Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Blöös söös söös

Sivuja: [1] 2 3
1
Asut ja pukineet / Vs: Crockett&Jones Snowdon kengistä
« : 12.12.20 - klo:23:10 »
Tarkennuksena lisättäköön, että snowdonit on minusta älyttömän siistit ja haluaisin itselleni sellaiset. Mutta vain kaupunkikäyttöön. Eräilyyn vaikka Meindlit tai jopa suomalaiset kengät.

2
Asut ja pukineet / Vs: Crockett&Jones Snowdon kengistä
« : 12.12.20 - klo:23:07 »
Ehkä niihin herrainkenkäin valmistajien eräjormamainosteksteihin kannattaa suhtautua hienoisella varauksella. Brittiläisen yläluokan (ja sellaiseksi haluavien) eräilyt nyt on sitä mitä brunssin ja lounaan välillä ehtii tweedpuvussa hoitaa.

Vaelluskäytettävissä nahkakengissä saa olla paksu rasva(-tai vastaava raskaasti kosteuskäsitelty pintakäsitelty) nahka ja riittävästi tukea nilkalle.
Commandopohjat on fennoskandian kallioperällä ihan itsemurhakamaa. Ne on tarkoitettu mudalle ja enintään kalkkikivelle.

3
Asut ja pukineet / Vs: Suitsupply
« : 16.11.19 - klo:10:42 »
Kävin eilen itsekin tekemässä tuttavuutta Sienna -pukuun ja spalla camiciaan: parhaiten istuva valmispuku, jota olen kokeillut ja käsien liikkuvuus on erinomainen, mutta hieman tuo hartialinja mietityttää minuakin.
Kuten kuvassa yllä, hartia asettuu helposti kulmikkaasti - kuitenkin riippuen asennosta, suorana paikallaan seistessä hartia nimittäin asettuu oikein hienosti. Yhdestä kuvasta ei ihan kaikkea voi kertoa.
Mittapuku toki varmaan asettuisi viimeisen päälle hyvin, mutta.

Tässä muuten nähdäkseni hyvä esimerkki spalla camiciasta: hiha ja hartia näyttää huomattavan erilaiselta riippuen asennosta. Mitä mieltä raati on?

https://www.permanentstyle.com/2019/02/sartoria-ciardi-cotton-suit-style-breakdown.html

4
Asut ja pukineet / Vs: Barbour
« : 03.11.17 - klo:19:25 »
Tekeekö Helsingissä joku myyjä Barbourin takkien muokkauksia? Tarvitsisin takkiin hihanpidennykset, eli sellainen tekijä joka voi tehdä samasta kankaasta. Tietääkseni Kapteenskalla on joskus tehty. Onko muita?

5
Asut ja pukineet / Vs: Pikkutakin oikea istuvuus.
« : 27.10.17 - klo:22:28 »
Joo, eikös tuo iso kädentie ole vain sitä että tehdään paidasta/takista helpommin myytävä kun se sopii silloin useammalle vartalotyypille ja eri malliselle käyttäjälle? Sopii useimmille välttävästi, kunhan ei nostele käsiään. Vähän sama kuin että kengissä on aina tolkuttoman leveät kantapäät.
Omista rekkitakeista paras (=pienin) kädentie on Raphan pyöräilytakissa. Istuvuus on rinnuksilta normipaitaan verrattuna jokseenkin erilainen, mutta se päällä pitää nääs pystyä ojentamaan kätensä eteenpäin. Valitettavasti harvoin etiketinmukainen vaikka sinisenä tai mustana hankkisikin.

6
Asut ja pukineet / Vs: Pikkutakin oikea istuvuus.
« : 13.09.17 - klo:22:20 »
Seuraava ei koske kohdallani pelkästään pikkutakkeja,vaan kaikkia (joustamattomasta kankaasta valmistettuja) paitoja ja takkeja:
Ruumiinrakenteeni on kaiketi sellainen, että jotenkuten sopusuhtaisesti istuvat rekkipaidat ja takit ovat harvassa. Pituutta on 191 cm ja painoa 86 kg ja rinnanympärys on n. 102 cm.
En ole himopunttaaja, mutta hartioidenseudun luusto on varsin leveää sorttia ja kun pituutta on keskivertoa enemmän ja vyötäröllä vain vähän ylimääräistä, niin tulos on jotakuinkin aina sama: jos paita tai takki istuu hartioista ja vyötäröstä – ts. kädet voi nostaa suoraan eteen ilman että hihat vetäytyvät huomattavan paljon ja vaatteen selkäosa meinaa revetä – on se rinnasta alaspäin ihan v***llinen säkki. Ei siis sentti, pari ocd-tyyliin vaan ihan kunnolla liikaa.

Pikkutakin saa yleensä kavennutettua helposti niin, että ei näytä vajarilta ja mittapaitoja saa ihan sopivaan hintaan, mutta päällystakin kanssa meinaa taas mennä kiukutuksen puolelle. Kuulostaako tutulta tai onko vinkkejä?

7
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien oikea istuvuus
« : 26.07.17 - klo:22:13 »
Nuo eivät ole saappaat vaan varsikengät.
Englanniksi tämä on niin paljon yksinkertaisempaa, kun siellä on yleisesti vaan kenkiä ja saappaita.

8
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien oikea istuvuus
« : 24.07.17 - klo:22:13 »
Tässä on jokunen kenkäpari tullut viime aikoina sovitettua, vaan en ole vielä törmännyt sellaisiin jotka ihan oikeasti sopisivat: joko kantapää istuu ja varpaat rusentuu tai sitten varpaat pysyvät terveinä ja kantapää luistaa – olen pitäytynyt lähes kokonaan saappaissa, sillä niissä tuo kantapään epäistuvuus ei näy niin pahasti ja ne saa yleensä kiristettyä nilkan kohdalta niin että toimivat siedettävästi.
Tarvitsisin siis lestin, jossa on pitkä ja leveä varvasosa, sillä minulla päkiä-ukkovarpaan pää on nähtävästi suhteessa huomattavasti normaalia pidempi. Ja siihen yhdistettynä suhteessa hyvin solakka nilkka ja kapea kantapää.

Nyt vaan taas alkoi tympimään kivojen uusien saappaiden kanssa tuo toinen kiusallinen esteettinen ongelma, kun ohuesta holvia nostavasta pohjallisesta ja tongue padista huolimatta jalkapöydän etuosan ympärille jää pitkien varpaiden ja pienen ympärysmitan vuoksi ylimääräistä tilaa, joka puolestaan ilmenee raivostuttavana kengän päällisen kurtistumisena erityisesti vasemmassa jalassa joka on oikeaa lähes 1/2 numeroa pienempi. Että pitääkö muuten kivat (ja alennuksesta varsin huokeat) saappaat vaiko eikö. Täytyisi varmaan opetella elämään tällaisten virheiden kanssa…
9
Vapaa sana / Vs: Ompelu ja ompelukoneet
« : 15.04.16 - klo:08:41 »
Onko joku muuten paitojaan niin rankasti, että olisi käden aukkoa muokannut?
On läskin myötä hävinnyt tuota rinnanympärystä ja sitä myötä on nurkissa jokunen paita, jossa rinnuksen/kainaloiden seutu säkittää rumasti. Eli pitäisi saada kyljistä ja hihan yläosasta kavennettua niin paljon, että jos jättää käden aukon sikseen, on lopputulos siivoton, kun kainalot roikkuu.
Onko käden aukon pienentäminen ylipäänsä mahdollista jollain siivolla tavalla?

On. Katsot vain, että ommelkulma on suora kainalosaumaan nähden.

Kannattaa laskea rintakehälle tilaa tuollainen 12-13cm ja tehdä kavennus siihen tähdäten. Kädentien pitää jäädä viitisen senttiä olkapään suurinta mittaa suuremmaksi.

Niin meinaatko että suorasukaisesti vaan ajetaan suoraa tikkiä sivusaumaa pitkin kainalon kautta hihaan – kuten tässä ohjeessa on tehty:
https://www.reddit.com/r/malefashionadvice/comments/vuhd4/simple_guide_to_tailoringslimmingtaking_in_your/

Mietin sitä, että jos oikein viimeisen päälle haluaisi homman hoitaa ja saada kainalon asettumaan nätisti, niin pitäisi irrottaa hiha ja kaventaa kyljet ja hihat erikseen ja sitten ommella kiinni – siitä kun tulee sitten se ongelma, että kun siihen vanhaan liian isoon kädentiehen ei voi taikoa lisää kangasta, että kavennetun hihan saisi paikalleen kavennettuun torsoon.

No, ratkaisin homman kokeilemalla tuota em. linkin mukaista brutaalia kavennustapaa – tuli ihan hyvä lopputulos, vaikka vanhat katesaumat korvautuikin suoralla tikillä. Pitää seuraavaksi opetella purkamaan saumat ja tehdä kavennus uudella katesaumalla.

Hihoille pitää keksiä vielä jotain temppua: kun koko hiha on ollut hieman liian leveä, niin tuossa kavennellessa tuli sekin hoidettua samalla. Tosin hihansuut (jotka oli alunperinkin liian isot) ovat edelleen liian isot ja hihan alaosa suhteessa liian leveä, kun kavennus piti viedä nollaan ennen hihansuuta, kun en viitsnyt (=osannut) alkaa irrottamaan ja pienentämään mansetteja.

10
Vapaa sana / Vs: Ompelu ja ompelukoneet
« : 31.03.16 - klo:11:39 »
Onko joku muuten paitojaan niin rankasti, että olisi käden aukkoa muokannut?
On läskin myötä hävinnyt tuota rinnanympärystä ja sitä myötä on nurkissa jokunen paita, jossa rinnuksen/kainaloiden seutu säkittää rumasti. Eli pitäisi saada kyljistä ja hihan yläosasta kavennettua niin paljon, että jos jättää käden aukon sikseen, on lopputulos siivoton, kun kainalot roikkuu.
Onko käden aukon pienentäminen ylipäänsä mahdollista jollain siivolla tavalla?

11
Kevät saa, minä en. Hintaa pudotettu.

12
Laatutori / Vs: Loake Mulligan brogue boot UK10.5F
« : 19.12.15 - klo:09:39 »
Ao. tavalla mitattuna sain tulokseksi pituus 336 mm, leveys 119 mm.
https://www.dropbox.com/sc/uj2tpv0nnr5b7p7/AAAYr2kVcFAmRclszRM5qzgna

13
Laatutori / MYYTY Loake Mulligan brogue boot UK10.5F
« : 18.12.15 - klo:21:27 »
Loake Mulligan UK 10.5 F
Ostettu Helsingin Stockalta lokakuun lopulla 2015.
Kantojen sisäpuolella jäljet pohjallisten käytöstä. Oikean kengän varvastilaa venytetty hieman suutarilla.
Mukaan Loaken loota, dustbagit, varanauhat ja kuitti.

Sijaitsee Helsingissä Ruskeasuolla. Tarvittaessa arkisin lounasaikaan Punavuoren suunnalla. Toimitustavat neuvoteltavissa.

https://www.dropbox.com/sc/abio9rb2d18yeb7/AACOLGKgvVDCDELSnxKtTH4Xa

H.100e

Matti Heikkinen
[email protected]

14
Asut ja pukineet / Vs: Salkut ja laukut
« : 11.12.15 - klo:20:34 »
Katotaan, mitä se pukki tuo...
Asiasta toiseen - rouvan olkalaukku kaipaisi peruskorjausta. Valmistaja Marc Jacobs ilmoitti kysyttäessä sähköpostitse mitä tökeröimmin että he tarjoavat omille laukuilleen vain takuukorjauksia ja normaalit kunnostustyöt saa teettää missä lystää.  Laatuvalmistaja selvästi, siis.
Eli osaisitteko suositella, mistä kannattaisi tiedustella kunnostusta että tulisi tehtyä asiallisesti?

15
Asut ja pukineet / Vs: Salkut ja laukut
« : 23.11.15 - klo:12:57 »
Kai se pitää sittenkin Tustingin puolelle kallistua, vaikka menee vähän tuon tavoitebudjetin yli.
Porukka on vissiin olleet tyytyväisiä hankintoihinsa, mitä noihin aiemmin ketjussa mainittuihin hankintoihin tulee?
Pitäisi vaan päättää, että pienempi ja kasuaalimpi Melchbourne vaiko isompi ja formaalimpi Wymington / tan bridle vaiko floodlight…

Sivuja: [1] 2 3