmisyyttä vastaan ja olla ostamatta niitä, mutta ei meistä ole vähättelemään tyytyväisten käyttäjien omia tuntemuksia, vaikka he eivät olekaan 'true shoe aficionadoja'. Hifistit tulkoon omalta osalta onnellisiksi laskiessaan luupin kanssa omien kenkiensä karvatuppien lukumäärää, muilla voi olla ihan muut syyt pitää omia kenkiään hyvinä, itselleen.

"Polished leather". Kirosana näissä meidän piireissä, ehdottomasti. Siitä huolimatta uskallan väittää näin alle vuoden kokemuksella, että isolle osalle ihan tavallisia tattiaisia ko. nahkalaatu olisi jopa parempi monessa käytössä kuin 'normaali' nahka. Lähtökohtaisesti nimittäin tavallinen suomalainen mies ei lankkaa tai huolla muutenkaan kenkiään koskaan. Ei ikinä. Ei tavalliset kengät näe koskaan alkoholipuhdistuksia, renovaattoreita, delicate creameja sisälle, CLF'fiä, reunosmaaleja, creameja, pateita, peilikiiltoja tai yhtään mitään hoitotoimenpiteitä.

Uskallan väittää, että jos kaksi kaverusta ostaa kengät samaan aikaan, toinen norminahkaa ja toinen kiillotettua, käyttävät kenkiään epäsäännöllisen säännöllisesti vuosien varrella, eivät koskaan lankkaa tai muuten huolla kenkiään lukuunottamatta satunnaisia isomman ravan pyyhkimisiä märällä rätillä, niin loppujen lopuksi nämä kiillotetut näyttävät 'paremmilta'. Ne voivat jopa kiiltää silloin lopussakin. Esimerkiksi jos käyttää mustia juhlavia kenkiä kerran vuodessa viiden vuoden ajan, niin sen lisäksi että kiillotetusta nahasta valmistetut maksavat 30-50% vähemmän, näyttävät ne todennäköisesti sen viiden vuoden jälkeen kuin uusilta, kiilto on päällä ja viiniroiskeetkin katoavat kuin vesi hanhen selästä.

Kenenkään ei ole pakko ostaa kiillotetusta nahasta tehtyjä kenkiä ikinä. Siitä huolimatta ne voivat olla jossakin tapauksissa ja käyttötarkoituksissa se kaikkein järkevin valinta. Ryppyjä tulee kaikkiin, en ole minäkään enää sama siloposkinen nuorukainen mikä olin 30 vuotta sitten, mutta ovatpahan omia ryppyjäni.

Kenkien korjauttamisesta:

En osaa päättää kumpi on surkuhupaisampaa, nuo 7 vuotta vanhat Royalit itsessään vai se että joku vielä korjauttaa ne.

Perus RTW kengässä en näe logiikkaa yhdenkään kengän korjaamiselle, ellei kyseessä ole kallis kenkä, esim Edward Green. Jotain 200 euron Loakea tai 350 euron AE:ta ei mun mielestä ole järkevää korjata 100-150 eurolla 5v käytön jälkeen. Esim eBay on täynnä priimakuntoisia monoja tuohon korjaushintaan. Why the fuck bother da repairs? Fetissit ja tietämättömyys?

Tämä korjauttamisasia(kin) on täysin makuasia. Jonkun mielestä ei ole järkeä korjauttaa mitään, koska kaupasta saa uusia tai netistä vanhoja. Toinen taas haluaa korjauttaa kaiken.

Omalta kohdaltani näen asian niin, että mikäli pidän kengistä niin korjautan ne mielelläni. Jos taas en jostakin syystä pidä kengistä, niin en näe niiden korjaamista kannattavaksi. Kenkien hinnalla, statuksella tai nimellä ei asian kanssa ole mitään merkitystä.

Aivan kuten tuossa linkitetyssä Royaleiden tapauksessa. Men's Healt -lehden apulaispäätoimittajalla Mike Shallcrossilla on _aivan_varmasti_ rahaa ostaa ihan mitkä maailman kengät tahansa. Tarkemmin sanottuna, hänen ei varmasti tarvitsisi ikinä ostaa yhtään paria kenkiä, kaikki maailman kenkämaakarit varmasti kengittäisivät tuollaisen kaverin ihan mielellään sponssikengillään. Silti jätkä on tarponut jo 6 vuotta polished leather Royaleillaan ja menee vielä uudelleen pohjauttamaan ne. Mikä ääliö ;) Fetissi hänellä tietysti voi olla, mutta ei rahattomuus eikä tietämättömyys.

Joskus näissä jutuissa on taustalla se, että ko. kenkiin (tai vaikka Barbourin takkiin) ollaan vaan yksinkertaisesti oltu niin tyytyväisiä jo niin monen vuoden ajan, että näistä ei haluta luopua. Korjaamalla tuote tehtaalla saadaan sille jatkoaikaa seuraavat 5 tai vaikka 10 vuotta. Ei siinä ole minusta mitään tyhmää, 10 vuotta lisää tyytyväisyyttä alle satasella.

Yksi erittäin tärkeä syy näihin korjauksiin on myös se, että ko. tuotteen kanssa voidaan olla 'yhdessä' koettu jo vaikka mitä ja miten tyhmältä tämä voi kuulostaa, niin siihen tuotteeseen on muodostunut 'tunneside' siihen liittyvien muistojen suhteen. On taloudellisesti katsoen täysin järjetöntä lähettää Barbourin tehtaalle entisöitäväksi 30 vuotta vanha takki, joka on lähes pelkkä riekale kaikkien muiden mielestä. Mutta jos sen samaisen takin päällä on kiksautettu tulevaa vaimoaan ensimmäisen kerran, sen päälle on syntynyt ainoa tytär ja sillä on kannettu metsästä kuollut koirakaveri, niin se takki on paljon, paljon enemmän kuin 'vain takki'. Ei tuollaista saa jostakin netistä tilattua. Silloin voi haluta korjata juuri tuon takin.

Ihan sama pätee tietysti myös kenkiin. Yksi pari on voinut olla vuosien varrella mukana niin monessa itselle tärkeässä tapahtumassa, että sen lisäksi että niistä on teknisesti muotoutuneet täydellisesti omiin jalkoihin sopivat, niiden tunnearvo ylittää vastaavan parin nykyisen kauppahinnan moninkertaisesti.

Moni tietysti pitää tällaista tunnearvoa tavaroiden kohdalla typeränä ajatuksena ja näinhän se voi ollakin. Jokainen tyylillään.14
Ruotsin hemmojen tekemiä MTO-Loakeita sekä uusia kevään malleja:

Buckingham Dainite

http://loake.se/blogg/35054778328

Aldwych Dainite:

http://loake.se/blogg/34832139682

Uusi malli Hal Tan valkoisilla pohjilla:

http://loake.se/blogg/33699559942

MTO Buckingham mokka sikari ja musta:

http://loake.se/blogg/32936348572

Uusi kevään malli Haydock Ink Suede ja Tan Suede Red Dainite:

http://loake.se/blogg/31918115798

15
Nyt uusia hintoja ja varastotilanteita. Vanhat hinnat pidetään voimassa myymälässä olevien kenkien osalta sunnuntaihin 18.11. asti, minkä jälkeen myös myymälässä olevien kenkien hinnat nousevat.

Seuraava tilaus tehtaalle lähtee maanantaina, joten jos haluat jotain pareja mukaan siihen, ilmoittele siitä viimeistään maanantaina aamupäivällä. Kaikkiin uusiin tilauksiin sovelletaan jo uusia hintoja.

Mikäli olet tilannut kenkiä tästä viimeksi tulleesta lähetyksestä etkä ole vielä noutanut/pyytänyt meitä lähettämään niitä/ilmoittanut ottavasi omasi, tee se viimeistään 18.11. jonka jälkeen siirrän kengät yleiseen myyntiin.

Varastotilanteita saappaiden ja kumipohjien suhteen, vanhat hinnat ja suluissa uudet hinnat:

Kempton Brown Suede 8/8.5/10 159,- (189,-)

Otterburn Tan 7.5/8.5/9/9.5 185,- (209,-)

Badminton Dark Brown 7/7.5/8/8.5 185,- (209,-)

Bedale Mahogany 7.5/8.5/9.5 199,- (229,-)

Litchfield Dark Brown 10.5 199,-

Dovedale Tan 8/8.5 199,- (229,-)

Wharfdale Tan Suede 7.5/8/9 199,- (229,-)

Pimlico Dark Brown Suede 7.5/8/9/9.5/10 159,- (189,-)

Kaikkien ennen ja vielä viikon 185,- maksaneiden 1880-sarjalaisten hinta siis nousee hintaan 209,-. 199,- maksaneet saappaat maksavat jatkossa 229,-.

Sivuja: [1] 2 3 ... 34