Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Thomas

Sivuja: [1]
1
Asut ja pukineet / Vs: Puku ilman solmiota
« : 25.11.09 - klo:10:04 »
Tumma puku ilman solmiota (ja taskuliinaa) on minusta jotenkin kovin "alastonta", puutteellista ja keskeneräistä - puku ilman krakaa näyttää yksinkertaisesti sanottuna viimeistelemättömältä. Tietyissä hyvin tiukasti määritellyissä tilanteissa hyväksyn kyllä krakattoman puvun, mutta tällöin pitää noudattaa mielestäni tiettyjä sääntöjä: esim. puvun napittaminen, ei ranskalaisia kalvosimia, ei liituraitaa jne.

Olen pitkälti samoilla linjoilla rjs:n ja Lancasterin kanssa siitä, että solmiolla on selkeä funktio pukukokonaisuuden kannalta. Töissä joudun itsekin tyytymään "sosiaalisen paineen" takia pukeutumaan useimmiten hyvinkin epäformaalisti, vaikka toivoisin joskus kykeneväni käyttämään myös pukua - pukutilaisuuksia on kuitenkin pk-ohjelmistobisneksessä niin vähän ettei niitä voi laskea kuin parilla sormella. Minultakaan ei vaatekaapista löydy turhan montaa paria irtohousuja, joten erilaisten asukokonaisuuksien kokoaminen on joskus työn ja tuskan takana - usein käy mielessä puku ilman krakaa, mutta onneksi en ole turhan montaa kertaa erehtynyt tähän.

2
Kaunis elämä / Vs: Hajuvedet
« : 23.11.09 - klo:10:54 »
Itseltäni löytyvät tällä hetkellä aktiivikäytöstä seuraavat (edT):

- Jean P. Gaultier: Le Male
- Burberry: London
- Versace Man: Eau Fraîche
- YSL: Live Jazz
- YSL: rive gauche
- Paul Smith Men
- Lacoste: Essential
- Lacoste: Style in Play
- Calvin Klein: Eternity
- Björn Borg: 109
- Emporio Armani: Remix
- Alfred Dunhill: Desire
- GA: Black Code
- Gant: Adventure

Peruskäyttöön minulta löytyy stikkejä, halppisdeodorantteja jne. enemmän kuin laki sallii. Tärkeintä valinnassa on minusta kuitenkin miellyttävä ominaistuoksu.

3
Asut ja pukineet / Re: Mitä tänään on päälläsi?
« : 31.08.09 - klo:22:08 »
Ohessa eräs sunnuntainen yhdistelmä kevyeen puistohölkkään.


4
Asut ja pukineet / Re: Aluspaidat kauluspaitojen kanssa
« : 18.01.09 - klo:15:32 »
Näyttävät  Tommy Johnin aluspaidat aikamoisen hyviltä. Itse olen tyytynyt ostamaan toislaatuisia aluspaitoja, joka tietysti näkyy niiden lyhyessä käyttöiässä ja epämukavuudessa. Olen pohtinut todella kauan mistä saisi laadukkaita aluspaitoja, jotka sopisivat omaan kehotyyppiin ja eivät muuttaisi muotoaan hillittömästi pesussa.

Tommy John näyttää todella hyvältä, pitänee harkita. Kiitokset!

5
Asut ja pukineet / Re: Viron/Tallinan laatuliikkeet
« : 18.01.09 - klo:15:27 »
Viitanen on hyvin oikeassa. :-)

6
Asut ja pukineet / Re: Hermes-vyö
« : 03.01.09 - klo:23:46 »
Olen lähes samaa mieltä superan kanssa tästä asiasta. Farkkuvöissä mielestäni pitääkin olla hieman näyttävyyttä - ja miksei nyt sitten myös niitä paljon parjattuja logoja.

Pukuvyön pitää puolestaan olla mahdollisimman yksinkertainen ja elegantti.

7
Asut ja pukineet / Re: Schoffan paidat
« : 01.01.09 - klo:13:06 »
Hyvä, että Tyrwhittin "heikot" puolet tulivat tässä esille; tarkoituksenani oli laittaa hieman suurempi tilaus menemään tällä viikolla, mutta onnekseni nyt päästiin CT:n paitojen pariin. Taidan tyytyä TM Lewiniin tälläkin kertaa.

8
Linkit ja vinkit / Re: Verkkokauppoja jalkineiden ostoon
« : 30.12.08 - klo:23:32 »
Tilasin pari-kolme kuukautta sitten ensimmäisen kenkäparini TM Lewinin mallistoista ja olin äärimmäisen tyytyväinen mitoitukseen. Kengät ovat tietysti aivan yhtä yksilöllisiä kuin niiden käyttäjätkin, mutta ainakin itse olen tilannut kenkiä verkosta mittaamalla jalkani mahdollisimman tarkasti ja vertaamalla näitä speksejä tarjottuihin kenkiin; ei tietenkään synny täydellistä vastaavuutta, mutta ainakin jotain riittävän läheistä.

9
Asut ja pukineet / Re: Schoffan paidat
« : 30.12.08 - klo:23:30 »
Lainaus
Jostain syystä mua kiusaa kulkea paidoissa joissa on vaikka hieman liian lyhyt hiha jos tiedän, että kotona kaapissa roikkuu juuri prikulleen sopivalla hihalla varustettu paita. : )

Tätä en tietenkään tarkoittanut. :-D En esimerkiksi arkikäyttöön voisi kuvitellakaan hankkivani huonosti istuvaa ja epämukavaa kauluspaitaa (ts. valmiskauluspaidat eivät välttämättä tällaisia ole, vaikka hyvin usein tähän sortuvat) tai ylipäätään mitään vaatekappaletta, mutta mielestäni arkikäyttöönkään on aivan turhaa hankkia yhtä-kahta kallista ja laadukasta paitaa. Käyttöikä lyhenee kummasti, kun niitä koko ajan on pesemässä ja kuluttamassa. Itse pidän selkeästi laadukkaat paidat erillään arkikäyttöön tarkoitetusta geneerisestä vaatevalikoimasta.

Lainaus
Arkikäytössäkin laadukkaat erinomaisesti istuvat vaatteet toimivat ainakin minulla hyvänä itsetunnon kohentajana ja siksi pyrin myös arkivaatteissa laadukkuuteen. Mistään egoboostista tässä ei ole kyse. Jos haluaisin koreilla käyttäisin mahdollisimman suurilla kalliin merkin logoilla varustettuja rättejä.

Tämä on ihan totta. Useimmiten egoboostailun ja "laatu-uskonkin" väliltä löytyy jonkinlainen terve tasapaino; logohörhöily nyt on tietysti asia erikseen. Aiempi kommenttini olisi syytä ymmärtää ensisijaisesti hieman provosoivaksi keskustelunavaukseksi. :-)

10
Asut ja pukineet / Re: Schoffan paidat
« : 29.12.08 - klo:20:59 »
Ei se oikeastaan tuon paremmaksi voi enää mennä. TM Lewin tekee erittäin hyvää jälkeä, matskut on hyvälaatuisia ja olen ainakin itse ollut äärimmäisen tyytyväinen palvelun laatuun (kaikki tapahtuu sähköpostitse nopeasti ja vaivattomasti). Tilauksen voi lisäksi maksaa suoraan, myös Visa Electronilla.

Toimituksesta vielä sen verran, että lähetykset toimitetaan lähtökohtaisesti kotiovelle. Omani sain Lappeenrantaan Matkahuollon välityksellä; ystävällinen kuriiri pirautti ja nimmari kuittiin, niin paketit olivat jo minulla.

11
Asut ja pukineet / Re: Schoffan paidat
« : 29.12.08 - klo:16:28 »
Ostin tänään Schoffan alesta kaksi valmiskauluspaitaa (mukaan lähti myös pientä krääsää) ja molemmat näyttivät ainakin nopean pintapuolisen tarkastelun jälkeen olevan laatutuotteita (ei siis noita irtonaisia langanpäitä tms.). Paidat olivat muistaakseni -30%/-50%, joten kummallekaan ei tullut paljon hintaa.

Suosin itse kuitenkin edelleen TM Lewinin, Charles Tyrwhittin ja Turnbull & Asserin paitoja, jos tarkoitus on tosissaan ostaa laatua. Canalin paidat ovat olleet itselleni hyvin miellyttävä kokemus - ne ovat istuneet hyvin, valmistusmatsku on ollut miellyttävää ja oikeista paikoista oikeaan aikaan ostettuina kohtuullisen hintaisia.

Oikeastaan "käyttöpaitoina" voi käyttää melkein ihan mitä tahansa, jotka eivät purista tai roiku ihan oudosti päällä.

Sivuja: [1]