Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vapa

Sivuja: [1] 2 3 ... 56
1
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 12.12.18 - klo:10:02 »
Mä kun luulin et vaan sinitukkaset meemihahmot uhriutuu puhumalla marginalisoinnista ja normalisoinnista. Näköjään termit vaihtuu, mut sisältö pysyy samana siellä toisessakin päässä spektriä.
Kuvailemani ilmiö on todellinen, ja minulla on oikeus nostaa se esiin ja ilmaista, ett'en sitä saata hyväksyä. Onhan kyse itseään suvaitsevaisena pitävien tahojen harjoittamasta toiminnasta erilaisten nettitrollien ohella. Esim. Helsingin Sanomat mittatilauspukujen suosion noususta uutisoidessaan viime viikolla sanoi että "muodollisempi pukeutuminen voi herättää jopa ihmetystä." Samoin traditionaalisesti pukeutuvien pitää aina heitä käsittelevissä jutuissa, niin Suomessa kuin kansainvälisissä medioissa, selitellä ja perustella tyyliänsä, toimittajat eivät ilmeisesti näe sitä itsestäänselvästi osaksi henkilön identiteettiä, jota ei tarvitse oikeuttaa erityisillä syillä.
Ihan kivaa, lue keskinkertaista, proosaa. Ei kuitenkaan osu lainkaan vastaukseksi. Eikä sun pidä perustella mitään osaa elämästäsi. Valitset tän uhrin viitan ihan itse.

2
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 10.12.18 - klo:21:46 »
Mä kun luulin et vaan sinitukkaset meemihahmot uhriutuu puhumalla marginalisoinnista ja normalisoinnista. Näköjään termit vaihtuu, mut sisältö pysyy samana siellä toisessakin päässä spektriä.

3
Asut ja pukineet / Vs: Laadukas T-paita
« : 21.11.18 - klo:20:48 »
En omista kuivausrumpua. Ihan normaalisti pessy 40 asteessa, eikä oo menny viel ainakaa mikskää. Superdenimillä ja fransboonella on ainaki molemmilla noita.

4
Asut ja pukineet / Vs: Laadukas T-paita
« : 21.11.18 - klo:19:48 »
^Tarkennatko mikä RMC malli, niitä lienee ainakin puolisen tusinaa?
Aivan totta. Meinasin niitä 2pack täyspuuvillasia. Luulen et nää on täysin samat mitä mul on:

https://www.superdenim.com/eu/joe-mccoy-two-pack-tees-mc18000-white.html

5
Asut ja pukineet / Vs: Laadukas T-paita
« : 21.11.18 - klo:11:03 »
Sillä välin voi lukea puolueettoman kirjoituksen vaikka Tyyleistä.

Jos tyyleissä mainittu SMQ-tyyli kiinnostaa, on Real McCoys ainoa vaihtoehto. Olen kokeillut Velvasheeniä, Hammethoria, Lady white companya, Drapeau noiria, Pasarella death squadia, Homespunia, Asketia, American apparealia, Saturdays surf inciä, Wood Woodia, HMää, Seppälää, jne. Velvasheen ja Lady white company jakavat kakkossijan, mutta Real McCoys on lyömätön tuossa pelkistetyssä tyylissä. Kangas on juuri oikeanlaista paksua ja pehmeää puuvillaa ja leikkaus on perinteinen, ei siis teltta tai slimmi.  Japanikoot, eli size-up pitää toki muistaa.
Jos taas haluaa hyvän "aluspaidan" esim. kauluspaidan alle, Hammerthor tarjoaa loistavan tuotteen. Tarkoituksella pitkä ja slimmi leikkaus ja joustava kangas. Leikkauksen ansiosta pysyy housuissa, ja kangas joustaa eikä hiosta tai hierrä. Kaula-aukon suuri koko myös linjassa aluspaitatarkoituksen kanssa, eikä t-paita pääse vilkkumaan kauluspaidan alta.

6
Kiinnostuksen kohteiden ja persoonallisuuserojen yhteyttä, tai kumpuaako peräti molemmat samasta ilmiöstä, on fiksut ihmiset pohtineet pitkään. Esim. tämä meta-analyysi käsittelee aihetta. Ei näyttänyt sen mukaan introvertti-ekstrovertti avaruudella olevan korrelaatiota ainakaan taiteelliselle kiinnostukselle. Avoimuuden ja taiteellisuuden välillä vaikuttaisi olevan korrelaatiota.

Tässäkin asiassa siis herää lähinnä lisää kyssäreitä, kuten onko vaatteista jubaamisen kiinnostuksen taustalla kaikkien kohdalla sama ilmiö. Onko keikarit kiinnostuneita estetiikasta, pukeutumisen säännöistä ja etiketistä, molemmista vai mistä? Johtopäätöstä perusjanareita avoimempiinkaan ihmisiin ei oikein voi siis tehdä, koska ei oikein voi suoraan sanoa, että täällä jengiä kiinnostaa samat asiat. Ihan mielenkiintoinen aihe ylipäätään ja perusteltuja ajatuksia lienee kirjoitettu enemmän kuin kukaan jaksaa lukea. Tietty persoonallisuustestejä on varmasti saatavilla, joten asian tutkiminenkaan ei olisi mahdotonta.

7
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 10.09.18 - klo:20:09 »
Lienee jostain kohtaa liian pieni takki.

8
Kaipaan tietoa järjestöistä, missä taistellaan kulttuurimarxistihipstereitä vastaan.

9
Lisätiedot poliittisista järjestöistä kiinnostaa.
Supon miehiä?
Ihan vaan kiinnostunut kansalainen.

10
Lisätiedot poliittisista järjestöistä kiinnostaa.

11
Etiketti / Vs: Häihin jotain ylle sulhaselle
« : 08.08.18 - klo:17:09 »
Eiköhän toi ole ihan ok. Mustat oxfordit kyl pistäisin jalkaan.

12
Muutaman vuoden foorumia seuranneena kysyisin arvon foorumisteilta näin noviisina. Sopiiko farkkujen ja pikkutakin kanssa mielestänne pukuliivi, ajattelin tulevana lauantaina vetästä päälle farkut, vaaleanpunaisen kauluspaidan, vaaleansinertävän/harmaan liivin ja sinisen pikkutakin. Pikkuhiljaa pukeutumisesta kiinnostunut veikkonen.

Ei.

13
Oon koittanut etsiä kans ite vastaavia housuja tuloksetta. Joskus aiemmissa mallistoissa margarett howellilla oli jotain vaihtoehtoja. Nytkin löytyy jotain, mut hinta nousee yli 300 €.
Itse ostin vastaavat Herrainpukimolta, ja olen ollut kovin tyytyväinen. Omissa housuissani on yksi reverse pleat, voisin tulevaisuudessa vaikka tuplatkin ottaa.

Valmishousuista saman tyyppisiä myyvät esimerkiksi Berg&Berg.

BB ei oo erityisen korkea vyötärö tai suora lahje.


14
Todettakoon vielä, että uutisen jotavan hieman harhaan on hieman ns. understatement. Mielestäni tämä epäeettinen höttö ei ansaitse sokerikuorrutusta palautteeseen.

Lainaus
... Prismasta vaateostoksia teki neljännes suomalaisista, K-Citymarketista reilu viidennes...

Tämä ei tarkoita, että neljännes suomalaisten euroista menee Prismaan. Tämä ei myöskään tarkoita, että neljännes suomalaisten ostamista vaatteista on ostettu Prismasta.

Lainaus
Tiedot käyvät ilmi Kaupan liiton tekemästä tuoreesta selvityksestä. Siinä kyseltiin vaatekulutustottumuksia yli kahdelta tuhannelta 15–79-vuotiaalta suomalaiselta.

Sekin, että suomalaisista neljännes teki vaateostoksia Prismasta on itseasiassa hataralla pohjalla. Se, että Kaupan liitto tekee yli kahdelle tuhannelle kyselyn ei vakuuta minua. Ei yli kahdelta tuhannelta 15–79-vuotiaalta suomalaiselta kysyminen tarkoita vielä, että kyseessä olisi perusjoukkoa (suomalaisia) edustava otos. Miten nämä vastaajat on löydetty? Jos kysely on tehty käyttäen Kaupan liiton jäseniä, lopputulos on varmasti Kaupan liittoa miellyttävä. Toivottavasti ei nyt niin härskiä menoa ole, mutta jotain soisi kerrottavan siitä miten data on kerätty. Kun artikkelin taso on mitä on, en uskalla olettaa väitteen neljänneksen suomalaisista ostavan vaatteita Prismasta perustuvan mihinkään. Tästä syystä oikeampaa lienisi sanoa "Kaupan liiton kyselyn vastaajista 25 % ostavat vaatteita Prismasta". Lienee tarpeellista todeta, että tämäkään ei tarkoita 25 % vastaajien vaatteista olevan Prismasta, eikä 25 % vastaajien euroista menevän Prismaan.

Lainaus
MITÄ markettien menestys vaatehankinnoissa kertoo suomalaisten muodin kulutuksesta?
Koko artikkeli on täynnä lainauksen kaltaisia tyhjiä premissejä. Premissejä, jotka rakennetaan höttöisesti nopeasti pois alta. Kun tämä on tehty, päästään artikkelin pääasialliseen tarkoitukseen, joka voidaan mielestäni perustellusti tiivistää epäeettiseksi tavaksi naamioida mainos asiatekstiksi.

Muita huomioita artikkelista:
  • Prisma mainittu 8 kertaa, ensimmäisen kerran otsikossa
  • Prismasta puhutaan muotitalona, kiinnostavana muodin keihäänkärkenä, joka "ei ole enää pelkkää marketmuotia"
  • Kaupan liitto

15
Uutinen johtaa hieman harhaan. Tuossa on kysytty ihan nimeltä kauppoja, jolloin esim. Prisma nousee esiin. Vaateostosten jakautuminen kappaleina ja euroina markettien ja erikoiskauppojen välillä kertoisi jo paljon enemmän.

Bisnespukeutumisessa eletään kummallista aikaa. Jengi lampsii lenkkareissa ja farkuissa, mutta ei silti uskalla jättää sitä rippipuvun takkia pois, koska sehän vaikuttaisi epäammattimaiselta. Miksei vaan pukeuduta reilusti huppariin ja farkkuihin, chinoihin ja kauluspaitaan, flanelleihin ja irtotakkiin tai pukuun kravatilla tai ilman? Ehkä se rippipuvun takki on joku bisnestaikaviitta, jonka voimia en ymmärrä.

Tämä. Datan keruuta ei avata ollenkaan, otetaan yksi (huono) tunnusluku ja hehkutetaan marketteja. Koko artikkeli ei saa mun silmissä kauhean suurta arvoa. Täysin höttöisesti rakennettu premissi, mutta se näköjään toimii. Täälläkin keskustelua on syntynyt siitä miten suomalaiset ovat vaatimattomia ja siksi tämä on totta. Vaikka todellisuudessa koko lähtökohtainen oletus, jossa vastaan tuleva vaate on todennäköisimmin marketista, on täysin perusteeton. Surullista journalismia ja tilastotiedettä, mutta hyvää epäeettistä mainostamista.

Sivuja: [1] 2 3 ... 56