Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Raitaverkkari

Sivuja: [1] 2 3
1
Vapaa sana / Vs: Ompelu ja ompelukoneet
« : 03.02.15 - klo:21:26 »
Nostetaan vanhaa!

Ensimmäinen paidan omatoiminen muutostyö tehty, aikaa meni varmaan kolme tuntia kun piti opetella about kaikki hommat :) Eilen ajelin vähän suoraa pätkää jollekin rätille ja nyt kokeilin kavennella ja lyhentää paitaa. Ensimmäisenä tuli tenkkapoo kun redditissä neuvottiin että sopiva ympärys tulee laittamalla 5 tuumaa ympärysmittaan ja jakamalla kahdella. No eihän tuo mun paita edes ollut niin leveä, ja silti tuntui vähän säkiltä. No, iskin nuppineuloja mihin sattui ja parempi puolisko sitten vaihteli niitä jotta saatiin jonkunlainen kavennus aikaiseksi.

Helmaa tuli kanssa lyhenneltyä ja suoristettua, tuollainen flanelipaidan tapainen niin voi pitää housujen päällä. Saumasta ei kauheen nätti tullu, pitänee sellanen saumajalka tms hankkia ompelukoneeseen.

Se mikä jäi mietityttämään että vaikka nyt on jo aika hyvä fitti, niin silti housuihin tunkiessa toi jää pussittamaan. Mikä ratkaisuksi? Pitää tehä vaan ihan yber-slim-flit niin ettei vaan ole kangasta mikä pussittaisi? Vai auttaisiko niiden darttien (muotolaskosten?) tekeminen asiaan? Onko miehen runko vaan niin väärä ettei vaan sovi?

No, pitänee suunnata Halosen outlettiin ja Konttiin ja muihin missä myydään halvalla kauluspaitoja niin saa lisää harjoitustavaroita, eiköhän tää tästä. Huomenna voisikin harjoitella housujen kaventamista.

2
Asut ja pukineet / Vs: Täällä rakastamme Uniqloa.
« : 20.01.15 - klo:22:52 »
Joo siis mun tarkoitushan oli hankkia toi ns. taukotakiksi, eli sitten kun juoksee jonnekin paikkaan X missä haluaa pitää taukoa niin pitää tuon päällä. Ei juoksun aikana :) Näillä keleillä se ei vaadi montaa minuuttia että alkaa paleltamaan juoksuvarusteissa.

Ja takin pitäis tietty mahtua sen parin paidan ja juoksutakin päälle, eli oikeastaan se ulkonäkö on vähän niin ja näin että miltä se näyttää...

Edit: mutta tosiaan jos tohon n. alle sataseen - sataseen on muitakin parempia ehdottaa niin on vaihtoehdot tervetulleita. Aika tärkeäähän tuo paino on juostessa. Stadiumista saa 300 grammaan tms. kanssa niiden oman merkin vastaavaa takkia 60 eurolla tms.

3
Asut ja pukineet / Vs: Täällä rakastamme Uniqloa.
« : 20.01.15 - klo:21:28 »
Mites noi eri ultra light downien koot menee? 180cm/80kg, paanko koon L tilaukseen?

Nämä siis, ja jos jollain on painoista parempaa tietoa niin arvostan (juoksuun mukaan taukotakiksi...):

Ultra Light Down Jacket
http://www.uniqlo.com/uk/store/goods/127890#05

Ultra Light Down Parka
http://www.uniqlo.com/uk/store/goods/139203

Ultra Light Down Compact V
http://www.uniqlo.com/uk/store/goods/139673#02

5
Asut ja pukineet / Vs: Charles Tyrwhitt
« : 10.09.14 - klo:14:24 »
Juu artioista kiristää kyllä liikaa ja hihat aika pusseja. Tuntuu tietty hyvältä jos seisoo suorassa eikä liiku mihinkään :)

Mutta, pitää ottaa tuosta mittoja ja tilata jostain intternetin ihmekaupasta niitä "ensitilaajan" halvempia paitoja. Ehkä se koko sieltä pikkuhiljaa. Tuon voisi myydä seuraavalle kokeilijalle niin ei tule liikaa oppirahoja...

6
Asut ja pukineet / Vs: Charles Tyrwhitt
« : 04.09.14 - klo:21:56 »
16"/35" Extra slim fittipaita tuli, tältä näyttää 180cm pitkän ja 80-82 kiloisen päällä:


[spoiler][/spoiler]
[spoiler][/spoiler]
[spoiler][/spoiler]

7
Asut ja pukineet / Vs: Bexley
« : 31.08.14 - klo:20:35 »
Höh. Enfieldejä olisi varastossa 43,5 koossa joka olisi varmaan sopiva kun viimeiseksi ostamani Eccot (hästäk häpeä) olivat 43. Mahtuisi varmaan villasukkakin kylmällä ja muuten voisi normisukalla käyttää. Harmi vaan kun ei keksi mitä muuta tuolta ostaisi, nuukana ei voi tilata 139 eurolla jos toisen parin saisi 89 eurolla :)

Vai menisköhän toi Ashford... noita Greenwich Cityjäkään ei ole koossa 43, eikä myöskään mitään ruskeaa broguekenkää...

Edit: Kentit näyttää hyvältä. Otanko 42,5 vai jopa 42? Eccot / Stadiumin halpistossut viimeksi 43:na, Adidaksen juoksulenkkarit tais taas olla 44 vai 44 2/3...

8
Asut ja pukineet / Vs: Aluspaidat kauluspaitojen kanssa
« : 29.08.14 - klo:09:25 »
Tuli sellainen mieleen että voikohan paremmin istuvalla aluspaidalla korjata räkkikauluspaidan istuvuutta? Mielestäni sama paita kun on nyt päällä, istui paremmin kun alla oli vähän järeämpi joku Dressmannen tms paita, nyt ohuemmalla puuvillapaidalla tuntuu taas että alkaa pussittamaan heti... vai onkohan jostian ihan muusta kiinni?

9
Jotain MFA:n "Inspirational Albumeja" selailin, tää tulee aika usein siellä vastaan. Näyttää omasta mielestä kyllä hyvältä:[spoiler][/spoiler]

10
Asut ja pukineet / Vs: Työpaikkapukeutuminen
« : 28.08.14 - klo:11:04 »
Ja ^^^ en sanoisi etta joutuu analysoimaan. Mielestani se on hauskaa puuhaa.

Juu totta, tarkoitin lähinnä sitä että sen opettelee, ei ole syntynyt valmiiksi tyylitajulla.

Tuo analysointi tai speksailu on kyllä mukavaa. Pyöräilyssäkin tulee samaa tehtyä, se on vähän se homman suola ja ajaminen siinä ohella sitten mitä speksaamiselta kerkiää :)

11
Vapaa sana / Vs: Ompelu ja ompelukoneet
« : 27.08.14 - klo:21:31 »
Nostellaan vanhaa aihetta. Ompelu kiinnostaa, kun aina tuntuu olevan niin huonoa fittiä missä ikinä kävikään. Ja itsellähän on kyllä aikaa käytettäväksi, sekä tyttöystävänä vaatemuotoilijaksi koulutettu yksilö (joka ei tosin ole alan töitä koskaan tehnyt). Eli löytyy ompelukonetta ja saumuria ja muuta välineistöä. Ja motivaatiota on, koska on se nyt aina ihan eri tehdä itse vaikka menisi tuplasti aikaa, kuin ostaa muiden tekemiä.

Nyt pitäisi vaan oppia niitä käyttämään. Tee-se-itse -hengessä tietenkään en nöyrry tyttöystävän opetuksiin, mistä sitä pitäisi lähteä liikkeelle? Mitä kirjoja tilaukseen? Alkuun tavoitteet sovittaa halvat kauluspaidat/chinot hyväksi, seuraavaksi tehdä ne kokonaan itse. Joskus ala-asteella ommellut viimeksi.

12
Asut ja pukineet / Vs: Kauluspaita ja mittojen ottaminen
« : 27.08.14 - klo:00:48 »
Tässä on kanssa itsellä se ongelma että kun paitoja tarttis nyt, niin pakko tilata tuurilla nettikaupasta. Tai hakea jostain H&M:stä, tai Brothersista. Tämä siksi että ei heti uskalla tilata koko vaatekaappia täyteen Herrainpukimon tuotteita, vaan ensin 1-2 paitaa ja kunhan ne tulevat (4 viikkoa) katsotaan vielä mitat oikeasti kohdilleen ja sitten uusi satsi paitoja tulemaan.

Tätä odotellessakin on vähän tyhmää mennä ostamaan 79 euron kauluspaitaa Petrifunilta, koska takaraivossa kolkuttaisi että vain kymppi lisää ja saisit istuvan paidan :) Joten, vaihtoehdoksi jää ne alle 50 euron paidat sekä nettitilaus. Se on tietty Herrainpukimon tappio jos nettitilauspaita sattuukin olemaan aivan täydellinen, mutta se on varmaan aika kaukana todellisuudessa.

Joten, nettitilausta vetämään ja toivotaan että CT tai TM Lewinin paidat sopivat edes välttävästi ja ne voi jättää myös talvella neulepaidan alle kiertoon...

Itsellä myös painon pudotus meneillään, ja vaikka alle kymmenestä kilosta puhutaan niin huomasin että tässä helposti putoaa myös vyötärön ympärys melkein kymmenisen senttiä aikaisempien kokemuksien vuoksi. Joten pitää hetki vielä odotella että saa painon ns. vakioitua tiettyyn haarukkaan ennen mittauksiin lähtöä.

13
Asut ja pukineet / Vs: Työpaikkapukeutuminen
« : 26.08.14 - klo:15:52 »
Onko muilla tapana tehda asioista yhta vaikeita?


Kuvaamasi tapa sopii juuri tällaiseen tyylinöösin insinöörin ajatusmaailmaan jolle ei ole äidinmaidossa tullut minkään sortin muoti/tyylitajua valmiina. Eli kun kaiken joutuu kuitenkin opettelemaan ja analysoimaan, pitää ottaa toki huomioon myös asiakkaiden/kumppanien/kollegoiden pukeutuminen ja suhteuttaa omaa pukeutumistaan tuohon. Nyt se on ollut pykälää alempana, ja tavoitteena se pykälää parempi. Tai jopa vain puoli, käyttäähän täälläkin ihmiset chinoja/suoria housuja ja kauluspaitaa. Se puolikas tulee sitten siitä että on valinnut paremmin yhteensopivammat tuotteet ja/tai paremmin sopivana. Esimerkiksi mustat kengät chinojen kanssa ja huonosti istuva kauluspaita -kombinaatiokin on helppo ylittää puolikkaalla kun on siistit ruskeat kengät ja istuva paita.

Myöskin jos lähtee tuolta ykköspäästä parantamaan niin olen analysoinut että yhtäkkiä ei vain repäistä tuonne neloseen, työkaverit olisivat ihmeissään ja kuittaiisivat. Olisi myös hassua olla vuoropäivinä ykköstä ja vuoropäivinä nelosta, kun vaatekaapissa ei ole vielä niin paljo nelostavaraa että joka päiväksi riittäisi :)

14
Asut ja pukineet / Vs: Charles Tyrwhitt
« : 26.08.14 - klo:15:44 »
Ok kiitoksia vinkeistä, kravaattia ei tule käytettyä niin tilaan tuon 16" ja arvon jonkun hihapituuden. Tilaan nyt yhden halvan tuolta kokeeksi ja sitten pläjäytän suuremman satsin jos ovat hyviä.

Ellei kellään ole 16" extraslimfittejä ylimääräisenä niin että viitsii lähettää sellaisen testattavaksi, tai asuu Turuus :)

15
Asut ja pukineet / Vs: Charles Tyrwhitt
« : 25.08.14 - klo:22:41 »
Mites kun kaula olisi 16.5" eli 42cm "sormet mittanauhan välissä" mitattuna eli se lisä sinne valmiiksi laskettuna, rinta 100cm ja käsien pituus tuntuu nyt vaihtelevan 85-89 riippuen mittaajasta, kädestä ja ties mistä :) Vyötärö 92 mutta eiköhän se tässä viikon parin sisään dieetin edetesäs tipahda jo alle 90.

Lueskelin vanhoja ja jäi vähän epäselväksi että onko se CT:n kaulamitta tiukka, eli tilaanko 16", vai siis tuon 16.5"? Käsien pituuskin vähän arveluttaa kun 34" on tuolla "normaalipituus" ja 35" hihapituudessa tulee jo helmaankin lisää - nouseeko helpommin housuista?

Sivuja: [1] 2 3