Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Consigliere

Sivuja: [1]
1
Asut ja pukineet / Vs: Sateenvarjot
« : 06.12.09 - klo:11:37 »
James Smith & Sonsilta saa kokopuisia sateenvarjoja ("solid stick", eli koko keppi samaa puupalaa) mittojen mukaisena pituutena. Omani hain taannoin ja seuraavaksi aamuksi olivat sahanneet oikeaan pituuteen ja viimeistelleet kuntoon. Kymmenellä punnalla laittoivat myös pakettiin, joka meni lentokoneessa ruumaan ja matkasi kotimaahan kolhuitta. Oma varjoni maksoi muistaakseni n. 230 puntaa.

2
Asut ja pukineet / Re: Suomalaiset räätälit
« : 25.04.09 - klo:21:16 »
Hyvät Herrat,

Yleisön pyynnöstä muutama kuva Armanin tekemästä klubitakista iltaauringossa:
http://http://s650.photobucket.com/albums/uu226/consigliere_photo/

Valitettavasti ruumiinrakenteeni tai itsetuntoni ei salli mallipojaksi ryhtymistä, joten joudutte nauttimaan takista sellaisenaan. Todettakoon kuitenkin, että istuvuus on erinomainen.

3
Asut ja pukineet / Marleon's loppuunmyynti
« : 03.03.09 - klo:13:56 »
...alkoi näköjään maanantaina. Maanantain Kauppalehdessä näkyi olleen isompi juttukin aiheesta.

Pistäydyin Pohjoisespalla tiistaina lounasaikaan ja 54 kokoiset puvut /takit alkoivat olla jo vähissä. Muita kokoja, etenkin suurempia oli vielä kohtuullisesti.
Osa puvuista ja takeista 350 euroa, osa -30%. Irtohousut taisi olla -30% ja vastaavia alennuksia muustakin (neuleet, solmiot jne.)

Mukaan lähti Cornelianin housut 30% alennuksella ja pari Borellin taskuliinaa puoleen hintaan, joten ei kuitenkaan ihan turha reissu.

4
http://www.talouselama.fi/galleria/article215396.ece

Tyyli on selvästi kehittynyt vuosien varrella.

7
Hyvät herrat,

Vaatekaapin talvisiivous jatkuu:
Nyt tarjolla laadukas Cornelianin vaaleanharmaa villa-mohair puku, joka on ollut kovin vähällä käytöllä. Puku on yksirivinen ja kolmenappinen, housuissa yhdet vekit ja upslaakit. Ostettu ehkä noin viisi vuotta sitten Nicolaksesta. Koko 50 ja mielestäni tyyliltään sopii ehkä parhaiten hoikahkon miehen päälle. Puvussa ei ole mitään vikaa, mutta en ole sitä enää muutamaan vuoteen pystynyt käyttämään keskivartalooni kerääntyneen ylimääräisen "arvovallan" vuoksi.

Lisätietoja:
http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=96774997

Hinta on suorastaan naurettava, mutta en raaski laadukasta kamaa roskiinkaan heittää...

8
Arvon herrat,

Nyt tilaisuus opiskelijalle tai sinulle, joka tarvitset smokkia harvakseltaan! Myynnissä vanha smokkini (Turo Tailor yksirivinen shaalikauluksinen kokoa 52B) + täydellinen smokkisetti paitoineen, rusetteineen, henkseleineen ja taskuliinoineen. Hyvin pidetty ja käyttökunnossa. Myyn koska smokin käyttötarpeeni on nousussa ja ostin Feren alennusmyynnistä uuden. Hintakaan ei päätä huimaa:
http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=96708973

9
Asut ja pukineet / Re: Suomalaiset räätälit
« : 24.01.09 - klo:14:35 »
Sami,

enpä ole asiantuntija itsekään räätälitermistössä, mutta Armanin olkapaa on mielestäni hyvinkin "structured". Itse asiassa herra itse kuvaa pukutyyliään sanalla "sotilaallinen". Yksityiskohdat ovat herkulliset; esimerkiksi takissa oleva niskalenkki (siis se, josta takin voi ripustaa naulaan) on nimikoitu hopealevy + ketju ja takin vasemmassa kauluksessa on oikeanlainen suora napinlävenreikä ja kauluksen takapuolella paikka napinläveen laitettavan kukan varrelle. Kunhan puvut ovat viimeistellyt (ja opin käyttämään Villen foorumia kunnolla), lupaan laittaa muutaman kuvan jonnekin, mikäli kiinnostusta löytyy.

10
Asut ja pukineet / Re: Suomalaiset räätälit
« : 16.01.09 - klo:20:17 »
Arvon Herrat,

Olen onnellisessa asemassa, sillä olen itse juuri astunut räätälinpukujen huumaavaan maailmaan.

Muutamia vuosia sitten asetin itselleni tiettyjä ammatillisia päämääriä, joiden saavuttamisesta lupasin palkita itseni oikealla räätälinpuvulla. Onnen jumalattaret olivat puolellani ja niinpä viime elokuun alkupuolella astuin vakain askelin ensimmäiseen tapaamiseen valitsemani räätälin kanssa. Jonkun verran olin tietysti tehnyt etukäteistyötä ja tutustunut Helsinkiläisiin arvostettuihin räätäleihin, mutta lopullisesti tiesin olevani oikeassa paikassa, kun huomasin Arman Alizadin studion (http://www.pukustudio.com/) pöydällä saman James Bondin vaatetuksesta kertovan kirjan, jota itsekin selailen mieluusti nojatuolissani (http://www.amazon.com/Dressed-Kill-Jame ... 333&sr=1-5).

Kahden ensimmäisen tapaamisen aikana päädyimme yhteistyössä siihen, että minulle tehtäisiin kaksi asukokonaisuutta: harmaa flanellipuku sekä klassinen navy klubitakki harmailla flanellihousuilla. Molemmat takit ovat yksirivisiä, kaksinappisia ja läppähalkiolla varustettuja. Klubitakissa on patch-laskut ja hopeanväriset metallinapit. Kuten huomaannette, hain mahdollisimman pitkäikäisiä, klassisia vaatteita, joita voisin helposti varioida erilaisilla asusteilla.

Elokuun ensimmäisten tapaamisten jälkeen alkoi pukujen valmistusprosessi, joka kulminoitui valmiiden pukujen luovuttamiseen minulle joulun tienoolla. Yhteensä tapasimme Armanin kanssa nopean laskelmani mukaan kahdeksan kertaa ja pääsin vaikuttamaan kaikkiin haluamiini yksityiskohtiin Armanin tarjotessa asiantuntevaa apuaan niin pyytäessäni.

Tällä hetkellä molemmat puvut ovat noin kuukauden mittaisella koepurjehduksella, jonka jälkeen tehdään viimeiset korjaukset (mm. toimivat napinlävet kun hihojen pituus on lopullisesti varmistettu, pikkumuutoksia housujen sisätaskuihin jne.). Kokonaisuutena kokemus oli hieno, eikä varmasti jää viimeiseksi kosketuksekseni räätälinpukujen maailmaan.

11
Kaunis elämä / Re: Kellot
« : 16.01.09 - klo:19:49 »
Hyvät herrat,

Omassa ranteessani on viimeiset viitisentoista vuotta killunut Rolexin Submariner teräksisenä versiona mustalla kellotaululla (tämähän on se klassinen Sean Conneryn kello niistä parhaista Bondeista). Rolex on kokemukseni mukaan kyllä erittäin laadukas kello, vaikka yhdynkin edellisiin mielipiteisiin sen lievästä juppi/kasarileimasta. Itse annan synninpäästön vain edellämainitsemalleni Submariner mallille sekä tietenkin Daytonnalle. Päivittäisessä käytössä on tullut huomattua, että Submariner on aika paksu kello ja etenkin rannekkeen kiinnike lisää paksuutta (erikoinen rakennelma, joka mahdollistaa kellon rannekkeen laajentamisen sopimaan märkäpuvun päälle). Tämä saattaa olla hieman ahdas sopimaan joidenkin kauluspaitojen hihansuihin, joka kannattaa ottaa huomioon paitoja ostettaessa/teetettäessä. Muuten ko. malli sopii kyllä mielestäni hyvin klassisestikin pukeutuvan herrasmiehen tyyliin.

Todellinen herrasmies kuitenkin mielestäni teettäisi kellonsa käsityöläisellä. Suomessa on ainakin yksi, joka tekee käsitykseni mukaan laadukkaita kelloja: Stepan Sarpaneva (http://www.sarpanevawatches.com/). Hänen nykyiset mallinsa ovat mielestäni ehkä hiukan rajuja tiukkapipoisimmille herrasmiehille, mutta aikaisemmista malleista ainakin Oiva on jäänyt mieleen sellaisena, joka voisi joskus omaakin rannettani koristaa. Sarpanevalla on myös edullisempi mallisto: SUF (Sarpaneva Uhren Fabrik; http://www.suf.fi/).

12
Linkit ja vinkit / Re: Verkkokauppoja jalkineiden ostoon
« : 03.01.09 - klo:01:57 »
Täytyy kompata Villea; Churchit ovat erinomaiset kengät ja omani ovat palvelleet moitteettomasti jo toistakymmentä vuotta pikkukorjauksilla ja säännöllisellä huollolla.
BTW, punnan nykyinen kurssi aiheutti sen, että itselleni tarttui haaviin Herringshoesilta juurikin nuo Churchin Perthit (tosin pähkinäruskeana). Oma 42-42,5 räpyläni ui kivasti Churchin 8-koon leveämpään G-malliin (ainakin 73 lestissä, jota tuolla näyttiin kauppaavan).

13
Asut ja pukineet / Aluspaidat
« : 03.01.09 - klo:01:47 »
Arvon herrat,
onko kenelläkään hyviä vinkkejä laadukkaiksi aluspaidoiksi, joita voisi käyttää mukavasti kauluspaitojen kanssa? Itse tuskailen liian lyhyiden aluspaitojen kanssa, jotka tuntuvat jatkuvasti karkaavan housuista ainakin suoria housuja käytettäessä. Ehkäpä osasyynä on kohtuullinen pituuteni yhdistettynä miehekkääseen vatsanseutuun, mutta luulenpa, etten olisi ongelmani kanssa aivan yksin.
Webissä näytään kovasti arvostavan Tommy John nimistä uutta valmistajaa (http://www.tommyjohnonline.com); onko kenelläkään kokemusta? Ainakin rahti+tullikulut nostavat Suomeen tilattaessa hinnan aika kovaksi...

Sivuja: [1]