Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Laurentius

Sivuja: [1] 2 3 ... 156
1
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 24.06.23 - klo:10:16 »
Onko kenelläkään jakaa kokemuksia Helsingin Munkkiniemessä tomivalta Vaatturiliike Niko Pelkosesta?

2
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 20.05.23 - klo:21:54 »
^Tarkoitatko tuolla kenties ostokuittia, joka todistaa kengät maksetuiksi täydestä arvostaan? ;-)

3
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 19.05.23 - klo:19:42 »
Vanhat vintage -kengät narisevat, etenkin mitä kovemmalla alustalla askelletaan. Olen ensiapuna tarjonnut pohjien rakenteeseen sekä sisä- että ulkokautta rasvaa, mutta tuloksetta. Mistä tuo natina johtuu, ja kannattaakohan viedä suutarille kyselemään josko saisi korjattua? Kyseessä aikanaan kirpparilta löytyneet Churchin mokkabroguet. Käyttäisin muuten mieluusti, mutta tuo nitinä häiritsee.

4
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 07.05.23 - klo:20:02 »
Markiisin teos on kieltämättä hieman hämmentävä.

Apollinairen Guillaume kirjoitteli toistasataa vuotta sitten kirjan nimeltä Hirveä Hospodar, ja sanoisin sen suoraviivaisessa brutaaliudessaan olevan teemallista sukua Markiisin kirjoituksille.

5
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 23.04.23 - klo:17:48 »
Olen kyllä kenkälusikkaa käyttänyt. Aina sitä ei ole ollut tarjolla, mutta kotona kyllä. Muissa kengissä ei tätä ole ilmennyt, tosin tämä on ehkä eniten käyttämäni kenkä yli 10v ajalta.

6
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 23.04.23 - klo:13:25 »
Vinkkejä tällaisen vaurion korjaamiseen / peittämiseen? Lähinnä siis haen keinoja peittää näkyviltä tuo.Onko nahalle paikkatarroja?


7
Mun mielestä kaikki Zelenskyin pukeutumisesta ei selity sodalla, esim. kun vierailee turvallisessa maassa.

Zelenskyin pukeutuminen on viestintää, ja mielestäni hyvin tehokasta sellaista.

Tilannekohtainen pukeutuminen voi saada monia erilaisia muotoja...

8
Toinen ongelma mistä olen kuullut nahkapohjaisten kenkien suhteen on, että vesi ja kosteus pilaa kengät. Suomessa on märkää aika usein. Varsinkin kalossien kanssa, jos sepelit tekee pienenkin reiän niin tulee vettä sisään kalossin ja kengän väliin. Yksi ratkaisu on pitää talvikenkiä ulkona ja kuljettaa pussissa nahkapohjaiset kengät, jotka sitten laittaa sisällä jalkaan. Onko muita niksejä tähän ongelmaan?

Nyttemmin tulee toimistolla käytyä harvoin etätyön ollessa minulla vallitseva työskentelymoodi, mutta minulla on toimistolla odottamassa erikseen sisäkengät. Omaksuin tämän tavan jo yli vuosikymmen sitten.

Toisaalta, jos työ on liikkuvaa kuten tilintarkastajilla, konsulteilla, jne., on tilanne tuo kuvaamanlaisesi. Nahkapohjaisten kenkien puolipohjaus lienee yksi keino, mutta siitä eivät kaikki pidä.

9
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 28.01.23 - klo:19:59 »
Kovinkaan aktiivisia eivät nämä foorumit nykyään ole, mutta mainittakoon täällä silti että Sauman alesta tuli tänään poistettua kaksi Gran Sasson neuletta. Perusfilosofiani on, että koskaan ei ole liikaa sinisiä neuleita kaapissa ja käytössä.

10
^Ystävämme Alhazen sanoitti sen mitä itsekin mietiskelin: tasku ei ole taskuliinaa varten, vaan tasku on takkia varten. Jollei sitä olisi, olisi takki tavallaan muotopuoli. Se on nykyään visuaalinen elememtti, ja taskuliina siinä jo lisäkoriste ikään kuin.

11
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 05.01.23 - klo:14:42 »
Bordeaux, Vemuli ja JAMO tarjoavat hyviä ja fiksuja kommentteja tämän hintaluokan kelloja ajatellen.

Laatumielessä Seiko ja Orient todennäköisesti tarjoavat parasta bang for the buck näissä kategorioissa kun puhutaan uusista kelloista.

Kun mukaan otetaan myös käytetyt kellot, sekä ennenkaikkea vintagemallit, löytyy valinnanvaraa, tyyliä ja laatua ihan toisessa mittakaavassa. Silloin tosin on kellon kunnosta riippuen huomioitava mahdollinen huoltokustannus. Facebookin Kelloharrastat -ryhmässä on joka sunnuntai ns. Myyntipuu, johon ilmestyy mittava määrä kelloja myyntiin harrastajilta. Hintahaitari muutamasta kympistä kymppitonneihin. Sitäkin kannattaa seurata!

Itse vintagekellojen (50-60 -luvut) sekä myös modernien harrastajana uskallan sanoa että asiallisesti pidetty ja huollettu 50-60 vuotta vanha Omega, Longines, tms. on tavallisena arjen ajannäyttäjänä yhtä luotettava ja varmatoiminen kuin mikä tahansa uusi mekaanien kello. Tyyliä ajatellen on toki makukysymys, mutta omasta mielestäni peittoavat mennentullen uudet 500-1000€ kellot.

12
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 05.12.22 - klo:17:33 »
Katselin tällä viikolla tuon J&M:n sivustolla, millaisia malleja nykyisin myyvät. Sanonpa, että kauas on firma pudonnut loiston päivistään, ja valmistuskin Intiassa tai Kiinassa tai muuten kaukana.

Ikävä kyllä, juuri näin. Toisaalta nykyinen alentunut laatumaine on ehkä johtanut siihen, että ebayssa NOS- vintagemallien hinnat ovat varsin kohtuullisia.

Kelpuutan itselleni vain menneen ajan Made in USA -malleja, ja niistä Aristocraft ja Crown Arostocrafteja. Ensimmäiset J&M:ni ostin nuorena miehenä uutena amerikoista v. 1996, ne ovat Optima-mallistoa mutta olivat edelleen Made in USA (silloin en tosin osannut ajatella asiaa noin, olin vain lukenut jostain että J&M on "the presidents shoe" joten siksi minullekin piti saada).

J&M:n lesti on jostain syystä minulle täydellinen - holvikaaren tuki ja lestin muoto tekevät näistä minun jalkaani sopivimmat laatukengät.


13
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 04.12.22 - klo:13:05 »
^Nope. BB.

Ja aina kun ebaysta löytyy iskemätön tai lähes iskemätön pari Aristocrafteja oikeassa koossa ja huokeaan hintaan, on iskettävä kiinni!

(vaikka ei olisikaan mitään tarvetta...)14
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 19.11.22 - klo:10:54 »
Enpä tiedä mahtaako olla paljoakaan varsinaista tarvetta, mutta Sulo Vileniä vapaasti lainaten: kun halvalla sai ja NWT.

Ja kukaan ei varmaankaan arvaa valmistajan nimeä… 😁
15
^Vaikke juuri Jyväskylän kohdalla menekään, ja jaosta on jo 700 vuotta on Pähkinäsaaren rauhan raja yhä suuri jakolinja Suomessa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 156