Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ppes

Sivuja: [1] 2
1
Jep, kiitokset näkemyksistä. Aloin itsekin epäröimään. Minulla on tuommoinen shaalikauluneule jo ja samoin o- ja v-aukkoisia myöskin ja ajattelin kai saada vähän vaihtelua, mutta tosiaan alkaa olemaan tungosta kaulan ympärillä jos noihin laittaa kauluspaidan.


2
Hei,

Kysymys koskien neuleita, erityisesti cardiganeja. Olen kiinnostunut Tiger of Sweden yhdestä neuleesta ja samoin Stenströmin melko vastaavasta. Molemmissa neuleissa on kaulus ja aloin miettimään, että miltä nuo näyttäisivät kauluspaidan kanssa ja mahdollisesti vielä jos päällä on solmio. Olen ajatellut pitää nimenomaan kauluspaidan kanssa ja siksi kysyisin miltä näyttää jos päällä on tavallaan kaksi kaulusta?

Tigerin malli:
https://www.tigerofsweden.com/fi/knitwear/korren-cardigan-T71839002.html

Stenströmin malli:
https://stenstroms.com/en/men/knitwear/cardigans/4201931885218


Etukäteen kiittäen vinkeistä.

3
ja tehnyt Craigille myös muita vaatteita kuten kashmir-pikkutakin, jonka istuvuuden arviointiin kuva ei riitä (https://www.instagram.com/p/B9Ub_pIFGXg/?hl=fi).

Tuosta pikkutakista löytyi kuvia hakusanalla "Daniel Craig Moma". Ainakin tässä on useita kuvia tilaisuudesta:
https://www.justjared.com/photo-gallery/4445553/daniel-craig-suit-tie-bday-cake-moma-event-11/

Minusta takki on tyylikäs ja istuu hyvin.


4
https://www.youtube.com/watch?v=zqu8wk_TBNo

Kaveri nimeltä Demetrios Levi ponnahti suositeltujen videoiden joukkoon ja tilaajamääristä päätellen ei ole tunnetuimpia. Yleinen tyyli näyttäisi olevan sartoriaalinen elostelu ja myös elokuvien analysointi. Otetaan häneltä vaikka American Psychon käyntikorttikohtaus, jota ei luultavasti ole purettu koskaan ennen.

Kaveri on tosi tarkkanäköinen ja elokuvien analysointi pukeutumisen kautta tarjoaa kiinnostavan ja raikkaan näkökulman. Olipas hyvä ja tosiaan yllättävän vähän seuraajia sisältöön nähden. Olen itse seurannut sellaisia kanavia kuin RMRS, Modest Man ja He Spoke Style, mutta olen vähän väsähtänyt niihin ja muutenkin olen yrittänyt vähentää omaa ruutuaikaani.

Tämä oli kyllä piristävää sisältöä. Kiitokset, onnistuit pilaamaan Youtube paastoni ;-)


5
Se on vain tehokeino, jolla voi yrittää saada housut pysymään ylhäällä paremmin ilman vyötä.


Kiitos kovasti. Housuissa on myös vyötärön molemmilla sivuilla mahdollisuus kiristää vyötäröä yhdellä napilla kuvan mukaisesti:
https://drive.google.com/file/d/1o8PW4_9E75mbrYStcQWe8haM1zp3ZPNB/view?usp=sharing

Onko siis päämäärä tosiaan päästä vyöstä eroon ja onko tähän jotain esteettistä syytä vai koetaanko vyö jotenkin hankalaksi? Itse olen niin tottunut vyöhön, että en ole tullut edes ajatelleeksi olla ilman sitä. Luulin, että nuo sivunapit antavat varaa tilanteeseen, jossa paino pääsisi reilusti muuttumaan, mutta vyö olisi silti aina mukana.
6
Hei,

Ostin uudet chinot ja huomasin, että niissä on tavallisen vyötärökiinnityksen lisäksi toinen nappi housujen kiinnittämistä varten. Tämä sijaitsee hieman vyötäröä alempana housun sisäpuolella. Vastaikkaisella puolella on tähän napinlävi. Jos tämän haluaa kiinnittää, niin se pitää tehdä ennen vyötärön kiinnittämistä. Kuvassa nappi on oikealla ja napinlävi näkyy lähellä vyötärön kiinnikettä.

Osaatteko neuvoa mikäs tämän toisen kiinnitysmekanismin tarkoitus oikein on? En ole oppinut sitä käyttämään kun en keksi sen hyötyä.

Kuva: https://drive.google.com/file/d/1FhkFOF8HsYAbZvWHSOVglEldHJovcOrx/view?usp=sharing


7
Asut ja pukineet / Vs: Laadukkaat vaelluskengät
« : 11.01.21 - klo:21:12 »
Pärjäisiköhän jollain tuollaisilla myös vähän liukkaimmilla keleillä?
https://global.danner.com/men/hike/mountain-light-ii-5-brown.html

Jos tuon tapainen kiinnostaa, niin italialainen Fracap myy vastaavia. Itselläni ei ole yhtään kokemusta näistä, mutta tiedän, että löytyy myös kivijalasta eli Helsingin Burtonin myymälässä Sörnäisessä.

Molemmat ovat omaan silmääni sen verran tyylikkäitä, että noille löytyy käyttöä esim. farkkujen kanssa.8
Asut ja pukineet / Vs: Laadukkaat vaelluskengät
« : 22.12.20 - klo:21:30 »
Tähän sopiikin hyvin erään tutun lausahdus, joka ajoi yli kymmenen vuotta työkseen moottoripyörää, että; "Gore-Tex on ihmiskunnan suurin petos".

No joo, ehkä tuo on vähän kärjistys, mutta ymmärrän taustalla olevan ajatuksen eli kalvovaatteet eivät tosiaan hengitä tarpeeksi. Kenkien osalta tämä ongelma on vielä pahempi, koska jalka hikoaa tosi paljon ja jos kenkä hörppää varren kautta vettä, niin vaelluksella sitä ei enää kuivaksi saa.

Kuorivaatteet sen sijaan ovat ainakin itselleni ihan must vaelluksella. Ne eivät paina ja ne saa kuivaksikin nopeasti. Minun ongelma koskee siis nimenomaan kenkiä, joiden osalta päätin ostaa seuraavaksi kalvottomat kengät.

Tuo lenkkari koulukunta on mielenkiintoinen. Ajatus on kai, että antaa kastua vaan sillä lenkkarit kuivuvat oikeastaan aika nopeastikin. Käytin viime reissussa viimeisenä päivänä lenkkareita, jotka olivat alunperin kahluuta varten, mutta kun vaelluskengät olivat tosiaan litimärät, niin en sitten enää vaihtanut takaisin. Kyllähän niillä käveli hyvin ja vaikka nekin olivat märät, niin ei se oikeastaan haitannut. Pikkaisen pelotti kuitenkin nilkkatuen puute.

Lenkkareiden etu olisi monikäyttöisyys, koska niille nyt keksii muutakin käyttöä. Vähän samaa kuin tuossa Snowdonissa, jota voisi käyttää metsässä ja aina puvunkin kanssa. Oma dilemmani tosiaan on, että kun olen alle viikon vuodessa vaelluksella, niin ei huvittaisi ostaa kenkiä vain sitä varten.9
Asut ja pukineet / Vs: Crockett&Jones Snowdon kengistä
« : 14.12.20 - klo:19:48 »
Älkäämme unohtako Gianni Agnellia!Tässä on kyllä asennetta - noita bootseja ei ole edes yritetty hoitaa. Itse en osaa päättää onko tuo tyylikästä vai tyylitöntö.


10
Asut ja pukineet / Vs: Laadukkaat vaelluskengät
« : 14.12.20 - klo:19:46 »
Kiitokset kaikille kommenteista. Luulin, että Commando pohja olisi juuri sopiva vaellukseen, mutta hyvä tietää sen liukkaus. Mietin tässä kuitenkin, että jos vaellan noin kuuden sadan euron kengissä, niin pelkään, että alan lopulta varomaan kenkiä ja ehkä siksikin taidan luopua Snowdonista. Harmi sillä jotenkin toivoin, että se voisi monikäyttöisin mahdollinen kenkä.

Tuo mainittu Norjan M77 oli oikeastaan maihareista juuri se, jota mietin. Se on varmasti järkevä valinta.

Mutta täytyy miettiä vielä vaikka huomaan aika pakkomielteisesti pohtivat tätä (kolmannen maailman) ongelmaa päivittäin :-)11
Asut ja pukineet / Vs: Crockett&Jones Snowdon kengistä
« : 10.12.20 - klo:21:58 »
Mulla on C&J Northcote kengät jotka ovat myös vahattua nahkaa, vaikka niistä ei ole muistaakseni tullut vesi koskaan läpi, mutta vesijälkiä on tullut. C&J sivuilla kuvataan tosin että Northcote on "finest waxed calf leather" ja Snowdon "waterproof wax-hide upper" joten en tiedä onko samaa tavaraa.

Snowdon eroaa "Veldtschoen" tikkauksessa Nortcoteen. Pitää siis vähän paremmin vettä. Tuo Northcote oli kyllä harvinaisen tyyllikkään oloinen.


12
Asut ja pukineet / Vs: Crockett&Jones Snowdon kengistä
« : 10.12.20 - klo:21:53 »
https://www.rufflander.co.uk/shop/heritage-footwear/town-and-country-boots/world-war-1-replica-boot/
Tuollaiset Commando-pohjilla ja ruskealla nahalla? Tai joku muu William Lennon-malli. Huomattavasti edullisempia...

Aika hurjat - noissahan näyttäisi olevan metallia kannassa! Kiitos vinkistä, pitää perehtyä.


13
Asut ja pukineet / Vs: Crockett&Jones Snowdon kengistä
« : 10.12.20 - klo:21:43 »
Joo, kalvollisia kenkiä ei ole toivoakaan saada kuivaksi kun ne kerran kastuvat. Niistä tuppaa vesi tulemaan läpi jotain kautta. Nyt viimeiset kengät testasin vielä reissun jälkeen laittamalla veteen ja muutaman minuutin päästä vesi hiljakseen tuli läpi - gore-tex on näissä kengissä hapertunut tai sitten kalvoon on tullut reikiä kynsistä tai kivistä tms.

Kalvollisest kengät eivät oikeasti hengitä. Kalvottomat on ainakin teoriassa mahdollista saada kuivaksi vaikka kastuisivat.

Vaellan ihan erämaassa, jossa ei siis ole merkkittyjä reittejä, joten siksi tässä aika tarkkaan pohdin mitä ostan. No ei tuo nyt mitään extremeä ole mutta ei ihan leikkiäkään.14
Asut ja pukineet / Laadukkaat vaelluskengät
« : 09.12.20 - klo:22:22 »
Hei,

Olisin kysynyt onko kellään kokemuksia Crockett&Jones Snowdon kengistä?

Taustani on, että käyn noin kerran vuodessa Lapin erämaissa vaeltamassa ja viime reissun jälkeen päätin, että en enää halua käyttää kalvollisia kenkiä. Minulla on niistä riittävästi huonoja kokemuksia. Sen sijaan etsin nyt kalvotonta vaelluskenkää.

Yksi, halpa vaihtoehto on perus armeijan maihinnousujalkine, mutta niihin liittyy mielikuvia, joista en pidä eivätkä sovi minuun. Toinen, aika hyvä löytämäni vaihtoehto on Hanwagin tuplatikatut kengät. Nämä ovat ehkä sitä mitä haluasin, mutta ovat tosi kalliit suhteessa siihen, että käytän niitä ehkä viikon vuodessa. Kengät ovat selkeästi ulkoilukengät.

Sitten törmäsin C&J Snowdoniin, joka on hyvin vettähylkivä, siinä on järeä pohja ja mikä parasta kengät näyttävät upeilta. Ajatus, että voisin samoilla kengillä vaeltaa Lapin erämaassa ja mennä - jos ei nyt ihan suoraan erämaasta niin melkein - työhaastatteluun, on houkutteleva. Kenkien monikäyttöisyys voisi perustella korkean hinnan.

Kuulisin mielelläni kokemuksia kengistä. Toimivatko vaeltamiseen? Sopivatko puvun kanssa? Ja toki jos muita ideoita, niin arvostan niitä.15
Laatutori / Vs: M: Burberry kravaatit
« : 20.10.19 - klo:22:02 »
Lasketaan hinta 5€ kpl.

Sivuja: [1] 2