Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MrDapper

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
31
Perussuomalaisten uudessa eduskuntaryhmässä on eleganssia; Jari Koskinen on viime viikkoina esiintynyt istunnoissa tyylikkäässä tummansinisessä liivipuvussa violetinsävyidine solmioineen ja taskuliinoineen.
Linkin kuvakaappauksessa Koskela oikeassa laidassa eduskunnan täysistunnossa 28.10.:

https://aijaa.com/olOcbz

Vilhelm Junnila tummansinisessä liivipuvussa sekä punaisessa solmiossa:

https://aijaa.com/7cdIMV

Myös Ari Koponen on varsin tyylikäs peak lapel -puvuntakissaan:

https://aijaa.com/Cc9owt

Hän käyttää myös valkoista taskuliinaa presidential foldilla puvun kanssa.

Ex-perussuomalainen Sampo Terho käytti uransa varhaisemmassa vaiheessa myös liivipukuja, tässä tyylinäyte vuodelta 2013:

https://www.google.com/search?q=sampo+terho+kotisivu+2014&client=firefox-b-m&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiYn42Hn9rlAhVx-SoKHc-rC0kQ_AUIBigB&biw=360&bih=612#imgrc=MWKFFOABY-M2lM%3A

32
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 09.06.19 - klo:11:11 »
https://trib.al/vyfNLgT
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vieraillessa Britanniassa oli hän myös tunnetun televisiotoimittajan Piers Morganin haastattelussa. Sen kuluessa luovutti Morgan Trumpille mustan homburg -hatun, joka oli Churchillin tavaramerkki. Hatun vuoriin oli kirjailtu presidentin nimikirjaimet DJT. Täytyy toivoa, että Trump alkaa käyttää uutta hattuaan. Se antaa arovaltaa hänelle, ja myös hänen isänsä suosi homburg-hattuja.

33
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 11.12.18 - klo:21:03 »
.

34
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 11.12.18 - klo:20:53 »
Ratkaisu on olla lukematta Redditiä ja vastaavia foorumeita, tämä lisää elämänlaatua muutenkin. Ainakin täällä hattuja on vieroksuttu ja niihin liittyvillä huumorikuvilla irvailtu lähinnä niissä tapauksissa kun (puoli)muodollisia hattuja on yritetty yhdistellä katutyyleihin (mistä netin "yrität näyttää Bogartilta, näytät tältä"-fedora-nörtti-jutut ovat kai syntyneet) tai jos on yliyritetty toistaa yliampuvia "klassisen tyylin" marginaaliin sijoittuvia 20-30-luvun räikeitä gangsterityylejä sellaisenaan, usein vielä huonon istuvuuden ja yhteensopimattomien osien höystämänä. Flat capin lisääntynyttä suosiota selittänee osaltaan, että se istuu muodollisuudeltaan esim. brittiläisestä vapaa-ajan pukeutumisesta aika paljon ammentavan nykyisen "puolivirallisen" tyylin seuraan hyvin.
Olen kahlannut läpi tämän koko 39-sivuisen ketjun ja sen ollessa tuore ja vireimmillään 2011-2012 tietty porukka (selkeästi liberaalin oloinen) lyttäsi lierihatut larppaukseksi ja muuten epäsoveliaiksi kaikin mahdollisin ja mahdottomin argumentein, kuten että eivät muka sopisi alle kuusikymppisille, tai että hattua onnistuneesti käyttäkseen pitää omata elokuvatähden ulkonäkö ja "karisma". Kaikenlaisia vihjailuja anakronistisuudesta ja nykymaailmaan sopimattomuudesta esiintyi, kenenkään perustelematta kunnolla miksi ei sovi niitä pitää nykyään (korkeintaan kai implikointiin että koska ovat harvinaisia) ja että mitä väärää siinä on. Naurettavimpia olivat kommentit, että kunnon nykymies viimeistelee puku-päällystakki-yhdistelmänsä "laatupipolla". Esiintyi naureskelua ja irvailua hatunkäyttäjiä kohtaan, jota nämä samaiset henkilöt eivät koskaan kohdistaisi eräisiin muihin "erikoisiin" pukeutumistapoihin ja niiden edustajiin poliittisen korrektiuden vuoksi. Yksi, aikanaan tavattoman yleinen ja harmiton päähinetyyppi mystifioitiin ja leimattiin ja julistettiin pannaan epämääräisin syin. Kun hatunkäytölle esitettiin päteviä perusteita ja kyseenalaistettiin kritisoijat, heiltä löytyi aina uusi kulttuurimarxistinen vastaväite.

35
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 11.12.18 - klo:14:14 »
Mä kun luulin et vaan sinitukkaset meemihahmot uhriutuu puhumalla marginalisoinnista ja normalisoinnista. Näköjään termit vaihtuu, mut sisältö pysyy samana siellä toisessakin päässä spektriä.
Kuvailemani ilmiö on todellinen, ja minulla on oikeus nostaa se esiin ja ilmaista, ett'en sitä saata hyväksyä. Onhan kyse itseään suvaitsevaisena pitävien tahojen harjoittamasta toiminnasta erilaisten nettitrollien ohella. Esim. Helsingin Sanomat mittatilauspukujen suosion noususta uutisoidessaan viime viikolla sanoi että "muodollisempi pukeutuminen voi herättää jopa ihmetystä." Samoin traditionaalisesti pukeutuvien pitää aina heitä käsittelevissä jutuissa, niin Suomessa kuin kansainvälisissä medioissa, selitellä ja perustella tyyliänsä, toimittajat eivät ilmeisesti näe sitä itsestäänselvästi osaksi henkilön identiteettiä, jota ei tarvitse oikeuttaa erityisillä syillä.

36
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 11.12.18 - klo:13:07 »
Sarastus edustaa kulttuurikonservatismia ja traditionalismia, johon kuuluu olennaisena osana myös konservatiivis-traditionaalinen pukeutumistyyli. Sen toimittajakunnasta ainakin Jarkko Pesosesta löytyy googletuksella kuva fedorassa ja villakangastakissa, ja Timo Hännikäinen suosii liivipukuja sekä on ilmeisesti käyttänyt fedoraa. Lisäksi tuo sen sivulta löytämäni lainaus Rolf Peter Sieferleltä pukuihin ja hattuihin liittyen oli kultajyvä, jota tulen hyödyntämään kirjoituksissani. On hienoa nähdä, että muutkin kuin minä, jopa tuollainen eminentti henkilö, osaa nähdä oikeat poliittiset syyt kehityksen taustalla eikä ilmaise asiaa myönteisin adjektiivein puolueellisesti kuten muut sivustot ja kirjat, joita olen lukenut, vaan tunnustaa sen degeneraation merkiksi.

37
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 10.12.18 - klo:12:23 »
Saksalainen ajattelija ja tiedemies Rolf Peter Sieferle (1949-2016) on kirjoittanut kulttuurimarxismin ja uusliberalismin aiheuttamasta tyylinmuutoksesta, kuten hän sitä nimittää, erittäin osuvasti, ja on myös ensimmäinen henkilö (minun lisäkseni, siis julkinen ajattelija) joka näkee erityisesti lierihatun katoamisen kulttuurisen rappion merkkinä. Tulen analysoimaan hänen tekstiään laajemmin blogissani Konservatiivinen tyyli-Conservative Style.
Tässä katkelma hänen kirjastaan Epochenwechsel vuodelta 1994 (liekö enteellistä, että hän kirjoitti tuosta teemasta juuri syntymävuotenani):
”Liberalismi” on tunnetusti häilyvä ja epäselvä sana. Sieferle ei juurikaan käytä sitä ylistyksenä tai kritiikkinä. Hän kuitenkin tähdentää, ettei 1700 ja 1800-luvun liberalismia enää ole, koska silloinen liberalismi oli olennainen osa jäsentynyttä yhteiskuntaa, josta on jäljellä vain rippeet. Nykyinen 2000-luvun hedonistinen liberalismi on jyrkkä vastakohta vanhalle liberaalille järjestykselle, jossa pyrittiin säilyttämään tiettyjä yhteiskunnan rakenteita ja järjestyksiä, kuten esimerkiksi omistavien oikeudet yli omistamattomien. Porvarillisella liberalismilla oli myös ainutlaatuinen tyylinsä. Sieferle korostaa muutosta tyylissä (Stilumbruch):

Kulttuurivallankumouksen todellinen vaikutus on arkielämän tyylimuutos, joka omaksuttiin vaivattomasti nykyajan systemaattiseen kulttuuriin. Kaikesta amerikkalaisuudestaan huolimatta 50-luvun kulttuuri takasi [Saksassa], ellei 20-luvun kulttuurin, niin kansallissosialismin populaarikulttuurin jatkuvuuden. Ehkei ole liioittelua väittää, että 1900-luvun alusta 1970-luvulle asti vallitsi tyylillinen yhtenäisyys (…) Varsinkin miesten muoti oli samankaltaista: puku ja solmio ilmestyvät 1800-luvun loppupuolella ja alkavat kadota 1970-luvun alusta lähtien. (…) Vielä merkittävämpää oli päähineiden katoaminen. Hatun katoaminen vahvistaa vanhan kulttuurikriittisen diagnoosin, jonka mukaan porvarillisen kulttuurin murentuessa rikas ja syvään juurtunut traditio romahti (…) Lisäesimerkkejä tyylinmuutoksesta löytyy paljon: ”moderni” kulttuuri ja arkkitehtuuri … innostus teknologiaan, avaruustutkimus, edistysusko … hillitön rytminen rock-musiikki syrjäyttää romanttisen populaarimusiikin … vähentyvien sovinnaistapojen korvautuminen lisääntyvällä epämuodollisuudella, vilpittömyyden ja ahkeruuden ”kulttuurin” katoaminen … teknisen sivilisaation itsevarmuus, joka alkoi 60-luvulla rakentaa hirvittävimpiä monumenttejaan … (s. 149, 150)
Lähde: https://sarastuslehti.com/tag/rolf-peter-sieferle/
Hatun käytön leimaaminen larppaukseksi, sekä sen käyttäjäin demonisointi erilaisilla kielteisillä määreillä on juurikin kulttuurimarxistien strategia porvallisen kulttuurin perinteiden murtamiseksi sekä pyrkiä nujertamaan tyylinmuutosta ja epämuodollistumista vastustavat henkilöt käyttämään 'demokraattista' ja 'liberaaliin' 'post-moderniin' (kyseessä kulttuurimarxilainen termi) yhteiskuntaan heidän mielestään paremmin soveltuvaa flat capia: https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2015/11/29/magazine/the-winter-hat-trick.amp.html
tai baseball capia: https://www.nytimes.com/2015/04/05/magazine/the-common-mans-crown.html, joka tarjoaa "miellyttävän kuvan (yhteiskunta)luokattomuudesta." Kyse on kulttuurisesta totalitarismista ja konservatiivien vainoamisesta kun kaikki hatun käyttö muilla kuin vanhemmilla miehillä leimataan larppaukseksi tai Redditissä ja vastaavilla forumeilla viljellään 'gentlesir', 'edgy fedora' jne kommentteja myös tavallisen näköisille, pukuhattunsa pukuun yhdistäville nuorikaisille degeneroituneiden videopelejä pelaavien hupparifarkkujen taholta.

38
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 10.12.18 - klo:12:13 »
Saksalainen ajattelija ja tiedemies Rolf Peter Sieferle (1949-2016) on kirjoittanut kulttuurimarxismin ja uusliberalismin aiheuttamasta tyylinmuutoksesta, kuten hän sitä nimittää, erittäin osuvasti, ja on myös ensimmäinen henkilö (minun lisäkseni, siis julkinen ajattelija) joka näkee erityisesti lierihatun katoamisen kulttuurisen rappion merkkinä. Tulen analysoimaan hänen tekstiään laajemmin blogissani Konservatiivinen tyyli-Conservative Style.
Tässä katkelma hänen kirjastaan Epochenwechsel vuodelta 1994 (liekö enteellistä, että hän kirjoitti tuosta teemasta juuri syntymävuotenani):
”Liberalismi” on tunnetusti häilyvä ja epäselvä sana. Sieferle ei juurikaan käytä sitä ylistyksenä tai kritiikkinä. Hän kuitenkin tähdentää, ettei 1700 ja 1800-luvun liberalismia enää ole, koska silloinen liberalismi oli olennainen osa jäsentynyttä yhteiskuntaa, josta on jäljellä vain rippeet. Nykyinen 2000-luvun hedonistinen liberalismi on jyrkkä vastakohta vanhalle liberaalille järjestykselle, jossa pyrittiin säilyttämään tiettyjä yhteiskunnan rakenteita ja järjestyksiä, kuten esimerkiksi omistavien oikeudet yli omistamattomien. Porvarillisella liberalismilla oli myös ainutlaatuinen tyylinsä. Sieferle korostaa muutosta tyylissä (Stilumbruch):

Kulttuurivallankumouksen todellinen vaikutus on arkielämän tyylimuutos, joka omaksuttiin vaivattomasti nykyajan systemaattiseen kulttuuriin. Kaikesta amerikkalaisuudestaan huolimatta 50-luvun kulttuuri takasi [Saksassa], ellei 20-luvun kulttuurin, niin kansallissosialismin populaarikulttuurin jatkuvuuden. Ehkei ole liioittelua väittää, että 1900-luvun alusta 1970-luvulle asti vallitsi tyylillinen yhtenäisyys (…) Varsinkin miesten muoti oli samankaltaista: puku ja solmio ilmestyvät 1800-luvun loppupuolella ja alkavat kadota 1970-luvun alusta lähtien. (…) Vielä merkittävämpää oli päähineiden katoaminen. Hatun katoaminen vahvistaa vanhan kulttuurikriittisen diagnoosin, jonka mukaan porvarillisen kulttuurin murentuessa rikas ja syvään juurtunut traditio romahti (…) Lisäesimerkkejä tyylinmuutoksesta löytyy paljon: ”moderni” kulttuuri ja arkkitehtuuri … innostus teknologiaan, avaruustutkimus, edistysusko … hillitön rytminen rock-musiikki syrjäyttää romanttisen populaarimusiikin … vähentyvien sovinnaistapojen korvautuminen lisääntyvällä epämuodollisuudella, vilpittömyyden ja ahkeruuden ”kulttuurin” katoaminen … teknisen sivilisaation itsevarmuus, joka alkoi 60-luvulla rakentaa hirvittävimpiä monumenttejaan … (s. 149, 150)
Lähde: https://sarastuslehti.com/tag/rolf-peter-sieferle/


39
Vieraillessaan MTV:n Huomenta Suomessa 7. joulukuuta oli Eero Heinäluomalla yllään tummanharmaa liivipuku sekä tummanpunainen solmio. Kolmiosainen puku Heinäluoman yllä oli niin odottamaton näky, että piti oikein hieraista silmiään nähdäkseen, näenkö näkyjä vai en. Hyvä veto Heinäluomalta joka tapauksessa, tosin taskuliina tv-foldilla, joka olisi viimeistellyt kokonaisuuden, uupui. Kyseessä kuitenkin ensimmäinen korkean tason sosialidemokraattinen poliitikko kolmeenkymmeneen vuoteen, joka liivipukua käytti. Edellinen taisi olla Kalevi Sorsa. Raskaan sarjan suomalaispoliitikoista yleensä (vähintään ministereinä toimineista) Heinäluoma on Kataisen ohella ainoa, jonka tiedän liivipukua käyttäneen sitten 1980-luvun, jolloin ne olivat yleisesti muodissa. Kumpikin edellämainittu sonnustautunut liivipukuun juuri 2010-luvulla, samoin hattua käyttäviä kansanedustajia ilmaantunut, joten jonkinlaista maamme poliitikkojen tyylillistä renessanssia olemme tällä vuosikymmenellä todistaneet. Vahvistukoon se entisestään ensi vuosikymmenellä.

40
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 06.12.18 - klo:20:44 »
Itsenäisyyspäivän lipunnostossa Helsingin Tähtitorninmäellä kuoronjohtajalla oli musta homburg-hattu samanvärisen päällystakin kanssa ja ilahduttavasti kuorossa oli muitakin hattupäitä, tosin fedoran ja bucket hatin, mutta kuitenkin, harvinainen näky nykyisin joka palautti mieleen vanhat hyvät ajat, kuin olisi 1928/1938/1948/1958. Maailma tuntui hetken olevan mallillaan. Hitaasti mutta varmasti tekee homburg-hattu paluuta maassamme, aluksi näköjään mustana virallisimmissa ja juhlallisimmissa tilaisuuksissa, mutta tästä se lähtee.

41
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 05.09.18 - klo:23:29 »
Viimeisin ostokseni on eilen postista tipahtanut stetson penn fedora



Noita myydään Halosella 130 eurolla. Ainoa fedora jota saa kaupoista ympäri Suomen siis.

42
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 29.08.18 - klo:15:52 »
Madame Búkee arvostaisi rinnastusta.

Saat varmasti kutsun kynttiläillallisille.

Onhan sarjassa muutenkin olleet päähineet hyvin esillä:


Myös Hyacinthin aviomiehellä Richardilla on elegantteja fedora -hattuja tyylikkäiden pukujen ja päällystakkien kanssa:
https://www.google.com/search?q=richard+bucket+keeping+up+appearances&client=firefox-b&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwib36O9ppLdAhXJWSwKHRMgA6UQ_AUIESgB&biw=320&bih=446&dpr=2
Täytyy sanoa, että ihailen Richardin pukeutumista ja hän on tyylillisten esikuvieni joukossa.

43
Asut ja pukineet / Vs: Sadetakit
« : 29.08.18 - klo:15:48 »






Sadetakki, välttämätön paha vai tyylikäs vaatekappale? Tavallaan välttämätön, mutta usein myös varsin tyylikäs. Rain macit, trenssit ja muut vastaavat sadetakit ovat ensisijaisesti olosuhteiden mukaista pukeutumista - onhan niiden pääasiallinen tarkoitus hylkiä vettä. Ihan neljän vuodenajan takiksi ei näistä takeista kuitenkaan ole, sillä keinokuituja sisältävinä ne ovat hiostavia kuumalla ja toisaalta liian ohuita talvipakkasilla. Toki lämmin irtovuori pidentää sadetakkien käyttökautta pikkupakkastenkin läpi.

Ovatko sadetakit yksi vuoden 2012 foorumitrendeistä? Minä väitän, että kyllä ovat. Lumisateen muuttuessa vesisateeksi lyötyy yhä useamman foorumilaisen päältä jonkinlainen sadetakki. Ehkä ei kuitenkaan voi puhua varsinaisesta trendistä, vaan eivätköhän sadetakit tule jäädäkseen.

Moni sadetakin hankintaa harkitseva painii suuren kysymyksen äärellä: trenssi vai mac? Tästä olisi mukavaa lukea erilaisia mielipiteitä. Itse omistan tällä hetkellä trenssin, mutta tarkoitus on hairahtua kokeilemaan macia vielä tämän kevään aikana. Syynä mac-kokeiluun on päähänpinttymäni (pitkän) trenssin "yksipuolisuudesta". Mielestäni trenssi vaatii parikseen lierihatun, kun taas macin kanssa uskon lätsänkin toimivan hyvin. Rennoissa asukokonaisuuksissa trenssi ei pääse oikeuksiinsa tai näyttää jopa huonolta.



Chuck postasi yllä olevan kuvan satunnaisten kuvien ketjuun, eikä syyttä: Thom Brownen näkemys rain macista ei näytä ollenkaan hassummalta! Valitettavasti hinta on pilvissä, mutta onneksi eBay on täynnä edullisempia vaihtoehtoja.

Kun katsoo kuvia ja filmejä vuosikymmeniltä, jolloin rain maceja sekä trenssejä yleisesti käytettiin ja vieläpä hatun kanssa, niin havaitsee, että kummankin takin kanssa pidettiin nimenomaan lierihattua. Rain mac (tai balmacaan) on trenssiä muodollisempi päällystakki, jota poliitikot ja yritysjohtajat ym dignitaarit käyttivät virallisissa ulkotilaisuuksissa fedoran taikka homburgin kanssa, ei trenssiä, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Rain macin/balmacaanin kanssa pidettiin niin fedoraa kuin homburgiakin yleisesti, mutta trenssin kanssa lähes yksinomaan fedoraa. Siitä, että sen ollessa homburgia selkeästi epämuodollisempi hattu sekä rain macin suosimisesta arvokkaissa tilaisuuksissa voimme päätellä juuri rain macin olevan muodollisempi noista kahdesta takista, ja näin ollen vaativan parikseen lierihatun. Toki trenssiinkin lierihattu istuu parhaiten.

44
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 29.08.18 - klo:15:29 »
Minä taas löysin homburgin Espoon kierrätyskeskuksesta tänä talvena. Pakkohan se oli ostaa, kun oli kohtalaisen hväkuntoinen ja vielä sopi päähänikin. Kustansi 8e. Saattaa jopa päätyä käyttöön joskus.

(Samasta paikasta löysin myös Schottin pea coatin, hyväkuntoinen sekin, kympillä. Googlailkaa huviksenne mitä uutena kustantaa esim. Salaisessa Agentissa :-)

Varsin edullisesti sait homburgin hankittua, onnittelut siitä. Wahlmanilla uudesta saa pulittaa pitkälle yli satasen. Minkä värinen homburg kyseessä ja miltä vuosikymmeneltä vaikuttaa olevan peräisin? Rohkeasti vaan pitämään puvun ja päällystakin kanssa. Eihän tuollaista harvinaislaatuista löytöä parane pölyttymään hyllyynkään jättää...

45
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 29.08.18 - klo:14:30 »
AT, saatko usein kommentteja hatuista? Homburg on kyllä harvinainen näky Suomessa, vielä erikoisempi nuoren päässä.

Itse olen homburgistani saanut vain pari kehuvaa kommenttia, yhden kerran siellä poliittisen nuorisojärjestön kokouksessa itsekin klassillista tyyliä suosivalta tytöltä ja toisen kaverin äidiltä. Ollessani SDP:n vaalikontin avajaisissa viime kunnallisvaalikampanjan aikaan vaalipäällikön ominaisuudessa tuli itse Antti Lindtman juttelemaan minulle ja kaverilleni (joka oli ehdokas). Hän keskustellessamme kysyi, mitä opiskelin ja vastattuani, että markkinointia ja viestintää sanoi hän että minulla onkin oikeun markkinoijan vaatteet (homburg, villakangastakki ja puku sekä tummansininen solmio valkoisilla pienillä polka dot -kuvioilla.)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8