Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ville

Sivuja: [1] 2 3 ... 566
1
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 26.03.24 - klo:09:21 »
Usein mitä pehmeämpi kumiseos on, sitä varmempi se on jäällä. Ainakin raakakumipohja sekä Ridgeway ovat pitäneet omassa jalassa paremmin. Vaahtomuovi ei kuitenkaan kestä hyvin, joten kumi miehen tiellä pitää.

2
Melko samaa tyyliä olen nähnyt vuosien ajan Helsingissä, sillä Red Wing -tehtaan varsikengät ovat melko suosittuja. En ole varma, onko niiden kiilakorko Suomen talveen paras, kun en ole koskaan omistanut paria. Valtaosa näiden käyttäjistä ei nahkan perusteella huolla omiaan.

3
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 20.03.24 - klo:13:09 »
Muille etsijöille tiedoksi: Helsingin alueella taitaa Cainen valikoima olla helpoin ratkaisu. Siellä on Berwickin sekä firman oman tuotemerkin popoja hieman päälle 200 eurolla. En ole niitä käyttänyt, joten en osaa sanoa kestävyydestä.

4
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 07.03.24 - klo:09:58 »
Kiitosta tarkoista kuvailuista! Selvittelen, mistä tuota saisi näytteen verran kokeiluun.

5
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 04.03.24 - klo:11:40 »
Tähän mennessä eniten pitämäni tuoksu on Hermès'n maanläheinen Terre. Kuitenkin vaihtelu kiinnostaa. Onko jäsenillä suositella jotakin samankaltaista?

6
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 02.02.24 - klo:10:39 »
Netistä sekä eBaystä löytyy paljon laadukkaita valmistajia, jotka myyvät vahvasta nahkasta noita kestäviä lompsia, suurempia ja pienempiä. Hakutermiksi vain bridle leather wallet.

7
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 18.01.24 - klo:13:05 »
Schoffan suurin ongelma nykyisin on, kun myyvät lähes pelkkää oman merkin alla teetettyä vaatetta. Tiedän, mikä tehdas EU:ssa tekee heidän pukunsa, takkinsa, housunsa, eikä firman hintataso vastaa tehtaan kustannuksia. Siellä on selvä merkkilisä, vaikka Schoffa ei merkkinä ole mikään Ralph Lauren tai Canada Goose, joiden nimen kuultuaan asiakas ryhtyy kuolaamaan Pavlovin koiran lailla.

Polyamidi on ainakin turha keinomateriaali neuleessa, sillä se ei tuo joustoa. Viskoosi valmistetaan selluloosasta, mutta se ei tuo lämpöä. Lisäksi nämä kaksi tuppaavat nukkaantumaan herkästi, joten varmasti löytyy parempiakin optioita.

8
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 09.10.23 - klo:10:12 »
Olen käynyt SS-joukkojen myymälässä Hki usean kerran. Joka kerralla myyjät suositelleet jotain kireää ja lyhyttä väkevästi. Erityisesti housuissa SS:n mitoitus on liian kireä joka koossa, joten omani olen ottanut koon tai kaksi suurempana, sitten muokannut.

9
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 05.10.23 - klo:13:52 »
Muutama vuosi sitten vein lierihatun Wahlmanille, joka vaihtoi siihen nauhan. Kun yritin samaa tänä vuonna, ei kuulemma enää onnistu. En muista syytä.

Varmaan jokin modisti tai tohtorinhattuja valmistava käsityöläinen pystyisi nauhan vaihtamaan. Se on kuitenkin pieni työ.

10
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 15.09.23 - klo:10:53 »
Yearn ei ole tuttu, mutta useita käsin reunostettuja pareja olen omistanut. Ne eivät käytössä tunnu erilaiselta tai näytä paremmilta. Ainoa täky on käyttäjän tieto siitä, että niissä on enemmän käsityötä kuin tehdaspareissa, ja reunos ehkä pysyy kauemmin kiinni käytössä. Toki vanhin kenkäparini on tällä hetkellä 11 vuotta vanha ja koneilla tehty, eikä sitä ole tarvinnut edes puolipohjata vielä. Mitä useammin käyttää ja hankalammin astuu, sitä nopeammin kuluu puhki.

11
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 06.09.23 - klo:20:24 »
Upslaakit tulivat muistaakseni niin sanotusti muodikkaiksi, kun kuningas Edvard VII kerran kääri lahkeensa laukkukisoissa, koska maa oli märkä ja mutainen. Se oli vain keino suojata kangas. Kun villitys oli syntynyt, housuja ei enää kääritty vaan niihin leikattiin ylimääräistä materiaalia, joka ommeltiin ylös taitetuksi jo verstaassa.

12
Ppes, noiden kanssa en kauluspaitaa laittaisi. Tuo toisen neuleen pystykaulus ei jätä kyllin tilaa paidankaulukselle ja Tiikerin kaulus taas on kuin paidankaulus.

Shaalikaulusneule olisi paljon paree tuohon yhdistelmään, jonka mainitsit.

13
Luovuin kalosseista vuosia sitten, koska hiostivat sisällä, ja tekivät kävelystä epämukavaa ulkona. Reilu lankkikerros suojaa riittävästi ja kurjimmille keleille voi ottaa kurjemmat varsikengät käyttöön. Sitten on vielä tuo shell cordovan, joka hylkii vettä paremmin kuin muut.

14
Onkohan takin lämpöisyydella paljonkin eroa esimerkiksi Moonin 370 g:n ja Sherryn 340 g:n välillä? Tietenkin myös muutkin kankaan ominaisuudet voivat vaikuttaa kuin kankaan paino.

Noista kankaista en osaa kertoa, mutta yleisellä tasolla lämmittävyyteen vaikuttaa kankaan paksuus (ie. miten paljon lankoja kutomiseen on käytetty) sekä tapa, jolla langas on liitetty toisiinsa. Kesäkankaat ovat verkkomaisia eli tuuli pääsee kankaan pinnan läpi viilentämään, kun taas kunnon talvikangas on tiivistä eli tuuli ei pääse helposti läpi. Lisäksi pinnalla voi olla harjaus, kuten flanellissa, jolloin kangas on vielä lämpimämpi.

15
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 28.08.23 - klo:14:44 »
Mitä nämä viimeistelyn tasot ovat käytännössä? Toimivat napit hihoissa ja käsinommellut napinlävet?

Tarkoitin sanoa, että asiakas saa valita, miten paljon tuota käsityötä on. Luonnollisesti hinta nousee, mitä enemmän sitä löytyy. Kaikki käsin tehty on Sauman käyttämällä tehtaalla oikein huolellisesti hoidettua.

Sivuja: [1] 2 3 ... 566