Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Laatutori / M: 2kpl Bexley Brixton Silver Chestnut vyötä (80cm)
« Uusin viesti kirjoittanut Reinot 19.07.23 - klo:21:12 »
Myydään 2kpl Bexleyn Brixton Silver -vyötä. Värinä chestnut ja koko 80cm.

Lisätiedot: https://www.bexley.com/brixton-silver-chestnut-332001.html

Vyöt täysin uusia ja käyttämättömiä, edes muoveja ei ole vielä poistettu.

Ostin epähuomiossa liian lyhyet vyöt ja voisin myydä ne jollekin, jotta säästyn palauttamisen vaivalta.

Hinta 45€. Nouto Espoon Tapiolasta. Voin myös toimittaa Helsingin keskustaan.
92
Linkit ja vinkit / Vs: Kirppis- ja UFF-vinkit ym.
« Uusin viesti kirjoittanut Ville 14.07.23 - klo:21:29 »
Jos joku jäsenistä asioi Nihtisillassa ja ostaa pukupussin, minäkin voisin ottaa yhden. Maksaisin toki vaivasta. Nykyisin asun Turussa, joten matka on hankala tuonne.
93
Linkit ja vinkit / Vs: Kirppis- ja UFF-vinkit ym.
« Uusin viesti kirjoittanut salaryman 13.07.23 - klo:15:08 »
Nihtisillan kierrätyskeskuksessa on kasa erikuntoisia ja -mallisia pukulaukkuja (Garment Bag), kaikissa sama hinta 5€. Seassa on ilmeisen käyttämättömiäkin, ainakin mukaan lähteneessä Samsonitessa ei ole minkäänlaisia käytön jälkiä, sisäpussit, lukot, henkarit ja kantohinat kaikki mukana.
94
Laatutori / Vs: M: Eastman Leather Clothing White USN T-Shirt, Loopwheeled (S/M)
« Uusin viesti kirjoittanut kamrat 07.07.23 - klo:14:18 »
Hintaa pudotettu.
95
Laatutori / Pukimo Raivio palvelee myös Laatutorin kävijöitä
« Uusin viesti kirjoittanut Ville 04.07.23 - klo:19:35 »
Klassista, käytettyä, laadukasta, kestävää miesten vaatetta on aina tarjolla myös osoitteessa www.pukimoraivio.fi


96
Laatutori / MYYTY: Loake Hyde, Dark Brown, koko 8,5UK
« Uusin viesti kirjoittanut Ville Rantanen 29.06.23 - klo:20:48 »
Myydään uutena ostetut Loake Hyde, Dark Brown koossa 8,5UK (42,5). Lesti on Loaken Capital (leveys F). Lesti on ihan ok leveähköön jalkaani. Koko on pituuden puolesta mielestäni true-to-size.

Nämä ovat siis Loaken Englannissa valmistettavaa Loake 1880 -sarjaa. Kyseinen malli näyttää nyt poistuneen tuotannosta.

Kuva kertoo kenkien mallin ja kunnon. Käyttö näkyy pienesti patinana, mutta, kuten pohjista näkee, varsinaista kulumista ei ole. Pohja on Suomen talveen sopivaa Dainitea.

Mukaan tulee alkuperäinen vähän kolhiintunut kenkälaatikko ja käyttämättömät alkuperäiset kenkäpussit.

Myyn, koska käyttö on jäänyt aika vähälle itselle aavistuksen liian pienen koon takia.

Maksoin aikanaan näistä n. 270 €. Hintapyyntöni sisältää postit kotimaassa.

Hinta: 100 €

MYYTY
97
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« Uusin viesti kirjoittanut Tumppi$ 28.06.23 - klo:20:33 »
Olen nyt vähän samoillut kellojen maailmassa sosiaalisen median kautta ja liittynyt muutamaan Facebook-ryhmään. Olen vähän päätynyt sellaiseen lopputulokseen, että klassisen tyylin kontekstissa varsin iso osa noista ryhmissä esillä olevista kelloista ei ole erityisen tyylikkäitä. Jos klassisessa tyylissä suositaan hillittyä minimalismia, niin sitä vastoin näissä rannetuskuvissa on varsin usein tonnikalapurkin kokoisia kirjavanvärisiä möhköjä, joissa on aika monennäköistä indikaattoria, joiden tarpeellisuus tuntuu varsin kyseenalaiselta ja muita turhia yksityiskohtia. Erityisesti iso osa noissa ryhmissä olevista Seikoista tuntuu sellaisilta. Toki sitten kalliimmissa merkeissä kuten Rolexeissa ja Omegoissa on pääsääntöisesti hyvin tyylikkäitä kelloja näytillä.

Itse ostin tosiaan tuon Seikon SRPD51K1:n, mutta Seiko-ryhmän kautta "downgreidasin" sen SRPE63K1:een. Eli tästä tähän.

Sama kellohan tuossa taitaa olla kyseessä, mutta ei ole pyörivää bezeliä, joka oli minun makuuni hieman liian jykevä, varsinkin kun olen aika pienikätinen. Sen lisäksi tuntui vähän feikiltä pitää tuollaista sukelluskellon näköistä kelloa, joka ei kuitenkaan sellainen ollut. Tämä field watch -versio on Villen sanoja käyttääkseni nöyrempi ja siten minua enemmän miellyttävä.

Olen samaa mieltä näistä julmetun kokoisista möhkäleistä, jotka ovat olleet muotia viimeiset 10-15 vuotta enemmän tai vähemmän. (toki historiakin tuntee isoja kelloja, muun muassa saksalaisten lentäjäkellot joissa oli usein taskukellon koneistot)

Mutta nyt on hyvä trendi ollut maailmalla jo hyvän aikaa. Moni valmistaja alkanut palailemaan pikkuhiljaa alle 40mm kokoihin ja ovat lopettaneet valmistuksen monien "teelautasmallien" osalta. Tietysti, ennen kuin asia jalkautuu kunnolla taas Suomeen ja loppukäyttäjille, niin ottaa helposti vielä muutaman vuoden.

Kristallipalloa ei ole, mutta jos silti saan ennustaa, niin parin vuoden sisällä näistä "teelautasista" aletaan luopumaan, koska alkavat näyttää yhä useamman silmiin lähinnä huvittavilta ja jopa myötähäpeää herättäviltä. Eli sellaiset, jotka omistavat 40mm ja sen alle olevia kelloja ja ovat sitkeästi niihin uskoneet, voivat parin vuoden sisällä onnitella itseään. Sitten on toki eri asia, jos ison kellon käyttäjä sattuu itsekin olemaan poikkeuksellisen iso. Mutta tyyliin joku 185cm ja 100kg (yleensä vieläpä alatoopia) ei vielä siihen riitä.
Mutta tämä vain ja ainoastaan oma henk. koht. näkemys ja arvelus.

Tietysti on hyvä muistaa, että myös 40mm voi näyttää suorastaan valtavalta jos kuoren kehä taulun ympärillä on kapea ja kellotaulu mahdollisimman laaja, sekä vielä pahimmassa tapauksessa korvakkeiden välinen pituus "järjettömän" pitkä.
98
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« Uusin viesti kirjoittanut Laurentius 24.06.23 - klo:10:16 »
Onko kenelläkään jakaa kokemuksia Helsingin Munkkiniemessä tomivalta Vaatturiliike Niko Pelkosesta?
99
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« Uusin viesti kirjoittanut watchet 20.06.23 - klo:14:53 »
"Ilmeisesti kieli ei ollut vielä kehittynyt moniulotteiseksi ilmaisun keinoksi mitä siitä tuli sata vuotta myöhemmin."
Tästä tietysti voidaan olla montaa mieltä mutta englanti oli melkoisen ilmeikästä jo paljon ennen Defoen aikaa:https://en.wikipedia.org/wiki/Shakespeare%27s_writing_style
Vaikkapa näin: "That trunk of humours, that bolting-hutch of beastliness, that swollen parcel of dropsies, that huge bombard of sack, that stuffed cloak-bag of guts, that roasted Manningtree ox with pudding in his belly, that reverend vice, that grey Iniquity, that father ruffian, that vanity in years?"
Henry IV Part 1 (Act 2, Scene 4)
100
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« Uusin viesti kirjoittanut Partasuti 20.06.23 - klo:14:30 »


Daniel Defoe: Robinson Crusoe

Toisinaan kirkonkylän kirjakaupan hyllystä löytyy mielenkiintoisia teoksia. Robinson Crusoe on sellainen, jota ei usein näe. Tämä lienee ensimmäinen kerta minulle. Kun Don Quijotea tituleerataan maailman ensimmäiseksi romaaniksi, kutsutaan tätä ensimmäiseksi englanninkieliseksi teokseksi. Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran 1719 ja tämä versio on vuodelta 2012.

Kieleltään tämä on aika yksinkertainen. Ilmeisesti kieli ei ollut vielä kehittynyt moniulotteiseksi ilmaisun keinoksi mitä siitä tuli sata vuotta myöhemmin. Teksti on hieman vanhahtavaa, mutta sitä ymmärtää hyvin. Muutamien sanojen kirjoitusasu on näköjään muuttunut ja pitkät lauseet ovat yleisiä niin kuin muissakin vanhoissa teksteissä. Heittomerkkejä käytetään lähes aina verbien menneissä muodoissa. Lukujakoa ei ole, ja tämä on yhtä pitkää pötköä koko kolmesataa sivua.

Juonen ydin taitaa olla jo jokaiselle tuttu tässä vaiheessa. Se mikä yllätti minut oli tavattoman pitkä aika minkä Crusoe saarellaan vietti. Olin ajatellut haaksirikkouden olleen vain rajatun lyhyen toven. Tähän pituuteen lukija herää yhtäkkiä sadannen sivun tienoilla kun ollaan oltu siellä jo useampi vuosi.

Kertomus on kuitenkin rakennettu itsensä päälle. Alussa Crusoella on vain vähän työkaluja käytettävissä ja niillä joutuu miettimään ensin ruoan ja juomisen saanti ja myöhemmin suuremmat asiat. Aikaa hänellä on käytettävissä, joten pöytää pystyy tekemään vaikka kuukauden.

Kertomuksesta on analysoitu erilaisia asioita uskonnosta, kadotukseen joutumisesta ja menneiden syntien sovittamisesta. Asenteiltaan tarina on oman aikakautensa tuotos. Nykyisellään kirja voisi sopia seikkailukertomukseksi esiteinille mikäli muutamat nykylukijaa häiritsevät asiat eivät haittaa.

Lopuksi pakollinen vaatekuvaus.

My clothes began to decay too mightily: As to linnen, I had had none a good while, except some checquer'd shirts which I found in the chests of the other seamen, and which I carefully preserv'd, because many times I could bear no other clothes on but a shirt; and it was a very great help to me that I had among all the men's clothes of the ship almost three dozens of shirts. There were also several thick watch-coats of the seamen, which were left indeed, but they were too hot to wear; and tho' it is true, that the weather was so violent hot that there was no need of clothes, yet I could not go quite naked; no, tho' I had been inclined to it, which I was not, nor could not bide the thoughts of it, tho' I was all alone.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]