Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MrDapper

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]
106
90-luvulla hän esiintyi mm. punaisessa pikkutakissa, joka oli tuolloin muotia, ym tyylittömissä asuissa

Hetkinen.

Jos pukeutuu muodikkaaseen vaatteeseen, ei ole automaattisesti tyylitön. On yhtälailla huonoa makua larpata historiaa. Mikäli punainen irtotakki on yhdistetty oikein ja istuu hyvin, ei siinä ole lähtökohtaisesti mitään ongelmaa.

En väittänyt, että muotivaate on aina tyylitön. Mutta punainen irtotakki mielestäni on sitä aina, täällähän esitetään subjektiivisia näkemyksiä.
En allekirjoita käsitettä larppaus käytettynä muussa kuin alkuperäismerkityksessään. Henry David Thoreau sen sanoi hyvin: "nauramme aina eilispäivän muodille mutta seuraamme orjallisesti nykyistä". Minusta historiallisen (siis 1900-luvun) pukeutumisen kutsuminen larppaukseksi tarkoituksena antaa siitä kyseenalainen kuva on yksi kulttuurimarxistien (anteeksi pol. ilmaisu) keinoista pyrkiä murentamaan perinteistä länsimaista kulttuuria.

Ymmärrän toki liivipukujen viehätyksen (ovat ne kivoja, ei siinä mitään), mutta hiilikellariväreihin pukeutuminen tai hatun käyttö aikana jolloin hattu on poissa muodista ei tee ihmisestä kertalaakista tyylikästä.

Hattu ei kylläkään ollut muodissa 1982, eivätkä muut tuolloiset Väyrysen ikäiset poliitikot sellaista käyttäneet. Hatun tyylikkyys riippuu siitä millainen se on ja yhdistääkö sen asianmukaiseen asuun.

Lainaus
Olen ajatellut mennä johonkin Väyrysen tilaisuuteen sitten, kun hänellä sellainen pk-seudulla taas on, ja kysyä miksi hän luopui hatun ja liivipuvun käytöstä.

Koska hattu jäi pois muodista (vaikka onkin pikkuhiljaa palailemassa) ja puku ilman liiviä - tai yhdistelmäasu ilman liiviä - on sekä käytännöllisempi että hyvin usein mukavampi.
Toistan edellisen. Väyrynen oli 1982 luultavasti ainoa 40-luvulla syntynyt hattua käyttävä poliitikko. Liivipuvut sen sijaan olivat oikeasti muodissa 80-luvulla, mutta jäivät muodista 90-luvulla, joten hän voisi vedota siihen, mutta toisaalta hän on pitänyt 2010-luvulla jotakin luultavasti 90-luvun kaksirivistä pukuaan, joten...

Lainaus
Viimeinen homburghattua käyttänyt valtakunnantason suomalainen aktiivipoliitikko oli havaintoni mukaan Pertti Paasio, jolla mainittu päähine oli yllä hänen poistuessaan eduskuntavaalien tuloslähetyksestä 1991. Viimeinen valtionpäämies homburgissa oli puolestaan tunnustusta vaille jääneen Tšetšenian presidentti Dzohar Dudajev 90-luvulla; tunnustetuista valtioista Etelä-Afrikan P.W. Botha 80-luvulla ja Malawin Banda 90-luvulla.

Veltto Virtanen käytti persoonallista baskeriaan ja on hattuja muutenkin nähty. Homburg on, virallisten tilaisuuksien ulkopuolella, yleensä tylsä.

En tietenkään tarkoittanut jotain Virtasen baskeria (myötistä) puhuessani hienoista pukuhatuista.
Itse en ole korkean tason poliitikoilla hattuja huomannut seuratessani politiikkaa n. 2000-luvun puolivälistä lähtien.
Homburg on suosikkihattuni, jonka omalta pieneltä osaltani toin takaisin politiikkaan; toimin kevään kunnallisvaaleissa erään sosialidemokraattisen vaalipäällikkönä, ja pidin homburg-hattua tumman puvun ja ulsterin kanssa SDP:n vaalikontin avajaisissa Narinkkatorilla 24.maaliskuuta, ja pääsin illan uutisiin taustalle sekä SDP Helsinki -fb-sivulle. Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan myös Antti Lindtman, joka tuli puheillemme ja kysyi mm, mitä opiskelemme, jolloin kerroin opiskelevamme markkinointia. Siihen hän virkkoi: "sulla onkin oikein markkinoijan vaatteet." Luulen hänen kiinnittäneen huomiota tummansiniseen polka dot -silkkisolmiooni, samanväriseen kaulaliinaani, tyylikkääseen takkiini sekä asuuni sointuvaan mustaan homburgiini.
Koska olen laajasti tutkinut homburg-hattua niin internetistä kuin kirjoista, filmeistä y.m, erityisesti sen esiintyvyyttä Suomessa, Neivostoliitossa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa, mutta myös maailmanlaajuisesti, sen semantiikkaa jne, olen ajatellut laatia aiheesta jonkinmoisen opuksen. Toinen suosikkini on lounaspuku.

107
Sitten hieman historiaa. Paavo Väyrynen oli uransa alkupuolella tyylikäs mies. Ostin juuri Kalle Kultalan valokuvakirjan 'Jännittävä Koivisto' vuodelta 1983. Siinä on kuva, jossa joukko keskustavaikuttajia on Ahti Karjalaisen puheilla 1981 kepun presidentin esivaalin aikana. Kuvassa Väyrysellä on liivipuku, kuten myös keskustanuorten silloisella pj:lla Matti Vanhasella. Taskuliinoja ei kaksikolla sentään ollut. Myös Sorsan hallituksen yhteiskuvassa vuodelta 1983 on Väyrynen harmaassa liivipuvussa. Ylen elävästä arkistosta löytyvässä filmissä lokakuussa 1982 nähdään Väyrynen kävelemässä ulkoministeriöstä kotiin harmaassa puvussa, mustassa ulsterissa ja samanvärisessä trilbyssä. Väyrysen eleganssi jäi jostain syystä 1980-luvulle. 90-luvulla hän esiintyi mm. punaisessa pikkutakissa, joka oli tuolloin muotia, ym tyylittömissä asuissa, eikä hän uudella vuosituhannellakaan ole yltänyt entiseen eleganssiinsa. Solmiotkin hänellä muuttuivat tyylikkäistä rumiksi 90-luville tultaessa. 2012 hän piti tammikuussa lyhythihaista kauluspaitaa. Olen ajatellut mennä johonkin Väyrysen tilaisuuteen sitten, kun hänellä sellainen pk-seudulla taas on, ja kysyä miksi hän luopui hatun ja liivipuvun käytöstä.
Liivipuvuista puheenollen, haluan tässä oikaista tämän forumin perustajan Raivion kirjassaan esittämän väitteen, että 1970-luku oli viimeinen, jolloin liivipukuja näki yleisesti; mielestäni niitä näkyy 80-luvun kuvissa ja filmeissä vielä runsaasti, mutt'ei enää sen jälkeen.
Viimeinen homburghattua käyttänyt valtakunnantason suomalainen aktiivipoliitikko oli havaintoni mukaan Pertti Paasio, jolla mainittu päähine oli yllä hänen poistuessaan eduskuntavaalien tuloslähetyksestä 1991. Viimeinen valtionpäämies homburgissa oli puolestaan tunnustusta vaille jääneen Tšetšenian presidentti Dzohar Dudajev 90-luvulla; tunnustetuista valtioista Etelä-Afrikan P.W. Botha 80-luvulla ja Malawin Banda 90-luvulla.

108
Helsingin pormestarilla Jan Vapaavuorella oli mustan villakangastakkinsa kanssa musta trilby hänen kävellessään prinssi Williamin kanssa Esplanadilla. Näin juuri uutisista.

109
...(alla tietenkin puku)...

Mistä tiedät?

Siitä, että kun po.filmi näytettiin uutisissa, niin siinä ensin Torvinen oli ulkona päällysvaatteissa kantamassa korttilaatikoita, ja sitten hän näkyi ministeriön aulassa Terhon takana puvussa ja persikanvärisessä solmiossa sekä taskuliinassa. Solmio muuten näyttää ihan kiinteistömaailman välittäjien käyttämältä, samoin Sipilän viime lauantaina Joensuussa pitämä.

110
Lisäksi tässä yhteydessä on syytä tuoda esiin toinenkin positiivinen kehityssuunta; olemme tänä vuonna saaneet ensimmäisen pukuhattua käyttävän valtakunnantason poliitikon sitten Pertti Paasion. * Hän on Sinisten Matti Torvinen, joka ikuistettiin uutiskuviin ja -filmeihin beigessä poplarissa ja harmaassa fedorassa (alla tietenkin puku) viedessään Sinisten kannattajakortteja oikeusministeriöön lokakuussa.
*silloisella SDP:n pj:lla ja ulkoministerillä Paasiolla oli mustan ulsterinsa ohella musta homburg päässä poistuessaan vuoden 1991 eduskuntavaalien tuloslähetyksestä.

111
Taisi olla viime viikon puolella, kun hieraisin silmiäni. En muista nähneeni suomalaisen poliitikon yllä kolmiosaista pukua vuosikausiin - ja siinä se silti TV-ruudulla nökötti. Jyrki Katainen kolmiosaisessa. Parempaa kuvaa en nyt pikaisella haulla löytänyt, mutta tämä näpsy toiminee jonkinlaisena avauksena ketjulle.



Viidessä vuodessa tilanne on muuttunut selvästi. Perussuomalaisten jytky toi eduskuntaan liivipuvussa viihtyvät Olli Immosen (2011) ja Simon Elon (2015). Myös kepun Mikko Kärnä on esiintynyt ajoittain liivipuvussa. Presidenttiehdokas Pekka Haavistostakin tuli hiljattain vastaan internetin ihmeellisessä maailmassa kampanja? kuva tummansinisessä liivipuvussa.

112
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 23.11.17 - klo:20:22 »
AT, saatko usein kommentteja hatuista? Homburg on kyllä harvinainen näky Suomessa, vielä erikoisempi nuoren päässä.

Toki se on harvinainen. Eräällä Koiviston hautajaisiin osallistuneella mustan homburgin näin, ja kahdella vanhemmalla herralla Helsingissä myös nähnyt. Toisen eduskunnassa avointen ovien päivänä, toisen Kontulassa. Itse käytän omaani (mustaa) aina kun ylläni on (vielä) tumma ainoa pukuni ja olen ulkotilassa. Ikää viikon vaille 23.

113
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 23.11.17 - klo:20:17 »
Vilpittömästi voin sanoa että käyttämäni hatut tuntuvat "omilta" niitä käyttäessäni ja toivottavasti se myös välittyy ulkoisesta olemuksesta.

Tässäpä se oleellinen. Ilman tätä on pahemman puoleisen Hercule Poirot -larpin uhka. Itse olen aika vahvasti sitä mieltä, että tyyli on aina ajassa kiinni, vaikka klassisia elementtejä käyttäen pukeuduttaisiinkin, ja näin ollen vahvat vintagevibat on suuri uhka. Mutta jos joku pystyy tästä huolimatta toimittamaan niin se on hieno ja arvostettava asia :) Näitä on mahdoton arvioida kuvien perusteella pelkästään, pitäisi melkeenpä nähdä livenä, miltä touhu näyttää. Itseltäni ei kyllä onnistuisi.

Nykyisessä postmodernin jälkeisessä ajassamme tyyli on individualistisoitunut ja heimoutunut. Ei ole enää tyyliä sen laajassa kollektiivisessa merkityksessä. Kukin pienryhmä kokee olevansa se tyylikkäin ryhmä. Keikarin foorumiittit eivät ole tässä poikkeus ja jopa foorumilla on havaittavissa alaryhmiä, joilla on oma tyylikäsityksensä. Tästä seuraa, että ei homburgiakaan todennäköisesti kukaan sen enempää tai vähempää ajan tyyliin sopimattomana pidä kuin muitakaan kaupungilla vastaan tulevia ihmeellisyyksiä.

Erittäin hyvin sanottu! Välillä tuntuu kuin keikarilaiset eläisivät edelleen jollain mystisellä 80-90-luvulla tms jossa lähes kaikki ovat tuulipukukansaa ja kaikille vähänkin erilaisille huudellaan. Todellisuudessa ainakin täällä Helsingissä vastaan tulee päivittäin monenmoisia hattuja keskustassa liikkuessa, tosin homburg tullut vastaan (pl.itseni päällä) ehkä kolme kertaa, fedoroiden, trilbyjen ja kaikenlaisten nuorisoviritelmien hallitessa katukuvaa.

114
Etiketti / Vs: Saketti
« : 23.11.17 - klo:19:34 »
Kyllä, stroller on lounaspuku. Kirjoitinkin siitä vastikään blogimerkinnän.

http://www.fintage.net/flanoori/?p=413

Harmi, kun tuo mainio blogisi katosi tänä vuonna internetistä. Siitä on ollut iloa ja hyötyä minulle. Ko.kirjoituksesta näin, että kauluksellinen musta liivi käy lounaspukuun, ja rahatilanteen salliessa ostanen sen pois Play it again Samin valikoimista pölyttymästä.

115
Kiitoksia hyvistä vinkeistä.

Voiko/kehtaako silinteriä käyttää ulkona hyvin tummansinisen villakangastakin kanssa? Kyseessä siis takki, jossa on tavanomainen yksirivinen napitus kolmella napilla, keskimääräisen levyiset käänteet, pituutta hieman polven yläpuolelle (eli frakin selkämystä jää noin 10 cm näkyviin), viistot sivutaskut ja paikka taskuliinalle. Mikähän lie tyypiltään?

Minulla on suunnilleen tuollainen takki mustana. Itse mietin šaketin käyttöä sen kanssa, mutta helmannäkymissyystä päädyin lounaspukuun. No, jos ei pitempää takkia halua tuota varten ostaa niin kai se menee.

116
Etiketti / Vs: Saketti
« : 23.11.17 - klo:19:19 »
Itse koostin viime vuonna itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaa varten itselleni lounaspuvun. Takin hankin Sörnäisten Fidasta 12 eurolla, taisi olla tavallinen kaksinappinen musta puvuntakki peak lapeleilla, Pukimo Forssin valmistetta, luultavasti 50-luvulta. Housut ostin Play it again Samista Kruununhaasta, sain 45 eurolla normaalisti yhdeksänkympin housut, koska niissä oli reikä. Sieltä ostin myös yksirivisen harmaan liivin, joka maksoi suolaiset 70 euroa. Käytin tavallista valkoista pukupaitaani, vaaleahkonsini-valkoraitaista solmiota sekä mustia varrellisia pukukenkiä. Päällystakkina oli musta H&M:n kolminappinen villakangastakki, muistuttaa lähinnä chesterfieldiä ja päähineenä musta Wahlmanin Wegener -homburg, joka kustansi 150 euroa. Tuollainen päällystakki siksi, että etsiessäni pukuun sopivaa talvitakkia syksyllä 2015, en vielä tiennyt, että niitä saisi edullisesti käytettyina UFFeista, Fidoista ymv. Siksi ostin halvimman eli H&M:n. Opiskelijabudjetilla kun mennään.

117
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 23.11.17 - klo:19:06 »
Itselläni on E.R. Wahlmanilta viime joulukuussa ostettu musta Wegenerin homburg, jolla hintaa 150€ ja koko 56. Olen sitä tumman puvun ja lounaspuvun kanssa käyttänyt, vuodenajasta riippuen ulsteri tai poplari päällystakkina. Pidän siitä kovasti, se saa minut näyttämään vanhanajan herrasmieheltä. Kunnallisvaaleissa erään ehdokkaan vaalipäällikkönä pidin sitä vaalikontin avajaisissa sekä vaalivalvojaisiin tulo- ja paluumatkoilla. Itseni lisäksi eräs Koiviston hautajaisvieras ja kaksi muuta olen nähnyt Helsingissä homburg yllä tänä vuonna.
Ikää minulla on 23 vuotta ja luullaan usein viisikin vuotta nuoremmaksi, mutta kehuja olen siitä saanut ja itse pidän siitä, miltä hattu näyttää ylläni, vaikka homburgia vanhempien miesten hattuna jotkut pitävätkin. Täytyy muistaa John F. Kennedynkin käyttäneen kyseisenlaista hattua 22-vuotiaana. Niin teki isoisänkin 1950-luvun lopulla.
Hatunkäyttäjän urani aloitin toissavuonna mustalla fedoralla, josta en perusta sen enempää esteettisesti kuin käytännöllisestikään homburgiin verrattuna. Kallellaan pitäminen tuntuu häiritsevältä ja lierin taittelu hankalalta. Homburgia kuuluu pitää normaalisti eikä lieriä tarvitse taitella, ja se myös istuu päähäni paremmin.

118
Asut ja pukineet / Vs: Huopahattu
« : 23.11.17 - klo:18:49 »
Itselläni on E.R. Wahlmanilta viime joulukuussa ostettu musta Wegenerin homburg, jolla hintaa 150€ ja koko 56. Olen sitä tumman puvun ja lounaspuvun kanssa käyttänyt, vuodenajasta riippuen ulsteri tai poplari päällystakkina. Pidän siitä kovasti, se saa minut näyttämään vanhanajan herrasmieheltä. Kunnallisvaaleissa erään ehdokkaan vaalipäällikkönä pidin sitä vaalikontin avajaisissa sekä vaalivalvojaisiin tulo- ja paluumatkoilla. Itseni lisäksi eräs Koiviston hautajaisvieras ja kaksi muuta olen nähnyt Helsingissä homburg yllä tänä vuonna.
Ikää minulla on 23 vuotta ja luullaan usein alaikäiseksi, olen varsin lapsenkasvoinen ja siloposkinen, mutta kehuja olen siitä saanut ja itse pidän siitä, miltä hattu näyttää ylläni, vaikka homburgia vanhempien miesten hattuna jotkut pitävätkin. Täytyy muistaa John F. Kennedynkin käyttäneen kyseisenlaista hattua 22-vuotiaana. Niin teki isoisänikin 1950-luvun lopulla.

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]