Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Floridaman

Sivuja: [1] 2
1
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 20.02.24 - klo:19:50 »
Tuli käveltyä sellaisen mtm-vaateliikkeen ohi kuin Vorrios, ilmeisesti jokin uusi paikka. Onko joku käynyt?

Eipä itsellä ollut sinne asiaa, kun tulee hankittua vastaavanlaiset vaatteet muilta hyväksi havaituilta toimijoilta.

2
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 19.01.24 - klo:21:18 »
Schoffan suurin ongelma nykyisin on, kun myyvät lähes pelkkää oman merkin alla teetettyä vaatetta. Tiedän, mikä tehdas EU:ssa tekee heidän pukunsa, takkinsa, housunsa, eikä firman hintataso vastaa tehtaan kustannuksia. Siellä on selvä merkkilisä, vaikka Schoffa ei merkkinä ole mikään Ralph Lauren tai Canada Goose, joiden nimen kuultuaan asiakas ryhtyy kuolaamaan Pavlovin koiran lailla.

Polyamidi on ainakin turha keinomateriaali neuleessa, sillä se ei tuo joustoa. Viskoosi valmistetaan selluloosasta, mutta se ei tuo lämpöä. Lisäksi nämä kaksi tuppaavat nukkaantumaan herkästi, joten varmasti löytyy parempiakin optioita.

Mielestäni Schoffan valmisvaatteet ovat laadukkaita ja varsinkin alennusmyynnistä ostettuna kohtuuhintaisia. Olen vuosia hankkinut valmisvaatteita heiltä, ja osa niistä on tehty Italiassa ja osa ilmeisesti Romaniassa. Kaikki ovat olleet oikein hyviä ja palvelu oikein asiallista.

Kiitos kommenteista keinokuituihin liittyen. Katselin myös, että eräässä Care Of Carlissa myynnissä olevassa Gran Sasson neuleessa on villan ja kasmirin lisäksi 10 % viskoosia. Onkohan tuo 10 % paha?

3
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 17.01.24 - klo:09:38 »
Katselin Schoffan hieman paksumpia neuleita. Materiaalina näkyisi olevan: "40% Villa, 10% Cashmere, 30% Viskoosi, 20% Polyamidi.". Olen käyttänyt vuosia vain 100 % villaisia neuleita, eikä tällaisista villan ja keinokuidun sekotuiksista ole kokemuksia.

Miten tuollainen määrä keinokuituja näkyy neuleissa käytössä? Häviävätkö villan hyvät ominaisuudet noin suuren keinokuitumäärän varjoon? Mikä on siedettävä prosentuaalinen osuus keinokuiduille neuleeseen? Puristien mielestä varmaan pyöreä 0.

4
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 01.01.24 - klo:13:56 »
Tietääkö joku josko Helsingin tai Tampereen kivijaloista löytyisi correspondent-tyylin kenkiä? Al Capone -hengessä kyselen…

Garageland Helsingin Viiskulmassa.

5
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 29.12.23 - klo:16:16 »
Tuli hankittua flanellihousut VBC:n kankaasta. On kyllä hienot ja mukavat jalassa.

Ilmeisesti nuo eivät kuitenkaan kestä kovinkaan kauaa? Hapertuuko kangas tai antaakohan se jotain muita merkkejä ennen hajoamista? Kunhan ei yllättäen kesken työpäivää leviäisi..

Flanellihousujen ”tyyppivika” on kankaan liestyminen sisäreisistä tai istumalihasten paikkeilta. Se, kuinka nopeasti näin käy, riippuu vähän leikkauksesta, kävely- ja istumatyylistä ja työtuolin tms. materiaalista. Mikään äkillinen romahdus tämä ei ole, kuluvista kohdista lähtee ensin nukka ja kun niin käy, kannattaa ehkä töihin pukeutuessa tarkastaa alkaako myös valo paistaa kankaasta läpi. Jos haluaa lisää käyttöikää, housujen lyhennyksestä yli jääneestä kankaasta tai ekstrametristä voi teettää ainakaan paikkakorjauksen.

Kiitos, hyvä tietää. Suhteellisen tiukka leikkaus ja paljon autossa istumissa tiedossa eli ei varmaan montakaan talvikautta kestä. Mutta ovat nuo kivat siitä huolimatta.

6
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 28.12.23 - klo:10:55 »
Tuli hankittua flanellihousut VBC:n kankaasta. On kyllä hienot ja mukavat jalassa.

Ilmeisesti nuo eivät kuitenkaan kestä kovinkaan kauaa? Hapertuuko kangas tai antaakohan se jotain muita merkkejä ennen hajoamista? Kunhan ei yllättäen kesken työpäivää leviäisi..

7
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 09.10.23 - klo:09:55 »
Alpa on tullut Helsingin kivijalkaan, ja koska perustaja on tämän foorumin jäseniä, ja koska kivijalkamyymäliä täytyy stadin keskustassa olla, kävin tänään tutustumassa tuotteisiin.

Hipelöintituntuma materiaalissa on todella mukava, tuotteiden mitoitus todella hyvä minulle, ja mallisto niin värien kuin mallien puolesta ajaton, klassinen ja tyylikäs.

Palvelu liikkeessä oli erinomainen, asiointikokemuskin oli siis superpositiivinen. Ostaminen on mukavaa kun myyjällä on näkemyksiä ja suosituksia.

Ostin vaalean (ja elämäni ensimmäisen) polokauluksisen neuleen, ja mitä todennäköisimmin palaan vielä uusien hankintojen merkeissä paikalle.

Tämä on ei-maksettu mainos 😉.

Tuohan on erinomainen lisä Helsingin rättikauppavalikoimaan. Kuva neuleesta olisi ollut kiva. ;)

Ite kävin Suitsupplyssä ostamassa villahousut. Myyjän mielestä istuvuus oli todella hyvä pienen muutoksen jälkeen. Omasta mielestäni ne olivat slimmit, toisaalta ne näyttivät hyvältä peilin edessä. Kotona testaillessani huomasin, että housut kiristävät hieman esimerkiksi jalkoja nostaessa koukkuun. Nämä varmaan taitaa ratketa saumoista melko pian? Pitää varmaankin pakata ylimääräiset varahousut työreissuille mukaan. Todella hienot housut kyllä!

8
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 27.08.23 - klo:17:43 »
Olen myynyt useita Sauman valmistamia mittapukuja viime vuosien aikana, omassa kaapissa on HP:lta useita myös. Saumalla tuntuu olevan useita viimeistelyn tasoja, joista asiakas voi valita, kun HP:lla on yksi. Jos ottaa käsityön herkkuja, jälki on erittäin siistiä Saumalla, ja rakenteet italialaisen kevyitä. En tiedä heidän hintatasoaan, mutta uskon sen olevan selvästi Herrainpukimon yllä. Molemmilla yrityksillä on valtava määrä kankaita, joista valita. Uskon, että päätöksen ratkaisee hinta, helppous sekä palvelu.

Mitä nämä viimeistelyn tasot ovat käytännössä? Toimivat napit hihoissa ja käsinommellut napinlävet?

9
^ Eipä mitään. Ohkaisempaa tweediä ovat ainakin Holland & Sherryn Sherry Tweedit, Hardy Minnisin/ Huddersfieldin Worsted Alsport II ja Abraham Moonilla on useita alle 400- grammaisia. Varmasti on muitakin, mutta nuo ovat minun tiedossa olevia ja noiden saatavuus on Suomessakin hyvä. H&S ja Minnis ovat aika kalliita, Moon hieman edukkaampaa.

Nostaisin vielä yhden kangastyypin erinomaiseksi monen vuodenajan materiaaliksi. Vakosametti. Ok, puuvillaa on puolestaan se, mutta paksumpi vakosametti (yli 400- grammaiset) laskeutuu jo painonsa ansiosta ja menee tarvittaessa syksyllä ja talvellakin. Helleasu toki sekään ei sitten ole. Brisbane Moss kuuluisin valmistaja. Vakosametissa on upeita, lämpimiä värisävyjä. Se on myös irtotakkina varsin helppo paritettava. Sen saa myös halutessa näyttämään äärimmäisen rennolta, mutta tarvittaessa myös kohtalaisen skarpiltakin.   

Takin rakenteeseen ja vuoraukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Kesäkäyttöön joko puolivuoraus tai 1/3-1/4 vuoraus. Rakenteeksi suosittelisin kevyttä mutta kuitenkin kokonaan irtoliinoitettua. (full-canvas) Luonnollisella/ pehmeällä hartialla, ellei välttämättä halua ja ehdottoman varmasti pidä topatusta tai ellei henkilön ruumiinrakenne ole poikkeuksellisen siro.
Täysin rakenteetonta en kuitenkaan ottaisi. Niitäkin olemassa on, mutta mielestäni niitä ei saa näyttämään skarpilta millään. Ovat jotenkin "lapatossumaisia". Mutta tuo on toki vain henk. koht. mielipide ja hieman pilke silmäkulmassa heitetty.


Onkohan takin lämpöisyydella paljonkin eroa esimerkiksi Moonin 370 g:n ja Sherryn 340 g:n välillä? Tietenkin myös muutkin kankaan ominaisuudet voivat vaikuttaa kuin kankaan paino.

10
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 06.08.23 - klo:17:57 »
Onko esim. Herrainpukimon ja Sauman välillä huomattavia eroja mittatakeissa? Olen teettänyt eräällä helsinkiläisellä toimijalla puvun, mistä tuli todella hyvä. Tekisi mieli testata myös Herrainpukimoa. Jotain kevyttä ruskeaa houndstooth-takkia ajattelin.

11
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 01.08.23 - klo:08:46 »
Hei olen miettinyt, kuinka vegaani voi pukeutua klassisesti. Teoretisoidaan vegaani, joka ei salli jalkineissaan ja vaatteissaankaan mitään eläinperäistä. Eikö sinänsä ihailtava vakaumus rajoita klassisesta eleganssista kiinnostunutta vegaania etenemästä tuon maailman saloihin? Ja sitten on asemien tuomat vaatimukset: presidenttihän on käytännössä pakotettu pukeutumaan tummansiniseen villapukuun ja mustiin oxfordeihin.. toisaalta vegaaniset kangäthän eivät ole hienoja tai hyviä, käsittääkseni.

Ei ole mahdotonta. Kengät ovat toki huonompia, mutta ihan OK:n näköistä tarjontaa ulkonäöllisesti on kun laittaa Google-hakuun "vegan goodyear welted shoes". Puvun materiaali voi olla puuvillaa tai pellavaa.


12
Minkälaista irtotakkia porukka suosittelisi sinisen irtotakin jälkeen teetettäväksi? Takki tulisi satunaiseen työ- sekä ei-formaaliin juhlakäyttöön. Olen miettinyt jotain beigeä houndstoothia tms. Tweed-takit ovat hienoja, mutta ne taitavat olla turhan lämpimiä kesäkäyttöön. Olisiko kellään mitään konkreettisia ja hyväksi todettuja kangasvalintaehdotuksia kuvalla tai linkillä varustettuna? Koitan välttää kalliin virheen tutkimalla kankaita huolellisesti etukäteen.

Kas, tämä meni minulta ohi. Nimim. Partasuti tuossa antoikin jo hyvin varmat ja varmasti toimivat neuvot.

Kuitenkin pari omaa mielipidettä.. Väitän että tweed käy myös kesään (siis Suomen kesään) erittäin hyvin, vaikka yleinen uskomus usein toisin väittääkin. Nykyään nimittäin valmistetaan paljon reilusti alle 400- grammaisia tweedejä ja omasta mielestäni alle 400- grammaiset kankaat ovat ohuita tai vähintään ohuehkoja. Villa kun on siitä mahtava materiaali, että se osaa tavallaan adaptoitua kelien mukaan uskomattomalla tavalla. Talvella se lämmittää ja kesällä hengittää tiettyyn rajaan asti. Toinen avainseikka on värisävy. En näe mitään ongelmaa käyttää jotain esim. puolivuorattua tai 1/4 vuorattua 370- grammaista tweediä vaikkapa vaaleanruskeassa sävyssä viileänä kesäiltana- tai aamuna joita on takuulla paljon enemmän kuin helteisiä aamuja tai iltoja.

Omistan yhden pellavatakin, yhden puuvillatakin, sekä yhden puuvilla-pellava-silkki-villa-tekokuitu sekoitekankaisen takin. Kaikki nämä ovat luonnollisesti kesätakkeja. Pellavatakki on ihan jämerää 340- grammaista ja tiiviisti kudottua pellavaa. Puuvillatakki muistaakseni 400- grammaista puuvillatvilliä. Sekoitekangas puolestaan 250- grammaista. Kaikki ovat kevytrakenteisia, joten ovat niin viileitä kuin nyt pikkutakki yleensä olla voi. Kankaat ovat kuuluisien laatuvalmistajien kankaita. Siitäkin huolimatta, noiden kankaiden luonnolliset ominaisuudet aiheuttavat karmean laskeutuvuuden. Ok, pellavaan rypyt kuuluu, mutta ei niistä tarvitse silti pitää. Puuvilla taas alkaa ajan myötä pussittamaan kohdista joihin kohdistuu kovin rasitus ja paine. ja se jos mikä on pahan näköistä. Lisäksi puuvillaisissa vaatteissa värit säilyvät huonoiten. Pari kesää pitoa ja puuvillatakki on haalistunut. (toki patinaa se vain on, mutta kaikki eivät tykkää) Sitten taas tuo sekoitekankainen, joka oikenee kyllä pidon jälkeen henkarissa, mutta 250- grammaisena sen laskeutuvuus on muuten vain surkea. (olen siis paksujen kankaiden ehdoton ystävä ja nykyisellään niihin tottunut.)

Eli minä ihan oikeasti jopa suosittelen (tietyin varauksin ja reunaehdoin toki) tweediä lämpimästi myös kesäkäyttöön tässä maassa. Esim. Holland & Sherryn Sherry Tweed on ohutta, noin 370- grammaista, samoin kuin Hardy Minnisin/ Huddersfieldin Worsted Alsport II- pakka. Myös Abraham Moonilta löytyy monia upeita ja ohuita tweedejä. Toki helteellä ovat ilman muuta kuumia nuokin, mutta mikäpä ei olisi pellavaa ja ns. trooppisia villoja ja mohairia lukuun ottamatta.

Beigessä tai jossakin vaaleanruskeassa- tai vihreässä sävyssä toimivat kesätakkina äärimmäisen hyvin, (pois lukien ne hellepäivät) lupaan sen. Ja vaatteen laskeutuminen aivan toista luokkaa kuin puuvillalla ja pellavalla. Plus että sen käyttö ei rajoittuisi mihinkään vuodenaikaan, kuten puuvilla ja varsinkin pellava helposti tekee.

Vilkaiseppa esimerkkinä näitä:

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/use/jackets/8821104-sherry-tweed-light-sand-herringbone

https://www.hfwltd.com/single_piece/520080

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/season/aw-21/hs-2188

https://www.hfwltd.com/collection/41

Jos nyt kuitenkin tulet siihen tulokseen, että ohuempikin tweedi on kesään liikaa, niin sitten kannattaa vilkaista ainakin nämä:

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/season/ss23/hs-2316

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/season/ss23/hs-2347a

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/season/ss-19/hs1920

Hardy Minnisin legendaarinen Fresco olisi sitä ns. trooppista villaa ja erinomaisen viileää ja vieläpä kaiken lisäksi lähes rypistymätöntä, mutta Frescot tuppaavat olemaan sen verran yksivärisiä, että ennemmin miellän ne kokonaisena pukuna paremmin kuin irtotakkina:

https://www.hfwltd.com/collection/55

Irtotakkikankaan valinta (tweedit erikseen, sillä ne on ns. "helppoja") on sikäli haasteellista ainakin itselleni, että kankaassa pitäisi olla kuviota tai tekstuuria sen verran riittävästi ettei siitä tule -orpo puvuntakki- mielleyhtymä, mutta kuitenkin taas toisaalta kyllin hillitty ettei se näytä katukuvassa aivan "joulukuuselta"..

Kerroit että houndstooth- kuvio puhuttelee... Vilkaises vielä näitä: (pari pienikokoisella ja sopivan hillityllä kuviolla olevaa asekerhoruudukkoa sekä yksi hurtanhammas)

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/use/jackets/1623003-oceania-creammid-brown-gun-club

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/use/jackets/1623004-oceania-mid-brownnavy-gun-club

https://apparel.hollandandsherry.com/en/fabric/use/jackets/4723101-crystal-springs-creambrown-houndstooth

Kiitos vastauksesta Tumppi! Taidan päätyä tweediin. Erityisesti harmaata ja beigeä yhdistelevä herringbone puhuttelee. Vielä pitäisi löytää hyvä sellainen suhteellisen kevyenä versiona.

13
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 02.06.23 - klo:12:08 »
Haluaisin hankkia ruskean nahkasalkun/-laukun jossa voisi kuljettaa 15,6''-koon läppäriä ja muita toimistotyön tykötarpeita. Onko suosituksia, mistä lähteä katselemaan? Googlettemalla tulee vastaan niin tonnin Maxwell-Scott-laukkuja kuin alle satasenkin tavaraa. Haluaisin laatua, mutten maksaa kohtuutonta brändi-premiumia.

Miten olisi ranskalainen Bleu de chauffe?

14
Minkälaista irtotakkia porukka suosittelisi sinisen irtotakin jälkeen teetettäväksi? Takki tulisi satunaiseen työ- sekä ei-formaaliin juhlakäyttöön. Olen miettinyt jotain beigeä houndstoothia tms. Tweed-takit ovat hienoja, mutta ne taitavat olla turhan lämpimiä kesäkäyttöön. Olisiko kellään mitään konkreettisia ja hyväksi todettuja kangasvalintaehdotuksia kuvalla tai linkillä varustettuna? Koitan välttää kalliin virheen tutkimalla kankaita huolellisesti etukäteen.

15
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 04.05.23 - klo:10:50 »
Onko neuvoja mistä löytäisin (miel pk-seudulta) käytetyt koon Uk 7,5-8 "laatu" pukukengät  (oxford) mustina tai mokkasina.
Pikkukundi pääsee ripille ja uusiin ei kannata jalan kasvamisen takia investoida.

thnx,

Voisikohan Kaartinen & Kuusela -vintageliikkeestä löytyä käytetyt laatuoxfordit edullisesti.. En ole tosin itse käynyt siellä vielä, joten en tarkalleen tiedä. Instagramin perusteella siellä näyttäisi olevan jonkin verran kenkiä myynnissä.

Sivuja: [1] 2