Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Herra S. Mies

Sivuja: [1]
1
Laatutori / Vs: M: Red Wing Iron Ranger UK 8
« : 31.08.17 - klo:13:54 »
Sisäpohjan pituus on 28,5 cm. Red Wingit on aika reilua mitoitusta, kaupassa suosittelevat aloittamaan sovituksen jopa kaksi numeroa normaalikokoa pienemmistä kengistä.

Tervetuloa sovittamaan! Nopeiten saa yhteyttä ilmoituksessa olevan meiliosoitteen kautta. 

2
Laatutori / M: Red Wing Iron Ranger UK 8
« : 22.08.17 - klo:22:58 »
Myydään otsikon mukaiset kengät, joita on käytetty muutama kerta. Joudun luopumaan näistä, koska risa polvi pakottaa siirtymään pehmeäpohjaisiin pappakenkiin.

Kunto on erinomainen, pari nirhaumaa löytyy.

Väri: oxblood

Koko: US 9 / UK 8 / EUR 42. Oma jalkani on yleensä kokoa EUR 43 tai 44.

Popot sijaitsevat Espoossa.

Yhteys: ilkka.enkenberg at gmail.com

Hp: 250 €

Kuvia mallista: http://pinkomo.mycashflow.fi/product/709/red-wing-8119-iron-ranger

Lähetän halukkaille kuvia meilitse.

3
Yhteiskunta / Vs: Tavaroiden laatu ja valmistus nykyään
« : 16.03.16 - klo:14:38 »
Nyt tulee hieman pidempi postaus, lukee ken jaksaa. Teksti on julkaistu alun perin blogissa, osoite löytyy profiilista.

Kaikki oli ennen paremmin, osa 1: vaatteet

Oliko kaikki ennen paremmin? Tai edes joku asia? Tässä kirjoitussarjassa käsittelen aihetta eri näkökulmista. Seuraavissa osissa vuorossa ovat ainakin sota ja 80-luku.
Vaatteet valikoituivat ensimmäisen kirjoituksen aiheeksi ehkä siksi, että olen harkinnut uuden villakangastakin ostamista. Nykyisen ostin noin 25 vuotta sitten kirpputorilta. Se maksoi 15 markkaa. Takki on paksua kangasta, ja kutsuimmekin sitä puupalttooksi. Nyt se on jo hieman rispaantunut ja käpristynyt kulmista.
En usko, että löytäisin enää kymmeniä vuosia kestävää päällystakkia kaupasta. Saa korjata (ja antaa vinkkejä), jos olen väärässä.
Entäpä muut vaatteet? Tuntuu olevan lähes sattuman kauppaa, mitkä vaatteet osoittautuvat pitkäikäisiksi. Sellaisiakin joskus tulee siis vastaan! Esimerkiksi eräästä tunnetusta ruotsalaisesta vaateketjusta ostamani toinen ulkotakki on palvellut huomattavan kauan. Jotkin muut samasta kaupasta aikoinani kantamani vaatteet puolestaan eivät montaa pesua kestäneet. Tietenkin on selvää, että suurketjun vaatteet tulevat monilta eri tehtailta.
Jos osti vaikkapa housut ja takin joskus 1950-luvulla, oliko itsestään selvää, että ne kestävät vuosia? Kymmeniä vuosia? Vai onko meillä vain harhainen kuva siitä, että vanhat vaatteet ovat kestäviä, sillä niitä mahdollisesti huonoja emme enää vintage-kirpputoreilta löydä?
Luulen, että vaatteet todella tehtiin ennen laadukkaammista materiaaleista ja paremmin. Jos tuon villakangastakkini kangasta vertaa arvokkaampiinkin kaupasta löytyviin valmisvaatteisiin, ero on selvä. Joistakin kaupan takeista voi jo näppituntumalla sanoa, että ne tulevat nukkaantumaan nopeasti.
Entäpä, jos menisi räätälin puheille? Valittaisiin kangas yhdessä, ja ammattilainen valmistaisi vaatteen mittojen mukaan? Tätä minulla ei valitettavasti ole ollut varaa kokeilla. Ehkäpä joku jossain vielä valmistaa laadukasta kangasta, josta valmistettu takki kestäisi isältä pojalle.
Kaiken takana on tietenkin maksimaalinen voitontavoittelu. Eiväthän ne halua, että vaatteet kestävät, koska ne haluavat aina myydä uusia vaatteita! Tämäntyyppisissä väitteissä on varmasti vinha perä. Onneksi jotkut tekevät asiat toisin. Esimerkiksi Japanista löytyy laadukkaita raakafarkkuja valmistavia yrityksiä, eikä niiden tekemien farkkujen hinta ole erityisen korkea muihin merkkifarkkuihin verrattuna. Ja raakafarkuista on iloa varmasti pidemmäksi aikaa.
Nykyäänkin siis tehdään hyviä vaatteita. Niiden löytäminen vain vaatii enemmän vaivaa. Siinä missä entisaikain isäntä teetti uuden puvun joka kymmenes vuosi räätälillä, joka mittoineen ja kankaineen tuli taloon kyläilemään, me ostamme yhdellä ostosreissulla pari kassillista ryysyjä ja mietimme sitten kotona, että mihin nämä kaikki nyt sitten ripustetaan. Jos käyttäisimme sen ostosreissun verran aikaa esimerkiksi hyvien housujen etsimiseen, löytäisimme verkon keskustelupalstoilta varmasti hyviä vihjeitä laadukkaista materiaaleista ja hyvistä ostospaikoista. Hyvällä tuurilla ehtisimme käydä valitsemassa kankaan ja ottamassa mitat vaatturilla. Vaikka tällä tavoin valmistettujen housujen hinta kohoaisi useisiin satoihin euroihin, ne saattaisivat silti olla edullisempi hankinta kuin se kassillinen vaatteita. Ja byysat saattaisivat myös olla enemmän käytössä ja kestää silti pidempään, sillä hyvin istuvia vaatteita tulee käytettyä enemmän ja laadukkaampi kangas kestää kauemmin.
Mikä siis on loppupäätelmämme? Olivatko vaatteet ennen parempia? Keskimäärin: kyllä olivat. Onneksi yhä useammat meistä ”kuluttajista” tiedostavat jätevuorten ja merten muovilauttojen kasvamisen. Yhä useammat haluavat selvittää, mistä materiaalista, missä ja miten vaatteemme on valmistettu. Internetin tarjoaman rajattomuuden ansiosta meidän äänemme vaikuttaa vaateteollisuuteen.

4
Saavuin juuri Pinkomosta toimistolle tämmöiset jalassa.

5
Yv Burford.

6
Asut ja pukineet / Vs: Varusteleka
« : 18.02.16 - klo:13:05 »
Kävin Lekassa ostamassa kantokassin (pelottavan kokoinen kivääripussi) valoständeille ja sovitin samalla tässä ketjussa mainittua mackinaw-takkia. Hinta ei ole ollut korkea edes uutena, muistaakseni n. 89 €. En silti innostunut niin, että olisin ottanut vaatekappaleen mukaani. Kangas vaikutti käsituntumalla lepsulta ja takki muutenkin vähän ryhdittömältä. Ovatko muut käyneet hypistelemässä takin materiaalia? Ohjatkaa minut takaisin oikealle tielle, jos olen pohdinnoissani täysin väärässä. 

Toisaalta, kokemukseni villakangastakeista perustuu kirpputorilta muinoin ostamaani pomppaan, jonka villakangas muistuttaa lähinnä puuta. Se lienee alunperin jostain 70-luvulta.

7
Linkit ja vinkit / Vs: Korjausompelijat Helsingissä
« : 18.02.16 - klo:12:45 »

Korjausompelimo Merja Hytönen Niittykummussa paloaseman takana.

[/quote]

Kiitos vastauksista! Vien housut huomenna Niittykumpuun. Btw, ompelijan nimi on Marja-Leena Hytönen.

Edit: kappas, räpelsin lainauksen epäkuntoon. No, saanee tästä silti tolkkua.

8
Yhteiskunta / Vs: Tavaroiden laatu ja valmistus nykyään
« : 09.02.16 - klo:17:59 »
No tottapa totta. Toivottavasti tuosta tulee toimiva tai joku muu perustaa oikeasti toimivan kaupan samalla idealla. Voisi kuvitella, että nykyisessä kulutustavarabisneksessä kestävyys olisi suuri erottuvuustekijä.

9
Yhteiskunta / Vs: Tavaroiden laatu ja valmistus nykyään
« : 09.02.16 - klo:08:30 »
Silmiini osui eilen uutinen, jonka mukaan netistä löytyy vain ikuisesti kestämään suunniteltuja esineitä myyvä kauppa. Buy Me Once -verkkokauppa toimittaa tällä hetkellä vain Yhdysvaltoihin ja Isoon-Britanniaan, mutta idea on mielenkiintoinen.
Uutinen: http://nyt.fi/a1454901204112?ref=hs-art-luetuimmat-1
Kauppa: http://www.buymeonce.com/

10
Linkit ja vinkit / Vs: Korjausompelijat Helsingissä
« : 08.02.16 - klo:22:11 »
Kiitos vastauksista.

Villahousujen kohdalla kavennus onnistunee jos vain vyötärön seutu on kondiksessa.
Housut ovat vyötärön kohdalta sopivat. Sen seudun kondis noin muuten on hieman kyseenalaisempi asia.

Mielelläni en uusia farkkuja ostaisi, sillä nuo ovat muutoin parhaat, jotka minulla on ollut. Eivät ole vintagea, ostin Italiasta muistaakseni vuonna 2008. Olivat alkuperäiseltä hinnaltaan hävyttömän kalliit, mutta malliston jämäkappaleita hyvässä alennuksessa. Vähällä käytöllä olleet. Mielummin melkein maksaisin noista normihintaisten uusien verran kuin ostaisin uudet.

Kannattaako housujen kanssa lähteä oikein isolle kylälle Hki-keskustaan, vai tietääkö joku asiansa osaavaa ompelijaa Espoossa?

11
Linkit ja vinkit / Vs: Korjausompelijat Helsingissä
« : 08.02.16 - klo:11:05 »
Ostin jokin aika (vuosia) sitten ehkäpä noin 1950-luvulta peräisin olevat komeat villakangashousut. Malli on liehuvine lahkeineen vanhanaikainen, eikä minun ole tullut niitä pidettyä. Kangas on kuitenkin erinomaista. Nyt haluaisin housut käyttöön. Se edellyttää muutostöitä, mahdetaanko tätä kutsua muodistamiseksi? Ainakin siis lahkeiden kavennus tulee kyseeseen.

Lisäksi minulla on muuten mahtavat farkut, mutta ne ovat numeroa liian suuret. Housuihin muodostuu melkoinen niin sanottu munapussi. Näistäkin haluaisin vielä kelvolliset housut. Onnistuuko farkkujen pienentäminen koon verran ylipäänsä?

Mitä liikettä tai ompelijaa suosittelisitte Espoossa?

Sivuja: [1]