Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - harmaa eminenssi

Sivuja: 1 ... 13 14 [15] 16 17
211
Kalvosinnappien ideahan on sama kuin kravatissa: peittää paidan napit. Napit käsitetään alusvaatteiksi. Eihän housujenkaan etumuksen napit ole näkyvissä vaan peitetty kangassuikaleella. Tästä syystä kauluspaidan napit on aivan asiallista peittää kokonaan kravatilla.

Mielenkiintoista. Voisiko näin muodoin piilonapitetun kauluspaidan käyttö päällyspaitani olla hyväksytympää kuin tavallisen? Tai mitä etiketti ylipäänsä sanoo piilonapituksesta paidoissa, en ole asiaan törmännyt?

212
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 15.09.10 - klo:13:12 »
Olisi pari "Chelsea Leather Food for dummies" -tyylistä kysymystä:

Sivelettekö tuota tahnaa joskus myös kengän sisäpohjaan? Luulisi, että sekin kärsii vuosien saatossa rasvoittamatta.

Entä miten puhdistatte käytetyn kengän nahkapohjan ennen rasvausta? Epätasaiseksi kuluneen ja naarmuttuneen (sekä vanhat liat kivettäneen) pohjan kohdalla se tuntuu kovin vaikealta. Löytyykö kikkoja vai onko luvassa vain ankaraa työtä?

213
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 15.09.10 - klo:12:55 »
Hyvä setti Jussilla. Kuten ivy mainitsi, istuvuus erinomainen. Tuo kravatti on oikein hieno - kelpaisi tuollainen itsellekin - mutta nyt yläosa on aika painottunut siniseen. Elävyyttä voisi tuoda hieman sinisestä poikkeava kravatti tai neule (esim. violetti, viininpunainen). Tietysti kuva saattaa hämätä, ehkä sävyt ovat luonnossa eriävämmät? Yksivärinen meininki (erottuvilla sävyillä) maistuu kyllä toisinaan.

En ole erityinen TV foldin ystävä, mutta se toimii mainiosti tässä yhdistelmässä, enkä näe valkoisessa värissä valittamista. Hattu pelaa ihan mukavasti.

Itse laittaisin ruskeat tai viininpunaiset kengät tuohon settiin. Musta tuntuu hieman kovalta vaaleahkojen housujen ja takin kanssa. Oikeastaan musta toimii mielestäni hyvin vain tumman puvun sekä harmaiden irtohousujen kanssa. Kenties myös punaisten housujen, on kokeilematta.

214
Etiketistä en tiedä. Ajatus tuntui paperilla hyvältä, mutta kun sitä joillakin taktiikoilla kokeilin, en saanut teknisesti onnistunutta settiä aikaan. Jotenkin kaksoiskalvosin tuntuu pullottavan liikaa neuleen hihan alla, eikä se oikein päällekään aseteltuna hyvältä näytä. Eli samat tuntemukset kuin henrypitkinillä. Toisaalta kokeilupaitani ja -neuleeni eivät välttämättä olleet luokkaa taivaassa solmittu liittto.

Kuinka olette saaneet hihanne säädettyä niin, että tuntuma ja ulkonäkö miellyttävät?

215
Nokia on hyvin amerikkalainen yhtiö --

Olen kyllä vahvasti eri mieltä Nokian amerikkalaisuudesta. Sen moninainen, lähes 150-vuotinen historia on kovin erilainen kuin 1900-luvun jälkipuoliskolta alkaen syntyneiden alan jenkkijättien. Nokian päämarkkinat ovat Euroopassa, eivät suinkaan Pohjois-Amerikassa (jossa on aina mennyt huonommin). Johtohenkilöstössä on tähän mennessä ollut hyvin vähän pohjoisamerikkalaisia, eurooppalaiset dominoivat.

Pikemminkin mielestäni juuri siksi valittiin pohjoisamerikkalainen tj, että saataisiin Nokia amerikkalaisemmaksi, tai ainakin amerikkalaisiin vetoavammaksi. Eli amerikkalaisuuden puutteen vuoksi.

PS. Minä kun luulin, että "BD vai ei" on kuolemankysymys tällä foorumilla, eikä mikään vähäpätöinen asia? :)

216
Muodollisemmassa pukeutumisessa, kuten liike-elämässä ja juhlissa, on edelleen olemassa eriäviä pukeutumiskoodeja. Esimerkiksi se, että BD-paitoja ei pidetä suuryrityksen tiedotustilaisuuteen sopivana Euroopassa. Juhlapukeutumisessa selkeä esimerkki tästä on Suomessa laajalti käytetty frakki, joka on kadonnut lähes kaikkialta maailmasta (muutamaa poikkeustilaisuutta lukuunottamatta). Arki on sitten asia erikseen, mutta kyllä formaalissa pukeutumisessa (juhlat, bisnes, poliittiset instituutiot kuten parlamentti jne.) on edelleen sääntöjä ja paikallista variaatiota. Vapaa-ajallansa Nokian pomo saa pukeutua vaikka toogaan.

Jos suomalaista pukeutumiskoodia ei ole olemassa, niin mikäs se frakki kaikkine käyttösääntöineen sitten on? Alkuperällä ei ole mielestäni merkitystä, eiväthän luterilaisuuskaan, Sibeliuksen saksalainen sävellystyyli tai lihapullat ole suomalaisten keksimiä, mutta ne ovat silti keskeisiä osia ns. suomalaisesta kulttuurista. Suomalainen pukeutumiskulttuuri on syntynyt siten, että ohut eliitti on omaksunut tapoja muilta eurooppalaisilta, ja vähitellen niistä on kehittynyt paikallinen säännösvariantti.

217
^ Itse asiassa Ameriikan raitilla button-down on aivan hyväksytty pukupaitana, ehkä kaikkein juhlallisimpia tilanteita lukuunottamatta. Näin oli ainakin joitakin vuosia sitten, kun matkustin siellä paljon, enkä usko, että siitä oltaisiin menty eurooppalaiseen suuntaan.

Mutta Suomihan ei kuulukaan toistaiseksi Pohjois-Amerikkaan, eikös vain? Vaikka monet ehkä haluaisivatkin Suomen olevan ainakin henkisesti sen osa. "Itse valtiaissa" oli hauskoja vitsejä aiheesta: animaatio-Lipponen halusi Suomen milloin Amerikan osavaltioksi, milloin Benelux-maaksi (EU:n ytimeen).

Nokian uusi tj mainosti (jo hieman) tutustuneensa suomalaiseen kulttuuriin ja ymmärtävänsä Nokian Suomen kytköksen merkityksen, mutta
paikallisista pukeutumiskoodeista ei näytä herra vielä päässeen perille. (Muutoin ensivaikutelma oli kyllä ihan lupaava.) Huolimatta siitä, ettei pukeutumiskoodejamme Suomessa juuri kukaan noudata, ovat ne kuitenkin olemassa tuolla jossain. Minusta pitäisi kuitenkin pitää niistä omista (ruotsalaisten ja saksalaisten kanssa jaetuista) perinteistä kiinni.

Toisaalta, jos yrityskulttuuri on globaalia, niin voisiko olla yrityspukeutuminenkin? Niin, ettei ympäristöstä tarvitse välittää: multikansallisen Nokian konttorissa pukeudutaan globaaleittain (esim. sisältäen BD:n liikepukeutumisessa). Entäs kun Nokian pomo astuu ulos Espalle?

218
Kulttuuri / Vs: The Sartorialist
« : 03.09.10 - klo:15:08 »
Tyylikkyyttä ja härskiyttä sopivassa suhteessa :D :D :D (tosin kengät ehkä olis voinu valita toisin...)



Argghh! Sortsien ilmeinen moitinta sikseen jättäen, kokonaisuus (yläosa) on turhan yksivärinen, takki huonosti istuva, ylä- ja alaosa eivät kommunikoi keskenään, jättimäiset taskuläpät voisi piilottaa sisään, taskuliina uupuu... Ja pahinta on tosiaan tuo parta. No, kaikesta huolimatta kaveri saa enemmän propseja yrityksestä kuin sanotaan 70 % kadun vastaantulijoista.

219
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 03.09.10 - klo:14:57 »
Olen Chuckin kanssa samoilla linjoilla eli en välitä kauluksesta vilkkuvasta aluspaidasta. Jos jollakin on sitten vinkkiä hyvästä lyhythihaisesta, slimmistä, riittävän pitkästä ja riittävän syvällä V-aukolla varustetusta aluspaidasta niin kertokoon heti.

Poimin Seppälän alesta lyhythihaisia, valkoisia v-aukkoisia t-paitoja, jotka sopivasti aseteltuna jäävät piiloon ylimmän napin avattaessa. Eivät kuitenkaan valitettavasti toimi kaksi nappia auki. Nuo olivat 100 % puuvillaa. Helman pituudesta ei ole nyt mielikuvaa, eivät ole vielä päässeet varsinaiseen käyttöön. Laadusta en tiedä, mutta 5 eurolla kipale kelpasivat. Seppälältä löytyy useammankin laisia tuollaisia t-paitoja.

-- Arska ehtikin juuri kirjoittaessani viestittää Seppälän toisenlaisesta paidasta. Omat paitani ovat eri sarjaa. --

Seteistä:
Täytyy myöntää, että Ivyn punainen setti näyttää hyvältä, vaikken farkuista oikein perustakaan. Harmoninen kokonaisuus ja yksityiskohdat mainiot, housujen keltainen ommel sopii kuin nakutettu. Minulta myös propsit italohenkisestä lahkeiden pituudesta (tai pikemmin lyhyydestä)! Hieman rajoilla jo liikutaan, mutta itse suosin mieluummin hieman lyhykäistä, kuin rumasti kurttuun meneviä lahkeita ja kengän piiloutumista. Hieno setti!

Hypnolla miellyttävä yläosa tuossa kalanruotosetissä. Tässä kokonaisuudessa taas farkut eivät mielestäni tee oikeutta yläosalle. Käänteet farkuissa ovat silmissäni hieman arveluttavat, sillä omassa mielessäni käänteellisyys on formaalien housujen ominaisuus.

220
Asut ja pukineet / Vs: Farmarihousuista kieltäytyvät
« : 01.09.10 - klo:23:23 »
Teoriasta en tiedä, minä olen törmännyt tuohon Åbo Akademissa itsenäisyyspäivän herrapäivällisillä, jossa liivi vaihdetaan valkoiseen klo 18.

ÅA lienee ainoa, jossa on vielä herrapäivällisiä.
Taustallahan on saksalainen vaikutus, joka näkyy edelleen vahvasti Virossa eli esim. opiskelijärjestöt, korporaatiot, ovat vain miehille tai naisille voimakkaine perinteineen. Näitä perinteitä sitten kulkeutui Ruotsiin ja Suomeen. Saksassa tosiaan 60-luvulla yliopistoperinteet heitettiin roskakoriin, Ruotsissa päädyttiin sekasotkuun ja Suomessa on sitten pidetty omat versiot näistä, Virossa taidetaan vetää edelleen keskiaikaisella mallilla...

Hankenilla on myös herrapäivällisperinne (herrmiddag) ja myös naisille löytyy vastaava. Niissä taisi olla juttuna, että järjestäjänä toimii vastakkaisen sukupuolen edustajaryhmä. Suomenkielisistä yliopistoista en tiedä. Lienee myös Ruotsissa tuo tapa voimissaan?

Muutoinkin kyllä pidän kovasti akateemisesta juhlakulttuurista. Se tarkoittaa, ettei aina pukeuduta farkkuihin!

221
Asut ja pukineet / Vs: Farmarihousuista kieltäytyvät
« : 01.09.10 - klo:16:23 »
Juuri itsekin ajattelin, että nyt on menty jo hieman kauas farmareista, mutta toivottavasti sallitaan vielä lyhyt loppukommentti. Lupaan tämän jäävän viimeisekseni. Tai voisiko tämän demokratiakeskustelun siirtää kokonaan uuteen ketjuun?

Ymmärsin kyllä mitä hait takaa.
Tosin tuossa nyt on vähän taulogiaa kun demokraattinen metodi määrittyy demokraattisen keskustelun kautta, jolloin ollaan vähän kehäpäätelmässä. Erityisesti jos keskusteluun osallistumiselle asetetaan paljon edellytyksiä.

Tämähän on aika pitkälti Habermasin nimiin menevää keskustelevan demokratian ajatusta, josta voi kaikkine reunaehtoineen olla aika montaa mieltä...

Jep. Habermasin ajatus diskurssista (eräs tapa purkaa tuo "demokraattisen keskustelun" käsite ja välttää kehä) on monin tavoin epärealistinen, mutta perustavalla tasolla pidän hänen näkemyksestään demokratiasta ensisijaisesti rationaalisena keskusteluna. Ainakin se on toiveikkaampi kuin monien kansalaisten käsitys vaikenevasta äänestyskoppidemokratiasta... Keskustelussa kerätään tietoa eri ihmisiltä päätöksentekoa varten (vrt. markkinat keräävät infoa kuluttajien ja tuottajien toiveista heijastuen hintoihin). Pelkkä äänestäminen ei riitä, vaan äänestysvaihtoehdoista ja ehdokkaista täytyy keskustella. Olennaista on pointti, että nimenomaan keskustelu legitimisoi päätökset. Demokraattinen koppiäänestyshän voi sinällään tuottaa mielivaltaisia, vähemmistöjä sorsivia päätöksiä: 9 hengen enemmistö äänestää, että ärsyttävän 1 hengen vähemmistön on kuoltava (tyyliin Sokrateen kuolema). Minusta antiikin ateenalaiset olivat nimenomaan tärkeitä keskustelukulttuurin luojina, vasta toissijaisesti äänestyskulttuurin luojina. Tuo keskustelukulttuuri liittyy oleellisesti tietysti heidän muihinkin saavutuksiinsa, filosofian, tieteen ja taiteen saralla. Ei sekään toki habermaslaiseen täyttymykseen johtanut, mikäli Sokrateen tarinan uskotaan olevan totuusperäinen.

222
Asut ja pukineet / Vs: Farmarihousuista kieltäytyvät
« : 01.09.10 - klo:14:09 »
No, Ateenassakin saivat äänestää vain vapaat kreikkalaiset miehet...

Taisit ymmärtää väärin, mitä tarkoitin. "Metodilla" viittaan tuossa menetelmään, jossa päätöksiä tehdään demokraattisen keskustelun kautta. Mikä osa väestöstä lasketaan mukaan tuohon keskusteluun, on sitten eri asia. Antiikin Kreikassa se väestönosa oli hyvin pieni, mutta heidän osaltaan käytiin tuota demokraattista keskustelua.

Taidettiinpa samankaltaisen keskustelun tasoon päästä vasta paljon myöhemmin. Tuskin vuoden 1907 Suomessa oli kauheasti mahdollista käydä koko äänestyskelpoisen kansan välistä keskustelua, mikä nykyään kuta kuinkin periaatteessa voi onnistua
kaikilla välineillä, jotka media on onnistunut kehittämään. Antiikin Kreikan fiilikseen ei kuitenkaan taideta päästä, kun samalle kukkulalle ei voida koko äänestyskelpoista kansaa mahduttaa.

223
Asut ja pukineet / Vs: Farmarihousuista kieltäytyvät
« : 01.09.10 - klo:13:19 »
En kyllä puhuisi samana päivänä demokratiasta ja säätyvaltiopäivistä.
Esimerkiksi 1751 säätyvaltiopäivillä äänestämään oikeutettuja oli Suomen väestöstä 9,6% ja sitten Venäjän vallan aikana lukemat olivat 1805 6,3% ja 1870 4,8%. Säätyvaltiopäivien rakenne Ruotsin vallan aikana ei kamalasti eronnut Venäjän ajasta, joten demokratiasta ei oikein voi puhua. Erityisesti on muistettava, että itse valtiopäivillä aatelilla oli eniten edustajia vaikka se muodosti pienimmän osan väestöstä. Itse säätyihin kuului 30-40% väestöstä, joten suurin osa väestöstä ei kuulunut säätyihin, säätyihin kuuluvista kaikilla ei ollut äänioikeutta ja säätyjen välillä oli merkittävä ero edustajamäärässä.

Oikeassa olet, ilmauksen "demokratia" käyttäminen on aika epäilyttävää tuossa yhteydessä. Pointtina oli se, että "Ruotsi-Suomessa" (jos tämä sanahirviö sallitaan, Ruotsin akatemian johtaja Peter Englund muistaakseni ilmaisi hyväksyntänsä tuolliasen valtion muodollisesta olemattomuudesta huolimatta) kuitenkin oli eri säädyillä enemmän vaikutusmahdollisuuksia kuin muualla Euroopassa. Muualla erityisesti maaorjilla taas olivat oikeudet tiukassa.

Tämä onkin kiinnostava aihe itse asiassa, miten tuolla sanalla "demokratia" pelataan. Tuliko Yhdysvalloista demokratia 1776? Äänestyskelpoisia olivat vain valkoiset ylempien luokkien miehet eli murto-osa aikuisväestöstä (poissa: naiset, mustat, köyhät valkoiset). Itse olen sitä mieltä, että ensimmäinen aito demokratia maailmassa oli Suomen suuriruhtinaskunnassa 1907. Tällöinhän ensi kertaa naiset saivat äänioikeuden lisäksi mahdollisuuden asettua itse ehdolle sekä myös alempien luokkien miehet (omaisuudettomat, irtolaiset) saivat osallistua. Silloisen parlamentin merkitys tsaarin alaisena on tietysti eri juttu.

Minusta "demokratiasta" voidaan ennen 1900-luvun universaaliutta puhua vain metodina, jonka kreikkalaiset keksivät. Sen todellista toteutumista saatiin odotella pitkään. Tarvittiin suomalaisia näyttämään esimerkkiä :)

224
Asut ja pukineet / Vs: Farmarihousuista kieltäytyvät
« : 01.09.10 - klo:00:41 »
Sinällään klassisemmin pukeutuneesta suomalaisesta voisi tulla helposti mieleen, että nousukas yrittää leikkiä yläluokkaista. Suurimalle osalle tuo farkkujen työläistausta lienee oikeampi valinta, jos luokkayhteiskunnan perinnön vaikutus pukeutumiseen elää yhä. Björn Wahlroosistakin tulee välillä väistämättä mieleen, että hän epätoivoisesti yrittää pyrkiä aateliselämään leikkimällä kartanonherraa ja hengailemalla Ruotsin kuninkaallisten kanssa. Suomi on siitä ikävä maa, että aatelisarvoa ei voi saavuttaa enää millään. Sen takia Suomessa lienevät kaikenlaiset arvonimet niin suuressa suosiossa, mutta vuorineuvoksen arvokin lienee laiha lohtu oikeaan aatelisarvoon verrattuna.

Kommenttisi lieni tarkoituksella kärjistävää retoriikkaa, mutta haluan puuttua nousukkaiden inhoon, joka tuntuu olevan varsin yleistä kansamme keskuudessa. En ymmärrä paheksuntaa nousukkaita tai edes nousukasmaisuutta kohtaan. Minusta tuo paheksunta heijastaa ns. vanhan vallan aikaan (ennen Ranskan vallankumousta 1789) vallinnutta yleiseurooppalaista asennetta: luokkajako on ikuinen, suutari pysyköön lestissään. Siis luokkakierron vastustamista.

Minusta nousukkuudessa ei ole mitään vikaa - päin vastoin. Keskiluokkaisella on yleensä suurempi kannuste tavoitella korkeaa
asemaa kuin valmiiksi yläluokkaisella, jolloin ensimmäinen yrittää enemmän. Nousukkaat ovatkin usein tehneet ne kovimmat saavutukset, kuten monesti pukeutumisessakin (Brummell). Noustessaan eliittiin heistä voi sitten tulla uusia ihailtuja suunnannäyttäjiä.

Suosikkiesimerkkini on Mayer Amschel Rothschild, köyhissä, jopa kurjissa oloissa Frankfurtin juutalaisgetossa 1700-luvulla kasvanut mies, josta tuli maailman rikkain, valtavaa pankki-imperiumia pyörittävä koko Euroopan hallitsijoiden luottomies. Sittemmin Rothschildin nimi on tullut merkitsemään mitä suurinta ylhäisyyttä ja hienostuneisuutta. Suvusta on sukeutunut aatelisten ykkössarjaa, ja yhä tänä päivänä de Rothschildillä on myyttinen kaiku Ranskassa, mikäli eräitä kirjoituksia on uskominen (suku on aateloitu/naturalisoitu vähän joka maassa).

Wahlroosin aateluuden jäljittely ei häiritse. Pikemminkin ajattelen, että hyvä jos edes joku pitää herrasmieskulttuuria maassamme yllä. Aateluus olisi kenties lohjennutkin Wahlroosin kaltaisessa asemassa olevalle vuosisata tai pari sitten.

Ei liene tämä kirjoituksen valossa yllättävää, että olen kallellaan italialaiseen ajatteluun pukeutumisesta: oman persoonan, omien mieltymysten esilletuomiseen. Toki myös ryhmäidentiteetti on aina pukeutumisessa läsnä, mutta se tulee vasta toisena. Joskus suorastaan puistattaa perienglantilainen asenne luokasta pukeutumisen määrääjänä ja rajoittajana. Toisaalta kieltämättä siinäkin oma viehätyksensä on, kunhan siinä ei heijastu sellainen eksklusiivisuus. Mieluummin ajattelisin pukeutumista tilanteen kuin ryhmän kautta: Linnanjuhlissa ei tule pukeutua hyvin siksi, että siellä kokoontuu (enimmäkseen) yhteiskunnan eliitti, vaan siksi, että itse tilaisuus on arvokas. Johtajankaan ei tule pukeutua huolitellusta sinänsä osoittaakseen luokkansa, vaan koska se kuuluu tehtävän hoitoon. Ehkä se, mistä en pidä, on pysyvän luokan käsite.

225
Asut ja pukineet / Vs: Farmarihousuista kieltäytyvät
« : 31.08.10 - klo:19:33 »
Tätähän meille uskotellaan: tasa-arvoisia ollaan.  Totta osin: meiltä puuttuu vahva perinteinen aristokratia (kuten esim. Englannissa, Ruotsissa), ja vahvoja teollisuussukujakin on vähän (toisin kuin esim. Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Italiassa jne. jne.).

Teollisuussuvuista en tiedä, mutta Ruotsissako muka vahva aristokratia?

Pohjoismaathan tunnetaan nimenomaisesti historiallisesti heikosta aatelistosta/yläluokasta - sekä kuninkaasta -, mikä on luonut tämän omaleimaisen tasa-arvon kulttuurin. Meillä ei ollut maaorjuutta kuten Keski-Euroopassa (johtuen heikosta yläluokasta), paikallishallinnolla on ollut huomattavaa valtaa sekä todellista absolutismia ei ole käytännössä ollut. Kuningas on joutunut
tekemään yhteistyötä aatelisneuvoston ja säätyvaltiopäivien kanssa, toisinaan hakenut yhteisiä kuvoita ensimmäisen, toisinaan
toisen kanssa. Demokratian vahvaa perinnettä kuvaa, että talonpojatkin ovat saaneet edustajansa valtiopäiville jo vuosisatoja takaperin. Yhteenvetona sekä kuningas että aatelisto ovat olleet eurooppalaisittain varsin heikkoja ja aateliston koko suhteellisen pieni.

Tanska on joillain kriteereillä hieman lähempänä Keski-Eurooppaa, mutta sekin lasketaan pohjoismaiseksi. Suomessa aatelisto on sitten vielä Ruotsiakin pienempi, mutta ennen kaikkea katsoisin meidän herrasmieskulttuurin kärsivän kuningashuoneen puutteesta, jos verrataan länsinaapuriin. Ruotsin aatelisto vailla kuningashuoneen edustustehtävää ja mallia lienisi suurin piirtein samassa tilanteessa kuin Suomenkin, ja täytyy muistaa, että myös Ruotsin keskiluokka voi hyödyntää kuningashuoneen esimerkkiä. Olisi kiinnostava tietää myös Norjan pukeutumis-/herrasmieskulttuurin nykytilanne: siellähän aatelisto lakkautettiin 1800-luvulla, mutta kuningashuone löytyy. Suomessa kun taas ei ole kuningashuonetta, mutta aatelistoa ei ole koskaan muodollisesti kadotettu.

PS. Minuakin huvittavat nuo kuvaukset lontoolaisesta pukeutumisesta. Katukuvan perusteella häviävän pieni osa lontoolaisista pukeutuu klassisesti, tyylikkyydestä nyt puhumattakaan. Sama pätee kyllä usein muihinkin kuvauksiin (Pariisi, Italia, USA ym.).
Tietysti kun sopivissa piireissä liikkuu, voi löytää odottamansa.

Sivuja: 1 ... 13 14 [15] 16 17