Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Arska

Sivuja: [1] 2 3 ... 296
1
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 14.06.24 - klo:10:00 »
Yle haluaa rentouttaa uutisia. Mikäs sen helpompaa kuin heittää skraga pois. Ja lisää väriä.

https://anna.fi/lifestyle/muoti/ylen-uutisankkureiden-pukeutuminen-muuttui-rennommaksi-yhta-rajaa-ei-kuitenkaan-yliteta

Lainaus
Rennompaa tyyliä tavoitellaan erityisesti miesankkureiden pukeutumisessa. Tämä näkyy Liljebladin mukaan erityisesti asusteiden vähentämisenä ja värien käytön lisäämisenä.

– Miesankkurit pukeutuvat usein pukuun uutislähetystä varten. Puvun kanssa on monesti nähty sekä solmio että taskuliina. Toivoisimme, että jatkossa uutisankkuri valitsisi puvun kanssa vai toisen tai sitten olisi kokonaan ilman solmiota ja taskuliinaa, Liljeblad kertoo.

Nyt se tapahtui: Yleisradio on lähtenyt Keikarin vastavoimaksi.

Tämä kyllä sopii sinänsä ajan henkeen. Verrattuna Keikarin alkuaikoihin viitisentoista vuotta sitten on tyylirintamalla tapahtunut selvää taantumista. Siistit farkut ovat nykyään hienostelua ja niiden tilalle rennoiksi housuiksi ovat tulleet verkkarit. Kenkäosastolla hienostelua ovat mitkä tahansa muut jalkineet kuin lenkkarit tai tennarit.

Yleisemmällä tasolla tosin tämän tapainen ilmiö ei rajoitu mihinkään tiettyyn, esim. klassiseen, tyyliin eikä edes pukeutumiseen. Ongelma ihmisille tuntuu olevan yksinkertaisesti hyvältä näyttäminen. Vaikkapa niinkin konstailemattomaan asuun kuin pikeepaitaan, farkkuihin ja purjehduskenkiin pukeutuminen saa monelta vastaantulijalta pasmat sekaisin, jos vaatteet ovat siistit, istuvat ja väriyhdistelmiltään klassiset sekä niiden kantaja pitänyt kehonsa kunnossa, käynyt parturissa ja ajanut partansa.

2
Asut ja pukineet / Vs: Touch d'Andre
« : 02.06.24 - klo:21:19 »
^ Miten se pulju pysyy pystyssä? Vuosien mittaan en ohi kävellessäni ole koskaan nähnyt siellä ainuttakaan asiakasta.

3
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 30.04.24 - klo:18:05 »
Kyllä pukua tummempi solmio toimii, kunhan vain näyttää hyvältä.

4
Asut ja pukineet / Vs: Naisten jalkineet
« : 25.04.24 - klo:23:48 »
Rouva kaipaisi kenkiä. Mieluinen mallikin löytyi Red Wingiltä, mutta tuon valmistus on joko tauolla tai lopetettu eikä tahdo oikein mistään löytyä. Toiveena korjattava rakenne (mieluiten varmaan GW), noin 5 cm korko, sopivasti kuviota pohjassa että kelpaa loskassa rämpiä ja chelsea-tyyppiset venykkeet sivuilla. Aiemmat muovipohjaversiot kestivät monta vuotta kovaa käyttöä, mutta nyt haettaisiin laadukkaampaa. Onko foorumiiteilla ideoita mistä kannattaisi vastaavaa hakea?Heschungilla on naisille useita enemmän tai vähemmän tuon tapaisia malleja. Ravel-pohja on reunoskenkien pohjien mittapuulla pitävä Suomen talvessa.

5
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 24.03.24 - klo:22:24 »
Mainostettakoon täällä, että reunoskenkien pohjien mittapuulla melko hyvää pitoa talvella tarjoaa Heschungin oma kumipohja, jota käytetään esim. malleissa Ginkgo ja Catalpa (pohjassa on lintua ja kalaa esittävä kohokuvio). On lumella ja jäällä paljon pitävämpi kuin esim. Dainite-, Commando- tai Victory-pohja. Pidoltaan kehutusta Ridgewaystä minulla ei ole kokemusta.

Heschungin pohjien materiaali on aika pehmeätä ja askellus siksi varsin äänetöntä, mikä kylläkin minua jonkin verran häiritsee - kaipaisin hieman kopinaa.

6
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 10.02.24 - klo:23:50 »
Löytyykö EU:sta tms vastaavaa laadukasta ohutta bi-fold korttilompakkoa? Törmäsin tähän NY Timesin sivulla. Nahka tulee Italiasta. Eivät toimita Suomeen.
https://www.leatherology.com/thin-bifold-wallet?color=espresso


En tiedä, onko valikoimissa juuri tuollaista, mutta espanjalaisen Cafe Leatherin lompakkoihini olen ollut tyytyväinen.

7
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 30.10.23 - klo:15:05 »
^ Olen samoilla linjoilla.

8
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 19.10.23 - klo:14:54 »
Ymmärtääkseni Rolex toimittaa nykyään varaosiaan muillekin ja huoltoja tekevät muutkin kuin heidän viralliset jälleenmyyjänsä. Luulisi hinnan olevan silloin ainakin jonkin verran halvempi. Periaatteessa kai koneiston kuin koneiston perushuolto eli lähinnä puhdistus ja öljyäminen onnistuu keneltä tahansa asiansa osaavalta kellosepältä.

Jos uskot, että kello tulisi tyttärelläsi päivittäiseen arkikäyttöön mutta hän ei ole kuitenkaan sillä tavalla kelloihminen, että välttämättä hankkisi useampia kelloja, on metallirannekkeinen kello tosiaan järkevä valinta (toki myöhemmin voi hankkia vaikkapa nahkaisen vaihtorannekkeen, kunhan kellon kuoren rakenne sallii rannekkeen vaihdon). Lisäksi on kätevää, jos kello on vesitiivis vähintään sataan metriin ja siinä on kiertein suljettava nuppi: tällöin sen kanssa voi huoleti esim. uida eikä kelloa tarvitse poistaa ranteesta ja jättää varkaiden armoille pukuhuoneen kaappiin, rannalle tai muualle. Päivyri on ainakin minulle todella hyödyllinen ominaisuus.

Mainitsemistasi merkeistä Rolex ja Omega ovat ehkä varmemman tuntuisia valintoja kuin Cartier, joka on enemmän koru- ja muotitalo. Rolexit ovat tunnetusti erittäin tarkkakäyntisiä (mekaanisiksi kelloiksi) mutta tarkaksi veikkaan kyllä myös esim. Omega Constellationin 8700-koneistoa.

9
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 18.10.23 - klo:13:44 »
Olen miettimässä tyttärelle valmistujaislahjaksi "arvokelloa". Poika tulee perimään mun miesten kellot ja haluaisin
tytöllekin antaa kello vastavuoroiseksi.

Ajatuksena ajaton metallirannekkeinen peruskello, joka säilyttäisi arvonsa. Ei väliä onko automaatti/patterimalli, mutta en haluaisi antaa kelloa jonka
huoltoon menisi useampi satanen muutaman vuoden välein. Kokotoive alle mielellään 30mm.

Tässä hieman listaa ehdokkaista, mutta mielipiteitä kuuntelen asiantuntijoiltakin:

- Rolex Datejust 31
- Rolex Oyste Perpetual 28
- Cartier Panthere
- Cartier Tank
- Omega Constellation
- Omega Prestige

En ole asiantuntija mutta noista ainakin Rolexit ovat saatavilla vain mekaanisella koneistolla, joka pitäisi huollattaa 5-10 vuoden välein (eri valmistajien suositukset vaihtelevat). Huolto maksaa joka tapauksessa satoja euroja ja ymmärtääkseni ainakin Rolex on nostanut huoltojensa, kuten kellojensakin, hinnat naurettaviksi - olisiko huolto jotakin 800 euron luokkaa. Toisaalta kellon on mielestäni syytä olla mekaaninen, jos siitä tahtoo niin pitkäikäisen, että jää perintökaluksi.

Jos kellon ei tarvitse olla noin kallis eikä merkillä noin paljon prestiisiä, esim. Longines Evidenza voisi olla katsastamisen arvoinen toivomassasi kokoluokassa. Jos hieman isompi kello käy, kannattaa tsekata Wempe Iron Walkerin 36-millinen naistenmalli - olen hankkinut sellaisen itselleni miestenkelloksi. Kyseinen malli on saatavilla myös timanttien kera.

Aivan pelleilyksi ovat menneet nämä kellojutut.

10
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 10.10.23 - klo:20:48 »
^ Luitko koko kirjan sanasta sanaan?

11
Taisi se takavuosien kalossivillitys loppua yhtä nopeasti kuin alkoikin. Kaikilla, jotka ajattelivat olevansa jotakin Helsingin ytimessä, oli silloin oranssit Swimsit. Stubbkin niissä patsasteli.

12
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 20.08.23 - klo:11:34 »
Huhhuh.

13
Onko lähdettä, josta asian pystyisi tarkastamaan?

Miehen omista viesteistä.

14
Hypnon nyky-look on kyllä parempi kuin takavuosina.

15
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 19.05.23 - klo:22:51 »
Vieläkö joku muistaa takavuosilta Stockmannin pukeutumisneuvoja Kimi Nurmen tyylineuvot kesämiehelle (löytyvät edelleen YouTubesta). Nyt mies jakaa taas vinkkejään, tällä kertaa Hesarissa.

”Yhtä väriyhdistelmää Nurmi ei kuitenkaan arvosta. Se on tummansinisen ja mustan sekoittaminen toisiinsa.

’Ne yksinkertaisesti luovat kuvan, ettei ihminen ole huomannut, että ne ovat eri sävyä.’”

Sivuja: [1] 2 3 ... 296