Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sika

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 14
16
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 23.03.20 - klo:06:09 »
Juu, venäläisiä ja kiinalaisia Venus-kopioita on ollut saatavilla jo vuosikausia, mutta mielessäni oli jotain hieman pidemmälle viimeisteltyä. Laatu on toki jossain määrin subjektiivinen kokemus. Sen perusteella, mitä olen itse nähnyt, minulle on muodostunut käsitys, että ne ovat hintaluokassaan ok laatua, mutta niitä ylistävät arvioijat netissä joko katsovat niitä vahvasti ruusunpunaisten lasien läpi, tai sitten omaavat taloudellisen intressin, joka ohjaa heidän kommennttejaan.

17
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 01.03.20 - klo:20:06 »
S.U.F. Paroni chronon koneistoina on tosiaan vanha Lemania 1872, joka on periaatteessa sama koneisto, kuin manuaalivetoisessa Omegan Speedmaster Professionalissa, paitsi, että siitä puuttuu kello kuudessa oleva chronon tuntirekisteri. Uutena niitä ei ole myynnissä.

Joskus on tullut mieleen, että markkinat kaipaisivat kohtuuhintaista manuaalivetoista chrono-koneistoa. Kelloharrastajien korkealle arvostamat vintage-koneistot kuten Valjoux 72 ja Lemania 2310 ovat jo aikaa sitten vapautuneet patenteista, joten niiden reverse-engineering ja uustuotanto nykytekniikalla saattaisi olla toimiva idea.

18
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 26.02.20 - klo:08:39 »
Suurin osa GS:iä on paksuudeltaan luokkaa 13-14mm, eli noin 2-5mm paksumpia, kuin perinteiset Sveitsiläiset vastaavan tyyppiset kellot. Tämä johtuu osittain siitä, että GS:n 9sxx koneistot ovat hieman paksun puoleisia, mikä saattaa toisaalta olla kestävyyden kannalta hyväkin ominaisuus.

Jos kokee paksuuden häiritsevänä, kannattaa kokeilla SBGW231-mallia, joka on alle 12mm paksu. Se on hieno vintage-tyylinen peruskello, jos manuaalivetoisuus ja kalenterin puute eivät haittaa.

19
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 25.02.20 - klo:09:42 »
Tässä muutamia melko harvinaisia vintage ElPrimeroja, jotka mahtuisivat hienosti omaan kokoelmaan.

Jos haluaa hieman blingiä/glitteriä tyyliinsä pysytellen kuitenkin herrasmiehelle sopivaisissa rajoissa: Zenith Pacific ElPrimero 90-luvun alusta.


Zenith Class 4 ElPrimero. Tämä hienolla sinisellä taululla varustettu versio oli suunnattu yksinomaan Italian markkinoille ja sitä valmistettiin 150 kpl 90-luvun lopussa.


Movadon kanssa kimppabrändätty ElPrimero 70-luvulta. Hyvin sopusuhtainen 37mm design integroidulla metallirannekkeella.

20
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 24.02.20 - klo:08:17 »
Vielä sen verran täydennyksenä, että Telemetria-asteikko löytyy ainakin Flyback-ElPrimerolla varustetuista Stratos- ja Rainbow-malleista. Stratoksia löytyyy vielä joiltain liikkeiltä uusina, vaikka niiden tuotanto onkin jo ilmeisesti lopetettu. Rainbow Flybackejä löytyy vielä oikein hyväkuntoisinakin käytettyjen markkinoilla, vaikka ne ovatkin jo liki parikymmentä vuotta vanhoja. Rainbow on hyvä valinta, varsinkin jos Stratos tuntuu liian isolta ja silmiinpistävältä.

21
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 24.02.20 - klo:01:03 »
Näppihäiriö yllälevassa postauksessani. Zenithin uusi re-issue on tietysti A384, eikä A364.

Tässä vielä kuva mainitsemastani Tipo CP2:sta. Sen esikuva oli ennen ElPrimero-aikaa 60-luvulla tehty manuaalisella DP146-koneistolla varustettu malli. Siihen viitataan yleensä nimellä Cairelli, koska Zenith myi ne Roomalaiselle A. Cairellille, joka toimitti ne eteenpäin Italian puolustusvoimille. Tunnetuin kellon käyttäjä oli AMI, eli Aeronautica Militare Italiana.22
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 23.02.20 - klo:23:46 »
Nykyisissä ElPrimeroissa 38mm Chronomaster 03.2150.400 hopeanvärisellä taululla ja kolmivärisillä pikkutauluilla on mielestäni Zenithin "signature model" ja klassinen valinta. Itse pidän kovasti myös uudesta A364 re-issuesta.

42mm kuorissa pidän eniten kuunkierrolla ja täydellä kalenterilla (kuukausi - kuukauden päivä - viikonpäivä) varustelluista ElPrimero 410-koneistoisista malleista, jotka ovat tosin pari tonnia kalliimpia.

Jos haluaa hieman rennompaa tyyliä, niin Chronometre tipo cp2, eli jokunen vuosi sitten hillittömän hinnannousun kokeneen vintage Cairelli-chronon uudelleenlämmitys on tällä hetkellä omista ElPrimeroistani se, joka saa eniten ranneaikaa.

En tiedä kertooko yllämainittu enemmän minusta, vai Zenithin nykymallien designista, mutta nuo kaikki mainitsemani ovat itse asiassa vanhojen mallien uusia versioita. Ilmeisesti Zenith seuraa huolella vintage mallien hintakehitystä ja kun jonkun mallin hinta lähtee selvään kasvuun, tehdään siitä re-issue, joka on visuaalisesti kopio alkuperäisestä.

Nykyiset ElPrimerot ovat käsittääkseni kaikki takometri-asteikolla. Vintage malleista löytyy ainakin telemetria-asteikkoja. Vuonna 1997 Zenith teki rajoitetun erän chronomastereita, joiden taulussa oli sekä takometri-, että telemetri-asteikko. Ne ovat tietääkseni kaikki 18k kultakuorilla.

23
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 20.02.20 - klo:18:31 »
Omaa kokemusta ElPrimeroista on kuudesta yksilöstä, jotka edustavat valmistusvuodeltaan neljää eri vuosikymmentä. Kaikki ovat toimineet moitteetta. ElPrimeroja on vuosien mittaan valmistettu niin monia eri versioita, että pienellä tutkimustyöllä todennäköisesti löytyy malli jokaiseen makuun. Viimeistely on 2000-luvun malleissa viety jonkin verran pidemmälle, kuin vanhemmissa.

Myös IWC-chronot, joista kaksi Valjoux-pohjaista ja yksi inhouse-koneistolla, ovat pelittäneet ongelmitta. Samoin manuaalivetoiset Omega Speedmasterit.

Myönnettäköön, että käytän ajanotto-ominaisuutta kelloissani varsin harvakseltaan. Olen hankkinut chronot enemmänkin fiilis-pohjalta - niissä vaan on sitä jotain...

24
Auto on käsittääkseni Fiat 501 20-luvulta. Mieleen tulee kyllä muutamia asioita, jotka olivat silloin mielestäni paremmin, mutta jätetään politiikka sikseen.

25
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 20.01.20 - klo:16:03 »
Pukeutuminen on kivaa ja siitä tulee hyvä mieli.

Samoin riisuutuminen, varsinkin jos siihen liittyy seksualistettu okkultismi ja syväekologinen ajattelu ;)

26
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 01.07.19 - klo:22:29 »
Yleisesti ottaen, en ole ihan niin tarkka kellon rannekkeen ja kenkien/vyön värien suhteen. Valintaani vaikuttaa lähinnä se, miten kellon tyyli ja yleisilme sopii muuhun pukeutumiseen.

Jos kyseessä on tumma puku, valkoinen paita, hillitty kravatti ja mustat oxfordit, niin ranteessni on perinteinen pukukello mustalla nahkarannekkeella.

Jos mennään esim. lyhythihaisella pikee-paidalla, khakeilla ja loafereilla, ranteeessa on vastaavasti tyyliltään rennompi kello.

Jos vaatetuksena on pikkutakki, kauluspaita ilman solmiota, siistit housut ja ruskeat derbyt, on mielestäni tilaisuus valita kello hyvinkin laajasta tyylivalikoimasta jne...

Kaksisävyisten suhteen olen sitä mieltä, että 95% niistä tuo mieleen Miami Vice-larppauksen (vaikka Sonny Crockettin Ebel taisikin olla täyskultainen). Muutamia tyylikkäitäkin designeja toki löytyy, mutta esim. two tone Rolex on yhtä tyylikäs kuin auki oleva housun sepalus.

27
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 09.01.19 - klo:17:44 »
Nahkarannekkeen hintaan vaikuttaa päälisnahan laadun lisäksi mm. rannekkeen sisäpinnassa käytetyn nahan laatu (yleensä vasikannahkaa myös alligaattorirannekkeissa), nahan käsittelyssä käytetyt menetelmät, rannekkeen reunojen viimeistely, käytetyn ompeleen tyyppi ja se, onko ranneke käsin- vai koneella ommeltu, jne...

Jonkinlaista osviittaa eri osa-alueiden vaikutuksesta hintaan saa kokeilemalla tilaustyönä rannekkeita tekevien firmojen nettikonfugraattoreita. Esim. Atelier du Bracelets Parisien: https://www.abpconcept.paris

Oman kokemukseni mukaan esim. Hirschin noin 50€ rannekkeet ovat jo niin hyvälaatuisia, että lisäinvestointia kalliimpiin rannekkeisiin voi olla vaikea perustella millään kovalla konkreettisella hyödyllä. Mielestäni kyse on silloin enemmänkin estetiikasta, eli hienosti viimeistelty aito alligaattorinnahkainen rannele on vaan niin hemmetin hyvän näköinen.28
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 02.09.18 - klo:09:56 »
Jos et halua olla Spaghetti Bolognese -mies, ohessa pari ehdotusta:

Hintaluokka <500€ - Dan Henry 1970


Hintaluokka <1500€ - Stowa Prodiver Blue LTD


Hintaluokka <5000€ - S.U.F. Vetehinen


Hintaluokka < 10000€  - JLC Polaris Date


29
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 01.09.18 - klo:19:39 »
No eipä kuulosta järin laadukkaalta paikalta, koska bolognalainen raguhan tarjoillaan aina tagliatellen, pappardellen tahi fettuccinen kanssa.

Se, mitä paikassa tarjotaan, ei estä ko. miestä tilaamasta Spaghetti Bolognesea.

30
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 31.08.18 - klo:20:45 »
Jo artikkelin ensimmäinen lause saa jyrkän tuomioni, eikä loppu siitä parane. Sukeltajankellon markkinointi pukukäyttöön sopivana on lievää törkeämpää kuluttajien harhaanjohtamista.

Kuten arvata saattaa ovat listan kellot pääsääntöisesti tylsääkin tylsempiä valintoja vailla pienintäkään omaperäisyyttä - kelloja miehelle, joka laadukkaassa italialaisravintolassa tilaa Spaghetti Bolognesen.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 14