Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - paddington

Sivuja: 1 ... 49 50 [51]
751
Vapaa sana / Vs: Applen tuotteista
« : 01.08.14 - klo:12:53 »
Minulla on Windows 7 toiminut kuin unelma. Kaukainen muisto ovat ne hermoja raastavat 95 ja 98 ajat joiden perusteella moni yhä tuomitsee Windowsin. Nyt tyhjensin koneen ja asensin käyttiksen uusiksi, vaikka osaksi kokemani ongelma johtuukin heikosta akusta. Asennus oli jo 3 vuotta vanha. Se taitaa olla pidempi aika kuin mitä moni käyttää Mac-konettaan ennen kuin vaihtaa kokonaan uuteen. Voin siis omasta puolestani sanoa, että lyhyin väliajoin suoritettava Windows-koneen alustus on myös vanhentunut peruste sen huonommuudesta. Siihen en puutu, onko Windows esimerkiksi mikrotukihenkilön tai verkkojen virittäjän näkökulmasta vaikeampi. Ne taitavat olla Unix-pohjaisia ratkaisuja.

Kokemusta on myös iPhonesta ja iPadista. Macia en ole käyttänyt, kokeillut vain, ja ehkä joskus sijoitan Macbookiin. Hintaero verrattuna tarpeeni täysin tyydyttäviin Windows-läppäreihin on tähän asti ollut mielestäni liian iso. Myönnän että omassa HP läppärissä esimerkiksi multitouch toimii melkein hyvin, ja kokeilemassani Macbookissa se toimii hyvin.

Osaksi Mac/Windows vertailu perustuu ihan todennettaviin asioihin, mutta monella tuntuu Apple-uskollisuus olevan aikamoista hurahtamista. Esimerkkinä kiihkoisa puolustaminen tyyliin:
"Toivoisin, että iPhoneen voisi ladata musiikkia muutenkin kuin iTunesin käyttöliittymän kautta."
"Joo mutta kun se on parempi!"

Perusteluja ei ikään kuin enää tarvita, se vain ON parempi, ja Applen rajattomassa viisaudessaan valitsema ainoa tapa hoitaa asiat on ainoa oikea ja paras. Monessa kohtaa se toki onkin, enkä kaipaakaan kymmentä eri polkua lähestyä samaa kohdetta.

Tuntuu myös kuin Applella olisi pyrkimys suljettuun systeemiin. Jos kaikki laitteet ovat Applea, homma toimii smoothisti, mutta ikään kuin muut vaihtoehdot yritettäisiin tarkoituksella sulkea pois. Varmasti myös Microsoft tulee tiivistämään tuoteperhettään (pc/tabletti/puhelin/konsoli) ja hardwaren valmistusta vielä entisestään, sillä onhan tuo bisnesmielessä ihan loistava kehityssuunta. Ostat puhelimen, ihastut siihen, ja kohta on koko talo täynnä hopeista omenaa kun "ne vaan toimivat niin hyvin yhteen". Vai onko se sittenkin siksi, että muiden kanssa ne eivät toimi yhteen?

Applea ei ilmeisesti vielä kiinnosta esimerkiksi printterien myyminen, mutta kyllä nekin sieltä tulevat aikanaan. Onhan iPhonesta printtaamiseen jo oma systeeminsä, airprint vai mikä olikaan, ja siihen yhteensopivat laitteensa. Apple on selvästi halunnut varata tämänkin väylän omiin tarkoituksiinsa, ja pitää kaikki ohjat tiukasti käsissään. Kuten sanoin, hyvää bisnestähän se vain on.

752
Kaunis elämä / Vs: Ruoanlaitto
« : 29.07.14 - klo:22:03 »
kuve on hieman tuollainen unohdettu herkku.

Kuten moni muukin. Se on nykyään hieman kärjistetysti "joko filettä tai jauhelihaa". Pitää muistaa, että klassinen ranskalainen keittiö valmistaa nykymittapuulla aika estottomasti kaikenlaisia sorkkia ja häntiä.

Ruhonosien tiukat säädökset tulivat vastaan myös T-luupihvejä hakiessa. Hulluun lehmään vedottiin, ja saatavuudessa oli omat rajoituksensa. Toki lihakauppias toimitti mitä pyysin, mutta omat juttunsa siinä oli.

Vesihän tässä herahtaa kielelle, kun näitä lukee.

753
Kaunis elämä / Vs: Kännykät
« : 23.07.14 - klo:20:40 »
3GS on helppo purkaa, tilaa samalla uusi akku ja vaihda sekin kun avaat puhelimen.

Näyttö maksaa noin 15€, joten pahan hintainen se ei sinänsä ole. Ehkä innostun tekemään sen, ja jatkamaan tuon puhelimen elämää vielä autosoittimena tms.

Hain jo hätäavuksi Lumian, kieltämättä vähän pitkin hampain. Yllätyksekseni parin päivän käytön jälkeen pidän siitä. WP 8.1 on ensimmäinen kosketus Windows Phoneen, ja siinä on joitakin ihan kivoja ominaisuuksia. Osoitekirja tuntui iOS:iin tottuneelle aluksi vähän kummalliselta, mutta lopulta sehän on todella kätevä. Safari on kyllä selvästi näppärämpi selain kuin IE.

Yleinen käyttökokemus on sulavuudeltaan aivan iPhonen tasoa. Pidän myös WP:n selkeästä graafisesta ilmeestä jopa enemmän kuin iOS:n ulkonäöstä. Vanhaan näyttöön jo tottuneena uusi selkeästi isompi, suuriresoluutioisempi ja parempikontrastinen näyttö ovat myös ilo silmälle vuosien tihrustelun jälkeen.

Tuskipa tuo Lumia ihan 4,5 vuotta kestää kuten iPhone, mutta kavereiden kokemuksia kuunnellessani täytyy todeta etteivät uudet iPhonet ole mitään kovin kummoisia laitteita kestävyydeltään.

Osoitekirjan siirto onnistui hienosti Bluetoothin välityksellä.
Kalenteri ei ole niin kovassa käytössä että näkisin välttämättömäksi siirtää sen tietoja uuteen puhelimeen. Sen siirtoon tarvittaisiin nimittäin valitettavasti vähän enemmän jumppaa. Puhelinkaupan myyjä kertoi taistelleensa 2-3 päivää että oli saanut kaikki tiedot siirrettyä. Käsittämätöntä.

754
Kaunis elämä / Vs: Kännykät
« : 21.07.14 - klo:10:46 »
Harmin paikka. iPhone 3GS:n näyttö pimeni, eikä puhelin ole vielä viittäkään vuotta vanha.

Puhelin toimii muuten. Puhelut ja sähköpostit tulevat perille, ja näyttöä voi lukea (huonosti) kirkasta valoa vasten heijastamalla.
Tietääkö joku, miten tuo näyttö toimii? Onko siinä joku erillinen komponentti joka valaisee näytön? Onko se vaihdettavissa?

Jos nyt innostun vaihtamaan vaikkapa Lumiaan tai Samsungiin, saanko tuosta iOS:stä synkattua mitään seuraavaan puhelimeen?

755
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 28.06.14 - klo:23:57 »
Näyttäisi että sormus on eriväristä metallia kuin kello. Periaatteessa kiellettyä mutta sallittakoon keikarille.

Mielenkiintoinen aihe.

Vihki- tai kihlasormus on yleensä se yksi tietty koru joka ostetaan kerran, ja jota pidetään joka päivä. Monilla se on kultainen.
Pitäisikö tiukimman koodin mukaan olla useampia erilaisia vihkisormuksia?

756
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 24.06.14 - klo:18:24 »
Menee se "viisaskin" vipuun. Ebaysta on tullut tilattua jos jonkinlaista sikaa säkissä, mutta tänään tuli ensimmäinen pettymys.

757
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 11.06.14 - klo:16:30 »


Sori, oli pakko...

Eiköhän ole aikakin palauttaa tämä tyyli takaisin aiheetta menetettyyn kunniaansa. Sanoisin, että spelimiesveto!

758
Kulttuuri / Vs: Mitä kuuntelet nyt?
« : 10.06.14 - klo:01:46 »
Olisiko kellään antaa vinkkiä hyvään ja rauhalliseen jazziin?

Ihan ensimmäisenä tulee tietenkin mieleen joku Anttilan tms CD-kokoelma. Niitä ei pidä väheksyä, sillä niiden kautta kuulee usein hyviä maistiaisia. Siitä voi lähteä tutkimaan sitten syvemmin. Jazz on mielestäni lähes yhtä laaja käsite kuin "kertomakirjallisuus" tai "kuvataide", mutta joku nuo kokoelmatkin on yleensä ihan ajatuksella kasannut.

Jos nyt konkreettisia vinkkejä haluat:

Miles Davis : Kind of BlueTätä nuoriso kutsui joskus työpaikalla soitettaessa vanhusten musiikiksi. Toivottavasti siis tarpeeksi rauhallista. Tästä on hyvä jatkaa "kovempiin aineisiin".

Milesin tuotanto on hyvin monipuolinen, eli kovin hätäisesti ei kannata tuomita yhden näytteen perusteella. Suosittelen tutkimaan asiaa, sillä tyypin vaikutusta jazzin alueella ei voi ohittaa.


759
Kaunis elämä / Vs: Olutsuosituksia
« : 11.05.14 - klo:20:59 »


Maistoinpa Orval trappistiolutta eilen. Belgialainen vaihto-oppilas oli tuonut sitä mukanaan, kuten myös virallisen Orval-lasinkin.
Täytyy sanoa, että jos joku on ihan oikeasti ylpeä jostain paikallisesta tuotteesta, niin hän. Hänelle oli todella tärkeää että tämä lähes pyhä tuote nautittiin kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti.

Itse olut oli varsin miellyttävä tuttavuus.
Sillä oli oluelta odottamani ominaisuudet, päällimmäisenä tyypillinen happamuuden ja makeuden yhdistelmä.
Raikas ja hedelmäinen, olematta makea tai mitenkään löysän makuinen.
Voimakas ja vivahteikas, olematta paksun ja tumman makuinen tai liian monimutkainen.
Jotain, mitä voisin kuvitella juovani niin kuumana kesäpäivänä kuin sydäntalvellakin.

Uskon, että oikean mallinen leveä lasi teki osansa nautintoon.
Pidin myös keilan muotoisesta pullosta ja sen hillitystä etiketistä.

Sen verran hyvää, että menin heti katsomaan löytyykö sitä Bier Deluxen valikoimasta.

Sivuja: 1 ... 49 50 [51]