Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ville

Sivuja: [1] 2 3 ... 562
1
Hyviä huomioita tähän saakka!

Kerran olen kokeillut Sandersin vegaanisia reunoskenkiä. Kaukaa näyttivät nahkaisilta, jalassa lesti tuntui ihan vastaavalta kuin nahkapareissa, mutta hikoilua ne kyllä aiheuttivat pahasti.

Ehkä hamppukankainen pari, jossa on polyesteria joukossa, ei hiostaisi kauheasti ja kestäisi käyttöä kauan.

Vaatekauppiailla on tapana kokeilla joitakin eriä ja katsoa, meneekö kaupaksi. Sitten vain jatketaan vanhoilla tutuilla tai otetaan riittävän suosittu mukaan valikoimaan. Helpompaa tietysti olisi, jos vaikka 30 tyyppiä yhdessä toivoisi jotakin vaatetta valikoimaan. Netin aikakaudella sellaisia toiveita on helpompi koota.

2
Otsikon mukainen yksinkertainen aihe jäsenille.

Millaisia asusteita ja vaatteita puuttuu suomalaisten miesten vaatekauppojen valikoimasta? Vai onko niin, että kaikenlaista mukavaa jo löytyy, mutta värivalikoima on kehno, tai jotain materiaaleja saisi olla lisää?

Miten parantaisitte niitä kauppoja, jotka nykyisin toimivat?

3
Niinhän siinä lopulta kävi, että keski-ikäistyminen sai minut kiinni. Olen lihonut 1. mittapukuni housuista ulos, joten parempi laittaa se kiertoon.Tämä tummansininen liivipuku on valmistettu mittojen mukaan. Mittojen perusteella istuu parhaiten 48-kokoiselle ja hoikalle - katso mitat alta.

Takissa on tavallinen hartiarakenne, kanttitaskut, kahden napin miehusta, napit naudansarvea, pystykäänteet, kaksi takahalkiota, koristeompeleet. Vuorissa on pallokuvio. Takin vuorissa on tilaajan nimikirjaimet, mutta ne voin irrottaa purkurilla siististi.

Puku on ollut tavallisessa, satunnaisessa käytössä. Kunto on kauttaaltaan erinomainen.

Liivi on kaksirivinen ja siinä on shaalikaulukset.

Housuissa on kaksi laskosta, prässit, upslaakit, napit olkaimille, korkeampi vyötärö, sivukiristimet, kolikkotasku.

Vahva ja kestävä, kuvioitu kangas on 100% villaa, jonka on kutonut maineikas englantilainen Holland&Sherry. Kankaan paino on noin 400 grammaa per metri. Kuvioinnin ansiosta puvun osia voi helposti käyttää myös irtohousuina tai -takkina tai -liivinä.

Tarkat mitat: takissa hartisaumasta toiseen 46 cm, hartisaumasta hihansuuhun 65 cm, kainalosta toiseen 54 cm, niskasta helmaan 77 cm, ympärysmitta vyötäröllä on 95.5 cm.

Liivissä kainalo-kainalo on 50.5 cm ja niskan alta helmaan 60 cm.

Housuissa vyötärö on 83 cm (ei enää levennysvaraa), vyötäröltä lahkeeseen on 112 cm, haaroista lahkeeseen 85 cm.

Ostajalle myös 9 euron postikulut. Sovitus onnistuu tarvittaessa Vantaalla.

Uutena vastaava mittapuku maksaa Herrainpukimossa noin 1450 euroa: https://herrainpukimo.fi/shop/mtm/puvut-mtm/

Minä pyydän tästä 350 euroa, kiitos.

4
Laitoin sinulle mailia!

5
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 10.05.22 - klo:14:37 »
En käytä mitään hepeneitä, joissa on näkyvä logo. Olen niitä myös leikellyt pois, koska se logo edustaa kaikkea, mitä vaatteiden parissa ei pitäisi suosia. Logon sijaan arvokkaampia ovat kangas, leikkaus, ominaisuudet, viimeistely, näin edelleen.

Tuohon logoon on helppo tarttua ja hukkua, koska silloin ei tarvitse nähdä vaivaa ottaakseen selvää kankaista, leikkauksista, rakenteista ja muista. Luottaa vain siihen, että MONCLER tarkoittaa elämässä menestymistä ja huippualfamiestä.

6
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 10.05.22 - klo:14:31 »
Olen nähnyt netissä kuvia kantakupin korjauksista. Suutari liimaa tai ompelee uuden nahkapalan kupin sisälle. Se peittää reiän tai kuluman sisällä, eikä hankaudu kokonaan läpi. Tässä parissa näyttää kärsineen myös tere, joka on tuo musta reuna. Ehkä senkin voi vaihtaa. En ole kokeillut koskaan, mutta arvioin näin.

7
Aiheesta nousee mieleen tämä Mikael Jungner, joka on vastustanut solmioita antaumuksella vuosikaudet. Usein tällaista aiheuttaa liian pieni paidankaulus yhdistettynä paksuun solmioon - vaan eihän se nyt ole kannustettua teettää vaatteita. Sellainen olisi liian keikarimaista!

8
Voihan sen viidennen lisätä, mutta klassinen kaava on 3 tai 4 nappia. Viisi voi näyttää hoopolta.

Toimivaa napinreikää ei voi liimata umpeen ilman, että se erottuisi.

9
Katso suuret lisäkuvat täältä: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72177720297434590

Alpa on harvinainen yritys: suomalainen vaatevalmistaja, jonka laatu on aidosti korkeaa jo langasta lähtien. Tämä neuletakki on paksu ja lämmin ja kestävä esimerkki.Neule on miesten malli ja siinä on miesten mitoitus, mutta se voi palvella hyvin myös sopivan kokoista neitoa.

Lue lisää mallista valmistajan sivustolla: https://alpa.fi/tuote/shawl-collar-shaalineule-burgundi/

Neuleessa on korkea shaalikaulus, napitus ja etutaskut, hoikka mitoitus, tummanpunainen. Tylsät alkuperäisnapit on vaihdettu helmiäisnappeihin.

Kauttaaltaan erinomaisessa kunnossa: ei hajuja tai tahroja tai reikiä. Jäänyt vähälle käytölle, sillä verkosta hankitun neuleen mitoitus ei ollut niin sopiva.

Materiaali on 100 % ensiluokkaista alpakkaa suoraan Perusta. Valmistettu Liettuassa, käsinpestävissä.

Ostaja maksaa postikulut, myös nouto Vantaalla passaa.

Tarkat mitat: RAGLAN-hartiasaumasta toiseen noin 47 cm, hihan pituus RAGLAN-hartialta ranteeseen noin 60.5 cm, kainalosta toiseen 59 cm, pituus niskan alta helmaan 65 cm.

Uutena vastaavat valmistajan neuleet maksavat 300 euroa.

Tämän kappaleen hinta on 180 euroa + postit.

10
Tämä on hauska aihe, koska parisen vuotta sitten mietin samaa, ja mittailin kaapissani eri valmistajien nappien etäisyyksiä hihan päästä. Kyllä - sellaistakin olen harrastanut.

SS:lla tuo etäisyys on suurempi kuin muilla, varmaankin pelkän omaleimaisen ilmeen vuoksi. Mitään hyötyä sillä ei saavuta. Tästä syystä ainakin ylintä hihan nappia tulisi siirtää alemmas, jos hihaa pidentää. Muuten etäisyydestä tulee oudon pitkä.

Sattumoisin tämä on pääsyy siihen, miksi en ota toimivia napinreikiä edes mittatakeissani. Jos myöhemmin jostain syystä haluankin muuttaa hihaa, siitä tulee erittäin vaikeaa tai mahdotonta, jos kaikki hihanapit toimivat. On myös aina helpompi jälleenmyydä takki, jonka hihanapit eivät toimi. Napinreiät saa kyllä myöhemmin toimiviksi, mutta muutos ei onnistu toisin päin.

11
Etiketti / Vs: Pukukoodi: cocktail
« : 28.03.22 - klo:13:38 »
Minä tulkitsen koodin niin, että kyseessä siisti, vähemmän muodollinen asu jossakin komiassa ympäristössä - esim. 4 tai 5 tähden hotellibaari. Tällaiseen voisin laittaa vaikka irtohousut ja -takin tai sitten samettipuvun. Solmio muiden osallistujien mukaan, tarvittaessa pois.

Jos oikein erikseen mainitaan sana cocktail, en saa mielikuvia pikeepaidoista tai farkuista - muutenhan kutsussa lukisi vaikka smart casual. Se tietysti on oma, hankala lajinsa, joka vaihtelee maasta toiseen.

Kiinnostavaa lukea, jos jäsenissä joku on ollut usein cocktail-pippaloissa, ja osaa kertoa enemmän.

12
Tarkista tästä linkistä lisäkuvat: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72177720297350843

Drake's of London on arvostettu englantilainen vaatehtimo, joka on yksi harvoja Lontoossa yhä valmistavia yrityksiä.Kaulaliinan kuviona on Black Watch -tartaani, joka on tavallista vaaleampi ja laikukas.

Tämän liinan materiaali on 52 % kashmirvillaa ja 48 % villaa. Lämmintä ja paksua ja pehmeää.

Valmistettu Skotlannissa.

Erinomaisessa kunnossa - ei reikiä tai hajua tai tahroja. Harvoin käytetty, sillä verkosta tilattu malli olikin pitempi kuin halusin. Höyryllä puhdistettu ja prässätty ennen listaamista.

Tarkat mitat: pituus 160 cm ja leveys taitettuna 16.5 cm.

Postikulut huutajalle, myös nouto ja sovitus Vantaalla mahdollinen.

Uutena vastaava liina maksaa 225 puntaa + postit sekä ALVit ja tullit:

https://www.drakes.com/accessories/scarves?material_filter=53

Lisäkuvia ja -infoa saa kysymällä.

Hintana 90 euroa + postit.

13
Katso vielä tästä linkistä lisäkuvat: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72177720297350843

Lardini on italialainen laatuvalmistaja, joka on erikoistunut tyköistuviin ja moderneihin asuihin.Tämä keskiharmaa takki on harvinainen malli: se on leikattu näyttämään irtotakilta, mutta sisällä onkin untuvatäyte niin kuin päällystakissa. Sopii sisäkäyttöön, mutta kuuma tulee.

Takki on kauttaaltaan erinomaisessa kunnossa: ei reikiä, hankaumia tai tahroja.

Takissa on kevyin mahdollinen hartiarakenne, paikkataskut, rintatasku, kahden napin miehusta, hoikka mitoitus, kapeat lovikäänteet, ei takahalkiota, ei hihanappeja. Lisäksi takin voi kääntää ympäri ja käyttää tummansinistä vuoriversiota.

Kangas on 35 % ramieta ja 65 % villaa, siinä on pieni kukonaskel kuviona.

Valmistettu Italiassa.

Täyte on 90 % ankanuntuvaa ja 10 % höyheniä. Ohuempi täyttömäärä.

Kokomerkintä 50, mutta leikkaus on taatusti hoikka. Tarkat mitat: takissa hartisaumasta toiseen 45 cm, hartisaumasta hihansuuhun 64.5 cm, kainalosta toiseen 55 cm, niskasta helmaan 73 cm, ympärysmitta vyötäröllä on 100 cm.

Ostajalle myös 9 euron postikulut. Sovitus onnistuu tarvittaessa Vantaalla.

Uutena vastaava untuvatakki maksaa noin 850 euroa.

Hintana 270 euroa + postit.

14
Craigin puku on räätälintyötä Anderson & Sheppardilta. Liikkeen ammattiylpeys hieman kummastuttaa jos sieltä pääsee lähtemään tuonnäköisenä, on asiakkaana sitten julkisuuden henkilö jolla on huono henkilökohtainen maku istuvuuden suhteen tai ei. Actionsankari-näyttelijän vaatettamisessa lienee tosin vielä se lisähaaste, että kehon muoto voi muuttua paljon lyhyessäkin ajassa tuotantojen vaatimusten mukaan.

Eikö Craigin pukija olekaan Tom Ford? Näin olen antanut itseni ymmärtää, koska firma valmistuttaa Bondin asut ruudulle.

15
Nosto! Nämä ovat yhä saatavilla.

Sivuja: [1] 2 3 ... 562