Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Jussi

Sivuja: [1] 2
1
MYYTYLaadukkaat italialaiset Scarosso Pasquale Bordeaux -punostupsuloaferit. Loistavat kesähelle- ja matkakengät - kevyet, mukavat ja hengittävät. Materiaali viininpunaista vasikannahkaa, kiillottuu erittäin helposti.

Blake-rakenne, ohut mutta erittäin kestävä nahkapohja. Olen kävellyt toisten kenkien vastaavilla pohjilla kolme kesää läpi kaupunkilomien ja ylipäätään kaikkien rientojen - ei uudelleenpohjausta edessä vielä hetkeen. Pohjien etuna on Goodyear-rakennetta parempi jousto ja tätä myötä paljasjalkafiilis.

Käytetty kuutena päivänä, aina loafersukkien kanssa. Hajuttomat, kunto erittäin hyvä, pohjien kuluma minimaalista - lähinnä hiekasta jääneita pieniä painaumia. Mukana laatikko ja kenkäpussit, lepolestit eivät sisälly hintaan. Toimitetaan huollettuina.

Myydään hivenen väärän koon takia. Valmistajan ilmoittama koko 44, oikea koko n. 44.5.

Hinta: Alle puolen hinnan eli 100€ + 10€ toimituskulut kotimaahan. Turussa vaihto keskustassa käteiseen, muualle maksu edellä.

Yhteystiedot jne. asiaan liittyvät yksityisviestillä, tuotekysymykset ketjuun alle.

2
Vapaa sana / Klassinen pukeutuminen ja muoti
« : 20.06.12 - klo:08:57 »
kuvat on prorsumin mallistosta ja prorsum burberryn lippulaivamallisto. eikös tuo ole sitä samaa aikuisten mallistoa, mitä monet keikarilaiset ostaa ebaysta 20 vuotta julkaisuvuoden jälkeen

Ei.

Lisäksi orggistrenssiäkin saa vielä, vaikkei sitä sivustoilla olekaan. Prorsum on nykyisin valitettavan muotilähtöinen, eikä siitä löydy klassista tavaraa.

edit. Aihe pilkottu MTOP-ketjusta.
-Tommi

3
Asut ja pukineet / "Russian reindeer" -kengät
« : 25.04.12 - klo:18:13 »
Ns. "Russian reindeer", eli 1786 uponneesta Catherina von Flensburg -laivanhylystä nostettu poronnahka, on monen jalkineharrastajan toivelistalla kenkämateriaaleja ajateltaessa. Nahan harvinaisuuden vuoksi siitä tehdään yleensä vain bespoke-kenkäpareja, eikä normaalien kauppojen valikoimissa porokenkiä juurikaan näy. Vain muutama kenkävalmistaja on tehnyt "Russian reindeer" -nahasta valmiskenkiä.

Itse nahka on yleensä voimakkaasti martioitua, väri vaihtelee yleisimmistä punaruskeista sävyistä harvinaisempaan tummaan kahvinruskeaan. Väri muuttuu hoitoaineiden vaikutuksesta helposti, saaden paitsi syvyyttä myös tummuutta. Erikoisuutena nahka tuntuu hylkivän vettä niinkin voimakkaasti, että sen käyttö kiillotusprosessissa on mahdotonta, yrityksen johtaessa epätasaiseen mattamaiseen pintaan.

Kenkäkäytössä nahka saa hyvin nopeasti selviä ryppyjä, sekä suuria että pieniä. Kengät siis tuskin selviävät ensimmäisestä kävelykerrastakaan uudenveroisina. Vastineeksi jalkineet ovat todella kevyet, vasikannahkakenkiä viileämmät ja kiilloltaan jopa liskonnahkamaiset hyvän huollon seurauksena.


Koska epäilen harvan käyttävän poronnahkakenkiä säännöllisesti ja uskon ostajien yleensä olevan kuriositeettia etsiviä jalkineharrastajia, päätin suhtautua omaan pariini tyystin eri tavalla. Puolipohjautin popot ja olen nyt käyttänyt niitä säännöllisesti myös yöelämässä. Pieniä naarmuja ja muuta normaalia käyttökulumaa huomioimatta jalkineet ovat kestäneet erittäin hyvin, nahkasävyn tummentuessa mukavasti kohti mustanruskeaa huoltojen myötä.


4
Kulttuuri / Soul Seed 9 V Anniversary Bash
« : 18.02.12 - klo:05:25 »
Turkulainen hervottoman hyvän musiikin DJ-kollektiivi (liian monipuolisella ja hyvällä musiikkimaulla) toimittaa tänään 18.2. 2102 seuraavaa (lainaus Facebook-tapahtuman sivuilta):

Liian pitkäksi venyneen tauon jälkeen kasaamme itsemme sekä parhaat levymme tulevana lauantaina ja keräännymme Pikku-Torreen juhlimaan maailman parhaan soul klubin syntymäpäivää. Levyjä soittamassa vakiokokoonpano: Piitu, Heikki K, Heikki H ja Felix Manell. Juhlapäivän kunniaksi olemme buukannet myös suomen laadukkaimman soul/funk levykokoelman omistavan Sami Dariushin Helsingistä."Soul Sami" on tunnettu myös Lifesaver levykaupastaan ja Helsingissä järjestettävistä Soul Sides illoista. Viime vuosina Sami on soittanut yhä suuremman osan keikoistaan ulkomailla ja tämä voikin olla viimeinen mahdollisuutesi kuulla hänen settiään sillä keväällä Sami muuttaa rapakon taakse New Yorkiin.

Soul Seed 9v.
Pikku-Torre 18.2. klo 22-03
Liput 4€

Kiekkoja pyörittämässä mukana myös kovasti nappikauluksiin ja englantilaisiin sadetakkeihin mieltynyt foorumiittimme.

Turkulaiset foorumiitit: Pyytäkää vaimoiltanne vapaailta tai - jos olette siunatut sinkkuudella - kävelkää Torreen. Hyvää eloa ja oloa, sekä nautittavaa musiikkia. Tätä ei kannata ohittaa.

5
Vapaa sana / Linnan juhlat 2011
« : 06.12.11 - klo:19:23 »
Lähes kaikilla Linnan juhliin kutsutuilla miehillä on identtisesti rypistynyt solmuke.

6
MYYTY

Laadukkaat kumipohjaiset chukka-saappaat syksyksi ja talveksi. Käytännössä uudet.

Merkki: Loake
Malli: Kempton suede (Loake 1880 -sarja)
Valmistaja: Loake
Väri: Ruskea, mokka
Koko: UK 10 F (44-44.5)
Lesti: 026
Vuori: Nahkavuori
Pohja: Dainite-kumipohja, Goodyear welt. Pohja on kapeareunoksinen (ei storm-welt).
Pohjan ulkomitat (Pituus, leveys, kannan leveys): 32,1cm - 11,5cm - 8.0cm.
Pohjan sisäpituus (noin-mitta): 30,5cm.

Parin tunnin ajan pohjallisten kanssa koetetut Loaken chukka-saappaat. Kuuluvat merkin laadukkaimpaan 1880-sarjaan. Ei käyttökulumia, ei minkäänlaisia jälkiä. Myyn, koska lesti ei osunut kohdalleen - kenkä on suhteellisen kapealle jalalleni leveyssuunnassa liian tilava.

Mukana tulee kenkien oma laatikko, kenkäpussit, varanauhat, "suede block" -mokanhoitopala, kevyet matkalepolestit (muovia) ja kenkälusikka.

Omat otokset kenkäparista. Mokka on nukkansa vuoksi sangen epäkiitollinen salamakuvattava - väri on todellisuudessa tasainen, mitään laikkuja tms. ei ole. Värisävy on luonnossa jonkin verran tummempi "snuff", eli kevyesti punaruskea. Kenkäpari on kaikin puolin uusi.

Loppuun vielä verkosta lainattu kuva, ammattilaisotos tuo ulkonäön paremmin esiin.

7
Laatutori / M: Kenkiä (Loake & Bexley) MYYTY
« : 07.07.11 - klo:17:35 »
Ajattelinpa pitää oman "Summer Sale":ni ja poistaa kaapista kertymää.

Olen viime aikoina katsonut kriittisesti jalkani kokoa ja todennut, että olen käyttänyt hieman väärää kokoa olevia popoja. Pari kenkää taas on oikeaa kokoa mutta lesti ei miellytä jalkaani - joten myyntiin vain.

Nyt on siis mahdollisuus joko aloittaa oma kenkäkokoelma edullisesti tai lisätä jo olemassaolevaan puuttuvia tapauksia. Beateriksi, juhlakäyttöön tai duunikiidättimiksi nämä ovat juuri paikallaan.

Huomioina:

- Kunkin kenkäparin hintaan lisätään 8,50€ postikulut.
- Captoe oxfordissa ja broguessa on kapeahkoreunoksinen nahkapohja, Bexleyn kengissä leveäreunoksinen kumpohja
- Pintanahkakengät ovat vasikannahkaa (calf). Ei siis pelkoa binder-nahasta, vaikka kuvissa kiiltoa onkin.
- Kenkiä on huollettu säännöllisesti ja asianmukaisesti laadukkailla kengänhoitotuotteilla.

Yhteydenotot (kysymykset & ostoilmoitukset) yksityisviestillä.


1: Captoe oxford MYYTY

Merkki: T. Jackson Shoes
Malli: Leeds
Valmistaja: Loake
Väri: Musta, calf
Koko: 9.5 F (43-43.5)
Lesti: 026
Vuori: Nahkavuori
Pohja: Nahkapohja, Goodyear welt
Pohjan ulkomitat (Pituus, leveys, kannan leveys): 31,3cm - 10,6cm - 7,7cm

Kolme kertaa juhlakäytössä olleet mustat oxfordit. Loaken 026 on nätti, ajaton lesti. Popot erottuvat taatusti edukseen suomalaisissa keskivertoriennoissa. Kiillottuvat todella kauniisti peilikiiltoon asti. Jos on kiire, nämä voi postista haettuaan pyyhkäistä kerran-pari kiillotuslapulla ja todeta olevansa kenkien osalta juhlavalmis.

Mukana tulee kenkien oma laatikko ja kenkäpussit.

Hintapyyntö: 75€ + pk


2: Full brogue oxford MYYTY

Merkki: Herring Shoes
Malli: Harrogate
Valmistaja: Loake
Väri: Ruusupuu/mahonki, calf
Koko: 9.5 G (43-43.5)
Lesti: 3625
Vuori: Nahkavuori
Pohja: Nahkapohja jossa anturaosa kumia, Goodyear welt
Pohjan ulkomitat (Pituus, leveys, kannan leveys): 31cm - 11,3cm - 7.7cm

Jonkin aikaa käytössäni olleet, erittäin kaunissävyiset broguet. Kengissä on erittäin vahva, itse aikaansaatu burnish. Auringonvalossa sävyskaala menee voimakkaasti punaisen suuntaan. Erottuvat joukosta, näistä kengistä olen saanut järjettömän määrän positiivisia kommentteja. Käyttöikää jäljellä mukavasti. Ottavat kauniin kiillon kiltisti.

Mukana tulee kenkien oma laatikko, Herringin kiillotusliina (polvien suojaksi tms.) ja Herringin kenkälusikka.

Hintapyyntö: 60€ +pk3: Captoe-mallinen saapas MYYTY

Merkki: Bexley
Malli: Enfield
Valmistaja: Bexley
Väri: Tumma suklaanruskea, calf
Koko: 44 (9.5-10 FX)
Lesti: Bexley
Vuori: Nahkavuori
Pohja: Ridgeway-kumipohja, Goodyear welt (storm welt)
Pohjan ulkomitat (Pituus, leveys, kannan leveys): 32.8cm - 11.7cm - 8.7cm

Bexleyn tälläkin foorumilla puolilegendaariseen asemaan päässeet saappaat. Väri on kuvien mustuudesta poiketen tumma, rikas suklaanruskea, joka sopii moneen käyttöön. Myyminen harmittaa runsaasti, mutta lesti ei ole jalalleni kuitenkaan oikea. Pohja on paras koskaan kokeilemani talvipohja - pitää lumessa, ei kerää kiviä ja on tarpeeksi pehmeä pitämään jäälläkin. Käyttömäärä todella vähäinen, kengät on lähinnä kävelty sisään (jokainen Enfieldien omistaja tietää tämän olevan hyvä asia). Pohjien kuluma olematon. Kiillottuvat erittäin hyvin aina peilikiiltoon asti.

Mukana tulee kenkien oma laatikko.

Hintapyyntö: 75€ + pk


4: Chukka-saapas MYYTY

Merkki: Bexley
Malli: Greenwich Rubber City
Valmistaja: Bexley
Väri: Havana (tupakanruskea) vettähylkivä mokka
Koko: 44 (9.5-10 FX)
Lesti: Bexley
Vuori: Nahkavuori
Pohja: Bexleyn versio Dainite-pohjasta, Goodyear welt (storm welt)
Pohjan ulkomitat (Pituus, leveys, kannan leveys): 32.7cm - 11.5cm - 8.6cm

Bexleyn kaunismuotoiset chukka-saappaat tupakanruskeasta vettähylkivästä mokkanahasta. Vuorinahka yksi mukavimmista koskaan kokeilemistani, pinnan mokka niinikään kaunista ja oikeasti vettähylkivää käsittelemättömänäkin (suosittelen silti käsittelyä, suojaa nuhraantumiselta). Sopivat siis normaalikäytön lisäksi myös sade-, talvi- ja loskakeleille vaikka koiran ulkoiluttamiseen. Kenkiä käytetty ajoittain, lestin sopimattomuudesta huolimatta. Käyttöikää hyvin jäljellä.

Mukana tulee kenkien oma laatikko.

Hintapyyntö: 60€ + pk
8
Myyn tarpeettomana käyttämättömän Michelsonsin laivastonsinisen silkkisolmion. Solmio on normaalin solmion levyinen (8cm), pituudeltaan 142cm. OVH 19,80€, nyt postikuluineen 11€ (lähetän kirjekuoressa).


9
Vapaa sana / Drop (rintakehä - vyötärö)
« : 31.01.11 - klo:20:30 »
Puhuja-arskan puvun hartiaistuvuus on muuten melkoisen hyvä.

10
Etiketti / Cocktailtilaisuus
« : 22.10.10 - klo:20:03 »
Olen saanut kutsun cocktailtilaisuuteen ja olen hitusen epävarma etiketistä. Tilaisuus on kotona ja ehkä jossain määrin epämuodollinen - sarjaa "parempaa kuin arkena" - joten arvon puvun ja blazer & flanellit -yhdistelmän välillä. Kaulaan tulee todennäköisimmin rusetti.

Kommentteja ja mielipiteitä arvostetaan.

11
Asut ja pukineet / Suuri lestikeskustelu
« : 29.09.10 - klo:23:44 »
Kielmanin lestit ovat mielestäni jotenkin kolhoja - liekö viivoitin liian lähellä työpöytää? Bespoke-puolella löytyy (samanhintaisistakin) muodokkaampia lestejä tekeviä henkilöitä.

12
Asut ja pukineet / Verkkokauppojen vaatteiden mittoja
« : 16.09.10 - klo:14:50 »
Ajattelin, että tämänkaltainen aihe olisi tarpeen, koska verkkokaupoista tilaaminen on aina hieman arpapeliä. Ketjuun voisi ehkäpä mitata Charles Tyrwhittin, T.M. Lewinin ja muiden vastaavien toimijoiden tuotteita.

Uskon, että suurinta päänvaivaa tuottavat takit. Housujenkin suhteen mittoja on hyvä antaa - etenkin reiden-, polven- ja lahkeensuun leveydet tarjoavat monelle kullanarvoista tietoa.

Takin mittausohjeet löytyvät täältä.


Tiedot seuraavasti:

Vaatteen merkki, malli ja valmistajan ilmoittama koko.

Hartialeveys (takaa)
Kainalo-kainalo -mitta (edestä)
Vyötäröleveys (edestä)
Helmaleveys (edestä, kainaloleveyden tapaan)
Takapituus (ilman kaulusta)
Hihan pituus (olkasauma-hihansuu, raglanhihaisessa selän keskisaumasta hihansuuhun hartialinjan kautta - tästä maininta)

13
Asut ja pukineet / Mokkakengät
« : 13.03.10 - klo:20:17 »
Kyllä ne pinkit taitaa olla, tai ainakin niihin taittavat. Grensonhan on käsittääkseni viime vuosina julkaissut erityisesti suedenahkaisia kenkiä ei niin perinteisissä väreissä ja ne tuntuvat nauttivan arvostusta sanoisiko sopivasti muodikkaan yleisön parissa, joka ei välttämättä muuten seuraa klassista pukeutumista.

Vastaan on tullut joskus limenvihreätkin Grensonit ja itsehän postailin vaaleanharmaan suedet Grenson-topiciin. Niiden hankintaa harkitsen kovasti, pinkki ei välttämättä ole ihan oma värini. Tässä selkeämmin pinkki esimerkki ja juurikin Jussin mainitsemien farkkujen kera:


Yes, please! Ja limenvihreät...yes, please. :) Harmaatkin.

Pidän aika kovin mokkanahasta materiaalina. Vähemmän arka osumille, lisäksi helpompi (mielestäni) suojata kuin pintanahka. Ehkä taidepuolen meininki vaikuttaa tuohon - mokka kun käy jotakuinkin kaikkialle muualle kuin ihan formaaleimpiin tilanteisiin.

14
Asut ja pukineet / Modern Tailor
« : 11.03.10 - klo:00:39 »
Lähes täydellisesti istuva kauluspaita vaaleanpunaruutuisesta, erittäin laadukkaasta rypistymättömästä twillistä. MTM, toki. Erityistä hykerrystä nostaa muutaman ns. "oman viritykseni" (nappijako, alimman napin korkeus, alaleikkauksen muoto...) täydellinen toteutus. Lisäksi se, että lähes huomaamaton 1,5mm ruutukuvio on pikkutarkasti kohdistettu kaikkialla.

Seuraaviin mittoihin tulee vain yksi puolen sentin tai sentin muutos vyötärömittaan (tai vaihtoehtoisesti selän sisäänottoihin puolen sentin syvyyslisäys).

Silti, edes lähelle ei räkkipaita koskaan pääse.

Ja loppuviikosta tulee vielä pari vastaavaa lisää. En ole kovasti pahoillani.

15
Vapaa sana / Ompelu ja ompelukoneet
« : 15.02.10 - klo:16:40 »
Jos vaimo tai tyttöystävä voi auttaa vaihtamaan ainakin selkävuorin, nämä ovat hinnaltaan oikein hyvät.

Tätä asennetta kyllä täytyy hieman paheksua, heijastaahan se "ompelu on naisten juttu" -ajattelua joka on melkoisen vanhentunut.

Ompeleminen ei ole yhtään sen vaikeampaa tai erikoisempaa kuin koneiden rassaaminen, askartelu tai puutyöt. Vuorin vaihtaminen onnistuu ihan keneltä tahansa, kunhan asiaan paneutuu edes hetken. Kysehän lopulta on vain materiaalin liittämisestä toiseen mekaanisella välikappaleella (langalla).

Sivuja: [1] 2