Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Cavendish-Bentinck

Sivuja: [1]
1
Asut ja pukineet / Pesulat
« : 05.08.10 - klo:15:20 »

Helsingin keskustan Stockmannin tiloissa toimivan SOL pesulapalvelun kohdeltua kaltoin talvitakkiani, olen jäänyt pesulan suhteen kodittomaksi lähiympäristössäni. Toki SOL:ia nyt ei pidäkään käyttää, mutta aukioloajat olivat sentään hyvät.

Käyttäisin muuten Villenkin suosittelemaa Mislaa, mutta heillä ei ole ollut Kruununhaassa toimipistettä enää ainakaan reiluun vuoteen. (toki pesula on aina ollut Vantaalla ja työsuorite tapahtunut siellä) Onko kenelläkään kokemusta Mislan kotinoutopalvelusta? Tulevatko täsmällisesti, jos jonkun ajan heidän kanssa sopii?

Onko Helsingin ydinkeskustassa laadukasta ja kohtuuhintaista pesulaa? Plussana olisi vielä hiukan pidemmälle iltaan ulottuvat aukioloajat.

2
Asut ja pukineet / Roderick Charles
« : 24.07.10 - klo:20:30 »

Kyseisen vaatettajan alesta tekisi mieleni tilata kevyt irtotakki. Tarjoaako Roderick Charles keikarilaisten mielestä säädyllistä laatua hintoihinsa nähden? Onko laadullinen verrokki esim. CT, Lewin tai mennäänkö näistä ylös- tai alaspäin? Onko mitoitus tyypillisesti englannin verrokkien kaltainen vai mahdollisesti väljä tai niukka?

http://www.roderickcharles.com/c/Jackets.htm

Mallit miellyttävät ainakin omaa silmääni ja en ole allerginen kolminappisillekaan. Onko villa, silkki, pellava sekoitus kenties huono kompromissi, vai saadaanko tällä tavoin aikaan ihanteellinen liitto?

3
Asut ja pukineet / Chester Jefferies
« : 28.06.10 - klo:01:56 »
Hanskat ja niiden hoito -ketjua (http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=28.0) selaillessani havaitsin, että joillakin forumisteilla oli ollut aikeita tilata nahkahanskoja Chester Jefferiesilta:

www.chesterjefferies.co.uk/

Tuliko tilausta tehtyä ja voiko valmistajan laatua kehua? Kiinnostaisi kovasti, miten ko. firman tuotteet pärjäävät esim. Sausoa vastaan. Entäpä sitten Dentsin käsineet? Jollakin keikarilaisella käsitystä niistä?

4
Asut ja pukineet / Full brogue vs. semi-brogue
« : 04.06.10 - klo:14:18 »
Ilmeisesti mitä brogue perforaatioon tulee, vähemmän on formaalimpaa. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että semi-brogue kengät eivät varsinkaan ruskeina vielä kuulu pelkästään pukukenkien kategoriaan tai suorien irhousujen pariksi, vaan että niitä voi yhdistää aina smarttiin (tummaan?) denimiinkin asti.

Full broguet farkkujen kanssa on eittämättä klassinen yhdistelmä, mutta mikä on keikarin lukijoiden kanta semi-brogue:ihin? Itse pidän yhdistelmästä semi-bruguet ja farkut kovin, koska omaan silmääni monet full brogue mallit ovat turhan raskaita. Varsinkin jos alla on tupla tai jopa triplapohjat. Sopivat mielestäni parhaiten lähinnä hyvin raskaan denimin ja esim. tweed takin ja BD paitojen kanssa täydentäen "biologian professori/dekaani" IVY lookin :). Tässä lookissa ei tietty ole mitään pahaa, mutta en ole varma, onko se erityisesti minua. Rohkeissa väreissä ja paksuilla pohjilla tulee minulla mielleyhtymä jopa punkiin.

Itse yhdistäisin ruskeat semi-broguet farkkujen lisäksi chinoihin, suoriin puuvillahousuihin, maaseutupukuun ja maanläheisen värisiin, ei liian raskaisiin, irtohousuihin ja jopa siniseen pukuunkin, mitä voidaan pitää varsin epäenglantilaisena tyylinä, mutta mielestäni käy jos värisävyt kohtaa. Olisiko tässä listassa korjattavaa?

Mustat semi-broguet (kuten mustat full broguetkin oikeastaan) olisin valmis jättämään tumman puvun/harmaan puvun kavereiksi. Vai onko niillä mielestänne muitakin käyttökohteita?

Huomaan, että full brogueiden tapauksessa ja varsinkin jos ne ovat derbyt, silmilläni on vielä totuttelimista niin raskaaseen lookiin. Taitavat olla jonkinlaiset formaalin tyylin äijäkengät :). Olisin erityisen kiinnostunut kuulemaan forimilaisten mielipiteitä siitä, missä full brogueiden ja semi-brogueiden käyttökohteet eroavat toisistaan.

5
Asut ja pukineet / Hyvä kolmiosainen puku
« : 29.05.10 - klo:15:05 »

Mistä arvoisat forumistit ovat hankkineet hyviä kolmiosaisia pukuja edullisesti? Tyrwhitt ja Lewin olisivat muuten ihan kelpo vaihtoehtoja tähänkin, mutta eivät ilmeisesti toimita housunkannattimille suunniteltuja housuja muihin kuin smokkiasuihin (luonnollisesti). Tyrwhittillä on vaan niin pahuksen maukkaan näköisiä ja vieläpä edullisia liivejä, joten olisi minulle ihan kelpo vaihtoehto.

Voisiko noihin puvunhousuihin järkevästi lisätä ompelijalla "kannatinnapit" vai tulisiko housun olla leikkaukseltaankin jotenkin erilainen tällöin? Itse en haluaisi käyttää liiviä vyön kanssa, vaikka sitäkin nykyään toki näkee. Jos valmispukuun nämä kannatinnapit lisää, onko tällöin täysin poissuljettua jättää vyölenkit kiinni mahdollista kaksiosaista käyttöä varten? Luultavasti ne näyttää siinä hiukan hassuille, mutta näkyykö ne lopulta niin pahasti?

Tällaisia (aloittelijan) kysymyksiä tällä kertaa. Olen varma, että joku on tätä jo aiemmin pähkäillyt ja päätynyt johonkin tulokseen.

6
Asut ja pukineet / Ergonomiset kengät
« : 19.04.10 - klo:11:07 »
Tervehdys.

Forumin melko pitkäaikaisena lukijana ajattelin vihdoin uskaltautua avaamaan keskustelua itseäni askarruttaneesta aiheesta. Täytynee rustata jonkinlainen esittely piakkoin tuonne uusien kirjoittajien säikeeseenkin.

Otsikon aihetta on forumilla sivuttu jo useammassakin säikeessä, mutta haluaisin tiedustella arvon forumisteilta kokemuksia kengistä, joilla onnistuu askeltaminen mahdollisimman luonnollisesti. Esimerkiksi:

http://www.feelmax.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=243&Itemid=138&lang=fi

Sivusto väittää, että lähestulkoon ainoat todella terveelliset kengät ovat mahdollisimman ohutpohjaiset, tuettomat ja kevyet mokkasiinit. Tämä on sinänsä ihmisen evoluutiohistorian huomioiden intuitiivisesti helppo hyväksyä. Itsekin olen huomannut kenkiä sovittaessani vierastavani korkeakorkoisia kenkiä. Myös esimerkiksi pikajuoksijoiden piikkarit ovat tyypillisesti erittäin ohutpohjaista mallia ja tuntuma alustaan on ikäänkuin käyskentelisi paljain jaloin, luonnollisesti piikkien tuomaa pitoa lukuunottamatta.

Kysymykseni onkin, että onko edes mahdollista löytää Suomen ilmastoon sopivia kenkiä, joilla on paitsi miellyttävä kävellä ja vaikka seisoa pitkä työpäivä, jotka vielä näyttävät siedettäviltä ja tosiaan mahdollistavat ergonomisen kävelyn? Ilmeisesti kaikki jäykät dainite- ja commandopohjat nyt ainakin ovat pannassa.

Sivuja: [1]