Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Jatimatic

Sivuja: [1]
1
Talvikenkiä etsiskellessäni huomasin että näköjään foorumilla ei ole säiettä tai juurikaan keskustelua etenkin USA:ssa suurta mainetta nauttivista, järeähköistä, usein työkäytössä käytettävistä "saappaista". Nämä siis eivät ole mitään kobrannahkaisia teräväkärkisiä joita Suomessa usein buutseiksi kutsutaan, vaan enemmän vaelluskengän näköisiä ja oloisia, paksusta nahasta tehtyjä, suhteellisen rouhealla kumipohjalla varustettuja, Goodyear Welt -rakenteella tehtyjä kestäviä ja käyttökelpoisia matalavartisia varsikenkiä. Tietyn tyyppisistä kengistä käytetään usein termiä PNW boots eli Pacific North West, koska isoimmat valmistajat ja suurin suosio sijaitsevat tuolla suunnalla. Suomessa taitaa lähes ainoa yleisesti myynnissä oleva tähän kuvaukseen sopiva olla Red Wing, mutta noita malleja ja versioita ja materiaaleja ja valmistajia on kyllä ison veden takana enemmänkin. Historia ulottuu 1800-luvulle, kun Amerikan pohjoisosien metsä- ja kaivostyöläiset tarvitsivat työjalkineita.

Nämähän ovat sinänsä Suomen kuraisiin, hiekkaisiin, loskaisiin, lumisiin olosuhteisiin tehtyjä kenkiä jotka ovat yhtä kotonaan marraskuisella Esplanadilla kuin kesäisenä sadepäivän Pihtiputaalla. Menevät tyylillisesti nähdäkseni hyvin yksiin farkkujen, flanellipaitojen, chinojen tai muiden ei-niin-kevyiden kankaiden kanssa eivätkä herätä suurempaa huomiota hyvässä tai pahassa suomalaisessa katukuvassa. Sen sijaan italialaisen silkkipuvun kanssa, kesähäissä tai formaalissa pukeutumisessa näitä ei toivottavasti nähdä.

Mielestäni tämän tyylin jalkineet lyövät hienosti kättä käytännön kanssa arkipukeutumisessa. Nämä ovat kertakäyttöisiä muovipohjakenkiä huomattavasti laadukkaampia, kestävämpiä ja paremman näköisiä, mutta käyttöominaisuudet ovat enemmän kuin kohdallaan ja tämän tyylin jalkineet toimivat ympäri vuoden silloin kun ei olla kovin formaaleja eikä kovin hienona. Huonona puolena on heikohko saatavuus Suomessa Red Wingiä lukuunottamatta, ja kaikkien tyyliin ei sovi näin "rouhea" jalkine.

Vähän silmäkarkkia niin päästään jyvälle mistä on kyse.

Muutama iso valmistaja:
https://whitesboots.com/
https://vibergboot.eu/?shpxid=0f509b1e-c122-4512-906a-9b28ae125601
https://nicksboots.com/

2
Asut ja pukineet / Olkatoppausvastaisuus?
« : 22.07.18 - klo:18:03 »
Tämä on kalvanut mieltäni, joten kysytäänpä. Mitä enemmän lueskelee niin Suomen kuin Ulkomaankin erinäisiä keskusteluja, blogeja ja näkemyksiä puvuista ja pikkutakeista, sitä selvemmin tulee käsitys että olkatoppaukset ovat kauhea asia ja ainoa oikea olkapää on kevyt, rakenteeton, toppaamaton, luonnollinen olkapää.

Jotenkin tuntuu kummalliselta, että melko lailla kaikki (ainakin halpojen ja keskihintaisten) pukujen valmistajat näitä käyttävät, kun tuntuu että melkein kaikki vihaavat niitä. Hiukan provokatiivisesti täytyy kysyä onko olkatoppausvastaisuus muoti-ilmiö pukeutumisesta kiinnostuneiden keskuudessa, vai mistä tämä ristiriita "internetin konsesuksen" ja vaatesuunnittelijoiden välillä johtuu?

Eikö italialainen linja perinteisesti suosi kevyempää ja vähemmän topattua, kun taas esimerkiksi britit harrastavat hiukan enemmän topattua? Onko koko Savile Rowlla huono maku, vai olenko ymmärtänyt jotain aivan väärin?

Oikein övereistä kasaritoppauksista olemme varmaan samaa mieltä.

Sivuja: [1]