Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Real Estate Wagon

Sivuja: [1]
1
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 18.03.18 - klo:18:15 »
Kiitos linkeistä Konstigin mainioihin kirjoituksiin. Kuvailemasi kehitys on ahdistanut ja vaivannut minua lapsesta saakka, ja kristittynä näen siinä tiettyjä merkityksiä. Kulttuurimarxistit ja liberaalit tuon kehityksen ovat aikaansaaneet, ja pukeutumisen murros on kulkenut käsikynkkää perinteisten arvojen murenemisen kanssa samojen ihmisten toimesta. Nämä itseään suvaitsevana ja liberaalina pitävät postmodernistit ovat internetissä, niin tällä forumilla, ylilaudalla, redditissä kuin muuallakin niitä, jotka pyrkivät demonisoimaan ja tekemään naurunalaiseksi normaalia, klassista miesten pukeutumista. Heidän lanseeraamiaan käsitteitä on mm. "herrasmieslarppaus", joka tarkoittaa kaikkea muuta kuin nykyisin normatiivista "kasuaalia" pukeutumista. Tällä palstalla esimerkkejä liberaalien asenteista löytyy mm. ketjuista 'Hatut' joissa moni kirjoittaja leimaa pukuhatut postmoderniin liberaaliin kulttuuriin sopimattomiksi jäänteiksi, joiden käyttäjiä he luonnehtivat hyvin rumasti, vaikk'eivät kuunaan sietäisi moista puhetta muista "vähemmistöistä". Ketjussa "klassisen pukeutumisen filosofia" eräs kirjoittaja demonisoi klassisen miesten pukeutumisen assosioimalla sen brittiläiseen 1800-luvun kolonialismiin, kulttuuri-imperialismiin ja rasismiin mikä implikoi että ilmeisesti joku hipsterityyli, metriaeksuaalius tms on nykyään sitä poliittisesti korrektia hyvien ihmisten tyyliä.
Itse olen päättänyt taistella tätä kehitystä vastaan ja olla alistumatta siihen. Jos todella elämme liberaalissa, suvaitsevaisessa ja moniarvoisessa yhteiskunnassa, myös konservatiivinen tyyli on suvaittava ilman ivaa ja pilkkaa.
p.s. Mistäköhän tuo rikollinen nuorimies oli saanut homburg -hattunsa ja villakangastakkinsa, kuitenkin kalliita vaatekappaleita...
p.p.s. mukava huomata, että täällä on muitakin miestentyyli. nykytilasta huolestuneita.

Hei! Kirjoittelit tuolla velmuiluketjussa ja aikaisemmin muistaakseni jossakin muuallakin kulttuurimarxismin ja yleisen liberalisoitumisen vaikutuksesta pukeutumiseen. Tämä aiheuttaa aina joissakin keskustelijoissa selkäydinreaktion ja halun vaientaa kaiken tällaisen puheen "salaliittoteoriana". Minusta pukeutumiskysymykset eivät ole mikään muusta elämästä irrallaan oleva entiteetti, vaan heijastelevat mitä suurimmassa määrin ympäröivän maailman arvoja ja arvostuksia. Siitä johtaen voi vain päätellä, että liberalisoituminen tosiaan on vienyt klassisen pukeutumisen marginaaliin ja jo varsin kasuaalikin tyyliä painottava pukeutuminen saa ympäristössä aikaan kaikenlaisia kommentteja vaatetukseen panostamisesta. "Kaikki on poliittista" ja "henkilökohtainenkin on poliittista" sanoivat jo taistolaiset aikanaan -70-luvulla. Ei asia siitä ole mihinkään muuttunut. Eli pukeutumisen rappio on seurausta yleisestä välinpitämättömyyden yleistymisestä yhteiskunnassa. Miksi tätä pitäisi kaihtaa keskustelunaiheena ja/tai pyrkiä vaientamaan tämä kaikkien nähtävillä oleva ilmiö salaliittoteoretisointina? Ymmärrän että palstan sääntöihin kuuluu, ettei suoranaisesti väännetä politiikasta. Mutta tämä vaatetuskysymys on epäsuorasti mitä poliittisin. Kuten Konstig jossakin sanoi, nykyajan punkia on se, että vetää kravatin kaulaan.

Klassiseen pukeutumiseen keskittyvällä keskustelupalstalla varsinkin luulisi ymmärrettävän tämän konservaiivisten arvojen ja konservatiivisen, klassisen pukeutumisen yhteenkuuluvuuden. Larppausta klassinen pukeutuminen taas varmasti on niille, joiden viiteryhmää poliittis-maailmankatsomuksellisella tasolla ovat hipsteriys ja kulttuurimarxilaiset ajatukset. Klassista pukeutumista voi tietenkin harrastaa myös Kalliossa ja Punavuoressa, mutta silloin se tosiaan tehdään "ironisesti" ja "läpällä". En oikein ymmärrä miksi tällaisiinlarppaajiin tulisi suhtautua klassiseen miesten pukeutumiseen keskittyvällä keskustelupalstalla kovinkaan vakavasti.

2
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 28.01.18 - klo:17:17 »
Eräs huomio hatun käytöstä, minkä havaitsin tänään, on hatun riisuminen päästä sisätiloissa. Hieman hankalaa on kun kädet kuitenkin jättäisi mielellään vapaaksi. Hattu, jollei crushable trillbyä halua tunkea hihaan, vie toisen käden.

Kun esim poikkeaa äänestämään ja samalla reissulla lähikauppaan hakemaan jotain pientä, tuntuu turhalta riisua hattua, kun koko toimitus kestää kokonaisuudessaankin korkeintaan muutaman minuutin. Vaikea tuollaista lyhyttä poikkeamista hattu päässä sisällä on tyylirikkonakaan pitää, niin paljon esteettistä haittaa on muutenkin koettava aina kun ulos astuu.

Naulakoita ei ole eikä kallista hattua ihan joka paikkaan halua jättääkään. Minulta kerran varastettiin yöelämässä hattu pitseriassa sinä aikana kun kävin tiskiltä hakemassa tilaukseni. Hatun jätin pöytään paikalleni merkkaamaan varattua istumapaikkaa. Takaisin tullessa se oli hävinnyt.

3
Asut ja pukineet / Vs: Varusteleka
« : 26.01.18 - klo:17:10 »
Jos sun karisma on yhtä vaikuttava kuin Winston Churchillillä niin osta, jos ei niin älä osta. Näyttää nimittäin melko heräksti larppaukselta kantaa sotapäällikkötakkia ihmisten ilmoilla.

Suuri johtajakin luottaa Great Coatiin:



4
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 18.01.18 - klo:17:42 »
Olen uusi tässä "harrastuksessa" ja siksi kerään tietoa paikkakuntien miestenpukimoista, mitä mistäkin löytyy. Tamperelaisen herrainpukimo Pohjanheimosta oli joku antanut google-arvostelun: "Huippu osaaminen tämmönen rimpulakin voi saada puvun suoraan hyllystä jossa ei ole villaa missään!!"

!

5
Kiitos vastauksista! Molemmat hyviä vinkkejä. Seuraava hankinta saattaakin olla hieman formaalimmin leikatut chinot. Tähän mennessä olen hankkinut chinoni perus vaatekaupoista, mm. Dressmannilta. 😏

Tuohon farkkuasiaan vielä. En ole koskaan teettänyt kraatarilla perus korjausompeluita kummempaa. Lyhentänyt lahkeita, hihnoja jne pientä. Mittatilaushousujen teettäminen etänä netistä hieman jänskättää. Onko tähän jotain ohjeita oikeiden mittojen saamiseksi?

6
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 12.01.18 - klo:18:32 »
Edelliseen kommenttina. Kun kiinnostuu vaatetusasioista, alkaa jatkuvasti tehdä enemmän huomioita ihmisten vaatteista ja tyylistä, mm televisiossa. Me vuoden -68 jälkeen syntyneet ja eläneet voimme ihmetyksellä katsella näitä vanhoja kuvia miten asiallisesti kadunmiehetkin pukeutuivat takavuosikymmeninä.

Esimerkkejä riittää. Mm HS. kuukausiliite kirjoitti ja julkaisi kuva sadan vuoden takaa sisällissodan ajoilta: tavallisia helsinkiläisiä jonottamassa elintarvikkeita: http://aijaa.com/WjRe2l
Kaikki näyttävät hyvältä, kaikki. Kunnoittavilta ja kunnioitettavilta

Sodan jälkeen suojeluskuntalaisia järjestäytyneenä. http://aijaa.com/ACorQC Kaikilla villakangasulsterit, monilla pikkutakit, kravatit, joillakin rusetit kaulassa.

Tästä nykyaikaisen ja menneen kadunnäkymien kontrastista on kirjoittanut myös mm. Joonas Konstig blogissaan https://joonaskonstig.com/2013/07/19/mita-nistit-opettavat-edistyksesta/,
https://joonaskonstig.com/2012/10/08/mita-charlie-chaplin-opettaa-meille-edistyksesta/
https://joonaskonstig.com/2012/10/10/etta-minua-suutelisi-mies-joka-ei-aja-partaansa/täällä.

Katsoin hiljan Yle areenasta mainion suomalaisia rikosmysteerejä ruotivan sarjan ”Ei vanhene koskaan” erään jakson:https://areena.yle.fi/1-756559 Jaksossa kuvataan erästä henkirikosta, joka tapahtui Helsingin Kumpulassa 1960-luvun alussa. Teosta epäiltiin nuorta miestä, joka jo aikaisemmin oli viettänyt elämää yhteiskunnan marginaalissa. Hänellä oli mm takanaan vankilatuomioita jne. Tuona iltana hän oli ollut palaamassa ravintolasta naisystävänsä kanssa ja poikennut jostain salakapakasta hakemaan lisää viinaa. Matkalla hän oli törmännyt lättähattuihin, jotka olivat käyneet hänen naisystävänsä kimppuun. Hän oli rientänyt sisään asuntoonsa hakemaan veistä ja palannut. Myöhemmin häntä epäiltiin nuoren 16-vuotiaan tytön puukotuksesta välittömästi edellisen tapahtuman jälkeen. Tuntomerkkeinä silminnäkijät kertoivat epäillyllä surmaajalla olleen villakangastakki ja Eden-hattu (sic!)

Eli jos todella yhteiskunnan liepeillä eläneet henkilötkin pukeutuivat -60-luvun alussa hattuun, olipa sitten lättäiseen tai Homburgiin, on pukeutumiskulttuurissa todella tultu valovuosi toiseen suuntaan. Ja niinhän sitä ollaan tultu.

PS. Olen uusi palstalla. En osannut liittää kuvia tähän suoraan. Valitan.

7
Hei! Jo junkun aikaa sitten alkanut kiinnostus vaatetusta ja tyyliasioita kohtaan on nyt aktualisoitunut rekisteröitymisenä tälle foorumille. Esittäydyn tässä lyhyesti. Kysymykseni tulee viestin lopussa jos ei jaksa lukea.

Kiinnostuksen herättäjänä minulla toimi pitkäaikainen, jo nuoruudesta asti jatkunut hämmennys pukeutumisseikkoja kohtaan. Varsinkin nuoruus oli hämmentävää aikaa. Missään ei oikein sanottu miten "pitäisi" pukeutua. Piti vain arvailla mikä toimisi missäkin tilanteessa ja kuunnella kavereiden kuittailut sitten jälkikäteen. Sittemmin olen hieman yrittänyt skarpata ja tehnyt täällä foorumilla tuomitun fedora-virheen ym.

Minua on aina häirinnyt tämä rentouden vaatimus vaatetuksessa ja yleisessä olemuksessa. Olen saanut jämptin kasvatuksen. Asiat piti tehdä hyvin ja kunnolla ja oikein. En missään määrin voi luonnehtia luonnettani enkä ihmistyyppiäni "rennoksi." Joko teen asioita oikein ja hyvin tai sitten en tee lainkaan. (Useimmiten jälkeen mainittu). Tämän takia en voi kuvitella koskaan pukeutuvani esim collegehousuihin, verkkareihin, huppariin, pipoon sisätiloissa ym. vaatetustyyleihin, joihin vielä jopa moni ikäiseni, yli kolmekymppinenkin mies (-lapsi) näyttää päivittäin pukeutuvan. Inhoan sitä. (Anteeksi.)

Tämän edellä kuvatun takia, jos saisin itse valita, mieluummin itse vapaa-ajalla, töissä ja aikuisopintojen piirissä pukeutuisin formaalilla tavalla suoriin housuihin, kauluspaitaan ja kravattiin ja jopa mahdollisesti irtotakkiin. Kuitenkin, kuten monissa yheyksissä on todettu, ei pukeutumisella ole tarkoitus liiaksi erottautua, ja kun kanssaihmiset ja kollegat ovat tätä "rentoa" osastoa, pitää omankin ulkoasun olla jollakin tapaa understated. Aloin suosia kauluspaitaa, varsinkin neuleen aluspaitana mutta myös paljaaltaan. Farkut vaihdoin jo chinoihin ja se muutos meni hyvin huomaamatta läpi. Miesten housuihin kiinnitetään hyvin vähän huomiota jos ne ovat malliltaan ja väriltään huomaamattomat.

Meinasin jo vannoa itselleni, etten enää koskaan pue rakennetussa ympäristössä farkkuja jalkaani. Sitten kiinnostuin kun jostain luin että myös suoria housuja on saatavissa denimistä valmistettuina. Vanha mielenkiinto heräsi. Kuten sanottu, mieluiten käyttäisin suoria housuja. Mistä tällaisia denim-suoria housuja voisi katsella? Siinä tulisi mielestäni kokeilemisen arvoisella tavalla yhdistettyä suorien housujen formaalisuus ja toisaalta denim toisi sitä understated-elementti "rentouttamaan" olemusta. Vielä jos niitä saisi raakafarkkuina, voisi kokeiluun yhdistää toisen mielenkiintoisen asian, jota en ole kokeillut.

Sivuja: [1]