Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alhazen

Sivuja: [1] 2 3 ... 66
1

Entäs ne kengät, jos ei siis puhuta mistään tennareista tai vastaavista? Vähän aikaahan oli sen yhden kaverin liike Helsingissä, (missä tosin hintoihin oli roiskaistu ihan kunnon "suomilisä") mutta sehän yhdistyi toisen firman kanssa ja valikoima huononi merkittävästi ainakin nettisivujen perusteella. No Herrainpukimo toki, mutta taitaa rajoittua lähinnä yhden valmistajan ympärille.

Cainella Helsingissä, josta tässä taisi olla puhe, on minusta kiitettävästi katettuna hintahaarukka n. 200 eurosta (oikein hyvän hinta-laatusuhteen Berwick ja myös käsittääkseni Espanjassa teetetty oma brändi) Aldeniin, Vassiin ja Saint Crispiniin, hinnat ovat myös euroalueella nykyisellään ihan kilpailukykyisiä.

Verkkokaupan valikoima ei edusta siellä missään tuoteryhmässä ihan kaikkea mitä kivijalasta tai puhelimitse kyselemällä löytyy ja saavat usein myös tilattua edustetuista valmistajilta malleja, joita ei ole juuri nyt hyllyssä.

2
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 13.09.22 - klo:11:05 »
Saphiria on viime aikoina näkynyt jonkin verran Helsingin kivijalkasuutareilla, mm. Redissä ja Bulevardin Haukanvuorella.

3
Jos mennään viime vuosisadan  alkuvuosikymmenten tapojen mukaisesti (eli siteerattua nimimerkki Bagheeraa mukaillen), arki- ja vapaa-ajan pukujen kanssa käytettävät pehmeäkaulukselliset paidat saattoivat olla aika nykymittapuulla värikkäitäkin, mutta eivät varsinaisia printtipaitoja vaan kuosit pysyttelivät ajan kuvituskuvien perusteella raidoissa, ruuduissa, kukonaskeleessa, jacquard-kudotuissa pilkkujen ja raitojen yhdistelmissä jne. Tälle voi olla villinä arvauksena sellainen käytännöllinenkin syy, että painokuviot eivät olisi kestäneet ajan pesutekniikoita siinä missä kudotut. Kontrastikauluksia ja -kalvosimia (valkoinen kaulus värikkäässä tai kuosillisessa paidassa) käytettiin myös paljon, alkujaan varmaan myös käytännöllisistä syistä eli siksi, että ne likaantuivat ja kuluivat ensimmäisenä ja saatettiin vaihtaa uusiin valkoisiin. Solmioissa saattoi olla taas aika voimakkaitakin painokuvioita.

Eräänlaisena visuaalisena nyrkkisääntönä voisi varmaan todeta, että mitä vaaleampi ja kaukaa erottumattomampi kuosi, sen ”muodollisempi” se on.

4
Irtoliivit ovat aavistuksen haastava laji, mutta lähtisin liikkeelle aika perinteisistä vaaleanruskean sävyistä hiekan- ja kermanvärisestä alkaen. Kannattaa kiinnittää huomiota värilämpötilaan ts. siihen onko kyseessä "kylmä" vai "lämmin" oliivi ja valita sävy sen mukaan. Myös sopiva vaaleanharmaa voisi toimia. Tattersall, jonka ruudukossa on samaa oliivinvihreää, olisi myös aika perinteinen valinta, mutta selvästi rustiikkisempi.

5
Helsingin palvelutarjonta on nyt v. 2022 rehellisesti sanottuna niin kattava, etten koe omien mieltymysteni puitteissa tarvetta matkustaa ostoksille ulkomaille tai esim. tilata verkosta vaatteita alennusmyyntejä, eBay-löytöjä ja muutamaa muuta poikkeusta lukuunottamatta. Yksi näistä on, että oslolaisen Cavour-vaatekaupan omalla merkillään teettämät valmisvaatteet sopivat leikkaukseltaan keholleni todella hyvin ja niiden hinta-laatusuhde on erityisesti kausialeista ostettuna erinomainen.

Huomaan kaipaavani juuri nyt oikeastaan vain 1) ompelutarvike- tai kangaskauppaa, joka myisi laadukkaita luonnonmateriaaleista (sarvi, helmiäinen yms.) valmistettuja nappeja sekä 2) Uniqlon (josta tulee yhä ostettua määrättyjä tuotteita) kivijalkakauppaa.

6
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 13.06.22 - klo:10:12 »
Viime viikolla Concertgebouw-orkesterin tulevaksi ylikapellimestariksi julkistettu kapellimestarikomeetta Klaus Mäkelä vaikuttaa olevan aika korostetusti klassisen tyylin miehiä ja pitävän erityisesti kaksirivisistä puvuista.
7
Joku perinteinen lontoolainen nyrkkisääntö on kuulemma 1 1/4 tuuman eli reilun kolmen sentin etäisyys lähimpänä olevan napin keskipisteestä hihansuuhun. Jos etäisyyttä on napin reunasta ainakin noin napin halkaisijan verran niin tulos menettelee vielä omaan silmääni. Suitsupplylla ja joillain muilla valmistajilla etäisyys on aika pitkä todennäköisesti siksi, että lyhentäminen on yleisempi korjaus. Viidennen napin saa varmaan periaatteessa lisättyä ja sitä näkee valmisvaatteissa esim. Tom Fordilla, mutta saattaa olla että napit joutuu kokonaan uusimaan jos haluaa pitää ne keskenään samanlaisina.

8
Anderson & Sheppard näyttää saaneen aikaan toisenkin katastrofin Daniel Craigin ylle. Kilpailijat/kollegat, jotka ovat tehneet Craigille kuvan smokkihousut, kommentoivat häveliäästi ”maybe it’s the look”.

https://www.instagram.com/p/CUaT4wss_XH/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

9
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 15.05.22 - klo:17:01 »
Ei pysyvästi, mutta liukuesteitä on tullut toisinaan kokeiltua.

Taisin mainita joskus aiemminkin, mutta paras pito kaikista omistamistani kengistä on LL Beanin Duck Bootseissa, jotka ovat villasukkavaralla ja nahkavarret rasvattuina muutenkin aika hyvä valinta etelän loskaisimpiin päiviin/viikkoihin/kuukausiin. Ne on toisaalta kai alkujaan tehty jossain rantakivikossa sorsapyssy kädessä liukasteluun.

10
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 15.05.22 - klo:12:43 »
J. Ervingillä Helsingin Museokadulla taitaa olla yhä "virallinen" Red Wing -edustus Suomessa ja töitä otetaan vastaan myös postitse.

Noissa Loakeissa oleva Victory ja hyvin samanlainen Ridgeway on brittikumipohjista ehkä paras Suomen talvessa, voittaa ainakin Dainiten ja Commandon. Pehmeämpi kumiseos on yleensä parempi, noissa kahdessa jälkimmäisessä on usein ongelmana että gummi on periksiantamattoman kovaa ja kuviointiin pakkautuu lunta, Commandoon myös sepeliä.

11
Peltokankaalla tyylikäs kravatti ja taskuliina presidentillisellä taitoksella. Liivi tekisi terää. Mäkysen kravatti voisi olla tyylikkäämpi ja taskuliina uupuu.

Muistutuksena nykyinen tasavallan presidentti on tunnettu taskuliinojen periaattellisesta vastustuksesta. Hyvä muistaa, jos on menossa tapaamaan ja haluaa panostaa (ensi)vaikutelmaan.

12
Etiketti / Vs: Pukukoodi: cocktail
« : 28.03.22 - klo:15:47 »
Tämä pukukoodi ei ole koskaan täysin avautunut minulle. Olen kuullut selityksen jonka mukaan cocktail-pukukoodi on jotain arkipuvun ja tumman puvun väliltä.

Eli, olisiko oikea valinta vaikkapa sininen puku, valkoinen kauluspaita ja värikäs solmio?

Mikä on teidän käsityksenne pukukoodista ja kuinka itse pukeutuisitte?

Käsitykseni vastaa suunnilleen tätä miesten osalta, naistenvaatteissa cocktail-tilaisuus määrittelee esim. helman pituuden tarkemmin. Puku ns. tumman puvun koodia vapaamuotoisemmin tulkittuna (kesällä tai muuten valoisan aikaan vaaleammatkin harmaat ja pienet kuviot sopivat omaan silmääni, ei raitoja koska ne kuuluvat bisnes- ja työpukeutumisen puolelle) tai hillitymmän pään irtotakki- ja housuasu solmiolla olisivat varmaan omat lähtökohtani, jos kutsussa lukisi noin. Solmion väri samoin vähän tilaisuuden tarkemman luonteen ja vuodenajan mukaan.

13
Tuo istuu edestä selvästi paremmin - materiaali on vähemmän anteeksiantamaton kuin puuvilla, jonka kanssa tuntuu olevan herkästi haasteita - mutta on silti leikattu tyköistuvammaksi kuin olisi ehkä Craigille eduksi. Selän puolella otetuissa kuvissa näyttää kiristävän, mitä voi myös edesauttaa että Craig on jostain syystä sulkenut myös alemman napin. Myös hihoissa tapahtuu jotain outoa, minkä voisi selittää esimerkiksi se, että ne on jätetty vuorittomiksi ja kangas tappelee vastaan.

14
Craigilla on näkynyt "siviilissä" myös niin ikään yleensä liian pieniä TF:n pukuja ja elokuvien pressitilaisuuksien osalta sopimukset voivat velvoittaakin siihen, mutta tuo on ilmeisesti A&S:n tuotos. Liike on mainostanut myös puvun kangaslaatua IG:ssä (https://www.instagram.com/p/CUwgoyHIQC8/) ja tehnyt Craigille myös muita vaatteita kuten kashmir-pikkutakin, jonka istuvuuden arviointiin kuva ei riitä (https://www.instagram.com/p/B9Ub_pIFGXg/?hl=fi).

15
Harmaiden pikkutakkien isoin haaste liittyy minusta siihen, minkä värisiä housuja niiden kanssa käyttää. Selvästi tummemmat/vaaleammat harmaat menevät mutta voivat näyttää värittömältä, hiekan ja kerman sävyt voivat toimia hyvin, mutta esimerkiksi ”menswear uniform” käännettynä eli harmaa yläosa ja sininen alaosa tökkii omaan silmääni usein, ja siniset irtohousut ovat vähän haastavat muutenkin. Kunhan kankaassa on paksuutta, tekstuuria tai pörheyttä riittävästi niin puvuntakkiassosiaatioilta pitäisi välttyä helposti: jos takin kangas on sileä kampalankainen glen check pienellä ison kontrastin kuviolla, se näyttää herkästi orvolta puvuntakilta, jos isommaksi kasvatettu kuvio 13+ unssin brittivillaa, ei. Itse en tykkää yksinkertaisesta windowpanesta ollenkaan (mielummin edes tuplaviivoituksella tai toisen kuvion päälliruutuna), joten olen vähän jäävi sen suhteen.

Omistan itse yhden tummanpunainen irtotakin (silkki-villa-pellavaa pienellä sävy sävyyn -kalanruodolla, huikea kirpparilöytö Canalin rakenteettomasta Kei-sarjasta). Sen yleissävy on sen verran murrettu ja kankaasta johtuen valosta riippuva ja herkästi ruskeaan tai tiileen taittuva, että sitä edes Suomen kesässä, Välimeren auringosta puhumattakaan, käyttäessä ei tule sirkustirehtöörimäinen olo, mutta väri ei ehkä kuitenkaan olisi ollut hankintalistan kärjessä ellei tuo nimenomainen yksilö olisi kävellyt vastaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 66