Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tyro

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 20.09.11 - klo:13:16 »
Itse kävin ostamassa tuon heti ekana päivänä akateemisestä. Hyvä kirja - joskaan tuossa ei puhututa paljoa kellosta pukeutumisvälineenä. Kuvat ja jutut on silti laadukkaat, kannattaa hakea, ei maksa kuin viisikymppuä.

Halvimmillaan vähän yli 30€. Ovat näköjään jo nostaneet hintaa, sillä kun itse tilasin, hintaa oli 33,70€. Lisäksi lähetykset postikuluitta opiskelijoille.


Kehuistä päätellen odotettavissa sangen hyvä perustietokirja kelloista.

2
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 19.09.11 - klo:07:39 »
Onko Keikarin kellomiehet ehtineet tutustumaan hiljattain julkaistuun Kellomies tietokirjaan (www.kellomies.fi)? Ainakin kirjan nettisivut toimivat kiinalaisen Patek kopion tarkasti, eli ei meinaa latautua kunnolla, liekkö vika serverissä mutta sehän on meille jo tuttua tälläkin foorumilla ;) Mutta asiaan, olen pikkuhiljaa herätellyt mielenkiintoa kelloja kohtaan ja pohdin olisiko tämä kirja järkevä perusteteos aloittaa systemaattinen aiheeseen perehtyminen.

Tuolla on esimerkkiaukeamia. Itsellä on kirja tilauksessa.

3
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 14.09.11 - klo:16:38 »
Longinesin Legend Diver on kyllä hieno kello, sellaiseen on menossa säästöprojekti itselläni.

4
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 12.09.11 - klo:20:31 »
^ Päheän näköinen. Mikä malli kyseessä?

5
Kulttuuri / Vs: Mitä katsoit viimeksi?
« : 11.09.11 - klo:11:28 »
Minusta tuo raina ei ollut lainkaan hypetyksensä arvoinen. Katsottava toki, mutta ei mitenkään sellainen kuin olisi puheista luullut.

Aronofskyn leffat eivät varmasti ole ihan jokaisen juttu. Aronofskyssä on ohjaajana vähän samaa tyyliä kuin lempiohjaajassani Kubrickissa: paljon vertauskuvia ja itse tarina vaatii paljon katsojalta. Toiset tykkää, toiset ei.

Sen kyllä tosiaan allekirjoitan, että mielestäni herran aiemmat Requiem for a Dream(Unelmien sielunmessu), The Wrestler ja The Fountain olivat parempia. Pi:stä voi olla montaa mieltä.

6
Linkit ja vinkit / Vs: Alennusvinkit
« : 10.09.11 - klo:17:22 »
Piti jo eilen mainita, mutta Helsingin Vuosaaren Columbuksen Dressman avasi ovensa keskiviikkona ja tarjoaa siksi -50% kaikista tuotteista (myös puvut). Tarjous tuskin on enää kauaa voimassa (luulisin että huomenna sunnuntaina loppuu, voi olla lyhyempi tai pidempikin kampanja -- soittamalla selvinnee jos jostain numeron löytää?).

Eli jos joku kaipaa esim. kengännauhabudjettiin sopivaa halpaa uutta pukua johonkin tilaisuuteen, sinne siis.

7
Kulttuuri / Vs: Mitä katsoit viimeksi?
« : 10.09.11 - klo:15:01 »
Tulipa viimein rako katsoa Aronofskyn Black Swan.

Ei ehkä onnistunut voittamaan herran edellisiä leffoja, mutta silti aivan mieletön leffa. Aronofsky on kyllä nykyohjaajien parhaimmistoa.

8
Kaunis elämä / Vs: Re: Kellot
« : 10.09.11 - klo:14:16 »
Jos katsotaan tämän päivän sveitiläisiä kelloja niin suurimpaan osaan osa osista tulee Kiinasta ja vain koneisto ja kasaus sveitsistä. Että jos luulee että tämä päivän kelloissa kaikki tulee kellovalmistajalta niin huijaa kyllä itseään. Nimim myy sveitsiläisiä kelloja...

Sent from my HTC Vision using Tapatalk

Totta tuo tietysti on. Osa sveitsiläisistä valmistajista on vähän yliarvostettuja. Iso osa on nykyään vain ostettu brändi. Ei sillä, kyllä vaikka Breitling tekee nättejä kelloja nykyäänkin, vaikka historiallinen Breitling onkin täysin eri asia. Realiteetit on tunnustettava.

Toisaalta esim japanilainen Seiko on vähän aliarvostettu -- jossen ole ihan väärässä, Seikon kellojen komponenteista suhteellisen suuri osuus on in-house -tuotantoa.

9
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 10.09.11 - klo:14:06 »
Kvartsikello ostetaan näyttämään aikaa. Siihen tarkoitukseen myös puhelimen kello ajaa asian. Itse olen ainakin allerginen ns. logovalmistajille (Boss, Armani, Calvin Klein). Vastinetta rahalle ei saa, kun kyseessä on muutaman kympin valmistuskustannuksilla usein kiinassa valmistettu aikarauta, joka on brändätty monen sadan kelloksi länttäämällä siihen isolla HUGO BOSS.

Jokainen toki taaplaa tyylillään.


Bexleyn kellot -- niistä sen enempää tietämättä -- toki eivät ole kvartseja, vaan automaatteja. Kiinnostaisi tietää hinta ja keneltä ne on alihankittu, ennen kuin noita sen enempää voi kommentoida. Ei mielettömän pahoja, jos hinta on järkevä.


Mekaaninen kello itselleni taas on enemmän koru, ja ns. statement. Minulle mekaaninen kello on perinteen jatkumo, ja koneromantiikkaa parhaimmillaan. Kvartsikello on helppo saada tarkaksi, kun taas mekaanisessa kellossa on jotain kiehtovaa se, kuinka se voi pitää aikaa niinkin hyvin kuin ne pitävät.

PS: Kari Voutilainen käyttää omia in-house koneistoja (ainakin osittain, osa voi ollakin tehty johonkin standardikoneistoon?). Se (ja kalliit materiaalit sekä käsityön iso osuus) ovat juuri se, joka kustantaa.

10
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 10.09.11 - klo:12:11 »
Pieni korjaus, kustomoitua Soprod koneistoa. Tehty kyllä drop-in korvaavaksi koneistoksi ETA:n koneelle, mutta ei ole teknisesti klooni. Myöskään hinta ei ole ihan ETA vaan jotain muuta (esim Soprod:n perus A-10 koneisto joka vastaa pääpiirteissään ETA 2892:sta maksaa kymmenien kappaleiden erissä noin 270 sveitsin frangia, perus versiona, top grade COSC sertifioitu reilusti yli kaksinkertaisen summan tuollaisissa pienissä erissä). Tosin Sarpaneva varmasti käyttää muitakin koneistoja jos joku erikseen menee pyytämään :)

Aivan, tietoni oli siis vanhentunutta. Sarpaneva käytti ETAa aluksi, ilmeisesti vaihtoi pois siitä Soprod:iin jossain vaiheessa.

http://www.tempered-online.com/sarpaneva/pdfs/qp-07.pdf


Sen olin kyllä ymmärtänyt oikein, että Sarpanevan lopputuloksen koneisto on voimakkaasti muokattu alkuperäisestä.

Mitä tulee koneiston hinnan ja kellon hinnan suhteeseen: matka koneistosta kelloksi on suhteellisen pitkä, ja vaatii monta työtuntia kellon ja koneiston muokkaamisessa. Ja lisäksi usein mielettömän kalliita laitteita.

11
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 09.09.11 - klo:21:47 »
Itseäni viehättää erityisesti suomalaisen kellosepän Stepan Sarpanevan (Pentti Sarpanevan poika) tyyli.http://www.sarpanevawatch.com/


Voi kun vain olisi se ylimääräinen pätäkkä ostaa tuontason rajattujen tuotantomäärien taideteoksia :P...

Koneistona Sarpaneva toki käyttää kustomoitua ETAa, mutta kokonaisuutena ne ovat kyllä hienoja kelloja. Harva pienvalmistaja itse koneistojaan kuitenkaan väsää alusta alkaen.

12
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 08.09.11 - klo:20:46 »
Läpinäkyvä takakansi on ihan jees, mekaaniset kellot on mielettömän kauniita. Ei ole yksi tai kaksi jamppaa, jotka ovat vaihtaneet kellosepällä lasikannen koneistoonsa. Sääli omistaa teknisesti käsittämättömän hieno kello (vaikka patek philippe), mutta nähdä se vain pari kertaa elämässään jos sattuu kannen repimään auki.

Seiko vitonen on kyllä hinta/laatu-suhteeltaan loistava.

13
Tänään nähtyä tyylikästä: erään täällä(kin) kritiikkiä pukeutumisestaan saaneen telekommunikaatiofirman edellisen tj.:n istuva irtotakki, jossa hyvin kaunis, luonnollinen hartialinja. Erottui omaan makuun edukseen lentotukialus-tason kulmikkaiden olkapäiden joukossa.

Farkut tietysti tyylilleen uskollisesti kaverina, mutta ei paha kokonaisuus.

14
Linkit ja vinkit / Vs: eBay-linkit
« : 30.08.11 - klo:22:53 »
Tämä on Chester by Chester Barrie, jolla ei ole mitään tekemistä oikeiden Chester Barrien kanssa. Toisin sanoen laatu on jotain ihan muuta.

Ah, aivan. Kyseessä onkin tosiaan karvalakkiversio Chester by Chester Barrie.

Made in China muistaakseni.

15
Linkit ja vinkit / Vs: eBay-linkit
« : 30.08.11 - klo:22:40 »
Hyvännäköinen Chester Barrien laivastonsininen bleiseri:

http://www.ebay.co.uk/itm/260840700235?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_500wt_1156

Ostaisin, jos olisi mallia R eikä S(hort).

Sivuja: [1] 2 3 ... 10