Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« Uusin viesti kirjoittanut Laurentius 04.11.23 - klo:19:51 »
Tietääkö joku josko Helsingin tai Tampereen kivijaloista löytyisi correspondent-tyylin kenkiä? Al Capone -hengessä kyselen…
12
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« Uusin viesti kirjoittanut uuno 02.11.23 - klo:15:59 »
... mutta pitkän villakangastakin tai jonkin trenssityylisen kanssa sopii.
13
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« Uusin viesti kirjoittanut Siska 01.11.23 - klo:20:04 »
Ostin tänään Wahlmanilta Wegenerin Homburgin. Ajattelin käyttää sitä lähinnä mustan puvun kanssa hautajaisissa ja iltajuhlissa sekä mahdollisesti (melko liberaalilla tavalla) frakin kanssa silloin, kun tohtorinhattua ei ole sallittu kutsussa ja normaali eläimenkarvaa oleva silinteri on liian huomiotaherättävä. Tämä oli kyllä rehellisesti sanoen heräteostos, vaikka en sellaisia yleensä harrasta. Arkipuvun kanssa tuo ei minusta oikein sovi.
14
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« Uusin viesti kirjoittanut Arska 30.10.23 - klo:15:05 »
^ Olen samoilla linjoilla.
15
Laatutori / Vs: Grenson Hadley Boots (UK10 / EU44)
« Uusin viesti kirjoittanut Ings 30.10.23 - klo:14:43 »
Hintaa pudotettu
16
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« Uusin viesti kirjoittanut Laurentius 28.10.23 - klo:18:56 »
^ Minä olen väärä ihminen kommentoimaan tätä, sillä olen ensisijaisesti vintage-, toissijaisesti klassikkomerkkien, ja kolmanneksi sveitsiläisten kellojen ystävä.

Säännön vahvistava poikkeus on Grand Seiko.

Miyotan koneistolla oleva brittiläisyyteen vetoava uudisdesignbrändikello vetoaa minuun yhtä paljon kuin Dressmanin alennusmyynnissä oleva polyesterisolmio.

En näe noissa kelloiharrastajana oikein mitään mielenkiintoista, mutta Seeker-nimisen malliston 37mm on ihan nätin näköinen.

Ymmärrän että tällä foorumilla mielipidettä kysyttäessä haetaan positiivista vahvistusta omaan näkemykseen ja rohkaisua hankintapäätökseen, mutta minulta sitä ei tässä kohdin saa :-)

17
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« Uusin viesti kirjoittanut salaryman 28.10.23 - klo:18:32 »
Mitäs mieltä raati on tästä: 


https://beaucroftwatches.com/
18
Laatutori / M: Wildsmith Sloane (UK 8) * Loake 1880 Bedale (UK 7)
« Uusin viesti kirjoittanut Egonomi 27.10.23 - klo:15:27 »
Tarjolla kahdet hienot kengät uuteen kotiin!

Wildsmith Sloan UK 8

Superlaadukkaat mustat cap toe oxfordit elegantilla 283F-lestillä. Sopii niin juhliin kuin formaalimpaan pukeutumiseen toimistolle. Käytetty n. 5 kertaa, joten kunto lähellä uutta.

Hintapyyntö: 150 euroa

Kuvat: https://photos.app.goo.gl/WAsD5nSv4sWnSPF66

Loake 1880 Bedale UK 7

Tyylikkäät brogue-kuvioidut varsikengät aavistuksen leveämmällä Pennine G-lestillä. Tan-värissä voittajakombinaatio erityisesti sinisten farkkujen ja navy blue -chinojen kanssa. Käytetty n. 10-20 kertaa, joten kunto erinomainen. Koko oli alunperinkin itselle aavistuksen liian pieni, siksi jäänyt käyttö vähälle.

Hintapyyntö: 150 euroa

Kuvat: https://photos.app.goo.gl/2bq5VG6WatrW5Mmt9
19
Laatutori / Kenkiä Charles Tyrwhitt, Allen Edomonds
« Uusin viesti kirjoittanut Olazapal 25.10.23 - klo:18:14 »
Poistoon foorumilta vuosia sitten hankitut ja kaapin perukoille jääneet kengät:

Charles Tyrwhitt -mokkakengät koossa UK12, mallista ei ole tarkempaa tietoa. Kunto hyvä. Woodlore -lepolestit ja CT:n kenkäpussit mukaan. HP 40€.

Allen Edmonds Chester, koossa US12 lev e, kunto välttävä, kannassa vähän repeämää. Vielä käyttöikää, mutta voi parhaiten sopia Allen Edmondsien anatomian tutkimiseen. HP 20€

Toiset Allen Edmondsit. Malli ei tiedossa. US12 lev eee. Vielä käyttöikää, mutta voi parhaiten sopia Allen Edmondsien anatomian tutkimiseen. HP 20€.

Mielellään sovitus/ nouto, Helsinki / Vantaa. Kuvatilaukset yv:nä.

20
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« Uusin viesti kirjoittanut Partasuti 21.10.23 - klo:10:51 »


Saima Harmaja: Kootut runot

Löysin kirjan perheeni kirjahyllystä ja päätin lukea koska tunnetusta kirjailijasta on kyse. Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran 1938, vuosi kirjailijan kuoleman jälkeen, ja tämä kolmas painos on vuodelta 1942. Nimestä huolimatta kirja alkaa Harmajan päiväkirjamerkinnöillä ja luin ainoastaan ne sillä runot ovat sellaisia joita en oikein ymmärrä.

Lukemisen aloittaminen oli tavallaan haikeata sillä kirjailijan kohtalo oli jo tunnettu. Kirjan on toimittanut joko hänen sisarensa tai äitinsä ja siihen on koottu 300 sivua päiväkirjamerkintöjä jonkin verran lyhennettynä ja myös yksityisiä asioita sensuroituna. En tiedä ajatteliko Harmaja päiväkirjaa koskaan muiden luettavaksi. Kokonaisuudessaan Harmaja kirjoitti melkeinpä 2500 sivua päiväkirjaansa sekä lisäksi runsaasti runoja. Runoilija hän olikin kirjallisessa mielessä.

Saima Harmaja kuuluu myös siihen harvinaiseen kirjailijoiden ryhmään, jotka ovat saaneet tunnustusta jo elinaikanaan. Ensimmäinen runo julkaistiin Harmajan ollessa 19-vuotias. Muutenkin hän osoitti selvää lahjakkuutta kirjoittamiseen jo lapsesta asti. Hän epäili kuitenkin kykyjään niin kuin monet tekevät. Hän kirjoitti päiväkirjaansa 13-vuotiaana saaneensa äidinkielen aineen takaisin arvosananaan vain 7+.

Tiedätkö, en ole koskaan sanonut itselleni tai ajatellut tietoisesti, että olisin tavallista parempi kirjallisilta kyvyiltäni, mutta nyt, kun huomaan olevani keskinkertainen --- tunnenkin, että olen koko ajan ajatellut niin.

Oliko arvostelu hänen aikanaan ankara vai oliko mukana epäreiluutta, sitä en tiedä, mutta nykyään Harmajan kyvyillä saisi vain kymppejä. Toisinaan hänen itseluottamuksensa nousi jälleen.

Onko minulla tavallista suuremmat taipumukset runoiluun? Tulenko luomaan jotain pysyvää ja siunauksellista Suomelle?

Saima Harmaja oli sairasteleva jo lapsesta asti. Ilmeisesti hän sai tuberkuloositartunnan teini-ikäisenä juuri sen takia. Alkuvuosina oireina oli pitkittynyt yskä ja runsaasti kuumeilua, mutta jossain vaiheessa tauti tuntui lepoontuvan ja Harmaja pystyi jälleen elämään parempaa elämää. Loppuvuosina ulkomaanmatkan rasituksen jälkeen tauti puhkesi jälleen ja kuolema alkoi ehkä tietämättään olemaan kantava teema Harmajan runoissa. Viimeisinä kuukausinaan hän kirjoitti pelkästään runoja ja viimeisimmän kymmenen päivää ennen kuolemaansa vajaa 24-vuotiaana.

Harmajan perheessä oli neljä lasta, joista vain yksi sisar selvisi pitemmälle. Ensin kuoli yksi sisar synnyttäessään vuosi ennen Saiman kuolemaa ja muutaman vuoden kuluttua kaatui ainut veli jatkosodassa. Tämän kirjan on toimittanut perheen äiti, jolle mahtaa ollut raskasta menettää kolme lastaan neljän vuoden sisään. Huomionarvoista on, että kirja on julkaistu keskellä syvintä sotaa.

Lopuksi pakollinen vaatekuvaus.

Mainittakoon, että kolme tuntia ennen hänen tuloaan olin ostanut itselleni paksut hansikkaat ja että ne yhdesä naamiaisten kanssa ovat tehneet taloudellisen asemani horjuvaksi. Pikaista apua voisi antaa maksamalla konsulin tilille Kansallispankkiin tarvittavan summan.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10