Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Blöös söös söös

Sivuja: 1 2 [3]
31
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien oikea istuvuus
« : 26.04.15 - klo:20:34 »
Njooh, bespoken jälkeen varmaan toimivin veto olisi ensin teettää omille kintuille sopivat tukipohjalliset ja matkata New Yorkiin sovittamaan AE:ia ja Aldenia. AE:lla kun on noita orthotic-malleja, jotka on vissiin tehty syvemmiksi, jotta niihin saa sisään pohjallisen ilman että varpaat rusentuu ja kantapään toiminta menee pieleen.
Left Shoeen en ole tutustunut, sillä olen antanut itseni ymmärtää, että systeemin pointti on että pituuden lisäksi saa valita leveyden, nahan ja pohjan.Minulla ongelmaa tuottaa lähinnä tuo korkeussuunta.

32
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien oikea istuvuus
« : 25.04.15 - klo:23:57 »
Herätelläänpä keskustelua.

Olen tässä jo hyvän tovin yrittänyt etsiä ongelmajaloilleni sopivia jalkineita – heikolla tuloksella – joten osaisitteko istuvuusongelmien kanssa painineina suositella lestiä, joka sopii seuraavilla ominaisuuksilla varustettuun jalkaan:
  • kapea nillka
  • kapea kantapää
  • korkea holvi
  • +minimaalinen instep (kyllä, sekä korkea holvi, että olematon instep)
  • piiitkät ukkovarpaat
Kun yleensä siis sovitan kenkää, riittävän pitkä malli on tilavuudeltaan niin suuri, ettei sillä tee mitään: kenkä painuu lysyyn, eikä nauhoja voi kiristää läheskään tarpeeksi, kenkä painuu painuu myös rumasti ruttuun, kun ylimääräinen nahka menee mutkalle ja jalka seilaa kengässä.
Mitta on virallisesti brannock US13B, vaan se on jokseenkin ohjeellinen tieto.

Toistaiseksi ainoat oikeasti sopivat omistamani kengät ovat Eccon varrelliset ulkoilukengät – huolella yli käyttöiän käytetyt, kun ovat niin hyvät kävellä – sekä Shimanon SPD maastopyöräilykengät.
Footbalancen pohjallisten ja tongue padien kanssa olen saanut toimimaan siedettävästi Red Wingin Iron Rangerit (juu, tongue padit work bootissa) koossa 13D. Ovat hyvät kävellä, vaan näyttävät rumalta, kun painuvat kasaan ja nauhat pitää kiristää kovin pitkälle. Normisukat+mummonkutomat em. viritelmien kanssa ovat yhdistelmä, jolla kenkä ei painu aivan naurettavasti kurttuun.
Hommasin erään tälläkin foorumilla mainitun suutarin luona käytyäni kokeilumielessä ebaysta AE:n Sanfordit (7-lesti) 13B-koossa: kantapää ei ole naurettavan väljä – ihan vaan väljä – mutta tilavuutta on ihan liikaa, ja samalla ukkovarpaat rusentuvat, kun jalka ei pysy paikallaan ja lesti on kärjestä liian terävä. En aio niitä käyttää kuin satunnaisesti pari tuntia kerrallaan vaivaisenluiden pelossa, sattuu sen verran paljon.

Toistaiseksi on testattu Barkerin 29, Loaken 024, Capital ja Colt, Grensonin joku G-levyinen komistus, Trickerin 4497, C&J 348, AE 7 ja Aldenin modified.
Noista Aldenin Modified koossa 13 AAA/A (ebaysta 9,99$ loppuunruoskittu pari) toimi muuten ok, vaan eipä ollut riittävästi tilaa ukkovarpaille. 13 AA/B voisi ehkä toimia.

Eli olisiko ehdotuksia kokeilemisen arvoisista lesteistä, vai pitääkö lähteä lomailemaan jotta pääsee Pariisiin Anatomicaan, Amsterdamiin Sir Maxille taikka New Yorkiin Moulded Shoelle Aldenin Modified kenkiä kokeilemaan?
Nettikauppa ei ihan hirveästi nappaa, jos palautukset pitää maksaa itse, kun odotukset eivät ole korkealla.
Vielä jos osuisivat tyyliltään omiin mieltymyksiin, ts. englantilainen maalais-/mummojenpotkimistyyli, eli broguet tai monkey bootit, niin avot. Se tosin lienee fantasiointia.

33
Asut ja pukineet / Vs: Monofix
« : 05.02.15 - klo:10:42 »
Onko ko. paikkaan toimivaa puhelinnumeroa?

34
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 27.01.15 - klo:08:25 »
AE pitää vielä selvittää – jotenkin vaan toi brittiläinen muodonanto miellyttää omaa silmää enemmän. Trickersin Stow olisi kyllä pirun tyylikäs.
Kävin nyt kuitenkin vielä Loakea sovittamassa, tällä kertaa holvia nostavan muotopohjallisen kanssa istuvuus parani huomattavasti – vaikkakin nauhat sai edelleen vetää jotakuinkin tappiin saakka. Mietin vaan ,että jos on pakasta vedettynä kenkien istuvuus ihan hyvä, niin mitä se on sisäänajon jälkeen, jos ei toivo lisää tilaa nilkan suunnalle – toe boxin suunnalla saisi tilaa näköjään hieman tullakin lisää. Tähän mennessä kokemukset paksummasta/kovemmasta nahasta tehtyjen kenkien sisäänajosta on Meindlin vaellskengät ja Red Wingin Iron Rangerit, joista jälkimmäiset kyllä venähti leveyttä ihan jo huomattavasti sisäänajossa.

35
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 26.01.15 - klo:13:19 »
Kai nyt jonkun luulisi valmistavan brogue -saappaita myös kapeille jaloille.

36
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 26.01.15 - klo:08:38 »
Tuolla aiemmilla sivuilla oli yhteiskuvaa Trickersin ja Loaken saappaaista. Osaisiko mahdollisesti joku molempia sovittanut kertoa, onko eroa istuvuudessa, jos molemmissa on F -lesti? Lähinnä siis tuo nilkan ja jalkapöydän tilan määrä kiinnostaa…

37
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 25.01.15 - klo:15:33 »
Joo, mutta ne on eri lesteillä. Voisi niitäkin kokeilla, vaan kun istuvaa on niin pirun vaikeaa löytää, niin ilmaiset palautukset olisi plussaa.

38
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 24.01.15 - klo:23:54 »
Tongue padeja olen kokeillut: auttavat hieman, mutta tuntuu että niitä saisi olla yleensä aikamoinen nippu. Pitänee käydä Monofixissa juttelemassa, jos AE:lla olisi sopiva lesti. Nuo Carminan lestit suippenee kovin, joten pitäisi saada justiinsa riittävän tiukka istuvuus kantapäälle, ettei jalka luisu ja varpaat rutistu.
Kuvista päätellen pitäisi päästä kokeilemaan Aldenin Modified lestin kenkiä – näyttävät mun jalalta, kun ukkovarpaalla on riitävästi tilaa. Hintaa noille vaan tulee aikalailla, kun on Euroopassa myytävät mallit vain cordovanista…

39
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 24.01.15 - klo:15:02 »
Hakusessa on ollut brogue -saappaat tyyliin Barker Harrison tai Loake Bedale, mutta ei ole vielä onnistanut, kun minulla on näköjään suhteessa kovin kapoinen nilkan seutu, eli instep-mitta on aika olematon jalan pituuteen verrattuna. Lisäksi kun on vielä ukkovarpaat huomattavan pitkät muihin varpaisiin verrattuna, niin eipä tunnu sopivia kenkiä kovin helposti löytyvän: kenkiä ei koskaan saa kiristettyä niin, että saisi kantapään pysymään paikallaan, ellei sitten osta reippaasti liian lyhyttä kärsi sitten varvaskivuista.
Olisiko siis ehdotuksia englantilaistyylisistä varrellisista kengistä, jotka olisivat keskivertoa solakammat? Vai onko vuuten ehdottaa jotain istuvuutta parantavaa? Holvikaarta tukevat pohjalliset tuntuvat yleensä parantavan istuvuutta, vaikka holvi ei ole laskeutunut. Mahtaisiko 3/4-pohjalliset jeesata?

Sivuja: 1 2 [3]