Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Arska

Sivuja: 1 [2] 3
16
Vapaa sana / Valokuvaus ja kamerat
« : 28.04.10 - klo:19:32 »
Arska, olet yksi aktiivisimmista jäsenistä ketjussa, milloin näemme kuviasi??

Heti, kun vaateintoni laantuu sen verran, että minulle jää rahaa digitaalikameraan. Vakavasti puhuttuna, olen todella tähän päivään asti elänyt ilman digikameraa enkä ole saanut keltään tutultakaan kameraa pöllittyä (ja tuossa Nokian 5110-mallissakaan, joka laukustani löytyy, ei ole kameraa). Hieman jälkijunassa tulen siis teknologian kanssa mutta viime aikoina olen tuota kamera-asiaa alkanut vakavammin harkita. Se on vienyt uuteen suohon. Jossakin toisessa ketjussa ilmaisin jo kiinnostukseni, köh, Leican malleihin mutta ne hinnat, ne hinnat... Itse asiassa olen erittäin kiinnostunut valokuvauksesta, josta en oikeastaan tiedä mitään: siitä on aikaa, kun olen jollakin naurettavalla kinofilmikameralla kuvaillut. Voisin tietty hankkia jonkin halvan digipokkarin mutta jotenkin luontoni pistää vastaan. Jos nimittäin aion kunnolla ryhtyä kuvaamaan, on jossakin vaiheessa kunnon laatujärkkärin hankinta edessä enkä inhoa mitään niin kuin turhia hankintoja, aloittelijan kokeilumalleja, jotka tarpeettomina jäävät nurkkiin lojumaan, kun parempaa on saatava tilalle. Tietysti pokkarille voisi jotakin käyttöä olla järkkärin omistajallakin mutta itselläni on sellainen ajattelutapa, että hankitaan kerralla yksi kunnollinen ja tullaan sitten sillä toimeen kasvattamatta tavaravuorta kotona sellaisella, jota ilmankin tulee oikeastaan toimeen (liekö jokin ekologinen idealisti sisälläni). Nyt on mielessäni alkanut kypsyä ajatus Nikonin D700-digijärkkäristä ja jonakin kauniina päivänä sitten Leica MP-kinofilmijärkkäri hieman erilaiseen kuvaukseen. Leican M-sarjalainenhan ei esim. makrokuvauksessa taida olla mikään ässä mutta se on mekaaninen Leica... Tällainen yhdistelmä ei minulla olisi mitään turhuutta mutta pokkari olisi kyllä vähän. Joku rationaalisempi tyyppi ei kai tekisi tästä näin vaikeata vaan hankkisi vain sen kameran.

Katsotaan siis, miten tilanne ratkeaa - mielelläni kuvia tänne laittaisin. Ainakin sain tällä viestillä 500 täyteen ja uskottavuuteni karttui kummasti.

17
Ajattelin, että täällä voisi olla hyödyllistä olla ketju, jossa jäsenet voivat kertoa henkilökohtaisessa käytössä saamiaan kokemuksia eri tuotteiden laadusta ja ennen kaikkea kestävyydestä pitkäaikaisessa ja ahkerassa arkikäytössä. Tarkoitus ei siis ole kertoa ostaneensa vastikään tietyn tuotteen ,joka vaikuttaa "todella kestävältä ja jämerältä", vaan raportti annetaan vasta, kun tuote on joko palvellut niin monta tuntia, että sen perusteella pystyy muodostamaan luotettavan kuvan sen kestävyydestä, tai tavara on jo hajonnut ja siten kyntensä näyttänyt. Keskitytään tässä ketjussa vain uusina ostettuihin tuotteisiin, koska käytettyä ei luonnollisesti voi pitää reiluna arviointikohteena. Kaikkein ihanteellisin tilanne on se, että on hankkinut useita kappaleita samaa tavaraa ja käyttää kaikkia tasapuolisesti, jolloin otoskoko on suurempi eikä perustu yhteen ainoaan kappaleeseen. Toki tämä käy päinsä lähinnä paitojen tapaisten hyödykkeiden kohdalla eikä niinkään esim. päällystakkien kanssa. Ketjun tarkoitus on auttaa porukkaa tekemään taloudellisia, ekologisia ja syvää pännimistä ehkäiseviä valintoja.

Suotavaa on kertoa hieman tarkemmin, minkälaisessa käytössä tavarat ovat olleet, miten niitä on hoidettu ja kuinka paljon niillä on käyttöä takanaan. Tässä pitäisi arvioida todellisia käyttötunteja vaikkapa näin: "kenkiä on käytetty kolme vuotta pääsääntöisesti syyskuusta toukokuuhun keskimäärin kahdesti viikossa koko päivä". Jos kertoo vain käyttäneensä kenkiä kolme vuotta, ei se vielä kerro paljoa, sillä voihan olla, että käyttöä on ollut vain kerran vuodessa. Jos ei osaa antaa niin tarkka arviota, voi arvioida käyttömäärän karkeammin sillä tarkuudella, jolla pystyy. Toivottavasti ette ahdistu näin pedantista asenteesta mutta tarkoitus on saada todellista, tieteellisesti pätevää tietoa.

18
Asut ja pukineet / Bass Weejun
« : 20.02.10 - klo:18:13 »
Saakohan näitä kenkiä mistään Suomessa, mielellään Helsingistä? Netistä toki saa mutta tahtoisin päästä sovittamaan. Mielelläni kuulen myös vinkkejä Weejuneja myyvistä nettikaupoista Euroopan puolella. Tervetulleita ovat myös tiedot kyseisten kenkien koosta ja leveydestä, jotta edes jotenkin voisi osua oikeaan. Onko Weejun noin yleisesti ottaen lestiltään kapea vai leveä? Itselläni on melko tuhti räpylä, brittikokona 10G tai 10,5G, eikä se G ole ainakaan liian leveä. Kumipohjaiset Sebagoni ovat jenkkikokoa 11,5E ja ne tuntuvat melko hyviltä - pienemmät eivät ainakaan saisi olla.

Haussa on jokin Bassin nahkapohjainen klassikkomalli. Näin kuvan uudesta Dover-mallista ja paskalta näytti.

19
Hm, Feren ja Stockmann Outletin hehkutusta en oikein ymmärrä. Feressä on mielestäni varsin pieni valikoima (pieni kun kauppa näyttää olevan) , alennukset olleet mitättömiä ja vain kovin pientä osaa valikoimasta koskevia eikä palvelukaan niin erikoista mielestäni ole, tosin ei huonoakaan. Stockmannin Outletista taas en ole koskaan löytänyt mitään sellaista, jonka voisi kuvitella päälle pukevansa.

20
Vapaa sana / Kaupunkikeskustelu
« : 31.10.09 - klo:13:27 »
Puvussa tulee valitettavasti usein varsin ylipukeutunut olo Oulun yöelämässä. Ei sillä turpiinsakaan saa, mutta katseita saattaa tulla.

Alkaa yhä vahvemmin tuntua siltä, että Helsinki on kaameudestaan huolimatta ainut paikka Suomessa, jossa voi elää, ellei sitten asu kartanossa maaseudulla kaukana naapureista, vaikka olenkin pohjimmiltani oikeastaan maalaisjuntti, tosin kaupunkiin syntynyt sellainen ja täällä ikäni elänyt.

21
Asut ja pukineet / Chinot ja khakit
« : 08.07.09 - klo:20:21 »
Pyydän tietävämmiltä lisää valoa housujen hämärään maailmaan. Mikä on chinojen ja khakien ero ja onko näille housutyypeille olemassa tarkempia määritelmiä tai tunnusmerkkejä? Ovatko esim. ne Dressmannin chinoina myytävät tuotokset oikeita chinoja (välittämättä siitä, mikä niiden laatu on)?

22
Yhteiskunta / Turo Tailorin aika on lähellä?
« : 29.06.09 - klo:18:21 »
Lieneekö pahan kätyrin kuolinkamppailu alkanut...

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/06/23697

Seuraavaksi odottelemme uutisia Eccon suunnalta, eikö niin.

23
Asut ja pukineet / Molskihousut
« : 22.06.09 - klo:10:51 »
Ainakin minulle eräs hämärimmiksi jääneistä pukeutumisen osa-alueista ovat housut. Puvuista, takeista, kengistä ym. löytyy paljon detaljeihin asti menevää tietoa rakenteesta, materiaaleista, valmistajista jne mutta housut ovat jääneet niin tällä foorumilla kuin muuallakin Internetin epätäydellisessä maailmassa lapsipuolen asemaan. Kuitenkin ne ovat mielestäni yhtä tärkeä osa pukeutumista kuin nuo äsken mainitsemani.

Nyt tahtoisin nostaa esiin sellaisen otuksen, johon itse en vielä ole tutustunut (ainakaan ollen siitä tietoinen): molskihousut. Monesti on ne tälläkin foorumilla mainittu mutta hämäräksi on jäänyt, minkälaiset itse asiassa ovat aidot molskihousut, kun en moisia ole päässyt hypistelemään. Monenlaisia puuvillahousuja on tullut pideltyä ajatellen, josko tämä olisi jotakin molskin tapaista. Jossakin väitettiin, että molskihousut ovat, kuten vaatteet ja jalkineet muutenkin, kiven alla maassa nimeltä Suomi. Jos tiedätte, mistä Helsingissä saa ehtaa molskia, niin että myyjältä molskia pyytäen voin uskoa hypisteleväni aitoa tavaraa, enkä mitään saman henkistä tekelettä à la Halonen, kertokaa ystävällisesti.

24
Yhteiskunta / Mitä on tapahtunut?
« : 21.04.09 - klo:19:14 »
Onko tänä keväänä tapahtunut Helsingin katukuvassa jokin muutos tyylikkäämpään suuntaan vai olenko vain itse ruvennut kiinnittämään asiaan huomiota? Olen nähnyt hienoja täys-brogue -kenkiä, crombie-takkeja, siedettäviäkin trenssejä, kunnollisia tweed-hattuja ja vaikka mitä. Villen blogiko sen on aiheuttanut?

PS
Toki rumuus on edelleen voitolla.

25
Asut ja pukineet / Barbour
« : 14.04.09 - klo:13:51 »
Kuulisin mielelläni foorumilaisten näkemyksiä Barbour-takeista. Niitä kuulee toistuvasti kutsuttavan käytännöllisiksi, mikä lienee totta, legendaarisiksi, mikä sekin lienee totta, ja eleganteiksi, mikä on käsittämätöntä. Esimerkiksi Roetzelin opuksessa Täydellinen herrasmies annetaan ymmärtää, että moinen takki päällään voisi vaikka saapua Linnan juhliin ilman, että se olisi mitenkään kyseenalaista. Jotkut ehdottavat Barbouria hyväksi trenssin korvikkeeksi kaupungissa. Mielestäni kyseinen takki näyttää jo uudenkarheana, saati sitten hyvin palvelleena, lähinnä jätesäkiltä.

edit. Muutin otsikon koskemaan yleisesti Barbouria

-Tommi

26
Asut ja pukineet / Vaaturiliike Sauma
« : 28.03.09 - klo:17:08 »
Tiedoksi, että Vaatturiliike Saumassa saa 28.3.-4.4.2009 kaikista mittatilaustuotteista 20% alennusta.

Otsikkoa muutettu tarkemmaksi.
-Ville

27
Asut ja pukineet / Aurinkolasit
« : 20.03.09 - klo:22:54 »
Hyvät herrat,

Olisi kiintoisaa kuulla, minkälaisia aurinkolaseja foorumilaiset käyttävät. Nyt puhumme siis laatulaseista, emme huoltoasemien tarjonnasta, mikä herroille lienee sanomattakin selvää.

Turvaudutteko Ray Banin lentäjänlaseihin tai Wayfarereihin vai asetatteko nenällenne jotakin persoonallisempaa, kenties muilta valmistajilta? Kuinka monet lasit omistatte?

28
Yhteiskunta / Herrasmies tämän päivän yhteiskunnassa
« : 06.03.09 - klo:23:41 »
Täytynee korkata tämäkin alue. Tuo nolla on häirinnyt esteettistä silmääni jo jonkin aikaa.

Minkälaisena siis näette tyylikkäästi pukeutuvan ja käyttäytyvän herrasmiehen osan tämän päivän toppatakkien ja vittujen täyttämässä armaassa isänmaassamme? Onko hän viimeinen mohikaani, säälittävä reliikki vaiko peräti uusien (kenties vanhojen) tuulien vapauttaja ja edelläkävijä?

29
Asut ja pukineet / Mittatilauspuvun tilaamisesta
« : 22.02.09 - klo:12:00 »
Toisin kuin räätälinpuvun kanssa mittatilauspukua tilatessaan joutuu vaatturin valinnan lisäksi miettimään sitä, missä tehtaassa puku valmistetaan. Kuinka suuren painon annatte tälle seikalle? Jos vaatturi on hyvä ja valittu kangas laadukas, onko valmistavan tehtaan laatu suuri huolen aihe? Helsingissä Pukustudio kertoo käyttävänsä Toscanalaista Sartoria Rossin tehdasta ja Vaatturiliike Sauma jotakin turkulaista tehdasta. Onko foorumilaisilla sanansa sanottavana näistä ja tietääkö joku, mikä tuo Turun tehdas on?

30
Asut ja pukineet / Burberryn trenssin kaulushärpäke
« : 29.01.09 - klo:14:59 »
Tulin ostaneeksi Burberryn mustan trenssin, kun puoleen hintaan sain. Onko jollakulla syvällisempää tietämystä sen kauluksen alla olevan vekottimen käytöstä? Kaulus pystyyn nostettuna se on mahdollista napittaa eteen peittämään kaulaa mutta silloin sen toinen pää on vain surkean langanpätkän kannattamana kiinni. Sellaiseksiko se on todella tarkoitettu? Ja miksi se solki niskan puolella?

Sivuja: 1 [2] 3