Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - CCCR

Sivuja: [1]
1
Asut ja pukineet / Kevät-takki
« : 22.04.13 - klo:22:12 »
Hei!

Minulla on sellainen ongelma että kun tuota pituutta on siunaantunut sen verran että kädetkin näyttävät olevan normaalia himpun verran pidemmät. Niin että myykö joku kauppa takkeja extra-pitkillä hihoilla vai onko ainoa vaihtoehto teettäminen?

Lisäksi kysyisin minkälaisia kevät-takkeja herrasmiehet tällä palstalla suosii? Ilmeisesti kipparitakkeja ja trenssejä, vai?

Pahoittelut jos kysymykseni ovat tyhmiä!

2
Asut ja pukineet / Juhlapuvun teettäminen vaatturilla
« : 01.09.10 - klo:23:06 »
Tervehdys!

Ajattelin jakaa kokemuksiani juhlapuvun teettämisestä vaatturilla, toivottavasti niistä on hyötyä muille. Kyseessä oli hääpuku itselleni sulhasena. Valitettavasti kuvia minulla ei ole matkan varrelta, mutta näköjään vaatturi on laittanut puvun omille sivuilleen näytille (http://www.vaatturimestari.fi/asiakastyot/miehet1.php).

Työ lähti liikkeelle siten, että minulla oli mielessäni ajatus puvusta karkealla tasolla, mutta pienimmät detaljit halusin jättää vaatturin ratkottavaksi, koska en ole alan ammattilainen. Kiersin siis Tampereella neljä vaatturiliikettä (joista muistaakseni kolme oli vaatturimestareita) läpi ja päädyin vaatturimestari Kirsi Ahoon, koska hänellä tuntui olevan heti ajatuksia mihin suuntaan pukua voisi kehittää. Muut vaatturit tuntuivat suhtautuvan projektiin ikäänkuin liukuhihnatyönä.

Mielessäni oli tavallisen tumman puvun tyyppinen puku, mutta hieman räätälöity:

- hihat halusin leveiksi ja syväänuurretuiksi ilman nappia (pahoittelut mahdollisista epäselvistä termeistä...)
- rintakehän kohdalle halusin koristeita (eivät ole vielä kiinni tuossa linkin kuvassa)
- kaulukseksi pystykaulus

Vaatturin ehdotuksesta pukua muokattiin vielä seuraavasti:

- helmasta tehtiin shaketin tyyppinen, eli takaa pidempi kuin sivuilta ja edestä
- hihojen napit jätettiin kokonaan pois
- hiottiin pystykauluksen korkeutta ja leuan alle tulevan kohdan syvyyttä siten että plastron näkyy oikein
- rintakehän koristeiksi valittiin musta nyöri joka kiemurtelee nappien välistä
- tehdään puvusta monikäyttöisempi, eli nyörit jätettiin kevyesti kiinni sekä takahelma voidaan napsaista pois, jolloin puvusta saadaan tavallinen tumma puku (pystykauluksilla)
- rintatasku jätettiin pois koristeiden vuoksi

Pakettiin kuului takin lisäksi tummat housut, liivi sekä plastron. Liivi tehtiin täysin vaatturin ideoiden perusteella, itse vaikutin lähinnä siihen, että kuviointi tuli vain liivin takapuolelle (näin liiviä voi käyttää myös arkena takki päällä). Plastron tehtiin morsiamen puvun kankaasta (mitä morsiamen vaatturi antoi liian vähän..).

Vaatturini työskenteli siten, että mitat otettuaan hän teki töitä vain minun pukuni kanssa ja sai sen valmiiksi muistaakseni noin viikossa. Sovituksia oli kaksi kertaa. En ole aiemmin vaatturilla teettänyt mitään, mutta minua jotenkin miellytti ajatus siitä että hän keskittyy vain omaan pukuuni. Näin erityisesti siksi, että puvun lisäksi ostin samalla suunnittelupalvelua.

Kaiken kaikkiaan projekti onnistui erinomaisesti, istuvuus ei voisi olla parempi ja hinta oli kohdillaan. Seuraavana projektina on takki talvea varten.

3
Asut ja pukineet / Arvopaperin vinkit bisnespukeutumiseen
« : 22.04.10 - klo:14:56 »
http://www.talouselama.fi/galleria/article395624.ece?picture=13&popup=false

Liekö ko. herrasmies Keikarin lukijoita?

Pikaisen selailun jälkeen johtopäätös on, että nuoremmat pukeutuvat vanhempaa väkeä paremmin.

Täältä tähän.

Otsikkoa muutettu pyynnöstä.
-Ville

4
Laatutori / M: CT:n ruskea tweed-takki 42" Long
« : 12.03.10 - klo:18:21 »
Hihat ovat kuin ovatkin itselleni liian lyhyet (gorillan kädet nääs). Takkia pidetty pari päivää päällä, eli sisävuori on aavistuksen rypyssä, minkä vuoksi epäilen ettei palautus onnistu.

Siispä tarjoan takkia täällä hintaan 135e. Takki löytyy Tampereelta, ensi viikon lopulla käyn Turussa, ja voin ottaa mukaan jos joku sieltä päin haluaa kokeilla. Viikolla 12 ja 13 onnistuu näyttö Helsingissä. Yksityiskohtana mainittakoon, että hihan napit saa avattua.

CT:n kuvaus pitää mielestäni paikkaansa, eli takki tosiaan on mielyttävän pehmeää ja kaikin puolin hyvännäköinen. Tilannen siis itselleni saman takin uudelleen pidemmillä hihoilla mikäli vain tulee myyntiin, tällä hetkellä näemmä kaikki koot loppuunmyyty.

edit: ohessa linkki ko. takkiin:
http://www.ctshirts.co.uk/ym-gbpdefault/yp-JK022BRN/ys-JK022BRN/productdetail.aspx?ppp=12&sortBy=Relevance&page=1&back=False&canned=&browse=Y

5
Laatutori / CT:n irtotakki + Sea Island paita
« : 05.03.10 - klo:21:33 »
Irtotakki kokoa 42" Long, saapui tällä viikolla, ja lähtee takaisin ellei joku täältä halua ostaa. Myyn siis tuohon CT:n hintaan, eli nyt olisi mahdollisuus säästää postikulut. JK020LBN
85 puntaa eli noin 95€.


Blue Double Check Sea Island Quality Slim Fit Shirt. Kokoa 16,5" 36". Hihat liian lyhyet itselleni. FQ052BLU
35 puntaa eli noin 39€.

6
Asut ja pukineet / Liivit
« : 03.02.10 - klo:23:23 »
Tästä mainiosta vaatekappaleesta en löytänyt vielä kattavaa keskustelua.

Lähdetään liikkeelle vaikka siitä, että minkä valmistajan liivejä kannattaa harkita hankkia?

Entäpä ikuisuuskysymys: pitääkö paidan näkyä liivin alta?

7
Asut ja pukineet / Kravatti neuleen alla
« : 30.01.10 - klo:16:24 »
Miten käytätte kravattia neuleen alla? Pujotatteko sen kauluspaidan napin lävistä kauluspaidankin alle, vai annettko olla siinä neuleen ja kauluspaidan välissä? Minusta tämä on ongelmallista kun kravatti väkisinkin pullottaa paidan alta. Pitäisi ilmeisesti ostaa jokin erittäin lyhyt kravatti, mistä saisi juuri ja juuri solmun tehtyä?

Entä mitkä on mielipiteenne, saako neule olla niin ohut, että kravatti näkyy läpi?

8
Asut ja pukineet / UK/US kenkien koot
« : 23.01.10 - klo:12:07 »
Mikä on arvon herrasmiesten näkemys mikä olisi sopiva UK kengän koko, kun US (Allen Edmonds) kokoni on 11 D? Olen katsellut Crocket & Jonesin kenkiä, erityisesti Belgravea.

Heiltä postimaksu Suomeen on £30, ja oletettavasti saman verran takaisin jos pitää palauttaa. Sitten vielä kolmannen kerran £30 jos haluaa vielä kokeilla toista kokoa. £90 postimaksuista on melko suolaista...

9
Asut ja pukineet / Neuleen hihojen venyttäminen
« : 17.01.10 - klo:18:16 »
Terve!

Onko kellään kokemusta tai näkemystä (kashmir-) neuleen hihojen venyttämisestä pesun jälkeen? Minulla on kädet niin pitkät muuhun yläkroppaan verrattuna, etten tahdo löytää mistään täysin sopivaa neuletta. Eli jos ostan muuten sopivan, mutta liian lyhyen hihoista voinko venyttää hihoja pesun jälkeen?

Toinen, mutta ilmeisesti hieman hankalampi tapa olisi ostaa liian suuri ja pestä muu paita hihoja lukuunottamatta liian kuumassa...

Sivuja: [1]