Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Elenkhos

Sivuja: 1 ... 44 45 [46]
676
Asut ja pukineet / Re: Erilaiset kaulukset
« : 08.03.09 - klo:00:46 »
Tässä lienee aika hyvä aloitus tutkiskeluun http://www.keikari.com/blogi/kauluspaidan-kaulusmallit/

Itseäni eniten harmittava tyylivirhe etenkin Suomessa on button down -kauluksen ja solmion yhdistäminen, jota pidän etikettivirheenä a) kauluksen historian b) epäesteettisyyden takia.

677
Lainaus käyttäjältä: "Calle"
Eilisessä vähemmistökielisten valtalehdessä oli pari kuvaa frakkipukuisista herroista joilla oli muu kuin ns. TV-fold taskuliinassaan. Toisessa kuvassa komeili herra Wahlroos ja toisessa tuleva Västergötalandin herttua.  Mielestäni kummatkin olivat hyvällä maulla toteutettuja koska olivat riittävän hillittyjä.
Mielenkiintoista tietoa, voisihan sitä kokeilla vähän jotain mielenkiintoisempaakin kuin tv-foldia, josko tuo omaan rintapieleeni sopisi. Nalle sai muuten aika muhkeat maataloustuet EU:lta viime vuonna, yli neljännes miljoonan.

678
Asut ja pukineet / Re: Silinterikauppoja
« : 23.02.09 - klo:17:49 »
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Lainaus käyttäjältä: "Elenkhos"
Top-Hatsista löytyy aivan kiitettävä valikoima silintereitä, mutta mitkä mallit sopivat täydellisimmin frakin kaveriksi (http://www.top-hats.com/tophatpage.htm)?

Malli 'the Prince' vaikuttaa järkevimmältä. Kruunu ei saa olla liian matala eikä liian korkea, eivätkä kartuvat sivut saa olla hurjissa mitoissa. Kuvat ovat kuitenkin pieniä, joten arviointi on vaikeaa.
Tämä oli itsellä kakkosvaihtoehtona. Ensimmäisenä pidin tuota 1860-mallia, koska siinä reunat eivät kaareudu yhtä voimakkaasti ja siitä löytyy tarkemmat koot, hintaakin on tosin enemmän. Mitä mieltä siitä? Kuvat saisivat tosiaan olla isompia ja samasta kulmassa otettuja tai niitä voisi olla useampia.

679
Asut ja pukineet / Silinterikauppoja
« : 23.02.09 - klo:16:16 »
Hyvää iltapäivää,

Kuten todettua tuolla toisessa ketjussa, jossa kyselin muutamia kysymyksiä frakin asusteista, tarvitsen silinterin frakin kaveriksi. Suomen parhaimmistoon lukeutuvan hattukaupan Turun Hattu & hansikkaan sekä Suomen Stockmannin Helsinkiä myöten tuotettua minulle pettymyksen silinterinmetsästyksessä olen päättänyt kääntää luottokortin osoittamaan ulkomaita (EU asettakoon rajat). Jos herrat tietävät luotettavia ja hyviä silinterikauppoja kertokoon ensi tilassa, itse tiedän vain http://www.top-hats.com/ -liikkeen sekä satunnaiset Googlella löytämäni. En raaski vielä ostaa silkkistä silinteriä, joten pysytelkäämme huopasilintereissä. Top-Hatsista löytyy aivan kiitettävä valikoima silintereitä, mutta mitkä mallit sopivat täydellisimmin frakin kaveriksi (http://www.top-hats.com/tophatpage.htm)?

680
Asut ja pukineet / Re: Laadukas T-paita
« : 19.02.09 - klo:21:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Hyvät foorumijäsenet,

eilen posti kiikutti tilaukseni eBaystä perille. Ilolla voin todeta, että Calvin Kleinin puhtaanvalkoiset aluspaidat ovat erinomaista laatua. Puuvilla on erinomaisen ohutta ja pehmeää, mitoitus mukavan kapea eikä häiritseviä valmistajalogoja löydy lainkaan. T-paidat ovat yhtä pitkiä kuin kauluspaidat, joten pelkoa paidan ryppyisestä ylösnousemisesta ei ilmene. Sain kolme paitaa postikuluineen 24 punnalla, ja pidän diiliä oikein miellyttävänä. Suomessa vastaava paketti olisi maksanut - tietysti - liikaa.
Miten onnistuit kokovalinnassa? Itse tuskailen S:n ja M:n välillä, olen yleensäkin siinä rajalla.

681
Asut ja pukineet / Re: Laadukas T-paita
« : 19.02.09 - klo:21:01 »
Lainaus käyttäjältä: "finanssimies"
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Hyvät foorumijäsenet,

eilen posti kiikutti tilaukseni eBaystä perille. Ilolla voin todeta, että Calvin Kleinin puhtaanvalkoiset aluspaidat ovat erinomaista laatua. Puuvilla on erinomaisen ohutta ja pehmeää, mitoitus mukavan kapea eikä häiritseviä valmistajalogoja löydy lainkaan. T-paidat ovat yhtä pitkiä kuin kauluspaidat, joten pelkoa paidan ryppyisestä ylösnousemisesta ei ilmene. Sain kolme paitaa postikuluineen 24 punnalla, ja pidän diiliä oikein miellyttävänä. Suomessa vastaava paketti olisi maksanut - tietysti - liikaa.

Teit kyllä loistokaupat. Olen joitain kertoja hiplannut noita CK:n paitoja, mutta hintansa takia on jäänyt ostamatta. Kerro vielä mistä noita kannattaa kärkkyä, eBaysta?
Siellähän niitä on aika kivasti, eivätkä ole tosiaan kalliita. http://clothes.shop.ebay.co.uk/items/Me ... ite4fadc09

682
Asut ja pukineet / Re: Kysymys täyslepolesteistä
« : 13.02.09 - klo:20:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Olazapal"
Onko noissa Bexleyn täyslepolesteissä minkäänlaista säätövaraa? Ongelmana on se, että minulla on vaihtelevan kokoisia kenkiä, kuten UK10,5, UK11, US11,5 ja US12. Bexleyn sivuilla neuvotaan hankkimaan puolikkaisiin kokoihin puolikas koko alempaan. Ymmärtääkseni kun tilaa 5:n parin tarjouksen, ne ovat kaikki samaa kokoa. Minulle riittäisi mainiosti viidet parit, joten sopiikohan esim UK11 lepolesti näihin kaikkiin vai pitääkö tilata ainakin kahden kokoisia lestejä?
Voit tilata vaikka kaikki viisi eri kokoa. Samoin kannattaa huomata, että kengänhoitotuotteitakin voi tilata sekaisin esim. harjoja, hoitoaineita ja silti saa alennuksen, vaikka kaikkia tilaisi vain yhden kappaleen.

683
Kiitoksia vastauksista. Olin jotenkin mielessäni sivuuttanut täysin Chesterfieldin, Ville on aivan oikeassa, se on täydellinen valinta kaksirivisenä.

Liittyen rintakukkaan, löysin erään vuosijuhlan sivuilta siihen liittyvää informaatiota, joskin olen kukan kirkkaan värin kanssa melko varauksellinen. Lähde http://vuosijuhla.kyweb.org/juhlaetiketti/

Lainaus
Nykyään turhan harvinainen frakin koriste on rintakukka. Perinteisesti tyylikkäimmät kukat ovat valkoisia tai vaaleasävyisiä, mutta mikään ei estä valitsemasta kirkkaampiakin värejä. Rintakukka kannattaa tilata ajoissa kukkakaupasta, jotta siihen ehditään kiinnittää neula ja kukan varsi suojata teipillä, ettei se pilaa frakin kangasta. Kukka kiinnitetään frakin kaulusliepeeseen vasemmalle puolelle niin, että se ei häiritse esimerkiksi kunniamerkkejä.

684
Hyvää iltaa herroille,

Olen onnellisessa asemassa, koska tiedän kevään alun koitteen tuovan ikimuistoiset juhlat, joihin pukukoodina on kaikista juhlavin asukokonaisuus, frakki. Koska haluan kaiken olevan täydellistä ja silinterin kantamisen tuottavan, Villen sanoin, hämmentävää iloa, varmistan muutamia seikkoja joihin en ole löytänyt vastauksia alan kirjallisuudesta enkä ahkeralla googlettamisella.

1. a) Täytyykö taskuliina taitella suoraksi viivaksi?
b) Taskuliina voi olla hienosti kuvioitu, eikö?

2. Jostain olen saanut sellaisen ajatuksen, en osaa paikantaa lähdettä, että frakin kanssa äärimmäistä eleganssia olisi pitää rintapielessään valkoista neilikkaa. Tämä siis kuuluisi muillekin kuin sulhasille. Olenko oikeassa?
a) Pidetäänkö tällöin myös taskuliina eli onko neilikka taskuliinan korvike?
b) Mihin kohtaan neilikka kiinnitetään ja millä tavalla se tulee frakkiin kiinnittää?

3) Viimeisenä päällystakista. Tehtävän hoitanee tumma, pitkä ja siisti villakangastakki? Musta viitta valkoisella vuorella on ilmeisesti myös vaihtoehto. Jos haluaa olla täydellinen, olisiko Crombie coat oikea vaihtoehto (pitääkö olla musta)? Ilmeisesti ulsteri on myös perinteinen frakin kaveri.

Odotan innolla vastauksianne silinteriä päähäni kuvitellen.

685
Asut ja pukineet / Re: Mitä on Dandyismi ?
« : 13.01.09 - klo:22:44 »
Oletko lukenut näitä?

686
Linkit ja vinkit / Re: Verkkokauppoja jalkineiden ostoon
« : 06.01.09 - klo:23:24 »
Terve,

tarvitsisin vielä apua ruskean värin sävyjen kanssa. Onko mitään sääntöjä, minkälaisen ruskean sävyisiä kenkiä tulee pitää minkäkin väristen vaatteiden kanssa. Eli koska ruskean sävyissä on huomattavia eroja, kuten dark brown, tan burnished, brown burnished jne., niin vaikuttavatko nämä valinnat sitten housujen ym. värivalintoihin?

Kannattaako näistä nyt valita vain väri, joka miellyttää eniten omaa silmää ja jonka kuvittelee sopivan parhaiten vaatteidensa kanssa?

687
Etiketti / Re: Käytöstapojen rappion lyhyt historia
« : 02.01.09 - klo:22:16 »
Ja samaan lisäisin vielä amisten-aina-lippis-päässä -kulttuurin.

688
Linkit ja vinkit / Re: Verkkokauppoja jalkineiden ostoon
« : 30.12.08 - klo:22:09 »
Samoja kenkiä lienee aika vaikea sovittaa täällä Suomen maalla, joten kyllä ajattelin ihan suomalaisten kauppojen kenkien sovittamiskokemusten perusteella ostaa. Jalkani on pitkä ja kapea, joten F lestinen eli normaalilesti on minulle oikeastaan ainut vaihtoehto (Amerikan EE). Ja jos aivan metsään menee hankinta, niin palauttamalla saa kengän hinnan kyllä takaisin.

Vai onko teillä parempia ehdotuksia, miten hankkia kengät? Jaha, Villeltähän niitä jo tulikin.

689
Linkit ja vinkit / Jalkineiden ostaminen verkkokaupoista
« : 30.12.08 - klo:16:36 »
Moi,

Olen etsiskellyt jo jonkin aikaa ruskeita full brogue kenkiä täydentämään vajavaista kenkävalikoimaani, mutta tulokset ovat jääneet aika laihoiksi. Ainoat ruskeat full broguet olen löytänyt Allen Edmondsin valikoimista, mutta niiden hinta on kyllä minulle liikaa. Ehdotuksia liikkeistä?

Ja vinkkejä kaipaisin myös mustien, tupsuttomien, loufereiden etsimiseen, niitä olen sentään jo kohtuullisella hinnalla löytänyt esim. Bexleystä, mutta ehdotuksia otetaan muistakin kaupoista vastaan.

Otsikkoa muutettu tarkemmaksi.
-Ville

Sivuja: 1 ... 44 45 [46]