Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Laurentius

Sivuja: [1] 2 3
1
Yhteiskunta / Brooks Brothers konkkaan
« : 08.07.20 - klo:15:55 »
Näyttäisi siltä että pandemian ja vapaamman toimistopukeutumisen myötä Brooks Brothers on ottanut kovasti hittiä.

Ikoniselle brändille löytyy toivottavasti ottajia. Olen ebaystä pari vintagetakkia hankkinut, ja nippu solmiota on tullut kivijaloista ostettua, mutta ainakaan nettikauppansa hinta/laatu - suhde ei eurooppalaiselle asiakkaalle ole kovin houkutteleva ollut.

https://www.wsj.com/articles/brooks-brothers-hurt-by-casual-fridays-and-coronavirus-files-for-bankruptcy-11594210645

2
Asut ja pukineet / Pitkäikäinen pukine
« : 19.10.19 - klo:09:43 »
Tästä tämänpäiväsen HS:n artikkelista päädyinkin mietiskelemään mikä olisi vaatekaappini sisällöstä vanhin vaate.

https://www.hs.fi/elama/art-2000006277738.html

No, onhan tuolla ebaysta ostettua vintagea, sekä esim. isältä peritty puku jne., mutta jos kysymyksen rajaisi siten, että mikä on vanhin uutena ostamasi vaate, joka on yhä käytössä?

Minulla se on v. 1988 tai -89 ostettu Paul&Sharkin college-pusero. Siitä on kyllä hihansuut rispaantuneet, kauluksessa pientä huteruutta ja helmassa sanomista, mutta ajaa nykyään täysin moitteetta tehtävänsä mökkipuserona. Ko. valmistajan laadun tuntien olisi samalla ostoskerralla ostettu villaneule myöskin yhä käytössä, ellei äitini olisi aikanaan mennyt erehdyksissä pesemään sen. Uuden P&S -villaneuleen ostinkin n. 15 vuotta sitten, mutta käyttö jäänyt huonon värivalinnan takia vähäiselle.

Päällys- ja toppatakit sekä villaneuleet ovat näemmä kaikki varsin pitkäikäisiä. Niissä ei 10-15 vuotta tunnu eikä näy oikein missään. Olen suorastaan toivonut että n. 10 (?) -vuotias untuvatakki alkaisi hajoilemaan voidakseni oikeuttaa uuden oston, mutta kun ei - ja toisalta se on niin lämmin ettei sen päihittänyttä pakkasta ole tullut vielä vastaan. Teetin kerran Taiwanilla nipun paitoja, ja siinä missä joissakin niistä on jo kauluksessa ja hihansuissa huomautettavaa, on yksi paidoista säännöllisessä käytössä yhä 15 vuoden jälkeenkin ja lähes uudenveroisena.

Mites muilla herroilla?

3
Shaalikaulus-/vintagevillatakkien kruunaamaton kuningas on tässä.

Käytännössä käyttämätön, 50-luvulla Kanadasta suomalaisen metsätyömiehen (a.k.a. appiukon) tuliaisiksi tuoma paksu ja isokokoinen XL -kokoinen villtatakki, jota kukaan ei koskaan ottanut käyttöön. Puhdas ja ehjä, sorsia näyttäisi olevan kuvioissa. Kainalo-kainalo -mitta n. 62cm, hihan pituus 68cm. Niskasaumasta alas helmaan 76 cm. Painaa aika s....asti, eli jotain 1,5kg tms.

Jos tämän muokkaus pienemmäksi olisi mitenkään järkevästi toteutettavissa, ei myynti tulisi kuuloonkaan 😁. Minun puvut ovat kokoa 52, tämä valuu olkapäiden yli. Tämä on siis rotevan miehen vaate. Hinta 80€ plus mahdolliset postit, tai fiksu tarjous. Olisin laittanut myyntiin amerikanfoorumilla eli AskAndyn trad-puolella, mutta kun tämän takin paino on toista kiloa, olisivat postikulut aika pöhköt. Kokeillaan ensin täällä.

4
Laatutori / Ray-Ban pilottilasit 80-luvulta
« : 10.05.17 - klo:11:11 »
Miksi ostaa retrohenkistä uustuotantoa kun tarjolla on ehtaa kasari-vintagea!

Vuonna 1988 ostamani Ray-Ban -pilottilasit myynnissä. Pari vuotta sitten jouduin siirtymään vahvuuksiin, joten nämä klassikot etsivät uutta kotia. Malli on 62-14, eli leveät 62mm linssit sekä kokonaisleveys 14cm, vihreät linssit. Patinaa on mutta täysin ehjät. 65€ 63€ noudettuna Helsingin Lauttasaaresta, tai postitetaan sopimuksen mukaan.

BL -logo kertoo, että ajalta jolloin reiskat olivat vielä Bausch & Lombia, Reagan ja Gorbatshov tapasivat Islannissa ja Berliinissä muuri oli vielä voimissaan.
5
Hyväkuntoiset ja erittäin kevyet, joustavasankaiset aurinkolasit. Tavallista kulumaa, jota ei huomaa ellei etsi. Sankojen ja kehyksettömyyden ansiosta sopinee useimpiin kasvoihin. Alkuperäinen kotelo mukana. Hp 35€+ postit, tai nouto Helsingin Lauttasaaresta.

Ovh. näemmä 223€, alehinta 190€.

http://www.otticanet.com/en/sunglasses/silhouette/8562/


6
Laatutori / MYYTY
« : 03.01.16 - klo:13:15 »
Oikein hyvässä kuosissa oleva Ben Sherman pikkutakki, yksinappinen, tuplahalkio takana. Väri on vaikeastikuvatta hieno savunsininen. Kauluksen yläreunasta helmaan 77cm, hihanpituus 61cm.

Takki sovitettavissa Helsingin Lauttasaaressa. Postikin kuljettaa. Hp. 35€ + postit.

7
Laatutori / Vintage kalanruoto-tweedtakki, koko 52
« : 02.01.16 - klo:16:18 »
Mustavalkoinen eli harmaa tweedtakki, kalanruotoa. Made in USA joskus kauan, kauan sitten. Cricketeer-merkkinen eli vanha, hyvämainen mutta ei jörin tunnettu laatuvalmistaja. Kokomerkintää ei ole, mutta eiköhän tämä jonkinlainen 52 variaatio ole. Takahalkio löytyy, kaikki taskut ja sisuskalut ehjät. Olen käyttänyt tämän pesulassa, ja sen jälkeen päälläolokertoja 2-3.

Takki on erinomaisessa kunnossa, en keksi mitään vikaa. Takki on vain osin vuorattu, joten se on yllä kevyt. Väri vaan ei sovi minulle. Harmaat takit ovat hutiostoksia meikäläiselle.

Alkuperäisessä ammattimyyjän ilmoituksessa mitat olivat näin:

Measurements:
Shoulders: 18 1/2"
Chest: 43"
Hips: 41"
Length: 29"
Sleeve lenght: 24"

Hihoja on lyhennetty hieman, nyt 57.5 cm.

Tastäpä jos pyytäisin 35€+ postit. Takkia voi sovitella Helsingin Lauttasaaressa.8
Erittäin siistissä kunnossa oleva Tiger of Sweden -pikkutakki. Koko 52, pituus kauluksen yläreunasta helmaan 68cm, hihat lyhennetty 59 cm. Tummat metallinapit, kolminappinen.

Takki sovitettavissa ja noudettavissa Helsingin Lauttasaaresta, postikin kuljettaa. Hp. 35€ + postit.
9
Alepoisto, joka ollut pari vuotta kaapissa ja nähnyt pari käyttökertaa. Väri väärä minun käyttööni. Kangas ja takki kauniita kuin karamelli - hutiostokseni, sinun eduksesi.

Koko 52, en ole satavarma miten kainalomitta tästä takista otetaan joten siksi kuva mukana. Takana tuplahalkio, pituusmitta kauluksen yläreunasta helmaan 79cm, hiha lyhennetty 59cm.

Kevytrakenteinen ja kevyt. Itkien luovun tästä, mutta kun ei sovi omaan tyyliin niin vaan ei. Ovh oli päälle 500€, minä maksoin muistaakseni 275 tms, ja sinä voit saada tämän 95€ + postit.

Takki on Helsingin Lauttasaaressa, jossa sitä voi myös sovittaa.

10
Asut ja pukineet / Vuosi 2016 vs. 2015
« : 01.01.16 - klo:16:24 »
No niin. Onko oman ketjunsa arvoinen asia vai ei, mutta uuden vuoden myötä tavataan tehdä suunnanmuutoksia ja symbolisia julistuksia ja tässä omani.

Jo aiemmin muotoutunut päätökseni niin investointi- kuin inventaariopolitiikkaani tulevista muutoksista olkoon täten vaikkapa sartoriaaliseksi uudenvuodenlupaukseksi kutsuttavissa.

Vaatekaappini pullottaa parin vuosikymmenen verran tehtyjä täysin epäsystemaattisen hankintapolitiikan hedelmiä: alennusmyynneistä tehtyjä yksittäisiä heräteostoshankintoja, joista moni on sittemmin jäänyt kaappiin pölyttymään periaattella "koskaan ei tiedä jos vaikka joskus tarvitsisi". Kiertoon lähtevät pois tilaa viemästä. Tämä on henkisesti todella kova kynnys ylittää, koska aikanaan maksetun rahan ja mahdollisista myynneistä saatavan rahan ero näyttää konkreettisella tavalla hutiostosten todellisen hinnan.

Vuonna 2015 otin jo tyystin uusia askelia. Pihiyteni hävisi taistelunsa laatua vastaan. Ompelijalla teetetyt paidat - iterointien jälkeen - ovat käytettävyydeltään, istuvuudeltaan ja mukavuudeltaan ylivertaiset räkkipaitoihin verrattuna. Herrainpukimon mittapuvun myötä syntyi uusi tietoisuus siitä millaista puku-, takki- ja housuhankintaa jatkossa harjoitan.

Tusina sekä solmioita että taskuliinoja lähti jo kiertoon, ja jatkoa seuraa. Uusia ei hankita heräteostoksina alelaareista, vaan ainoastaan täsmähankintoina tarpeeseen.

Säästyneet rahat käytetään harvempiin, mutta harkitumpiin ja parempiin ostoksiin. Vaatekaapin sisältö tulee merkittävästi tiivistymään ja olemaan paremmin yhdisteltävissä. Linjakkuutta kokonaisuuteen olkoon yksi teeseistä.11
Appiukon isä toimi 50/60-luvulla raumalaisen nahkatehtaan kaupparatsuna. Eräs näytelaukku löytyi, ja sieltä kaikenlaista.

Rohkenen tarjota näitä myyntiin laatutorille, sillä kuvittelisin näillä olevan jonkinlaista arvoa kaunista elämää ja mennyttä aikaa arvostavan silmissä!

Painonnostovöitä, pituudet  95cm  -  65cm  -   78cm (vas. oikealle, kiristysremmien osuus poislukien), pyytäisin 30€ kappaleelta. Miehekkään näköisiä, ei välineurheilijan hifistelyä.

Nelijalkaiselle ystävällesi uusi kaulapanta, pituuden näkee viivottimesta, vasemmanpuoleisimman leveys 25mm, oikeanpuoleisimman 18mm. Pyytäisin 10€ pannasta, useamman pannan ostaja onnistunee neuvottelemaan myös pakettihinnan.

Sitten on sekalaista remmia, talutushihnaa, jne. Jossakin lukee "lasten valjaat", monessa "talutushihna", ja joistakin ohuemmista voi ehkä askarrella itselleen kulkukorttihihanan kaulaan. Tuon kasan eritteleminen ja hinnoittelu olisi ahkeran miehen työtä, joten olisiko tämä sellainen interest check -tyyppinen juttu, ja hinnat jossain 5-10€ välissä.

Kaikki on käyttämätöntä, hyväkuntoista nahkatuotetta. Laukun mukana oli myös käyntikortti (ei tosin appeni isän, vaan ilmeisesti yrityksen omistajan).

Nouto Helsingin Lauttasaaresta tai sopimuksen mukaan Helsingin keskustasta, voin myös postittaa jolloin postit lisätään toteutuneen mukaan.


12
Asut ja pukineet / Mittatilauskengät netistä?
« : 04.02.15 - klo:12:14 »
Täysin muista yhteyksistä tuli vastaan tällainen pikkulafka joka omien nettisivujensa mukaan tarjoaisi skypepalaverin ja itseotettujen mittojen pohjalta tehtyjä ilmeisen laadukkaita kenkiä. "Alkaen" -hinta oxfordeille £465 blake-rakenteella, goodyear tuo lisähintaa £85. Saisipa itse suunnitella vaikkapa brogue-kuvioinninkin ja määritellä tarkasti värin.

http://www.allanbaudoin.com/

Googlaamalla ei löytynyt mitään referenssejä tai arvioita tästä lafkasta.

En ole tähän hätään suunnittelemassa tällaisten tilaamista, mutta ajatus on jotenkin niin kiehtova että ellei joku nyt torppaa tätä ideaa hyvillä argumenteilla, niin saatanpa jopa jossain vaiheessa pohtia asiaa vakavammin.


13
(1) Sam Hoberilta tilaamani 6-fold bespoke -solmio. Väri on dark navy eli hyvin tummansininen, tummempi kuin kuvissa. Tummanruskeat pilkut. Muhkean paksu ja laadukas solmio joka ei vaan saa käyttöä. Olen pitänyt sitä vain kerran, eikä se silloinkaan oikein sointunut pukuni kanssa.

Kyseessä on tämä solmio:

https://www.samhober.com/pin-dot-silk-ties/dark-brown-dots-on-dark-navy-pin-dot-silk-tie-5.html

Pituus 59 leveys 3.6 tuumaa (eli normaalipituinen, leveys 9,14cm eli klassinen). Hintaa tällä oli 80$ + 40$ (six fold -lisähinta) eli 120$, eli nykyurssilla n. 95€. Pyytäisin tästä 50€ sis. postikulut Suomeen.

Melkein itkettää miten huonoja kuvia saan täällä sisällä otettua ipadillani, mutta kyllä näistä selviää mistä kyse.[spoiler][/spoiler]

[spoiler][/spoiler]


(2) Stockholm Kravatt -solmio myyty


(3) Vielä tämä näin jälkikäteen lisättynä: Turkissa tehty ja sieltä ostettu varsin laadukas perussolmio. Juhlava kuviointi, hienoa kudontaa. Tätä solmiota olen jonkin verran käyttänyt, käytön jälkiä ei ole. Leveys 9cm. Laatunsa puolesta (laatu = oikenevuus käytön jälkeen, kankaan laatu) moitteeton jopa foorumin kriteerien perusteella. Näitä myydään Istanbulin lentokentällä luokkaa 80-90€ /kpl. Sinully, my friend, special price:  15€ postitettuna?[spoiler][/spoiler]

[spoiler][/spoiler]

[spoiler][/spoiler]

15
Uutena ostamani ja kaappiin pölyyntymään jääneet laatukengät myynnissä.

Speksit löytyvät tästä:

http://www.cheaney.co.uk/classic/96/cheaney-arthur-iii-wingcap-brogue-in-black-calf

Koko on siis UK 6F ja lesti Cheaneyn 125.

Luulenpa ettei kuuluisa "twice worn" pidä paikkaansa, sillä olen pitänyt näitä vain kerran yhden päivän. Kuvat ovat vähän utuiset, ipadin kameralla tässä toimitaan. Hullunkurista tässä on se, että nämä itse asiassa sopivat minulle varsin hyvin ja pidän näistä. Mutta minulla on yksinkertaisesti niin paljon kenkiä että pieni harvennus olisi paikallaan. Ja uudet saa kaupaksi helpommin kuin käytettynä ostamani vintagekengät.

En myy pakon edessä, enkä siksi että vääränkokoiset itselleni. Siksipä en viitsi ihan ilmaiseksikaan antaa, vaan lähdetään siitä että puoleen hintaan: 200€.
Sivuja: [1] 2 3