Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tumppi$

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 113
46
Laadukkaan denimin eli farkun saanti rajoittuu ainoastaan Helsinkiin. (no ok, voi Tampereelta ja Turusta joku putiikki löytyä, mutta esim. Lahdesta ei enää) Eikä Helsingissäkään niitä myyviä liikkeitä montaa ole.

Entäs ne kengät, jos ei siis puhuta mistään tennareista tai vastaavista? Vähän aikaahan oli sen yhden kaverin liike Helsingissä, (missä tosin hintoihin oli roiskaistu ihan kunnon "suomilisä") mutta sehän yhdistyi toisen firman kanssa ja valikoima huononi merkittävästi ainakin nettisivujen perusteella. No Herrainpukimo toki, mutta taitaa rajoittua lähinnä yhden valmistajan ympärille.

47
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 07.09.22 - klo:10:20 »
Flosin mallistossa on paljon erinomaisia valaisimia. Ilta-aikaan varmasti eniten polttamani valaisimet ovat kaksi kappaletta Flosin/ Johanna Grawunderin Wan- valaisinta rivissä keittiön ja olohuoneen erottavassa "sillassa". Valonlähteinä G9- kannalla olevat 2W ledit, eli sähkön kulutuskin on käytännössä mitätöntä.

48
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 22.08.22 - klo:10:43 »
Korjataanko sen verran, että uudempiin ja ehkä "parempiin"? Uudempi kun ei todellakaan tarkoita automaattisesti parempaa. Valitettavan usein halvemmalla ja halvan työvoiman maissa tehtyä, joka ei kyllä paremmuutta takaa.

49
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 08.05.22 - klo:16:42 »
Mistä tässä viime vuosina kiihtyneessä ilmiössä on kyse, jossa nuoriso ja nuoret aikuiset ostavat ns. "high fashionia" oli rahaa tai ei?

Huonosta kasvatuksesta. Kyllä minä ainakin toivon onnistuvani kasvatuksessa niin, että laatu ja tyyli ovat lapsilleni tärkeämpiä kuin merkki. Tai että onnistuisin edes siinä, että ymmärtäisivät sen verran laadun ja tyylin päälle, etteivät ainakaan ostaisi järkyttävää roskaa pelkästään merkin takia. Tai edes siinä, että heidän ei tarvitsisi menettää luottotietojaan siksi, että ovat ostaneet jonkin idioottimaisen vaatteen.

Mutta yleisemmin, ainahan nuoriso on käyttänyt kaikki rahansa ja vinkunut vanhemmiltaan jokaisen irtoavan lantin. Nykyään kun tehdään yksi lapsi siinä vaiheessa, kun on kymmenen vuotta työuraa takana, riittää perheissä paremmin rahaa lapsille. Mutta oikeasti kovin yleistä tämä ei voi olla, kun puhutaan Guccista eikä Gantista.

Merkit ovat lapsille luultavasti sen takia vetoavia, että on helpompi sanoa, että Gant on parempi kuin H&M tarkoittaen, että mikä tahansa Gant missä tahansa yhteydessä on parempi kuin mikään H&M missään yhteydessä. Tyylistä ja laadusta jotain ymmärtäminen vaatii tiettyä hienostuneisuutta, jota lapsilta harvemmin löytyy. On helpompaa vetäytyä merkkivertailun turviin.

Tästä ilmiöstä on muuten vaikea puhua mainitsematta (lähinnä maahanmuuttajista koostuvia) jengejä. Sekä esimerkiksi Lähi-Idän että tässä heidän ihannoimassaan gangsta-kulttuurissa menestyksen osoittaminen ulkoisesti on tärkeää. Rikollisuudesta myös saadaan rahaa, ja merkkituotteita myös varastetaan omaan käyttöön.

Asiallisesti kirjoitettu totuuksia. Hyvä postaus. Kasvatuksen piikkiin (ja kulttuurin joissakin tapauksissa kuten yo. lainauksessa mainitaan) hyvin pitkälti. Toki aina on ollut myös niitä, joille ei ulkoista selitystä välttämättä löydy. Mutta useimmissa tapauksista asia takuulla on juuri niin kuin nimim. jrenard kirjoitti.

50
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 02.02.22 - klo:12:15 »
On se harmillista juu. Pipo päässä on mentävä pakolliset ulkoilut ja siirtymät, mutta välittömästi pois päästä sisätiloissa, varsinkin jos muuten yllä on yhtään siistimpää kampetta.
Niin noh, minä kun en jazz- muusikko ole, niin eipä paljon auta että porkpie on ollut heidän suosiossaan. Kuitenkin ovat olleet aika eri näköistä väkeä kuin esim. minä, sekä vaikuttaneet aivan eri aikakaudella ja aivan erilaisissa ympäristöissä. Ongelma on juuri tuossa kontekstissa, eikä niinkään välttämättä itse esineessä. Näillä seuduilla pukukin on jo aivan ehdottomasti liikaa pois lukien juhlatilaisuudet. Jos täällä haluaa pukeutua ns. klassisesti kuitenkaan liikaa erottumatta, on korkeintaan flanellihousut ja hyvin rento irtotakki mahdollinen. (eikä missään nimessä nimessä solmiota eikä edes taskuliinaa vaikka se kuinka sinne rintataskuun kuuluisikin) Oikeastaan kaikki muu menee ylitse ja pahasti. Sen irtotakinkin on syytä olla ihan jotain muuta kuin sileää kampalankavillaa.. Housutkin mieluummin farkut, jos "varman päälle" haluaa täälläpäin pelata. (siis erottumatta liikaa)

Ainoa syy, jolla voi pipoa perustella (ainakin itselleen) myös siistimpien kamppeiden kaverina on se, että se suojaa ainakin osittain myös korvia mitä eivät nuo lierihatut eivätkä flat capit ja news/ bakerboy- lätsät tee. Pipo sujahtaa myös taskuun kätevästi. Näin olen itselleni perustellut asian, koska se nyt on vaan näillä seuduilla ainoa päähine, jonka kanssa et tunne oloasi teatterin näytelmässä esiintyväksi, tai reväistyksi katukuvaan aivan toisesta maailmasta.
Kuten todettua, suuri surkeus ja harmituksen paikka se on.
 
Ja sen verran pitää vielä korostaa, etten missään nimessä itse ole hattuja vastaan vaan päinvastoin. Fedora ilmestyisi päähän heti, jos niitä näkisi täälläpäin edes yhden päivässä. Mutta kun sellaisen näillä seuduilla näkee ehkä kerran-pari vuoteen, on se kertakaikkiaan ns. "liikaa".. Ainakaan meikän karisma ei riitä. Flat capeja näkee toki täälläkin lähes päivittäin, muttei alle 70- vuotiailla. Täytyy varmaan muuttaa, jos töitä muualta saa ;)

51
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 02.02.22 - klo:11:12 »
Ihan hyvä ja hauska artikkeli kyllä. Olisihan se hienoa jos hatut vielä oikeasti tekisivät paluun. Pienen piirin juttuja se nykyäänkin yhä on, ikävä kyllä. Helsinki-Turku-Tampere akselilla sen toimittaminen vielä onnistuu, mutta jo Lahden korkeudella täysin toivotonta ja erotut aivan varmasti joukosta niin paljon, että siitä voi olla jopa pahimmillaan haittaa.
Harmittaa itseäkin, koska tiedän kuinka irvokkaalta pipo näyttää esim. suorien housujen ja villakangastakin (pois lukien tietty kipparitakki) kanssa, mutta on oikeastaan täälläpäin ainoa vaihtoehto. Pipon on oltava niin "siisti" kuin mahdollista. Eli hyvää tuhtia villaa, hillittyä sävyä ja matalaa mallia niin silloin se pakon edessä nippanappa menee, tai on mentävä, ettei polla palellu.
Esim. jo flat cap aiheuttaa minulle välittömän fiiliksen "vanhan miehen" hatusta enkä siitä yli pääse. Johtunee siitä, että näillä seuduilla niitä eivät muut kuin juurikin vanhat miehet käytä. (toki kaikki kunnioitus vanhoille miehille, ovat parhaita tyyppejä varsinkin kun vertaa nykyisiin pullamössöihin)
Fedora olisi pukujen kanssa tietysti aivan omaa luokkaansa, mutta se alkaa olemaan liikaa jo Helsingissäkin, ellet ole vähintään 60- vuotias ja hyvän karisman omaava. Suuri sääli ja harmi.

52
Harmaiden pikkutakkien isoin haaste liittyy minusta siihen, minkävärisia housuja niiden kanssa käyttää. Selvästi tummemmat/vaaleammat harmaat menevät mutta voivat näyttää värittömältä, hiekan ja kerman sävyt voivat toimia hyvin, mutta esimerkiksi ”menswear uniform” käännettynä eli harmaa yläosa ja sininen alaosa tökkii omaan silmääni usein, ja siniset irtohousut ovat vähän haastavat muutenkin. Kunhan kankaassa on paksuutta, tekstuuria tai pörheyttä riittävästi niin puvuntakkiassosiaatioilta pitäisi välttyä helposti: jos takin kangas on sileä kampalankainen glen check pienellä ison kontrastin kuviolla, se näyttää herkästi orvolta puvuntakilta, jos isommaksi kasvatettu kuvio 13+ unssin brittivillaa, ei. Itse en tykkää yksinkertaisesta windowpanesta ollenkaan (mielummin edes tuplaviivoituksella tai toisen kuvion päälliruutuna), joten olen vähän jäävi sen suhteen.

Omistan itse yhden tummanpunainen irtotakin (silkki-villa-pellavaa pienellä sävy sävyyn -kalanruodolla, huikea kirpparilöytö Canalin rakenteettomasta Kei-sarjasta). Sen yleissävy on sen verran murrettu ja kankaasta johtuen valosta riippuva ja herkästi ruskeaan tai tiileen taittuva, että sitä edes Suomen kesässä vaikka Välimeren auringosta puhumattakaan käyttäessä ei tule sirkustirehtöörimäinen olo, mutta väri ei ehkä kuitenkaan olisi ollut hankintalistan kärjessä ellei tuo nimenomainen yksilö olisi kävellyt vastaan.

Olipa loistava postaus.

Nyt kun tarkemmin asiaa pohdin, niin noinhan se tosiaan taitaa olla että harmaan takin onnistuneessa parituksessa itse takkia suurempi haaste ovatkin itse asiassa housut. Harmaata irtotakkia ei löydy (eikä näköjään ihan heti ole tulossakaan) mutta testasin asiaa eilen hieman keskiharmaata tummemmalla flanellisella puvuntakilla joka on valittu sellaisilla yksityiskohdilla ja kuviolla, että voisi aivan hyvin mennä irtotakista ilman puvun omia housuja. Olipa tosiaan niin, että eipä se näyttänytkään niin hyvältä ja helpolta kuin kuvittelin. Kesäiset ohuet puuvillachinot eivät pelittäneet flanellin kanssa alkuunkaan. Tumma raakadenim puolestaan tarjosi kontrastia liian vähän. Vaaleansiniset/esipestyt farkut ovat omaan silmään nykyään niin karmeita etten moisia ole käyttänyt vuosiin. Kuitenkin yhdet löytyi vuosikymmenen takaa ja näyttivät aivan liian nuhjuisilta ja epäsiisteiltä verrattuna skarppiin yläosaan. Tuli lähes "lenkkarit puvun kanssa fiilis" niillä housuilla. Paras yhdistelmä mielestäni oli selvästi tuota takkia vaaleamman harmaat irtohousut joissa on kevyt kalanruoto ja himmeä/ häivytetty ohut "multistraippi" vaaleansinisenä. Kokonaisuus olikin sitten... No harmaa, mutta selvästi paras noista.

Heh, juuri niin. Hyvin kiteytetty. Mainitsemasi sirkustirehtöörin olo ja lookki pitäisi pystyä välttämään sopivalla sävyllä ja muilla yksityiskohdilla. Itse olen sen verran kyllästynyt sinisiin että (mustasta nyt ei tarvitse puhuakaan) jotain muuta on vihdoin saatava. Ruskeaa (tai sitä sopivasti punertavaa) tai vihreää.

Palatakseni vielä tuohon irtotakin vs. puvuntakin käsitteeseen, niin kaksiriviset näyttävät myös tekevän poikkeuksen.. Toki irtotakkeina niitä on äärimmäisen vähän suhteessa yksirivisiin, mutta siinä missä yksirivisiin irtotakkeihin suositellaan lähes poikkeuksetta voimakkaasti erottuvaa värikästä kuviointia, kaksirivisen kohdalla vahva suositus näyttääkin olevan yksivärinen kangas ilman selvästi erottuvaa kuviota vaikka kyseessä olisi puhtaasti irtotakiksi tarkoitettu vaate.



53
Pitkästä aikaa tuli varattua aikaa paria mittatakkia+ muuta vaatetusta varten..

Inspiraatioita etsiessäni on tullut lueskeltua myös ulkolaisia keskusteluita aiheesta.. (lähinnä styleforum)
Pistin aivan erityisesti merkille, kuinka irtotakin käsite muun muassa värien ja kuvioiden osalta poikkeaa selvästi maittain ja mantereiden välillä.
Styleforumilla toki suurin osa kirjoittajista lienee yhdysvaltalaisia tai ainakin siellä asuvia, joten se seikka määrittää pitkälti ko. foorumin ”konsensusta”. (ärsyttävä sana muuten)

Noh, joka tapauksessa olin aika hämmästynyt kuinka hankalana siellä yleisesti ottaen pidettiin harmaata irtotakin värinä, joka soveltuu lähinnä vain ”parhaimmille” pukeutujille sen vaikeuden vuoksi. Toinen vastaavanlainen huomio kuvioiden suhteen vaikuttaisi olevan Glen- ruudukko (Glenplaid/ Glen check)
ja Prince of Wales- ruudukko.

Eli niin harmaan värisiä kuin myös edellä mainituilla ruudukoilla olevia takkeja pidettiin tai kategorisoitiin lähes automaattisesti puvuntakeiksi ja niiden käyttöä suorastaan kammottiin ellei jopa tuomittu irtotakkina tai irtotakkikäytössä. Ainoan poikkeuksen tuntui tekevän Glen- ruudukot silloin, mikäli ne olivat huomattavan kookasta ja kauas erottuvaa mallia.

Toki täysin tekstuuriltaan sileä ja kuvioton kampalankavillainen, lovikauluksinen ja 2- nappinen läppätaskuilla oleva harmaa takki ilman muuta puvun yläosalta näyttää, mutta asiahan muuttuu mielestäni täysin jos siinä on selkeästi erottuva tekstuuri (kuten iso ja leveähkö kalanruoto) tai vaikkapa takin kangas tweediä ja esim. paikkataskut, niin itse olen kyllä moista pitänyt yhdestä helpoimmista yhdistettävissä nimen omaan irtotakkina ja harmaan värisenä.

Kuten ylempänä kirjoitin, Glen- ja PoW- ruudukkoiset miellettiin automaattisesti puvuntakeiksi, eikä niitä suositeltu missään nimessä irtotakiksi ellei kuvio tosiaan ollut huomattavan suuri ja suuren kontrastin omaava.

Muokkaus: Toinen pieni hämmästyksen aiheeni oli, että ikkunaruutu eli windowpane- ruudukkoa pidettiin siellä puolestaan helpompana ja selvästi yleisemmin jopa oivana vaihtoehtona irtotakkeihin. Itse puolestani miellän windowpane- ruudukon erinomaiseksi nimenomaan kokonaisiin pukuihin, kun taas pelkkänä irtotakkina näkisin sen vähän hankalana, koska voimakas kuvio ikään kuin katkeaa niin kuin veitsellä leikaten ja tavallaan ”katkaisee” kantajansa kahtia aika terävästi ja tarkkarajaisesti.

Mitäs mieltä täällä styleforumin suomalaisella vastineella asiasta ollaan?

Sitten samaan syssyyn toinen kysymys.. Toisena Vaikeana värinä irtotakeissa pidetään erityisesti punertavan ruskeita. (eli burgundy, maroon jne.) Toki tuossakin ymmärrän hyvin, että takin leikkaus, kankaan luonne, mahdollinen tekstuuri, taskumallit, rakenne/rakenteettomuus sekä värin sävy ja tietenkin se, kuinka käyttäjänsä sen niin sanotusti ”toimittaa”, ratkaisee homman lopullisesti.
Joten miten on, onko foorumin joku tyyliniekoista (esimerkiksi Tuukka, JWörlin, Jussi tai ChuckBass) onnistunut toimittamaan tummanpunaista/ punaruskeaa irtotakkia?
Itseäni on nimittäin ruvennut kuumottamaan ajatus huolellisesti sävyltään valitusta, hyvin leikatusta ja ajattomilla yksityiskohdilla toteutetusta irtotakista joka olisi tummanpunertava tai punaruskea.
Tarkoitus on kuitenkin välttää vahvat 80- ja 90- luvun alun, sekä käytettyjen autojen kauppiaan fibat…





54
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 30.05.21 - klo:07:57 »
Kompataan salarymania. Taidetaan kutsua uudelleen pinnoittamiseksi. Ainakin Leather Masterin tuotevalikoimasta on aiemmin löytynyt tällainen setti. Uskoisin että voisi pelittää myös kenkien tapauksessa.

55
Voi hyvinkin pitää paikkansa. Nimittäin kolmisen viikkoa sitten tein tilauksen, jonka tuotteen valmistaja lupasi myös hoitaa EU- asiakkaiden tullit ja alvit. Olin skeptinen ja aivan varma että tulliin kosahtaa, mutta ei. DHL Express lähetti tekstiviestin, jossa pyydettiin täyttämään yksinkertainen lomake DHL:n sivuilla. Siinä kysyttiin muistaakseni vain sosiaaliturvatunnustani, jotta tuotteen valmistaja/ myyjä voi tehdä tullauksen puolestani. Näin tapahtui, ihme kyllä.

56
Kaunis elämä / Vs: Golf
« : 06.05.21 - klo:22:31 »
Niinpä... Mikä saa ihmisen yrittämään pientä kovaa palloa tunkea satojen metrien päässä olevaan reikään täysin siihen hommaan sopimattomilla koukkukepeillä? Ja vielä monesti pyhävaatteissa. Eikö jotkut sano, että ko. peli on itse pirun keksimä?

57
Kaunis elämä / Vs: Golf
« : 06.05.21 - klo:22:00 »
Jaa-a... Tuskin on lyönti kovin hyvin talvehtinut... Ei se ole tehnyt sitä vielä koskaan omalla kohdallani.
Kauden avaus on täällä vielä kaukana. Viime yön aikana satoi lumen tai rännän maahan asti. Eli aivan liian kylmät yöt on vielä.

Itse olen juuri tuo "tatsiholisti". Eli mikään ei tunnu niin hyvältä kuin hyvä osuma pienilapaisilla raudoilla. Toki aloitin pelaamisen jo 90- luvulla, joten mailan lavat olivat vasta pikkuhiljaa kasvamassa. Paineen/ voiman tuotossa ei ole koskaan ongelmia ollut, koska aloitin pelaamisen jo penskana, joten itse tein tuossa pari kesää sitten juuri päinvastaisen hankinnan... Eli vihdoin ja viimein hommasin aina ihailemani helvetin pienilapaiset ja kauniit taotut bleidit. Puumailoissa olen periksi antanut, eli draiveri ja puukolmonen ovat moderneja isolapaisia mollukoita. (tai no, puukolmonen on vielä suht' kompakti, koska sillä olen osannut aina lyödä päinvastoin kuin draiverilla)
Eli perinteisellä setillä mennään. Rautasetti menee aina rautakakkoseen asti. Rautaykkönen on kuitenkin jo liikaa. Vanha sanontakin kuuluu, että sillä osaa jumalan lisäksi lyödä vain Jack Nicklaus.

Juu, tosiaan mailojen nostokulmat ovat nykyään ihan jotain muuta kuin ennen. Tuossa omassa bleidisetissä taitaa rautaseiska vastata nykyisiä 9- rautoja ellei jopa pitseriä...

EDITTIÄ: Tuosta varustefilosofiasta muuten puhuttiin viime kesänä erään toisen, jo 90- luvun puolivälissä pelaamaan aloittaneen kaverin kanssa. Eli siinä missä modernit pelaajat karsastavat ja pelkäävät pitkiä rautoja, niin meillä taas on suunnaton pelko puumailoihin, varsinkin draiveriin. 2000- luvulla pelaamaan aloittaneet uskaltaa ottaa sen draiverin käteensä aivan huoletta, päinvastoin kuin esim. minä... Mutta toisaalta, minulle ei tuota vilunväreitä tarttua rautakakkoseen vaikka väylältä, tai edes raffista, jos vain pallo makaa hyvin :D

EDIT 2: Älä vaan koskaan hukkaa niitä Wilsonin bleidejä! Ei voi enää urheiluväline kauniimmaksi niistä mennä.

58
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 06.05.21 - klo:16:45 »
Onpa kyllä todella hieno kello. Konstailematon, tyylikäs.

59
Kaunis elämä / Vs: Heraldiikka
« : 03.05.21 - klo:14:22 »
OK mutta Suomen heraldisen seuran ohjeissa muistaakseni neuvottiin lähettämään myös kuva. Lähetitkö siis esim. sen heraldikon tekemän luonnoksen vai onnistuiko rekisteröinti kokonaan ilman kuvaa, pelkän vaakunaselityksen lähettämällä?

Periaatteessa pelkän oikein laaditun selityksen pitäisi riittää. Vaakunakirjaan/ todistukseen tulee pelkkä selitys. Mutta luonnos tai kuva toki aina selkeyttää asiaa haku- ja rekisteröintivaiheessa. Omassa tapauksessani liitin hakemukseen sen heraldikon tekemän luonnoksen. Sen olisi voinut tehdä myös itse, jos kynä pysyisi edes vähän kädessä. Myös pelkkä ääriviivapiirros riittää luonnoksena, kunhan vain selitys on ns. oikein laadittu.   

60
Kaunis elämä / Vs: Heraldiikka
« : 03.05.21 - klo:11:39 »
Suunnittelin muuten itse, mutta yhteen pulmaani jouduin kysymään ratkaisuehdotusta eräältä heraldikolta. Hän myös teki tietokoneella luonnoksen esityksestäni. En osaa piirtää, en yhtään, mutta onneksi vaakunassa tärkein asia on se vaakunaselitys. Eli siitä pitää tehdä sellainen, (niin yksiselitteinen) että jokainen heraldiikkaan perehtynyt taiteilija pystyy piirtämään vaakunan oikein näkemättä itse kuvaa lainkaan. Piirustustaidosta tai jonkun graafisen tietokoneohjelman käyttötaidosta olisi kyllä ilman muuta hyötyä, mutta välttämätöntä se ei ole. Eli vaakunan kyllä pystyy suunnittelemaan, kun vain heraldiikan perussäännöt on hallussa.

Muita maksuja ei koitunut kuin juuri tuo mainitsemasi 45€:n rekisteröintimaksu.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 113