Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - salaryman

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 247
31
Srtetch -heijasin on oma suosikkini. Kulkee huomaamatta päälystakin taskussa valmiina palvelukseen tarpeen tullen.


32
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 22.07.22 - klo:22:34 »
Niinpä niin.

"Väärennetyt rannekellot riivaavat kellomarkkinoita – tästä ilmiössä on kyse.

Ongelma koskettaa erityisesti Rolexin kelloja."


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/876d7504-a4b5-460a-98e2-2d1bb63c2514

33
Vapaa sana / Vs: TV-sarjat
« : 15.07.22 - klo:12:02 »
Sadepäivien piristykseksi ryhdyin katsomaan minulle suositeltua Peaky Blinders sarjaa. Sarja on nyt mukavasti nähtävissä suoratoistona Yle Areenan kautta.

Kolmen jakson jälkeen tuntuu, että sarja on imaissut mukaansa ja tämä tulee varmaan katsottua läpi, jos käsikirjoitus ja toteutus pysyvät yhtä jäntevinä kuin alussa, monesti pitkissä sarjoissa tulee vastaan jonkinmoinen väsähdys, ikään kuin käsikirjoittajilta loppuisivat perusjuonikuvioon ja keskeisiin hahmoihin kiinnittyvät ideat ja mukaan aletaan työntää irrallisilta ja väkisin keksityiltä tuntuvia elementtejä.

Peaky Blindersissä tuntuu kohtuu vahvasti Boardwalk Empire sarjan vaikutus, Blinders tuntuu olevan näistä jos vain mahdollista vieläkin rujompi ja karheampi.

Puvustuksen autenttisuudesta en sano yhtään mitään, vuoden 1919 brittiläinen työläismilijöö olisi voinut näyttää tuolta. Raskasta tweediä ja paksusta kankaasta ommeltuja paitoja näkyy milteipä kaikissa otoissa. Huomiota kiinnitti ohjaajan tapa kuvata toimintakohtausten alussa marssivia jalkoja, joten jalkineita pääsee katselemaan usein. Kuraisessa ja muraisessa ympäristössä nilkkurityyppiset kengät käyvät järkeen, samoin nykymittapuun mukaan lyhyiksi leikatut tai ylös käärityt lahkeet.   

https://areena.yle.fi/1-2183450

34
Jäin tuossa miettimään, onkohan vegaaninahka sittenkään parempi vaihtoehto aidolle nahalle?

Kuten aadolf tuossa totesi, käyttämämme nahka on useimmiten lihantuotannon sivutuote.

Tietysti voi aina kyseenalaistaa lihantuotannon sinänsä ja tehoeläituotannon erikseen, mutta tosiasia nyt vaan on se, että ihmiset tykkäävät syödä lihaa.

Eräjormatouhuissa olen aina harmitellut, miten paljon hyviä hirvieläinten vuotia päätyy kettujen ruoaksi. Ja hirvieläinkantaa joudutaan harventamaan monestakin relevantista syystä, joihin ei kuulu ensimmäisenä mieleen nouseva saaliinhimo.

Vegaaninahka on ajatuksena kiva, mutta senkin valmistus syö resursseja. Jos vegenahalla korvataan aito nahka, vuodat joudutaan hävittämään muilla tavoin, usein se hävittäminenkin kuluttaa resursseja.

Pahin skenaario mielestäni olisi että vegaaninahasta valmistetut halvat mutta lyhytikäiset tuotteet syrjäyttäisivät kalliimmat aidosta nahasta valmistetut tuotteet. Silloin oltaisiin tilanteessa jossa jättäisimme hyödyntämättä lihatuotannon sivuvirtoina syntyvän materiaalin, ja joutuisimme käyttämään sen prosessointiin resursseja ilman pitkäkestoista hyötyä. Tämän päälle käyttäisimme resursseja tuottaaksemme korvaavaa materiaalia joka on todennäköisesti ehkä hintaa lukuun ottamatta heikompaa ja lyhytikäistä. Eli lisäämme ympäristön kuormitusta saavuttamatta mitään muuta hyötyä kuin ehkä valheellisen hyvän mielen.

IMHO laadukkaasta aidosta nahasta valmistetut high end kengät ovat joka suhteessa ylivertaiset: Niitä ei hankita hetken mielijohteesta, niistä pidetään yleensä huolta ja ne ovat oikein käytettyinä pitkäikäiset - suutarin palveluja hyödyntäen lähestulkoon ikuiset.

Tie helvettiin on edelleen kivetty hyvillä aikomuksilla.

35
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 15.06.22 - klo:12:19 »
Tällainen uutinen:

Legendaarinen bootsintekijä panee pillit pussiin liki 40 vuoden jälkeen – ”Olen tehnyt kenkiä ihan tarpeeksi”

Suutari Pekka Lahti on ollut monen bootsinystävän luottotekijä vuosikymmenten ajan. Hän teki saappaat alusta loppuun asti itse ja yhdisti käsityöhön koneellisen tuotannon.

https://www.yrittajat.fi/uutiset/legendaarinen-bootsintekija-panee-pillit-pussiin-liki-40-vuoden-jalkeen-olen-tehnyt-kenkia-ihan-tarpeeksi/

36
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 11.06.22 - klo:21:58 »
Tulkitsenko oikein, että tuossa jortikka kaartaa oikealle (katsojan vasemmalle)?

"object too small and irrvelevant" sanoi tekoäly, kun kysyin.

37
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 11.06.22 - klo:11:31 »
Jos täällä haluaa pukeutua ns. klassisesti kuitenkaan liikaa erottumatta, on korkeintaan flanellihousut ja hyvin rento irtotakki mahdollinen. (eikä missään nimessä nimessä solmiota eikä edes taskuliinaa vaikka se kuinka sinne rintataskuun kuuluisikin) Oikeastaan kaikki muu menee ylitse ja pahasti. Sen irtotakinkin on syytä olla ihan jotain muuta kuin sileää kampalankavillaa.. Housutkin mieluummin farkut, jos "varman päälle" haluaa täälläpäin pelata. (siis erottumatta liikaa)

Pienempien paikkakuntien, myös pikkukaupunkien sisäänpäinlämpiävä ahdas konformismi - on se sitten todellista tai kuviteltua - on ilmiönä ikävä, mutta mielenkiintoinen. Liberaalin pinnan alla meikäläinen kulttuuri on loppuviimein melkoisen agraarinen, suorastaan primitiivinen, missä vakiintuneesta linjasta poikkeamisen saatetaan kokea jollain tapaa uhkaavan yhteisön sosiaalista järjestystä. Pakan sekoittaminen vaatii kieltämättä pokkaa, mutta joskus tämmöinen pistää liikkeelle positiivisella tavalla yllättäviä tapahtumaketjuja.

En tiedä, kuvittelenkohan itsestäni liikoja, mutta haluaisin mielläni uskoa, että oma "ylipukeutumiseni" on heijastunut ainakin jollain tapaa ympäristööni. Ainakin itse toivoisin, että olen esimerkilläni saanut muutamankin miesoletetun kokeilemaan uusia pikku juttuja, jotka ovat sitten kasvaneet osaksi p.o. herrasmiehen päivittäistä tyyliä.

Moni varmaan arkailee esimerkiksi näiden hattujen kanssa tyyliin mitähän kaveritkin ajattelee. Ylllättäen saattaakin käydä niin päin että kun yksi ihminen ottaa jonkun uuden jutun käyttöön, seuraajia ilmaantuu.

Ja sitten on tietysti tämäkin juttu, että meille kaikille kertyy joka vuosi yksi vuosi lisää, ja mielestäni tämä tosiasia pitää ottaa ilolla vastaan ja nähdä se mahdollisuutena muokata tyyliäkin ajan mittaan. Tuossa joku päivä takaperin kuuntelin radiojuontajan ihailevaa kommenttia näkemästään sähköpotkulaudalla kaupungin vilinässä navigoivasta pukumiehestä. Totesi itse omasta mielestään näyttävänsä, jos hänet bongattaisiin vastaavassa tilanteessa, yli-ikäiseltä teiniltä.

Varmaan monella miehellä on samanlaisia omaan tyyliin liittyviä ajatuksia, mutta se ratkaiseva tönäisy tehdä asialle puuttuu.   

38
Asut ja pukineet / Vs: Turo Tailorin paluu
« : 25.01.22 - klo:15:59 »
Jäin tässä miettimään Turo:n asemoitumista markkinoille suhteessa keskimääräisen asiakaskunnan odotuksiin. Tuli mieleen Henkka Hyppösen pohdiskelut siitä, miten meille suomalaisille on luonteenomaista nöyrän kohteliaasti vastata, on se ihan hyvä, kun pyydetään palautetta vaikkapa hiustenleikkauksesta, vaikka todellisuudessa pettymys täyttäisi mielen. Osa ongelmaa on varmaan se, että laadukkaan asiakaslähtöisen toiminnan vaatiminen kysyy asiakkaalta usein poikkeuksellista asiantuntemusta ja omanarvontuntoa.

Tämä on sääli, koska Turon kaltaisille toimijoille ei synny haastetta ratkaista kuvatun kaltaisia tilanteita sujuvasti ja oikeuksistaan kiinni pitävät asiakkaat koetaan helposti hankaliksi.

Tiedä sitten, miten saisi potkittua liikkeelle sellaisen kulttuurin muutoksen, jossa suomalaiset heräisivät vaatimaan parempaa vastinetta rahalleen, antamaan rohkeasti palautetta kun homma ei mene putkeen. Kun keskivertokuluttaja on nöyrän tyytyväinen siihen, mitä sattuu saamaan, pikkuliikkeitä suuremmissa organisaatioissa ei välttämättä edes tunnisteta kehitystarvetta ja hyvä asiakaskokmus jää pienten piirien herkuksi.

39
Mitä kaikkea kannattaisi pitää käsillä:  https://youtu.be/lwsQyEAmBxM

40
Keikarismin perusteet viidessä minuutissa.

https://www.youtube.com/watch?v=1NABa8Dp9qo

41
Varmin varmaan suunnata katse brittien tarjontaan, UK:han on vahakangastakkien "kotimaa".

Itse tykkään Belstaffin klassisten moottoripyörätakkien olemuksesta. Barbour on syystä klassikko, itseä vaan mietityttää saako rahalleen vastinetta. Boden, Dubarry Of Ireland ja Peregrine kannattaa kanssa tsekata. Ja rapakon takaa tietysti Filson.

Nuo voisi ensin vilkaista läpi.

42
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 17.10.21 - klo:16:23 »
Tommonen: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008330131.html

"Trenssitakki on klassikkovaate, jonka käyttäjät arvostavat siinä monia eri asioita. Vaate kestää huonoa säätä, sillä on pitkä käyttöikä, ja se sopii liikkuvaan elämäntyyliin."

43
https://www.youtube.com/watch?v=stUZ4ibtKIo

Gentleman's Gazette:sta ja Sven Raphaellista voidaan olla perustellusti montaa mieltä, mutta itse pidän näitä videojulkaisuja pääsääntöisesti viihdyttävinä.

30-luvun tyylissä on paljon juttuja, joista itse tykkään. Ja mietin, miten joitain - ainakin omasta mielestäni - tyylikkäitä juttuja voisi käyttää nyt.

44
Heitetäänpä tuokin tänne, vaikka alkuperäiseen kysymykseen onkin jo vastattu:

https://www.theguardian.com/fashion/2021/sep/24/bond-dresses-down-in-no-time-to-die-reflecting-post-covid-style

45
Etiketti / Vs: Frakki
« : 15.09.21 - klo:21:35 »
Valkoiset säämiskähansikkat?!

Itse olen aina elänyt siinä kuvitelmassa, että puuvillaa.

No, taas päästään hienostuneisuudessa (dekadenssissa) inan verran ylemmälle tasolle. (Virnistys)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 247