Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lauri

Sivuja: [1]
1
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 14.09.11 - klo:21:19 »
Hei,

Kiitos kaikille palautteesta!

Lauri: Ei ollenkaan huono debyytti, nice!!

Edit. Jaksoin lukea tuon selostuksen ja koska kyse on tietoisesta valinnasta, voinkin tiedustella, että oliko tuohon leikkaukseen / napitusvalintaan jokin erityinen syy?

Yksi syy kahdella napilla suljettavan ompelemiseen oli, ettei sellaista ainakaan saa kaupasta. Mukana oli toki perustellumpikin syy: Halusin tehdä melko lyhyen takin, osittain nykyisen muodin takia (nuorekkaampi look) ja osittain vartalonmuotoni takia. En ole erityisen pitkä -- joskaan en täysin pätkäkään -- joten lyhyempi takki luo pidentävän illuusion. Tätä kikkaa on ainakin käyttänyt Windsorin herttua ja Fred Astaire.

Lyhyt takki väkisinkin nostaa napituspistettä, jotta takki pysyy tasapainoisen näköisenä. Käytän usein neuletta tai slipoveria kauluspaidan ja solmion kanssa ja päätin tehdä tähän takkiin vähän "liivimäisen" korkean napituspisteen, jottei tunnu, että näytän liikaa paitaa ja krakaa. Tästä tietenkin seurasi, että jollen tee kolminappista (tulee liikaa mieleen ysärin loppu), vaikutelmasta tulee (vähän liioiteltuna) tällainen:
[spoiler][/spoiler]

Kaikissa näkemissäni kahdella napilla suljettavissa takeissa takin alaneljännekset kaartuvat selkeästi poispäin keskilinjasta (open quaters). Se keventää korkean napituspisteen vaikutusta ja tekee takista vielä entistäkin rennomman. Vielä loppuun pari esimerkkiä kahdella napilla suljettavista takeista, toinen vanhasta Esquire-lehdestä, toisessa puolestaan esiintyy Anthony Eden:
http://img69.imageshack.us/img69/663/spring341cb0.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_Wbd-uMYmb_4/TThloKOOiMI/AAAAAAAAGjI/AcYYlg7rbyw/s1600/Eden.jpg

Tuntuu, että nykyään on unohdettu paljon siitä variaatiosta, mikä on mahdollista klassisessa miesten pukeutumisessa. Etenkin 30-luvulla klassiseen pukeutumiseen sisältyi samanlaista kikkailua, kokeilua ja rentoutta, mitä nykyään näkee katumuodissa. Varmaan tämäkin DoWin napitustapa tuomittaisiin keskustelupalstoilla:
[spoiler][/spoiler]

Lainaus
Lauri, ainoastaan housut vaihtaisin kuvastasi. Kaikki muu on kultaa.

Mulle nimenomaan nämä housut on kultaa. Värinkin puolesta! :)


Terveisin,
Lauri

2
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 13.09.11 - klo:08:28 »
Edellä kuvattu kaksirivinen on erään tuttavani itse valmistama, joten toki se on mahdollista. Kunnollisen pikeen tai barathea-villan löytäminen sen sijaan: tuskaa.

Terve!

Omaan frakkiliiviini olen hommannut kankaan Holger Kiveltä Helsingistä (Freda 59). Siellä on varsin oivallista puuvillapikeetä tarjolla, myyvät sitä nimenomaan frakkiliivejä varten.
Yliopistopiireissä pääsee käyttämään frakkia lähes mielin määrin, ainakin jos on aktiivisesti mukana kilta-/ainejärjestötoiminnassa. Viime keväänä tuli puettua frakki päälle toistakymmentä kertaa vuosijuhlia ja ties mitä kissanristiäisiä varten.

Saman tien voisin korkata ketjun auki omasta puolestani. Tämä ei varsinaisesti ole tänään päällä, mutta "mitä viime sunnuntaina oli päälläsi" -ketju puuttui. Olin käymässä vanhempien luona illallisella tällaisella setillä:



Jaloissa Lambeth -malliset kevyesti brogue-koristellut oxfordit
Housuina Hansen&Jacobin pöksyt Stockalta
Villakravatti muistaakseni Stockan Outletista
Takkina itsetehty mahdollisimman kevytrakenteinen paikkataskuirtotakki, joka on leikattu kahdella napilla suljettavaksi ts. alempikin nappi on vyötärölinjan yläpuolella. Hartioissa ei ole laisinkaan toppausta, ainoastaan kaksinkertainen välivuori. Olkasauman saumavarat on avattu molemmille puolille, mutta siitä huolimatta hiha tekee pienen nousun (ei kuitenkaan hurja "rope"), koska hiha-aukkoon on ujutettu melkoisesti kangasta.

Terveisin,
Lauri

3
Asut ja pukineet / Re: Dimpletätkö?
« : 09.07.09 - klo:13:14 »
Hei,

Stockmannilla on hiljattain ollut suppeahko valikoima ascotteja. En muista tarkalleen, missä ne ovat tällä hetkellä, mutta jossain siellä solmioiden, kauluspaitojen ja taskuliinojen lomassa olen niitä nähnyt. Vaikka valikoima on pieni, on se merkittävä parannus aiempaan, olemattomaan, valikoimaan. Kun on yhden ostanut ja tutkinut sen rakeneen, voi  ommella/ompeluttaa lisää haluamastaan kankaasta. Stockmannilla oli yhdessä vaihessa kummallisia yksipäisiä muka-ascotteja, joten tarkkaavaisuus kannattaa.

Solmintaohjeita löytyy hyvin googlettamalla "tying an ascot". En osannut päättää, minkän ohjeen linkittäisin, joten ehdotan, että tutustut useampaan eri ohjeeseen. Ohjeita selatessa huomaa ascotin kaksoismerkityksen: lähes sama liehuke eri tavoin solmittuna voi toimia rennosti kauluspaidan sisään tungettuna tai siivekkään irtokauluksen päälle solmittuna saketin kanssa. Suomessa plastronina myytävät valmiiksi solmitut polyesterihirvitykset voi korvata oikeaoppisesti solmitulla ja solmioneulalla lävistetyllä ascotilla, mikäli ascotin kangas on riittävän virallinen ja niskaosa riittävän kapea.

/Lauri

4
Etiketti / Re: shaketti
« : 03.07.09 - klo:11:22 »
Hei,

Ylipukeutuminen -- ja saketin käyttäminen Suomessa on sitä lähes poikkeuksetta -- on mahdollista tilaisuuksissa, joissa itse on juhlakaluna. Jos menee toisen häihin tai hautajaisiin saketissa, on hyvin suuri todennäköisyys, että tulee pukeutuneeksi juhlakalua paremmin, mikä ei koskaan ole suotavaa. Hautajaisissa lisäksi loukkaa muita vieraita, sillä hautajaisissa on tarkoitus osoittaa kunnioitusta ja osaanottoa edesmenneen läheisille pukeutumalla hillitysti. Jos sen sijaan kuulut vainajan lähipiiriin ja tiedät varmasti, että tämä olisi halunnut sinun pukeutuvan saketiin, anna toki mennä!

Omissa juhlissa voi pukeutua miten lystää; juhlakaluna itse asettaa juhlan etiketin. Jos arkena pukeutuu huolitellusti ja virallisesti, kannattaa juhlissa aina ottaa askel ylöspäin. Juhlapukeutumisen on tarkoitus erottaa tilaisuus arjesta. Arkena huppaariin ja farkkuihin pukeutuvalla nuorella tumma puku on aimo harppaus ylöspäin virallisuusasteikolla, töissä ja arkena pukuun pukeutuvalla korkeintaan pieni sivuaskel.
Itse olen päässyt käyttämään omaa sakettiani kahdesti: vanhojen tanssien päivätansseissa ja omissa ylioppilasjuhlissa. YO-juhlissa tahdoin nousta tarpeeksi ylöspäin arkipukeutumisestani, joka lukioaikana koostui irtotakista, housuista ja toisinaan solmiosta. Koska olin itse juhlakaluna ja koska lakituksessa olin puheenpitäjänä, en nähnyt tätä sopimattomana muita lakitettavia tai vieraita kohtaan. Valitsin mahdollisimman hillityn sakettikokonaisuuden: 1800-luvun lopun saketin kahdella napilla ja lovikauluksilla (epävirallisin vaihtoehto ja nykyisin äärimmäisen harvinainen), valkoinen liivi kauluksilla (sopimaan yo-lakin väreihin), harmaa solmio helmiäispäisellä solmioneulalla ja tavallinen, ei pystykauluksellinen kauluspaita. Irtokaulusta päätin olla käyttämättä.

Summa summarum, luova mieli kyllä keksii sakettitilaisuuksia ja sakettia ei kannata käyttää hautajaisissa, elleivät ne satu olemaan omat.

/Lauri

Sivuja: [1]