Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tumppi$

Sivuja: 1 ... 106 107 [108] 109 110 ... 113
1606
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 19.11.09 - klo:16:02 »
Hmm.. Varmasti näin tehdään hyvin pitkälti juuri siksi, koska muutkin tekevät.. Ja mistäpä ihmiset omaksuisivatkaan edes muuta, kun monesti kuviot omaksutaan perhe/ ja lähipiiristä... Suurimmalla osalla Suomalaisista miehistä kun on vain se yksi ja ainoa huonosti istuva rippipuku, jota pidetään vain pakosta ja vain tärkeimmissä juhlissa.

Totta on että aina ei ole ollut niin... Veikkaan että tämä muutos on tapahtunut 60- ja 70- luvulla, kun kaikenmaailman radikaaliliikkeitä ja hemmetin teiniliittoja on keksitty.. On haluttu kapinoida lähes kaikkea hyvien tapojen mukaista vastaan.. Itseasiassa en edes veikkaa, vaan olen varma että alunperin homma on lähtenyt liikkeelle juuri tuollaisesta kapinoinnista, ja se on lyönyt itsensä täydellisesti läpi.

Jollain tavalla annan vanhoille miehille anteeksi ne lenkkaritkin, sillä heidän kohdallaan voi olla jo oikeasti kyse ainoastaan mukavuudesta ja pehmeydestä...?? Varmasti myös moni on jo sen verran "vanhuuden höperökin" ettei enää tiedostakaan tekemäänsä virhettä.

Summa summarum: Tämä on siis täysin aikaansaannosta siitä, kun annetaan kaikkien kukkien kukkia vaan...

1607
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 19.11.09 - klo:15:21 »
Varmasti yksinkertaisin selitys on se että pukua pidetään Suomessa nykyään vain ja ainoastaan juhlavaatteina, niin näin ollen juhlavaatteita ei pidetä arkena.

Itse haluaisin ehdottomasti pitää pukua lähes päivittäin, tai ainakin viikoittain, mutta minä tunnen kyllä itseni ylipukeutuneeksi varsin helposti, varsinkin puvussa. (valitettavasti)

Myös ravintola/iltaelämään liittyvä kulttuuri on muuttunut.. Kukapa sellaisiin perusräkälöihin viitsii pukeutua, joihin mennessä ainut arvoitus on että saako illan aikana päällensä jotain juomaa, vaiko oksennusta...

Työpaikalla varmasti työ itsessään määrittää pitkälti pukeutumisen.. Harvassa työssä enää nykyään oikeasti vaaditaan/tarvitaan pukua.. Ja näin ollen kun sitä ei vaadita, niin palaamme jälleen keskiverto Suomalaisen olettamaan, eli puku=juhlat...

Ja mitä ulkomaihin tulee, niin en minä ainakaan ole missään nähnyt pukuja pilvin pimein.. Toki enemmän kuin Suomessa, mutten kuitenkaan todella paljon.

1608
Asut ja pukineet / Vs: Crockett & Jones
« : 17.11.09 - klo:21:09 »
Kyllä vain.. Myös yksi syy siihen, miksi nyt tuli väärä koko on aivan selvästi se, että minä olen tottunut virheellisesti pitämään liian ahtaita kenkiä.. Eli se Suomalainen perusskenaario, että mikäli kengät ovat hemmetin leveät, niin sitten vähennetään pituutta..
Mutta nyt asia vasta todella paljastuu ja muuttuu "lihaksi" C&J:n virtaviivaisten jalkineiden johdosta..
Noh, onneksi asia tuli ilmi, ennen kuin minulle olisi kasvaneet komeat "vaivaisenluut".. Heh!

1609
Asut ja pukineet / Vs: Crockett & Jones
« : 17.11.09 - klo:20:43 »
Itselläni meni myös molemmat parit vaihtoon.. Eli Edgwaret sekä Pembroket. Olivat raakasti pieniä minulle. Koko oli molemmissa 9E. Ne olivat sitten loppujen lopuksi niin pienet, että joudun vaihtamaan ne kokonaisen numeron verran isompiin, eli 10E:en...

Eli minun kohdallani C&J:t osoittautuivat suhteessa pieniksi kokojensa puolesta. Voi johtua jaloistani, mutta ainakin minun kohdallani ohjesääntö ja vinkit valita puoli numeroa pienempi koko oli väärä. Jouduin siis itse asiassa ottamaan puoli numeroa isomman koon kuin normaalisti. Harmi vain, että en päässyt vielä nauttimaan muuten niin upeista jalkineista.

1610
Asut ja pukineet / Vs: Pea coat (kipparitakki)
« : 16.11.09 - klo:18:33 »
Sama juttu Sokokselta hankitussakin.. Eli dark navy. Ja kuten Arska sanoi, niin väri on todella lähellä mustaa.

1611
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 14.11.09 - klo:16:32 »
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

1612
Asut ja pukineet / Vs: Pea coat (kipparitakki)
« : 14.11.09 - klo:15:30 »
No ilman muuta saa kysyä.. 279 euroa. Että kyllähän se taas kerran kirpaisi ja syvältä.

1613
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 14.11.09 - klo:15:15 »
----------------------------------

1614
Asut ja pukineet / Vs: Pea coat (kipparitakki)
« : 14.11.09 - klo:15:06 »
Kiitokset vinkeistä herroille Arska ja dhilsu..

Kävin eilen hakemassa Sokokselta Schottin kipparitakin.. Malli on se perinteinen, eli 740N, dark navy- värisenä.. Hihojen väljyydessä on ero kuin yöllä ja päivällä, verrattuna 740C malliin, jonka hihat ovat varsin kapeat.. 740N- mallin hihat ovat puolestaan perinteiset, eli normaalivartaloisella ihmisellä menee takin alle sujuvasti vaikka tuhti villapaita.

1615
Asut ja pukineet / Vs: Turnbull&Asser
« : 09.11.09 - klo:12:51 »
Ok. Hyvää tietoa.. Varmasti pitää myös kutinsa. Täytyy sitten pyörtää puheita sen verran että pitää kuitenkin jossain vaiheessa kokeilla esim. T&A:n paitoja, mikäli löydän jostain alle ovh. hinnan..

Ja varmasti, kuten kirjoititkin, hintaa tuo lisää T&A:n kivenkova maine ja historia.. Mutta niinhän se menee kaikkien muidenkin tuotteiden kohdalla.

1616
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 09.11.09 - klo:10:09 »
--------------------------

1617
Asut ja pukineet / Vs: Turnbull&Asser
« : 09.11.09 - klo:09:47 »
^ Tuollainen on valitettavaa ja varsin törkeää, mutta täysin mahdollista... Itse taistelin tuossa hiljattain noin kuukauden päivät Reuben Alexander- liikkeen kanssa.. Eivät olleet kovin halukkaita lähettämään tilaustani minulle, joka kuitenkin oli maksettu jo normaalisti nettitilauksen yhteydessä... Summa kun oli "vaivaiset" £175 puntaa, niin  eipä sillä kiirettä tuntunut olevan. Vasta kahden sähköpostin ja kahden puhelinsoiton jälkeen alkoi heitä asia kiinnostamaan... Olin jo varma että kohta on ruvettava ottamaan yhteyksiä poliisiin, mutta ei tarvinnut, koska saivat lopulta lähetettyä tilaamani tuotteet. Mainittakoon vielä että sähköposteihini he eivät koskaan vastanneet millään tavalla.

Meni aiheesta hieman sivuun, mutta pointti on, että uskon täysin tuohon ivymanin olettamukseen.

Itselläni ei ole T&A:n paidoista kokemusta, eikä varmaan ihan heti tule olemaankaan, ellei jossain ole huomattava alennusmyynti... Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että paita ei voi ikinä olla hintansa arvoinen jos se maksaa satoja euroja (ellei se ole räätälin tekemä)... Koska paita on vain paita, ja puuvilla ei ole materiaalina huippukallista tai hienoa.
Ja tosiaan tämä on vain minun mielipiteeni... Ja nostan hattua niille jotka panostavat täysillä myös paitoihin. Minulle riittää paidoissa Harvie&Hudsonin tai Charles Tyrwhittin laatu- ainakin toistaiseksi. Itse panostan mieluummin takkeihin, housuihin, päällysvaatteisiin ja kenkiin.

1618
Asut ja pukineet / Vs: Pea coat (kipparitakki)
« : 08.11.09 - klo:21:17 »
Ok.
Erittäin hyvää informaatiota. Ilmankos Sterlingwearin mainostamiseen ei hirveästi ole panostettu kun kerran todellakin USA:n armeija on pääasiakas... Sterlingwearia ei sitten taida tosiaan euroopasta löytyä.

1619
Asut ja pukineet / Vs: Pea coat (kipparitakki)
« : 08.11.09 - klo:19:24 »
Itsekin olen tuon Sterlingwearin pannut merkille, hintakaan ei kauhealta näytä.. Toki tullit ja alv:t päälle, mutta silti jäisi suht' edukkaaksi... Mutta hirvittää tosiaan sovittamatta tilata.. Tokihan vaihto-oikeus on, mutta huonolla tuurilla kerkeää kuukausi jos toinenkin vierähtää vaihtamisineen ennen kuin oikean kokoinen takki on päällä. Ja suoraan sanottuna Sterlingwearin nettisivut eivät oikein vakuuta...
Näinköhän on virallinen toimittaja USA:n armeijalle oikeasti..??

1620
Asut ja pukineet / Vs: Pea coat (kipparitakki)
« : 08.11.09 - klo:16:07 »
Ok. Kiitoksia Arskalle ja Dhilsulle hyvistä neuvoista ja informaatiosta... Kunhan alkavalla viikolla työt sallivat jossain vaiheessa, niin taidan aloittaa etsimisen Sokokselta.. Jos edes kerran tärppäisi helpolla ja läheltä.

Juu, siitä autenttisuudesta tuntuu olevan eri mielipiteitä... Mutta ilmeisesti juuri 740 (N) on kuitenkin ainakin Schottin malleista lähimpänä.

Sivuja: 1 ... 106 107 [108] 109 110 ... 113