Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jaydee

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Asut ja pukineet / Vs: Ab Suomen Herrainpukimo Oy
« : 25.01.19 - klo:19:59 »
Mitä muuten Sandersin adelaide-tilaukselle kuuluu?

2
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 10.12.18 - klo:19:27 »
Muistelin, että Meerminillä on joskus ollut saapikkaita Ridgeway-pohjalla GMTO:ssa. Ei välttämättä olisi hölmö idea ehdottaa niille speksejä GMTO:iin tai vaihtoehtopohjia.

Ettei tarvitse voivotella tarjonnan olemattomuutta, niin tässä sentään Edward Greenilta kova veto Suomen talveen eli shearling-vuorillinen malli:
https://www.edwardgreen.com/shop/galway-walnut-country-calf-mink-suede-walnut-mink-64-last.html
(muitakin malleja oli)

Ja heti perään laitettuna C&J vaikuttaa halvalta, tosin ilman lampaantaljaa:
https://www.crockettandjones.com/radnor-4-russian-grain/

Tarjontaa siis on kuin onkin olemassa, mutta löytyykö riittävästi maksuhalua?

3
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 05.12.18 - klo:15:21 »
Itselläni on Cheltenhamit normaalissa UK-koossani ja jalat on varmaan normaalilevyiset. Mahtuvat jalkaan myös toisen mummovillasukan kanssa ja ovat silloin erittäin lämpimät, jopa lämpimämmät kuin eräät shearling-vuorilliset saapikkaat.

Talviaikaan ne tosin keräävät kaikki hiekoituskivet kommandopohjaansa. Ehkä se on sitten pientä plussaa, koska jääpito ei noilla kovilla pohjilla ole mitenkään hyvä. Jos taas on lumista, niin pohjaan valitettavasti muodostuu sitkeät paakut, jotka tuntuvat kävellessä oudoilta ja vievät lopunkin pidon.

Lämpimyyden puolesta siis riittävät talvella, mutta tilanteesta riippuen on sitten muita haasteita.

4
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 16.11.18 - klo:10:56 »
Kiitos Iltalehti ja Dressmann että valaisitte mitä tumma puku -pukukoodi tarkoittaa.
Lainaus
– Jos omistat mustan puvun, niin se on oikea valinta, kun pukukoodi on tumma puku. Erittäin tumma sininen tai harmaa puku sopivat myös hätätapauksessa, Riku selventää.

Hyvä muistuttaa tuosta, ettei pikkujoulupukeutuminen karkaa käsistä. Tämä oli toisaalta kivaa uutta lisätietoa tumma puku -koodista ainakin itselle:
Lainaus
Paidan tulee olla valkoinen, mutta siinä voi olla eriväriset kontrastinapit.
Kontrastinappien käyttöä ei siis tarvitsekaan rajoittaa frakkiin ja smokkiin ja siten saa mukavaa piristystä "viralliseen" asuun!

5
Asut ja pukineet / Vs: Alusvaatteet
« : 14.11.18 - klo:18:20 »
Lidl tarjoaa mahtavaa hinta/laatua sukkia ja boksereita tarvitsevalle (LIVERGY).
Mielestäni parempaa kampetta kuin esim UNIQLO. Hinnatkin ovat taattua Lidliä,mutta laatu aivan eri luokkaa.
Myykö Lidl Suomessa myös tällaisia ei-kireitä malleja?
https://www.lidl.de/de/livergy-2-herren-boxer/p271090

Tänä vuonna tein päätöksen siirtyä piukoista elastaanipöksyistä täysin tämän tyyppisiin klassikkoboksereihin (en tarkistanut oliko aihe mukana Raivion Klassikossa). Kriteerinä oli ei-ihonmyötäisyyden/ilmavuuden ja hyvän laadun lisäksi 100% puuvilla ja sepalus napilla - kohtuuhinnalla. Netistä tuntui löytyvän yllättävän vähän tarjontaa, mutta lopulta päädyin aiemman El Corte Inglesin tavaratalosta tehdyn hankinnan perusteella katsastamaan heidän nettitarjonnan, josta valikoitu Kiff-Kiff -merkki. Alennuksessa hinta oli n. kympin per pari ja testierän perusteella tilasin hyllyn täyteen. Mitoitus oli aika reilu näissä eli senttikoko tarkoitti vyötärön leveyttä ennen kuminauhan ompelua, jonka jälkeinen mitta onkin n. 30% vähemmän (arvio). Verrattuna aiempiin piukkoihin boksereihin nämähän lähes kelpaavat epämuodolliseen kotiedustukseen :) Vastaava malli ilman sepalusnappia taipuu sattuneesta syystä aika paljon heikommin itsenäiseen käyttöön...

Tämä on edelleen ollut tosi hyvä päätös, mutta mietin näitä keskusteluja lukiessa, että minkä mallisista kalsareista täällä puhutaan, kun jotain merkkiä kehutaan. Schiesserin hylkäsin tuolloin malliston takia, mutta nyt sieltä sivuilta löytyikin jonkun verran "boxershorts"-nimellä olevia rentoja malleja.

Onko foorumilaisilla käytössä briefit vai bokserit - spandexilla vai ilman?

6
Asut ja pukineet / Vs: Ab Suomen Herrainpukimo Oy
« : 29.10.18 - klo:17:23 »
Kuvaan samplet vielä, mutta kamera ja näyttö vääristävät molemmat - livenä tuote on paras nähdä!

Ehditkö lisätä samplekuvat tänne?

7
Asut ja pukineet / Vs: Ab Suomen Herrainpukimo Oy
« : 03.10.18 - klo:23:11 »
^ Pohdin ihan samaa, mutta voi hyvin olla, että vanhassa talossa on ehditty kaikenlaisia malleja tehdä vaikkei nyt listoilla olekaan. En tosin tiedä kauanko KEN-lesti on ollut käytössä ja sitä myöten paljonko on erilaisia kaavoja ehditty siihen tehdä. No ainahan kannattaa kysyä.

8
Asut ja pukineet / Vs: Ab Suomen Herrainpukimo Oy
« : 03.10.18 - klo:14:57 »
Oletko harkinnut malliksi Adelaidea? Kun ajatellaan semi-brogue oxfordeja, niin Adelaidet näyttävät usein todella hyviltä ja tasapainoisilta (siis broguet cap toella ja kantapalalla). Perusoxfordissa kun kaareutuva päällinen vähän näyttää kaipaavan kaveriksi sitä siipikärjystä ja medaljonki seuraa helposti mukana. Jos laittaa siihen cap toen niin etuosa jää quarter brogueksi takaosan ollessa full-brogue. Adelaide mahdollistaa sen, että takana, keskellä ja edessä on rei'itystä juuri sopivasti. Väri ja iso idea mätsäävät mielestäni muuten todella hyvin, punasävyisenä on itselläkin vain yhdet shell-loaferit. Nämä uppoaisivat hyvin sinne puvun ja smart casualin laajaan välimaastoon.

Tässä alla yksi esimerkkikuva. Sinällään malli on vähän herkkä, että mielestäni pienetkin vaihtelut pielien ja kantapalan leikkauksessa vaikuttavat paljon. Mutta näyttävä lesti ainakin pääsee Adelaidessa hyvin esille.

9
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 03.10.18 - klo:14:23 »
Ei noita ole kuin vähän toistakymmentä, mutta neljä paria kahden viikon sisään on aika paljon...

No itselläni on kokoelmissa 36 kenkäparia. Viisi paria niistä on toki vähän kyseenalaisia (driverit, purkkarit, tennarit, espadrillet ja Lloydin liimapohjalakeerit), mutta muuten tasoa 'Meermin' tai parempi. Nämä hankittu lähes kaikki neljän vuoden sisään ja nyt onneksi tuntuu, ettei enää tarvitse lisää. Rotaatiota riittää nyt sopivasti vuodenaikoihin, kenkämalleihin ja väreihin. Esim. talvella en käytä lainkaan puolikenkiä. Jatkossa voisi ajatella, että hankkii yhdet kalliimmat kengät per vuosi, jos joku malli inspiroi tarpeeksi.

Eli sulla ei ole vielä mitään huolta. Ihan normaalia/tuttua ja kannattaa ostaa aina, kun on hyvä tilaisuus. Nyt vaan pitäisi triplata se kokoelma! ;)

10
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 01.10.18 - klo:11:24 »
Kaverit harkitsee interventiota tähän hommaan.

Oho! Vaimojen interventiot ymmärrän (ne kuuluu sivuuttaa), mutta jos kaveritkin huolestuu niin kuulostaa pahalta ;)

Montako kenkäparia nyt löytyy kokoelmastasi?

11
Kaunis elämä / Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« : 18.06.18 - klo:21:53 »

12
Asut ja pukineet / Vs: Suitsupply
« : 21.04.18 - klo:00:10 »
Tänään paikalla käydessäni jäin käsitykseen, että myös tuo custom made to measure olisi löytynyt. En kyllä varsinaisesti tähän asiaan keskittynyt niin voi olla, että käsitin väärin.

Olet oikeassa, kävin tänään selvittämässä eli netti oli väärässä. Tällä haavaa homma järjestyy vaihtuvien mittaajien visiiteillä. Huomenna sellainen piti olla paikalla, mutta oli tullut sairastuminen. Liikkeessä on tällä hetkellä ainakin yksi paikallinen koulutettava henkilö.

13
Asut ja pukineet / Vs: Suitsupply
« : 20.04.18 - klo:23:58 »
Olet oikeassa, löytyy siis vain tuo "Custom Made", ei "Custom Made To Measure" -palvelua, joka näköjään on toistaiseksi saatavilla vain Hollannin ja Belgian liikkeissä.

https://eu.suitsupply.com/en_FI/content-page-design-your-own.html
https://eu.suitsupply.com/en_FI/content-page-tailoring-made-to-measure.html

Kotimittapalvelu on vain Belgiassa ja Hollannissa. MtM muuallakin.

14
Asut ja pukineet / Vs: Suitsupply
« : 18.04.18 - klo:15:55 »
^MTM-palvelu löytyy.

Nettisivujen perusteella Helsingistä löytyy vain Custom Made -palvelu. Sanoivatko liikkeessä toisin vai?

Tuo on käytännössä sama kuin mitä voi tilata onlinessa, mutta "If you design your piece in one of our stores, it’s possible to include size adjustments, such as sleeve length [...]". Varmasti hyödyllinen tämäkin palvelu, erityisesti, jos tarvitsee lisäkangasta joihinkin paikkoihin ja sen kohdan muokkaaminen tässä onnistuu.

15
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 02.02.18 - klo:16:55 »
Ei tehdä siitä turhaan ongelmaa: vuokraa kalossit vitosella.

https://frakkipalvelunam.fi/tekstit2.php?_id=104

:)

Edit: Linkki löytyi Googlella, nykyhinnastossa ei ollut enää listattu niitä, mutta kannattaa kysyä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5