Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Richard Mutt

Sivuja: 1 [2]
16
Sama stoori kuin holipompelin myynti-ilmoituksessa, eli kengät naftit 44 koon kengiksi, joten eivät mene mukavasti minun jalkaani. Sisällä sovittamisen lisäksi nämä jalassa on tehty ulkona tasan yksi kauppareissu, eli ovat olleet jalassani yhteensä ehkä parisen tuntia. Laatikot yms. liput ja laput löytyy, jos joku kokee niitä tarvitsevansa.Itse maksoin 52e, ja pyydän näistä 40e + postit (myös nouto onnistuu, kengät sijaitsevat Helsingissä Vanhankaupungin kupeessa).


17
Laatutori / MYYTY: 2x Bexleyn lepolestit koko 44
« : 14.05.13 - klo:19:22 »
15e pari, ja tarjolla siis kaksi paria. Postit lisätään hintaan.

18
Asut ja pukineet / Ongelma kengänpohjien kanssa
« : 20.03.13 - klo:15:42 »
Nyt kun jo toisen kenkäparin kanssa ilmeni sama ongelma, niin ajattelin kysyä asiasta täällä viisaammilta. Toivottavasti käytän edes suunilleen oikeita termejä, olen suht maallikko kenkien rakenteiden suhteen:

Kummassakin ongelmatapauksessa kyseessä goodyear welt rakenteinen kumipohja (Herring Hawkshead ja Red Wing Iron Ranger), ja ongelma molemmissa on se, että vasemman kengän pohjan sisällä kumipohjan liimaukset ovat ilmeisesti irronneet sisäpohjasta pohjan leveimmässä kohdassa.

Ongelma ilmenee pohjan napsumisena kenkiä jalkaan laitettaessa, tai kun pohjaa painelee sormilla joko ulko- tai sisäpuolelta. Hawksheadin kohdalla pystyn selvästä tuntemaan, että kumipohjan ja sisäpohjan väliin jää tilaa, ja kun painan sormella, ottaa kumipohja sisäpohjaan kiinni, ja kun päästän irti, irtoaa jälleen siitä päästäen maiskahtavan napsahduksen, Iron Rangerien kohdalla taas sormin painelemalla saa hädin tuskin pientä tuntumaa siihen, että pohja ja sisäpohja ovat toisistaan jossain kohtaa irti, ilmeisesti johtuen Hawksheadin kevyempää dainite-pohjaa huomattavasti paksummasta ja jämäkämmästä Red Wingin ulkopohjasta.

Normaalissa käytössä ongelma ei tule millään tavalla esiin, eli kävely tuntuu normaalilta, eikä napsunaa kuulu. Myöskään ulkoapäin ongelma ei ole millään tavalla nähtävissä, kaikki tikkaukset yms. ovat kunnossa. Noissa Iron Rangereissa luulen ongelman olleen jo ostettaessa, huomasin sen melko pian kenkien hankkimisen jälkeen. Hawksheadien kohdalla ongelma ilmaantui vasta muutaman kuukauden käytön jälkeen (kengät ovat olleet minulla alle neljä kuukautta).

Iron Rangerien ongelmasta mainitsin Monofixin suutarille samalla kun kävin venyttämässä leveyttä niihin, ja hän totesi, että pohjan voisi korjata helposti naulaamalla, mutta koska vika ei normikäytössä tule millään tavalla esiin, totesin, että antaa toistaseksi olla. Lisäksi nuo Iron Rangerit ovat olleet melko vähällä käytöllä, kun venytyksestä huolimatta ovat meikälle vieläkin vähän liian kapeat, niin en ole vaivannut asialla enempää päätäni, kunnes nyt noissa Hawkshedeissa huomasin sitten saman vian.

Tuntuu aika oudolta, että jo kahdessa kenkäparissa ilmenee sama ongelma. En kuitenkaan keksi, mikä ongelman voisi aiheuttaa. Red Wingeissä vika oli siis mielestäni jo ostettaessa, ja ainoa mahdollinen aiheuttaja, joka Hawksheadien kohdalla tulee mieleen, on se, että olen käyttänyt kengissä Bexleyn UK9½/EU44 lepolestejä, jotka ovat UK9½ lepolestiksi melko kookkaat (Hawksheadien koko siis UK9½), sekä kenkien jalassa ollessa villasukkia. Luulisi, ettei tuommoisten kuitenkaan pitäisi kenkiä rikkoa, olen samoja lepolestejä käyttänyt kapealestisempienkin kenkien kanssa ilman ongelmia, ja normi UK kokoni on pikemminkin 9 kuin 9½ joten villasukillekin pitäisi olla noissa kengissä tilaa.

Eli, onko arvon foorumilaisilla ensinnäkin kokemusta samanlaisista ongelmista, ja kuinka tyypillinen ongelma on kyseessä?

Kuinka vakavasta ongelmasta on kysymys, eli pitäisikö tuohon mitä pikimminkin puuttua, vai onko kyse lähinnä kosmeettisesta/henkisestä haitasta (lähinnä siis mieltä vaivaava tieto siitä, että jotain siellä pohjan sisällä on eri tavalla kuin pitäisi)?

Millaisia keinoja korjata tuollainen ongelma on, Monofix suutari siis ehdotti pohjan naulaamista kiinni?

Ja onko ajatuksia siitä, mikä ongelman mahdollisesti aiheuttaa?

Mietin sitäkin, että ottaisin Hawksheadien kohdalla Herringiin yhteyttä, mutta ongelma on siinä, etten ole ostanut kenkiä suoraan Herringiltä, vaan toiselta foorumilaiselta, joka oli nuo Herringiltä tilannut ja todennut sovittaessaan liian isoiksi itselleen. Kuitenkin siis "uutena" ostetut kengät, jotka ovat alle neljä kuukautta vanhat.

19
Kaunis elämä / Talousginit
« : 15.03.13 - klo:10:10 »
(väkijuomatopikin inspiroimana)

Tuli mieleen kun pitkästä aikaa (ja itseasiassa toista kertaa elämässäni) tarttui alkosta Finsburyn keltainen pullo mukaan, että mitä "talousginejä" porukka suosii tai suosittelee? Tankerot, Safiirit ja Hendricksit siis voidaan kättelyssä rajata tämän topikin ulkopuolelle; vaikkei litrahinta kovin kaukana noista ole, niin itse ottaisin tähän topikkiin kuitenkin vielä mukaan Beefeaterit ja Gordonsit.

Itselleni pitkään on "se" talousgini ollut Beefeater, jossain vaiheessa testailin myös Greenallsin giniä, mutta noin yleisestiottaen noita halvempia ginejä ei ole ihan hirveästi tullut testailtua. En ole varma, olenko koskaan edes maistanut Gordonsia? Jokatapauksessa johonkin greippilimsan sekaan nuo kalliimmat ginit tuntuu jo melkoiselta tuhlaukselta, niin kiinnostaisi siis, mitä talousginejä raati suosittelee (nimenomaan siis lähinnä long drinkkeihin yms.)?

Muutenkin yleinen keskustelu talousgineistä sallittua.

20
Asut ja pukineet / Taideunivormu done right
« : 06.02.13 - klo:17:20 »
Eli mitäs sen mustan kauluspaidan tms. kanssa? Onko taideunivormu ylipäätään sartoriaalisesti oikeaoppisesti toteutettavissa?

21
MYYTY

Myydään Anderson's vyö, vaaleaa nahkaa, täysin käyttämätön ja laput kiinni vyössä. Koko 85, vyön kokonaispituus soljen kanssa 107.5cm ja leveys 3,5cm. Vaikka itse sanonkin, niin helkkarin hieno vyö, enkä olisi pois myymässä, ellei olisi itselleni liian lyhyt (valitettavasti paikassa, josta tilasin, ei ollut tuota kokoa ilmoitettu yhtä selkeästi kuin nyt tässä meikäläisen myynti-ilmoituksessa).50 euroa + postit.


22
Kaunis elämä / Design-lamput
« : 23.11.12 - klo:21:38 »
Mistä pk-seudulla design-lamppuja? Jalallinen lamppu olohuoneeseen olisi hakusessa, mutta en ole todellakaan inessä lamppuskenessä.

Plus jos joku osaa kertoa jotain varmoja design-lamppuvalmistajia/merkkejä, joita kannattaa pistää korvan taakse, niin kelpaa.

23
Laatutori / M: Barbour tikkitakki, koko L
« : 07.11.12 - klo:20:42 »
Barbourin tikkitakki, koko L. EI ENÄÄ MYYNNISSÄ.pit to pit 57
sleeve (hartian ulkosaumasta hihan ulkosaumaan) 68
length (niskassa kauluksen ylimmästä kohdasta selkähelman alimpaan kohtaan) 78

24
Laatutori / MYYTY: Loake Camden Dark Brown Suede UK 8G
« : 20.09.12 - klo:15:31 »
Juuri postin tuomat täysin uudet ja käyttämättömät kengät, jotka osoittautuivat jalkaan sovitettaessa liian pieniksi itselleni.

Olisin muuten palauttamassa nämä takaisin ostopaikkaan, mutta siinä kun menettää aina postikulut, niin ajattelin, että jos tällä foorumilla olisi näihin kiinnostusta, niin voisin palauttamisen sijaan myydä nämä pikkuisella alennuksella, niin kaikki voittaa (minun ei tarvitse maksaa kalliita ulkomaan postikuluja, ja sinä saat uudet käyttämättömät kengät halvemmalla kuin mitä netistä tilaamalla saisit).

Eli siis Loaken Camdenit tummaruskeaa mokkanahkaa, ja koko UK 8G, lestinä Loake 026.Pyydän näistä tasan 100 euroa, joka on about parikymppiä vähemmän, kuin mitä itse näistä maksoin (ja RRP on £165.00 + postit). Laatikko ja kenkäpussi sisältyvät hintaan. Kengät sijaitsevat Helsingissä, josta ne voi tulla hakemaan, tai sitten postikulut lisätään hintaan.

Mutta HUOM! Nyt on kiinnostuneen oltava suht rivakka liikkeissään, sillä minun pitää nämä kuitenkin lähiaikoina myyjäliikkeeseen palauttaa, jotta saan vielä rahani takaisin, eli tarjous on voimassa vain noin viikon - pari.


MYYTY

25
Kulttuuri / BMW Art Cars Espoon modernin taiteen museossa
« : 12.09.12 - klo:01:01 »
Voisin kuvitella BMW Art Cars-näyttelyn EMMA:ssa kiinnostavan ainakin osaa tämän foorumin käyttäjistä.

Näyttelyssä mm. Andy Warholin, Frank Stellan ja Alexander Calderin autot näytillä. Kyseessä siis Bemarin taideautot, joita on myös käytetty ihan kilparadoilla, joskin nykyään edes autojen ovia ei saa avata, ellet ole puuvillahanskoilla varustettu asiantuntija. Näyttelyssä taideautoista yhteensä kuusi kappaletta, joka on kansainvälisesti harvinaisen suuri määrä, joskin muutama melkoisen oleellinen puuttuu tästä näyttelystä (esim. Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg ja Jeff Koons), tosin kaikista puuttuvistakin autoista löytyy näyttelyn seinältä printit (joka toki on laiha lohtu).

Itse olin sen verran onnekas, että kutsu kävi näyttelyn avajaisiin, jossa BMW:n designerit demonstroivat oikean auton kokoisella savimallilla autojen suunittelua. Pakko nostaa hattua, että BMW tekee autojen designit edelleen luonnospiirustusten pohjalta käsin savesta muotoilemalla, eli voidaan puhua muotoilun suhteen ihan oikeasta käsityöstä. Myös BMW:n edustajan puhe avajaisissa oli melkoista ilotulitusta, heti alkuun namedropattiin Touloise-Lautrec, Italian futuristit ja Roland Barthes, kun puhuja maalaili kulttuurisia viitekehtyksiä kyseiselle näyttelylle.

Itse näyttely on toki suppea, eli kuusi taideautoa plus printit, ja vie EMMA:sta yhden käytävänpätkän, mutta suosittelen silti tutustumaan, tilaisuus on nimittäin melkoisen ainutlaatuinen. Samalla museossa voi tutustua vaikkapa Pohjoismaiseen designiin, jos ei vielä Harri Koskisen Finlandia-pulloa baarikaapista löydy.

http://www.emma.museum/näyttelyt/bmw-art-cars
http://www.bmw.fi/fi/fi/general/kampanjat/wdch2012/bmw_emmassa/taideautot/index.html

Sivuja: 1 [2]