Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tumppi$

Sivuja: [1] 2 3 ... 113
1
Vanha sanontahan kuuluu, että; ” Saappaat ovat kuin kengät mutta paremmat. ”

Tunnustaudun vannoutuneeksi saapas- faniksi ja niiden käyttäjäksi. Nykyään tulee käytettyä yhä vaan enemmän. Myös kesällä. Huomasin nimittäin että monet tennarit näennäisestä keveydestään huolimatta ovat äärimmäisen hiostavia. (esim. Converse) Eikä tennarit/ lenkkarit puhuttele muutenkaan tyylillisesti. Olen jättänyt ne ainoastaan lenkkipolkuja varten.

Talvisin tulee käytettyä Red Wingejä. Chukkat ja Iron Rangerit ovat palvelleet kohta kymmenisen vuotta. Toki huollan niitä hyvin.
Sitten talvisin pihassa ja muun muassa ampumaradalla käytettyä intin suksiuralla olevia huopakumppareita irtovuorilla. Aivan lyömättömät talvisissa maasto-olosuhteissa. Sulan maan aikaan intin ”jatsareita” eli SA- nahkasaappaita ja märillä keleillä tavan kumisaapasta.
Urbaanimpaan ympäristöön lämpimillä ilmoilla puolestaan desert boot- tyyppisiä, keveitä mokkanahkaisia nilkkureita.
Vanhat cowboy- saappaatkiin tuli valjastettua viidentoista vuoden tauon jälkeen tulevaa kevättä ja kesää varten. (Niitäkin tuli nuorna miesnä hommattua kolmet parit)
Pukujenkin/ irtoyhdistelmien kaverina suosin nykyisin pukusaappaita ennemmin kuin kenkiä.

Mutta, mutta… Yksi vinkki: ranskalaisen Septieme Largeurin saapasvalikoima kannattaa vilkaista. Laatu on erinomainen, eikä hinnatkaan ole aivan pahimmasta päästä.

https://www.septiemelargeur.fr/en/276-boots



2
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 28.06.23 - klo:20:33 »
Olen nyt vähän samoillut kellojen maailmassa sosiaalisen median kautta ja liittynyt muutamaan Facebook-ryhmään. Olen vähän päätynyt sellaiseen lopputulokseen, että klassisen tyylin kontekstissa varsin iso osa noista ryhmissä esillä olevista kelloista ei ole erityisen tyylikkäitä. Jos klassisessa tyylissä suositaan hillittyä minimalismia, niin sitä vastoin näissä rannetuskuvissa on varsin usein tonnikalapurkin kokoisia kirjavanvärisiä möhköjä, joissa on aika monennäköistä indikaattoria, joiden tarpeellisuus tuntuu varsin kyseenalaiselta ja muita turhia yksityiskohtia. Erityisesti iso osa noissa ryhmissä olevista Seikoista tuntuu sellaisilta. Toki sitten kalliimmissa merkeissä kuten Rolexeissa ja Omegoissa on pääsääntöisesti hyvin tyylikkäitä kelloja näytillä.

Itse ostin tosiaan tuon Seikon SRPD51K1:n, mutta Seiko-ryhmän kautta "downgreidasin" sen SRPE63K1:een. Eli tästä tähän.

Sama kellohan tuossa taitaa olla kyseessä, mutta ei ole pyörivää bezeliä, joka oli minun makuuni hieman liian jykevä, varsinkin kun olen aika pienikätinen. Sen lisäksi tuntui vähän feikiltä pitää tuollaista sukelluskellon näköistä kelloa, joka ei kuitenkaan sellainen ollut. Tämä field watch -versio on Villen sanoja käyttääkseni nöyrempi ja siten minua enemmän miellyttävä.

Olen samaa mieltä näistä julmetun kokoisista möhkäleistä, jotka ovat olleet muotia viimeiset 10-15 vuotta enemmän tai vähemmän. (toki historiakin tuntee isoja kelloja, muun muassa saksalaisten lentäjäkellot joissa oli usein taskukellon koneistot)

Mutta nyt on hyvä trendi ollut maailmalla jo hyvän aikaa. Moni valmistaja alkanut palailemaan pikkuhiljaa alle 40mm kokoihin ja ovat lopettaneet valmistuksen monien "teelautasmallien" osalta. Tietysti, ennen kuin asia jalkautuu kunnolla taas Suomeen ja loppukäyttäjille, niin ottaa helposti vielä muutaman vuoden.

Kristallipalloa ei ole, mutta jos silti saan ennustaa, niin parin vuoden sisällä näistä "teelautasista" aletaan luopumaan, koska alkavat näyttää yhä useamman silmiin lähinnä huvittavilta ja jopa myötähäpeää herättäviltä. Eli sellaiset, jotka omistavat 40mm ja sen alle olevia kelloja ja ovat sitkeästi niihin uskoneet, voivat parin vuoden sisällä onnitella itseään. Sitten on toki eri asia, jos ison kellon käyttäjä sattuu itsekin olemaan poikkeuksellisen iso. Mutta tyyliin joku 185cm ja 100kg (yleensä vieläpä alatoopia) ei vielä siihen riitä.
Mutta tämä vain ja ainoastaan oma henk. koht. näkemys ja arvelus.

Tietysti on hyvä muistaa, että myös 40mm voi näyttää suorastaan valtavalta jos kuoren kehä taulun ympärillä on kapea ja kellotaulu mahdollisimman laaja, sekä vielä pahimmassa tapauksessa korvakkeiden välinen pituus "järjettömän" pitkä.

3
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 11.06.23 - klo:13:54 »
keikarin kauppapaikka on nykyään aika hiljainen.

Onko rinnalle tullut uusia suomalaisia vaihtoehtoja laatuvaatteille jne (ei tori.fi tai huuto.net) ?

Kas, mukava "nähdä" alkuaikojen foorumilaisia. Foorumi on hiljentynyt muutenkin, kuten näkyy. Vastausta ja keskustelua on nykyisin melko turhaa odottaa.
Kysymykseesi edes yksi vastaus; Ainakaan minä en tiedä muista kuin tämän ja tyylit.fi foorumin kauppapaikat.
No Villehän näyttää olevan perustamassa käytettyjen laatuvaatteiden verkkokauppaa.

Sitten tietysti näiltä mittavaatteita valmistavilta firmoilta kannattaa kysellä "sampleja", noutamattomia tilauksia, esittelykappaleita, palautuksia jne. (nimimerkillä itsekin pari mitoiltaan epäonnistunutta laatuvaatetta palauttaneena)

4
^ Eipä mitään. Ohkaisempaa tweediä ovat ainakin Holland & Sherryn Sherry Tweedit, Hardy Minnisin/ Huddersfieldin Worsted Alsport II ja Abraham Moonilla on useita alle 400- grammaisia. Varmasti on muitakin, mutta nuo ovat minun tiedossa olevia ja noiden saatavuus on Suomessakin hyvä. H&S ja Minnis ovat aika kalliita, Moon hieman edukkaampaa.

Nostaisin vielä yhden kangastyypin erinomaiseksi monen vuodenajan materiaaliksi. Vakosametti. Ok, puuvillaa on puolestaan se, mutta paksumpi vakosametti (yli 400- grammaiset) laskeutuu jo painonsa ansiosta ja menee tarvittaessa syksyllä ja talvellakin. Helleasu toki sekään ei sitten ole. Brisbane Moss kuuluisin valmistaja. Vakosametissa on upeita, lämpimiä värisävyjä. Se on myös irtotakkina varsin helppo paritettava. Sen saa myös halutessa näyttämään äärimmäisen rennolta, mutta tarvittaessa myös kohtalaisen skarpiltakin.   

Takin rakenteeseen ja vuoraukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Kesäkäyttöön joko puolivuoraus tai 1/3-1/4 vuoraus. Rakenteeksi suosittelisin kevyttä mutta kuitenkin kokonaan irtoliinoitettua. (full-canvas) Luonnollisella/ pehmeällä hartialla, ellei välttämättä halua ja ehdottoman varmasti pidä topatusta tai ellei henkilön ruumiinrakenne ole poikkeuksellisen siro.
Täysin rakenteetonta en kuitenkaan ottaisi. Niitäkin olemassa on, mutta mielestäni niitä ei saa näyttämään skarpilta millään. Ovat jotenkin "lapatossumaisia". Mutta tuo on toki vain henk. koht. mielipide ja hieman pilke silmäkulmassa heitetty.

5
Minkälaista irtotakkia porukka suosittelisi sinisen irtotakin jälkeen teetettäväksi? Takki tulisi satunaiseen työ- sekä ei-formaaliin juhlakäyttöön. Olen miettinyt jotain beigeä houndstoothia tms. Tweed-takit ovat hienoja, mutta ne taitavat olla turhan lämpimiä kesäkäyttöön. Olisiko kellään mitään konkreettisia ja hyväksi todettuja kangasvalintaehdotuksia kuvalla tai linkillä varustettuna? Koitan välttää kalliin virheen tutkimalla kankaita huolellisesti etukäteen.

Kas, tämä meni minulta ohi. Nimim. Partasuti tuossa antoikin jo hyvin varmat ja varmasti toimivat neuvot.

Kuitenkin pari omaa mielipidettä.. Väitän että tweed käy myös kesään (siis Suomen kesään) erittäin hyvin, vaikka yleinen uskomus usein toisin väittääkin. Nykyään nimittäin valmistetaan paljon reilusti alle 400- grammaisia tweedejä ja omasta mielestäni alle 400- grammaiset kankaat ovat ohuita tai vähintään ohuehkoja. Villa kun on siitä mahtava materiaali, että se osaa tavallaan adaptoitua kelien mukaan uskomattomalla tavalla. Talvella se lämmittää ja kesällä hengittää tiettyyn rajaan asti. Toinen avainseikka on värisävy. En näe mitään ongelmaa käyttää jotain esim. puolivuorattua tai 1/4 vuorattua 370- grammaista tweediä vaikkapa vaaleanruskeassa sävyssä viileänä kesäiltana- tai aamuna joita on takuulla paljon enemmän kuin helteisiä aamuja tai iltoja.

Omistan yhden pellavatakin, yhden puuvillatakin, sekä yhden puuvilla-pellava-silkki-villa-tekokuitu sekoitekankaisen takin. Kaikki nämä ovat luonnollisesti kesätakkeja. Pellavatakki on ihan jämerää 340- grammaista ja tiiviisti kudottua pellavaa. Puuvillatakki muistaakseni 400- grammaista puuvillatvilliä. Sekoitekangas puolestaan 250- grammaista. Kaikki ovat kevytrakenteisia, joten ovat niin viileitä kuin nyt pikkutakki yleensä olla voi. Kankaat ovat kuuluisien laatuvalmistajien kankaita. Siitäkin huolimatta, noiden kankaiden luonnolliset ominaisuudet aiheuttavat karmean laskeutuvuuden. Ok, pellavaan rypyt kuuluu, mutta ei niistä tarvitse silti pitää. Puuvilla taas alkaa ajan myötä pussittamaan kohdista joihin kohdistuu kovin rasitus ja paine. ja se jos mikä on pahan näköistä. Lisäksi puuvillaisissa vaatteissa värit säilyvät huonoiten. Pari kesää pitoa ja puuvillatakki on haalistunut. (toki patinaa se vain on, mutta kaikki eivät tykkää) Sitten taas tuo sekoitekankainen, joka oikenee kyllä pidon jälkeen henkarissa, mutta 250- grammaisena sen laskeutuvuus on muuten vain surkea. (olen siis paksujen kankaiden ehdoton ystävä ja nykyisellään niihin tottunut.)

Eli minä ihan oikeasti jopa suosittelen (tietyin varauksin ja reunaehdoin toki) tweediä lämpimästi myös kesäkäyttöön tässä maassa. Esim. Holland & Sherryn Sherry Tweed on ohutta, noin 370- grammaista, samoin kuin Hardy Minnisin/ Huddersfieldin Worsted Alsport II- pakka. Myös Abraham Moonilta löytyy monia upeita ja ohuita tweedejä. Toki helteellä ovat ilman muuta kuumia nuokin, mutta mikäpä ei olisi pellavaa ja ns. trooppisia villoja ja mohairia lukuun ottamatta.

Beigessä tai jossakin vaaleanruskeassa- tai vihreässä sävyssä toimivat kesätakkina äärimmäisen hyvin, (pois lukien ne hellepäivät) lupaan sen. Ja vaatteen laskeutuminen aivan toista luokkaa kuin puuvillalla ja pellavalla. Plus että sen käyttö ei rajoittuisi mihinkään vuodenaikaan, kuten puuvilla ja varsinkin pellava helposti tekee.

Vilkaiseppa esimerkkinä näitä:

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/use/jackets/8821104-sherry-tweed-light-sand-herringbone

https://www.hfwltd.com/single_piece/520080

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/season/aw-21/hs-2188

https://www.hfwltd.com/collection/41

Jos nyt kuitenkin tulet siihen tulokseen, että ohuempikin tweedi on kesään liikaa, niin sitten kannattaa vilkaista ainakin nämä:

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/season/ss23/hs-2316

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/season/ss23/hs-2347a

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/season/ss-19/hs1920

Hardy Minnisin legendaarinen Fresco olisi sitä ns. trooppista villaa ja erinomaisen viileää ja vieläpä kaiken lisäksi lähes rypistymätöntä, mutta Frescot tuppaavat olemaan sen verran yksivärisiä, että ennemmin miellän ne kokonaisena pukuna paremmin kuin irtotakkina:

https://www.hfwltd.com/collection/55

Irtotakkikankaan valinta (tweedit erikseen, sillä ne on ns. "helppoja") on sikäli haasteellista ainakin itselleni, että kankaassa pitäisi olla kuviota tai tekstuuria sen verran riittävästi ettei siitä tule -orpo puvuntakki- mielleyhtymä, mutta kuitenkin taas toisaalta kyllin hillitty ettei se näytä katukuvassa aivan "joulukuuselta"..

Kerroit että houndstooth- kuvio puhuttelee... Vilkaises vielä näitä: (pari pienikokoisella ja sopivan hillityllä kuviolla olevaa asekerhoruudukkoa sekä yksi hurtanhammas)

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/use/jackets/1623003-oceania-creammid-brown-gun-club

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/use/jackets/1623004-oceania-mid-brownnavy-gun-club

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/use/jackets/4723101-crystal-springs-creambrown-houndstooth

6
^ Nykyään käytän suht' harvoin kauluspaitaa ilman solmiota, koska jotain ikään kuin puuttuu, ellei paidan kaulus ole leikattu niin ettei ylintä, eli niin sanottua ylänappia olekaan. (esim. leirikauluspaidat = camp collar tai convertible collar) No nappikauluspaita ylänapillisista vielä ilman solmiota menee, mutta ei oikein muut. Näin siis omasta mielestäni. Ilman solmiota käytän mieluummin poolokaulusneuleita. (turtle neck tai roll neck)

Tai tarkennetaanpa sen verran, että kyllä BD- paitoja (nappikaulus) tulee kesäisin pideltyä ihan pelkästään. Eli ilman takkia tai neuletta. Mutta pelkkää kauluspaitaa irtotakin tai puvun kanssa ilman solmiota tai O-aukkoista neuletta Ivy- hengessä, olen ruvennut karsastamaan. Vaikkakin se on hyvin tyypillinen näky ja neuvo Suomessa, jos/ kun halutaan sitä "rentoutta". Eli solmio pois ja ylänappi auki, niin avot, pukusi muuttuu kasuaaliksi! No tavallaan, mutta minun mielestäni siitä vaan puuttuu jotain eikä näytä hyvältä joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Harrastin tuota itsekin vuosia, mutta nyt vain jotenkin tökkäsi, kun näin toisen ihmisen ottaman kuvan itsestäni, jossa ylläni on puku ja alla pelkkä kauluspaita ilman solmiota.

Vähän aiheen vierestä meni, joten vastataanpa suoraan eikä niin kuin poliitikot. Eli kaksi ylintä nappia auki muttei missään nimessä enää kolmatta ja ehdottomasti paita housujen sisään. (ellei taas puhuta paidoista joissa on lyhyt ja suora helma jotka on tarkoitettukin housujen päällä pidettäväksi jo leikkauksensa ja mittojensa ansiosta) Ei se ole mikään "faijatyyli", vaan se on aikuisen miehen tyyli. Nykyisessä Suomessa olemme vaan kerenneet jo tottua siihen, että "aikuiset miehetkin" pukeutuvat kuin 14- vuotiaat teinipojat. Eli jos lähestyt jo neljääkymppiä, niin kiireesti se paita housujen sisään niin kuin olisi jo ;) (ellei puhuta niistä suoralla ja lyhyellä helmalla olevista vapaa-ajan paidoista, tai esim. pikeestä)

7
Millainen on kesän päällystakki klassisessa miesten muodissa?

Trenssi tai rainmac tulevat ensinnä mieleen. Eli tiheäksi kudottua (sateenpitävyyttä saadaan hyvin tiiviillä kudonnalla) puuvillaa tai puuvilla-keinokuitu sekoitusta tahi pelkkää keinokuitua, (esim. polyesteri tai polyamidi) mikäli halutaan vieläkin parempaa vedenpitävyyttä.

Itse havahduin tuollaisen takin puutteeseen tuossa huhtikuun lopulla silloin kun oli kevään ensimmäinen lämmin jakso. Villakangastakki olisi ollut jo aivan liikaa noina päivinä. Mutta koska trensseistä en oikein henk. koht. pidä, niin päädyin eräänlaiseen autotakin (car coat) ja rainmacin yhdistelmään. Tai sanotaan että enemmän se on rainmac, mutta olkasaumoilla ja istutetuilla hihoilla. (autenttinen rainmac taitaa olla ns. raglan- hihoilla) Kangas on vedenpitävää 390- grammaista puuvilla-polyesterisekoitetta jossa toimikas eli twillikudonta. Nyt kun lämpömittari näyttää täällä +5 astetta ja sadekuurot koko ajan mahdollisia, niin näen että aika erinomaisen onnistunut valinta Suomen kesään ainakin näillä leveysasteilla. Alle vaikkapa tuhtia tweediä, niin eipä palella vaikka alkaisi lähennellä jo nollakeliä. Mutta vastaavasti ohuen kesätakin päällä se menee vielä tarvittaessa parinkympin lukemiin saakka, jos tarvitaan sitä sateensuojaa irtotakille tai puvulle.   

Sitten tietysti vapaa-ajan rentoiluun siistit variaatiot kenttätakeista (M65, M43 ja mitä niitä olikaan) toimii aina. Mutta toki noilla ei "edusteta". Baracutan tyyppiset Harrington- pusakat niin ikään rentoon vapaa-aikaan. Mutta lyhyinä pusakoina niiden alle ei tietenkään pikkutakki mene.

Eli tuossa nyt muutama vaihtoehto. Varmasti niitä on vielä muitakin, muttei tule äkkisiltään mieleen.

8
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 15.05.23 - klo:16:58 »





Kesäsettiä..
Kaikki vaatteet ”H. Pukimolta” Turkkusesta. Eli housut vaaleanharmaata Minnisin Frescoa, takin kangas H&S:n tämän kevään Oceania- pakasta, paita nappikauluksilla oleva denimpaita ”HP-1” eli Pukimon ensimmäinen tuotantoversio. Kengät tummanruskeat mokkanahkaiset penniavokkaat Carminalta, solmio Viola Milanon shantung- mallistosta (törkeän hintainen solmioksi, mutta perustelin sen syntymäpäivälahjaksi itselleni) ja taskuliina Pini Parman puuvilla-silkki sekoitusta jossa beigeä, ruskeaa ja sinistä.

Muita speksejä, jos jotakuta kiinnostaa:

- Takissa ruskea Glen- ruudukko hieman häivytettynä, kolme-rullaa-kahteen napitus, 3 hihanappia, sivuhalkiot, puolivuoraus, 9:n sentin kauluskäänteet, paikkataskut viistottuna, rinnassa venetasku, irtoliinoitettu tukikangas, pehmeä hartia ilman rypytystä

- housuissa tuplalaskokset ulospäin, 6:n sentin upslaakit lahkeissa, chino- taskut, henkselinapit+sivukiristimet, ei vyölenkkejä, korkeahko luonnollinen vyötärö, pitkä vyötärökaitale, piilo/ kolikko/ sytytintasku vyötärönauhan alapuolella.

Tietoiset ”sääntörikkeet”; ruudun ja raidan yhdistäminen, solmio nappikauluspaidan kanssa.

9
Onhan sillä paljonkin väliä. Muotiluomukset voivat olla millaisia tahansa, mutta klassinen tyyli rajaa villit ilmestykset pois laskuista välittömästi.
Useimmiten solmion kanssa tarkoitetut ns. pukupaidat ovat varsin hillittyjä. Mikäli paita on kovin kirkkaan värinen tai siinä on hyvin voimakasta kuviota, on syytä olettaa ettei sitä paitaa ole lähtökohtaisesti tarkoitettukaan solmion kaveriksi, vaan kyseessä on epämuodollinen vapaa-ajan kauluspaita tai trendivaate.

Toki myös solmion kanssa pidettäviä paitoja on olemassa erilaisin kuosein ja kuvioin, (mutta pukupaitojen kuviot eivät ole niin silmiinpistäviä) jolloin nyrkkisääntönä voidaan pitää seuraavaa: Mitä erottuvampi kuosi tai kuvio paidassa, sitä hillitympi solmio. Ja päinvastoin, eli jos paita on yksivärinen ja pelkistetty, voi sitä vastoin solmio olla kuvioidumpi.
Tosin klassinen pukeutuminen rajaa myös kuvioita sikäli, etteivät värikkäät ja "hauskat" printtikuvat perinteisesti kuulu klassiseen tyyliin. Mutta raidat, ruudut, pallot, pilkut jne. ovat niitä perinteisiä, satoja vuosia käytössä olleita kuvioita.

10
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 07.05.23 - klo:13:00 »
Jaaha, päivitetäänpä sen verran, että yksi pulju jo löytynyt, jota en voi suositella. Tai sanotaan nyt ainakin näin että suhtautuisin hyvin varauksellisesti. (varsinkin etukäteen maksettavaan tilausmaksuun, josta sivuilla mainitaan)
Helsinki Hat Factory. En tiedä kuinka siellä lopulta mahtaa hattujen valmistaminen onnistua, mutta yhteydenpito tai vastaaminen yhteydenottopyyntöihin osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi tälle puuhastelijalle.

Ensimmäisen kerran soitin tälle vappuaattoa edeltävänä lauantaina ja kerroin mahdollisesta trilby- mallisen hatun tarpeesta, jolloin sovittiin että hän palaa asiaan vapun jälkeisellä viikolla (eli kulunut viikko) kun on seuraavan kerran verstaallaan. Noh, viikko vierähti ilman yhteydenottoa ja tuli perjantai, joten päätin kysäistä asiaa uudelleen siltä varalta että hän on inhimillisesti unohtanut asian tai hukannut numeroni. Valitteli kiirettään, mutta lupasi palata vielä saman päivän iltapäivästä, noin klo 16-17 asiaan. Eipä kuulunut mitään. Alkuillasta lähetti sentään viestin ja kertoi siinä ettei enää ehtinyt ottaa yhteyttä, mutta olisi lauantaina iltapäivästä hattupajallaan ja palaisi silloin asiaan. Vastasin tietysti, että "ok, tehdään niin."
Noh, arvatkaas kuuluiko eilen mitään? (nyt ei tullut edes selittelyviestiä)

Vanha sanontakin taitaa kuulua, että kolmas kerta toden sanoo. Luulen, että hänen mahdollisuudet ainakin meikäläisen suhteen asiakkaana menivät. Hänen tuotteista ei kokemusta tietenkään ole, mutta kuten todettua, niin kehottaisin olemaan hyvin tarkkana, ennen kuin tuollaiselle antaa euroakaan etukäteen.
Jos yhteydenpito on jo noin vaikeaa, niin millaisen "taistelun" jälkeen asiakas mahtaa vasta tuotteensa saada..?



LISÄYS: Mutta ettei aina julkisesti annettu palaute ole pelkästään negatiivista, niin eräälle toiselle firmalle sitä vastoin hyvä palaute. Hattu Helsinki puolestaan vastasi sähköiseen yhteydenottopyyntööni puolessa tunnissa, kuten myös siitä seuranneisiin jatkokysymyksiini.

11
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 30.04.23 - klo:14:19 »
Jatketaan vielä sen verran, että omat kasvonpiirteet ja nykyinen asuinpaikka eivät ehkä ihan fedoraan asti yllä, mutta trilby tietyissä tilanteissa, kuten yllä mainituissa, voisi mennä. Sen verran olen tehnyt nyt "tutkimus- ja sovitustyötä", ettei se aivan kapein lierinenkään voi olla. Hyvin kapeasta lieristä tulee mieleen lähinnä lasten- tai pilailukauppojen hatut.

Kolme seikkaa on syytä pitää mielessä mittasuhteiden kanssa:

- Pään ja kasvojen koko (+ kasvojen muoto)
- vartalon ja koko olemuksesi kokonaismitat (hartioiden leveys + rintakehä ja mahdollinen pötsi, pituutesi)
- yksittäisenä havaintona nenän koko (esim. minulla on muuten pieni pää aikaiseksi mieheksi, mutta isäukon suvun puolelta peritty suht' iso nokka verrattuna pään kokoon muuten)

Eli ihan tuoreeltaan muutamia hattuja sovittaneena sanoisin, että omalla kohdallani hyvin kapea lierinen (alle 4cm) näyttää ihan yhtä huonolta kuin valtavan iso lierinen. Lierin muodosta taas sanoisin että omalla kohdallani melko suorat lierit toimivat parhaiten. Eli kovin voimakkaasti taivutetut on pois laskuista. Jos esim. puhutaan trilbystä, niin totesin aika nopeasti että ei saa olla niskan puolelta liian jyrkkää nousua, sillä muuten näyttää kostyymilta.
Etulierin osalta havainto on se, että sen on oltava selvästi nokkaa pidempi, mutta se riittää. Liian pitkä taas ei korreloi muuten pieneen päähäni ja näin ollen mennään taas rooliasun puolelle.

Joka tapauksessa, hattu on niin sanotusti löydettävissä ja yksi huopahattu on syytä olla repertuaarissa, jos/ kun aikoo pukeutua klassisesti. Toki näin pienellä kylällä (varsinkin nykyisessä Suomessa) ajan ja paikan on toki hyvä olla ns. oikea. Mutta niinhän se kai menee kaiken muunkin suhteen.




12
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 29.04.23 - klo:13:57 »
Nostellaanpa jälleen tätä ketjua ylöspäin. Olin kansallisena veteraanipäivänä sankarihaudoilla ja tumma puku asusteineen yllä. Sen verran koleaa vielä oli, että jotain päähinettä olisi taas kaivattu. Karvalakki olisi kuitenkin ollut jo ehdottomasti aivan liikaa, koska aurinko paistoi ja lämpötila oli siinä +10:n asteen hujakoilla. Koska tweed- lätsä ei olisi toiminut tumman kaksirivisen puvun kaverina, niin luonnollisesti päätin olla paljain päin. Taisin olla ylivoimaisesti nuorin porukasta. Kaikilla vanhoilla miehillä oli joko huopahatut tai vähintään lätsät. Näinpä ollen olo tuntui hieman alastomalta, varsinkin kun lippulinnan ja seppeleiden laskun aikana kaikki ottivat hatut päästään ja laittoivat hetken kuluttua ne takaisin.

Eli kyllä se on nyt sellainen homma, että tämän ikäisellä miehellä kuuluu se yksi pakollinen huopahattu olla. Hillitty, kapealierinen ja matalakupuinen trilby joko tumman sinisenä tai tumman harmaana on seuraava hankintani. Jokapäiväisessä käytössä en sitä omalla kohdallani näe, mutta juuri tällaisia välikauden juhlatilaisuuksia varten ulkoilmassa.

13
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 29.04.23 - klo:13:56 »
Nostellaanpa jälleen tätä ketjua ylöspäin. Olin kansallisena veteraanipäivänä jälleen sankarihaudoilla ja tumma puku oli yllä. Sen verran koleaa vielä oli, että jotain päähinettä olisi taas kaivattu. Karvalakki olisi kuitenkin ollut jo ehdottomasti liikaa, koska aurinko paistoi ja lämpötila oli siinä +10:n asteen hujakoilla. Koska tweed- lätsä ei olisi toiminut tumman kaksirivisen puvun kaverina, niin luonnollisesti päätin olla paljain päin. Taisin olla ylivoimaisesti nuorin porukasta. Kaikilla vanhoilla miehillä oli joko huopahatut tai vähintään lätsät. Näinpä ollen olo tuntui hieman alastomalta, varsinkin kun lippulinnan ja seppeleiden laskun aikana kaikki ottivat hatut päästään.

Eli kyllä se on nyt sellainen homma, että tämän ikäisellä miehellä kuuluu se yksi pakollinen huopahattu olla. Hillitty, kapealierinen ja matalakupuinen trilby joko tumman sinisenä tai tumman harmaana on seuraava hankintani. Jokapäiväisessä käytössä en sitä omalla kohdallani näe, mutta juuri tällaisia välikauden juhlatilaisuuksia varten ulkoilmassa.

14
Taisi Jannella olla tuossa pieni ketunhäntä kainalossa.

No niinpä taisikin.

15
Nettiostoksia ei juuri briteistä ole tullut tehtyä sen jälkeen kun erosivat EU:sta. Muualta euroopasta on tullut tilailtua vaatteita moneenkin eri lähtöön. Nykyään vaatteiden hintavertailu on helppoa ja yllättävän paljon edullisemmin voi tilata juuri euroopan maista. Luottokortti on ollut muutaman kerran vedettynä tappiin asti, kun oikein innostui tilailemaan... Ei hyvä juttu kyllä millään mittarilla. Onneksi tuon sai kuitenkin
yhdistettyä remppalainaan, niin ei tullut kovia kuluja maksettavaksi.

Aika moni brittiläinen verkkokauppa tosin hoitaa homman siellä päässä valmiiksi EU- asiakkaille niin, ettei ylimääräisiä kuluja enää täällä päässä synny. (eli hoitavat tulliselvitykset ynnä muut asiakkaan puolesta ja monen kaupan hintoihin on jo sisällytetty EU:n alv. kanta heidän oman alvinsa sijaan.)

Sivuja: [1] 2 3 ... 113