Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Blöös söös söös

Sivuja: 1 [2] 3
16
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 21.11.15 - klo:19:52 »
Veikkaisin, ettei ole tarkoituskaan saada lankatuksi. Minulla on Loaken Mulliganit, jotka on kuvauksen mukaan "waxy leather", eli nähdäkseni normaalia tuhdimmin pintakäsiteltyä vasikannahkaa. En ole yrittänyt lankata, kun ei oikein tuon tyyppisen kengän olemukselle mielestäni kuulukaan, mutta tuolla Saphirin pommadierilla (ja eilen koeajetulla renovatorilla) niihin saa juuri sopivanlaisen kiillon pintaan.

17
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 20.11.15 - klo:09:04 »
Eli kertauksena meille vähän paksukalloisemmille: leatherfood on hyvää kamaa oikein kuiville kengille ja käyttöönottohuoltoon ja sitten hoitoaineet kuten vaikka saphir renovateur sellaiseen yleisylläpitoon?

Olen tässä vedellyt uudehkoihin kenkiini jotain wolyn yleispätevää hoitolitkua (jossa ei juurikaan mitään tuhdimpaa öljyä kun ei tunnu imeytyvän juurikaan) ja saphirin pommadieria, mutta voisin jotain väritöntä käyttää että saisi kivaa patinaa brogueihin...

18
Asut ja pukineet / Vs: Salkut ja laukut
« : 19.11.15 - klo:21:30 »
Originalia kokeilin myös. Siinä on kiinnitykset ylempänä eli toimii siinä mielessä paremmin. Se on toisaalta tilavuudeltaan pienempi - mulla kulkee mukana useasti sen verran paljon romua että tuo computer briefcasekin on vähän alakanttiin.

Pitää miettiä... Filsonin muotokieli on varsin toimivaa mutta ne detaljit, ne detaljit.

19
Asut ja pukineet / Vs: Salkut ja laukut
« : 19.11.15 - klo:19:59 »
Jaa tuota Pullmania?

20
Asut ja pukineet / Vs: Salkut ja laukut
« : 19.11.15 - klo:13:00 »
Hyvältä vaikuttaa Filson Briefcase Computer Bag ensituntumalta, jämäkkää materiaalia ja riittävästi pikku taskuja ja lokeroita.

Mutta, miksi helvetissä nuo olkaremmin kiinnikkeet ovat noin alhaalla? Jos nappaat laukun matkaan olkaremmistä kiinni pitäen ja vetoketju on auki, kassi kippaa ympäri ja kamat ovat lattialla. :/
Kävin hiplailemassa kaupassa ja totesin ihan saman homman; läppäri sisään ja kun nostat laukun ylös, on parasta olla se nappi kiinni tai voi olla että läppäri lentää kaaressa lattialle.

Lisäksi vähän mietityttää nuo avoimet sivutaskut – näyttävät jotenkin kovin epäkäytännöllisiltä ja siltä alkavat lörpöttää ja kun kangas vähän pehmenee.

Eli vähän epäilyttää, mahtaako olla niin toimiva. Toisaalta en ole vielä löytänyt toimivampaa vastaavilla omilla spekseillä: laadukkaat ja kestävät matskut kangasta tai nahkaa, kiva ja toimiva design sekä tilaa 15,4" läppärille. Alle 500e.

21
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien oikea istuvuus
« : 15.11.15 - klo:11:16 »
Eipä ole kuin kokoon 11 saakka. Mutta Feressäpä oli isompiakin, kun kävin. Ja löysin jopa itselleni istuvat kengät: Edmondsin 65-lesti koossa 12D oli varsin ok, mutta kantapäässä oli väljää. Sen sijaan 11.5D sopi kuin valettu – pitää tosin käydä vielä kokeilemassa astelua toiseen kertaan ja varmistua, että on varmasti varpailla tilaa; 11,5 kuulostaa niin pieneltä…
Brannockilla mitattuna olen siis 13B, eli omalla kohdalla sen tiedon hyödyllisyyden kanssa on vähän niin ja näin.

22
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien oikea istuvuus
« : 10.11.15 - klo:08:36 »
Monofixilla ei enää myydä AE:ia – tai näin oli ainakin maaliskuussa kun kävin.
Feressä ei keväällä ollut tarjolla isompia ≥12 kokoja. Sanoivat, että voivat kyllä tilata pyydetyn koon eikä ole ostopakkoa, mutta en nyt kehdannut alkaa summamutikassa tilaamaan eri kokoja, kun mahdollisia kokoja joita haluaisin sovittaa on useampia.

23
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien oikea istuvuus
« : 09.11.15 - klo:22:01 »
Onko ideoita – tai peräti tietoa – mistä voisi saada tilattua AE:n kenkiä palautusoikeuden kanssa?
Olisi arvaus koosta, mutta ei viitsisi taas pistää yli satasta kiinni arvaukseen tilaamalla taas yhdet vähän käytetyt ebaysta.

24
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien oikea istuvuus
« : 07.11.15 - klo:13:31 »
Mittaajana oli Monofoxin kaveri ja omaan silmääni se näytti menneen ihan oikein. Muistaakseni mittaus vielä tarkistettiin, kun ihmettelin tulosta. En kyllä itsekään ymmärrä sitä.

Sen jälkeen sovitin Allen Edmondsin kenkiä ehdotetussa koossa ja leveydessä: helvetin pitkä kanootti, joka puristi pikkuvarpaan kohdalta.
Toihan kuulostaa ihan mun tapaukselta: Monofixissa mitattiin tulokseksi Brannockilla 13B. Tulos on nähdäkseni ihan oikea, siis Brannockille. Suurin ongelma minun kohdallani on nähdäkseni siinä, että ukkovarpaat on suhteessa poikkeuksellisen pitkät ja instep sekä kantapää aivan olemattoman kapoiset. Eli 13-pitusessa kengässä kaikki muut mitat paitsi kantapää-ukkovarpaan pää menee munilleen.
Tilasin sitten ebaysta AEt 7-lestillä koossa 13B: ihan helevetin pitkät ja väljät ja ukkovarpaat rusentuu, koska jalka seilaa kengässä joka suuntaan. Kun sisään pistää Superfeetin 3/4 dress pohjallisen, niin istuvuus kärjessä muuttuu varsin mukavaksi ja nauhat saa kiristettyä juuri sopivasti – mutta kantapäähän jää liikaa mittaa ts. päkiä-kantapää -mitta on kengässä liian pitkä.

Olen ajatellut, että AE:n kärjestään tilavammat lestit 5 ja 1 koossa 12C voisivat hyvinkin olla mulle sopivat. Voisivat – pitäisi päästä kokeilemaan.
Hommasin paremman puuteessa Loaken Colt-lestiset saappaat koossa UK10.5F (!) – niihin kun pistää Birkenstockin 3/4 tukipohjallisen täytteeksi, että saa nauhat kiinni, niin jalka istuu uudenkarheissa kengissä "ihan ok".

25
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien oikea istuvuus
« : 05.11.15 - klo:16:33 »
^Naulan kantaan. Etenkin toi viimeinen kappale; normaalista poikkeavan mallisilla jaloilla varustettuna en ole saanut vielä yhdeltäkään kenkämyyjältä ainuttakaan kelvollista neuvoa sopivien kenkien hankintaan. Suutareilta kylläkin.

Pitäisi päästä kokeilemaan AE:n kenkiä oikein kunnolla. 5- tai1-lesteistä uskoisin löytyvän sopivan jos vaan riittävän montaa kokoa pääsisi vertaamaan. Pitää varmaan hankkia työmatka Amerikan suuntaan.

26
Asut ja pukineet / Vs: Salkut ja laukut
« : 04.11.15 - klo:17:46 »
Itse olen myös tuota Filsonin computer bagia katsellut.
Onko käyttökokemuksia 15" retina MacBookPron kanssa? Sujahtaako mulavasti?

27
Hintaa alennettu: 150e.

28
Laatutori / MYYTY: Red Wing 9042 Beckman oxford, US 12D
« : 10.10.15 - klo:22:02 »
MYYTY

Red Wing 9042 Beckman oxford Antique Cigar Featherstone, koko US 12D
Ostettu Pinkomosta kesällä 2014,  totesin, että ovat meikäläisen ylikapealle kantapäälle sopimattomat ja käyttö on jäänyt olemattomiin – vähäistä kulumaa siellä täällä. Käytetty lähinnä toimisto-oloissa (työkengät, eh eh…), ks. kuvat.

Päivitys 20.3. H. 100e
Päivitys 18.10.: h. 150e  tai riittävän hyvä tarjous
H. 200e

Sijatsevat Helsingissä Ruskeasuolla, tarvittaessa lounasaikaan Punavuoressa. Muut toimitustavat neuvoteltavissa.

Matti Heikkinen
[email protected]

29
Laatutori / M: Allen Edmonds Sanford US 13B
« : 10.10.15 - klo:21:16 »
Vähän käytetyt Allen Edmondsin Sanford -kengät, burgundy hi gloss, koko US 13B (AE:n 97-lesti), puolipohjat.
Kärkien seudulla pientä osumaa, ks. kuvat. Yleiskunto oikein hyvä, tuskin sisäänajetut.

H. 90e tai riittävän hyvä tarjous

Sijaitsevat Helsingissä Ruskeasuolla, tarvittaessa lounasaikaan Punavuoressa. Muut toimitustavat neuvoteltavissa.

Matti Heikkinen
[email protected]
30
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien oikea istuvuus
« : 27.04.15 - klo:21:15 »
Anna vähän aikaa ja Herrainpukimolta heidän Private Label kengät. Todennäköisesti saavat muokaattua lestiä sun jalkaan.
?
Eli tarjolla muutakin kuin webbisivujen Sandersin valikoima?

Sivuja: 1 [2] 3