Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Kolibri

Sivuja: [1]
1
Tyrmäysketju on olemassa, mutta onko tullut positiivista palautetta tyylistä? Tämä on oikea paikka niille. Joitain omia kokemuksia:


Tapaus #1
- Tutun lapsi rappukäytävässä: ”Miksi tuo näyttää herrasmieheltä?”
- Äitinsä: ”No kun se on herrasmies”

Päällä oli muistaakseni syksyn arkityyli eli pitkähelmainen loden-mac, huivi, farkut, brogue-derbyt ja baretti. Tästä on joitain vuosia.

Tapaus #2
- Kanssakaronkkalainen 2019: ”Nuo muut näyttävät korkeintaan eri vuosikymmeneltä tempaistuilta, mutta sinä ja [yksi muu henkilö] näytätte kuin olisitte eri vuosisadalta.”

Frakkietiketin tilanteen kommentin kirvoitti osaltani chesterfield, villahuopasilinteri, ja pisteenä i:n päällä taskukello frakkiliivissä.

Tapaus #3
Kanssakaronkkalainen 2020 huomauttaa tuntomerkkieni täsmäävän tuolloin hetki sitten laulettuun Fridolins dårskapin päähenkilöön.
Relevantti katkelma tästä Erik Axel Karlfeldtin kirjoittamasta runosta:

Du går med knäsid gångjärnsrock
och hög och fejad hatt,
du drager balsam i din lock
och bär en skön kravatt.
Ack, på de unga narrars stig,
där vällukt svävar fin


Frakkitilanne tämäkin, joten ei ollut solmiota tai polvipituista päällystakkia*, mutta sen verran mieltä lämmitti, että epävastaavuudet ei mieltä alentanut.

*= Tässä tilanteessa oli polvet ylittävä loden-mac. Syy kompromissiin on, että nykyisen rekkifrakin hartiat eivät mahdu vartalomyötäisemmän chesterfieldin alle. Toisaalta loden-mac peittää myös liepeet, joten ei tarvitse säätää ja neurotisoida erillisen ja vaivaisan piilotusprosessin kanssa.

2
Alunperin poistettu käytetyn tavaran kaupasta, jotta voisin koeajaa täpärässä rajatapauksessa, mutta jäi 52-koon ihmiselle inan liian kapeaksi ylätorsosta. Myyn siis eteenpäin.

Speksit läpysköjen mukaan: 100% Loden-villaa (Tietoa: http://www.keikari.com/blogi/loden-takki/) päällikerroksesta ja 100% viskoosia vuorikankaasta.
Takki noudattaa tyypillistä Loden-mallia eli on leveä. Kavennutuksen tarve riippuu kriitikosta.
Väri on myös selkeästi sinisempi luonnonvalossa. Ensimmäinen kuva lähempänä oikeaa vaikutelmaa.

Hinta: 35€ + mahdolliset toimituskulut. Turusta löytää fyysisesti ja joskus Helsingistä.
Sivuja: [1]