Keikarin foorumi

Keikari => Yhteiskunta => Aiheen aloitti: Lh - 14.01.14 - klo:17:53

Otsikko: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Lh - 14.01.14 - klo:17:53
Aina mainitaan Alden ja Allen-Edmonds amerikkalaisista laatukenkien tehtaista, mutta J&M valmistaa yhä joitakin kelpo malleja 'mericassa. Aikoinaan olivat myös presidenttien suosiossa, mutta Johnston&Murphy on valitettavasti valinnut saman taktiikan kuin Florsheim aiemmin: valmistus ulkomailla, välttävät nahkavuodat, halvat hinnat ja markkinointi hienoa historiaa korostaen. Sääli.

Tästä tehtaan hienompiin jenkkimalleihin:

http://www.johnstonmurphy.com/category_listing.aspx?c=1372&sid=Shoes
^Lähti tästä.

Ville, oot varmaan näihin valmistajiin ja niiden historioihin tutustunut, niin tuli mieleen kysymys: Onko mahdollista tai ennenkuulumatonta, että esimerkiksi Florsheim palaisi juurilleen ja alkaisi taas tehdä niitä vanhan ajan kunnon kenkiä?

Voi olla että elän kuplassa, mutta veikkaisin että kymmenen vuoden päästä laatukenkien (ja laatutavaran yleensäkin) kysyntä on nykyistäkin kovempi. Kaataako netti, informaation leviäminen ja resurssiniukkuus sitruunaongelman? 60-vuotta sitten ihmisillä oli parempi käsitys laadukkaasta tavarasta, sillä hyödykkeiden määrä oli pienempi, ja yleensä käyttäjillä jonkinlaista kokemusta tavaroiden valmistamisesta ja korjaamisesta. Nyt kasvanutta tietokuilua on kuitenkin mahdollista kuroa umpeen internetin nopeuden avulla.

Laatua on huononnettu tietoisesti. Kääntyykö kehitys kuriositeetteja lukuunottamatta jossain vaiheessa päinvastaiseksi? Muitakin näkemyksiä olisi mielenkiintoista kuulla.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Laurentius - 14.01.14 - klo:18:04
Tämä artikkeli käsittelee amerikkalaisen kenkäteollisuudentilaa ja näkymiä parisen vuotta sitten, ja mielestäni tällainen murrosvaihe näkyykin monella tapaa. Kengänvalmistajien puheissa on varovaista optimismia ja laatukenkien kysynnän kasvu on noteerattu. Nousukäyrän alkuunsaattava voima ei ole ollut teollisuus itse, vaan kuten artikkelissa mainitaan esimerkkinä J. Crewn kaltaiset firmat jotka tuovat omiin mallistoihinsa esim. Aldenin valmistamia ja hieman nykymuodistettuja malleja. Onko kyseessä trendi vai pysyvä muutos mutta loppujen lopuksi aina kuluttajasta kiinni, ja kuluttajien asenteen muokkaamiseen on eri firmoilla eri näkemys.


http://www.nytimes.com/2011/04/21/fashion/21SHOES.html
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Ville - 14.01.14 - klo:18:36
Tässäpä tällainen työkalu:

https://archive.org/web/

...ja jos verkosta hakee päivämäärän perusteella miesten tyylisivustoja, huomaa ettei ennen vuotta 2000 ollut juuri mitään tarjolla. Kirjoja on aina ollut sekä alan koulutusmateriaalia, räätälikoulutusta, myös miesten lehtiä ja pukeutumiseen erikoistuneita toimittajia. Silti pukeutumisen yksityiskohdista nillittäminen ei ole ollut siistiä touhua länsimaiselle miehelle sitten 1920-luvun, ja nämä harvat miehet ovat asuneet toisistaan kaukana. Vaatekaupan alalla heitä on riittänyt, mutta tietämys on palvellut ennen kaikkea myyntiä ja trendien seuraamista. Juuri InternetZ on mahdollistanut foorumit ja blogit, joilla hajallaan olevat addiktit on yhdistetty ja enemmän tai vähemmän hyödyllistä tietoa levitetty. Väitän, että klassinen miesten tyyli elää yhä renessansia länsimaissa. Nämäkin puhuvat sen puolesta:

- tyylikirjoja on joka vuosi yhä enemmän tarjolla
- Tumblr ja Blogspot ovat pullollaan tyylisivustoja
- Pitti Uomon kaltaiset myyntitapahtumat eivät ole pelkän vaatekaupan oma juttu, vaan niitä seurataan laajemmin
- klubikaulusten tapaiset erikoisuudet ovat ilmestyneet myös vaatekauppoihin, ei pelkästään TV-sarjan tai filmin aikakausiasuiksi
- suuren maailman tavarataloissa valikoimat ovat paisuneet leikkauksista, yksityiskohdista ja materiaaleista

Kuinka moni mies muka tiesi 90-luvulla mikä on päällystakin tamppi? Grenadiinisolmio? Tammiparkittu nahkapohja?

Tuohon kysymykseen: kyllä Florsheim voi palata, mutta tämän päättävät omistajat. Heille tehdas voi olla pelkkä voitontavoittelukone, eikä tällöin minkään sortin adressi tuottaisi tulosta. Esimerkiksi G.H. Bass on ottanut Made in America -popot takaisin mallistoon, mutta ne valmistetaan toisen firman tiloissa:

http://www.ivy-style.com/maine-street-ivy-bass-returns-to-pine-tree-state.html

Silti en osaa sanoa ulottuuko renessanssi myös meidän harrastajien ulkopuolelle. Harkitseeko Matti Meikäläinen peruspuvun sijaan liinakangasmallia? Näkeekö chinoja lukioissa asti? Onko solmio...in? Tietomäärän ja kauppojen valikoiman kasvu ainakin kertovat, että kiinnostusta löytyy ja klassinen pukeutumiskulttuuri on vahvempi kuin vaikkapa 90-luvulla. Toivon tämän kestävän, sillä ajattomuus, ekologisuus ja laatu. Jos Suomessa vaatteista alkaa kiinnostus laatuun ja se leviää myös muille elämänaluille sekä ajan myötä jälkikasvulle, kaikki vaivannäkö Keikarin kanssa on ollut sen arvoista. Vähemmän, mutta parempaa. Rahaa en tällä tee, mutta teen oikein.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Partasuti - 14.01.14 - klo:19:36
Laitan tähän tällaisen lainauksen (http://forthediscerningfew.com/2011/01/14/interview-with-michael-alden/):

Lainaus
I do not see a resurgence of interest in classic clothing. There is no going back.

Alden viittaa siinä tavalliseen kansaan, ja olen samaa mieltä. Innostuneiden parissa klassinen tyyli elää ja voi hyvin, mutta suuren yleisön suosioon se ei enää nouse.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Laurentius - 14.01.14 - klo:20:31
^ No joo, Aldenin edustajalta ei ehkä riittänyt niin kovin uskoa, mutta Allen Edmondsilla meni selkeästi paljon paremmin kuin vain joitakin vuosia sitten, ja artikkeli tarjosi useita konkreettisia lukuja ja numeroita siitä. Onko syynä puhtaasti yleinen laatukenkien kysynnän nousu vai tekivätkö he itse jotain sen kysynnän nousun eteen, eli keneltä, jos keneltäkään, AE:n nousu on pois, sitä ei kerrottu. Kasvoiko markkina vai markkinaosuus?

Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: mairaksinen - 14.01.14 - klo:22:44
Oma lukunsa on se, että suomalaisessa miesten vaatebisneksessä on tällä hetkellä tuuliset ajat. On firmoja, joilla menee hyvin ja sitten niitä, joilla menee huonosti. Tuntuu, että ns. keskiluokka on karsiutunut.

Ongelma on myös raha. Koska jengi tottuu ostamaan henkkamaukan tasoista ja hintaista kamaa ja samaan aikaan tuntuu laatuvaatteiden hinnat nousevan niin tämä kasvava kuilu ei ole hyvästä. Ja mistä hintojen nousu voisi johtua? No ainakin yksi osaselitys voi olla se, että tavara ei liiku samaan malliin, jonka takia nimenomaisesti keskiluokka näistä yrityksistä näivettyy.

Summa summarum: ilman kapitalismia ei rättiskene ainakaan kasva.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: konda - 14.01.14 - klo:23:14
Tässä vähän vertailua rättiliikkeistä. Tumin myyminen on näemmä kannattavampaa kuin rättibisnes. Puhelinjärjestelmiä myydessäni 2000 luvun alussa toimari sanoi aina että rättiliikkeet ovat kuralla ja niille on lähtökohtaisesti turhaa tarjota mitään liisareilla. Rättibisnes on kova ala ja rahan takominen ei itsestäänselvää. En tiedä pyöritetäänkö alalla liikkeitä enemmän sen vuoksi, että rättien myyminen on kutsumusammatti, kuin sen vuoksi miten liiketoiminnasta saa rahaa. Vai onko rättibisneksessä vain osaamattomia yrittäjiä - en tiedä. Suurin osa kuitenkin voitollisia, joten se on erittäin positiivista. Jotain siis tehdään oikein.

1. Schoffa
Kasvua, ei merkittävää voittoa.
http://yritys.taloussanomat.fi/y/schoffa-oy-ab/helsingfors/1983116-2/

2. Fere
Tasaista, ei merkittävää voittoa. Parhaat voitot kun liikevaihto laski. Nyt piikki liikevaihdossa, mutta mitäänsaamaton voitto.
http://yritys.taloussanomat.fi/y/fere-co-oy/helsinki/0933679-0

3. T'Uomo
Ei pitkää vertailuhistoriaa, ei merkittävää voittoa.
http://yritys.taloussanomat.fi/y/lusso-oy/helsinki/2429237-8/

4. Solo
Tasaista, tappiollista. Paha tappio ja myynnin notkahdus 2013.
http://yritys.taloussanomat.fi/y/in-moda-oy/helsinki/1831190-7/

5. Kapteenska
Tasaista, ei merkittävää voittoa.
http://yritys.taloussanomat.fi/y/palsan-oy/helsinki/0538616-8/

5. M-Boxi
Hyvää kasvua, ei merkittävää prosentuaalista voittoa, mutta kuitenkin muutama satanen kivaa rahaa omistajille.
http://yritys.taloussanomat.fi/y/m-boxi-oy/helsinki/0111444-8/
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Lh - 14.01.14 - klo:23:50
^kaikki nuo firmat ei tuttuja, mutta ainakaan kaikki eivät ole varsinaisia jalostusportaan firmoja.

Barbour jakoi 10 miljoonan punnan osingot toissa vuonna.



Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: mairaksinen - 14.01.14 - klo:23:59
Barbour onkin briteissä kokokansan vaatettaja, myös hintatasonsa puolesta. Mutta on osoitus siitä, että bisnestä voi tehdä kun vaan seuraa aikaansa.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: konda - 15.01.14 - klo:00:08
^kaikki nuo firmat ei tuttuja, mutta ainakaan kaikki eivät ole varsinaisia jalostusportaan firmoja.

Barbour jakoi 10 miljoonan punnan osingot toissa vuonna.

Editoin nimet ja lisäsin Kapteenskan.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Lh - 15.01.14 - klo:01:41
Barbour onkin briteissä kokokansan vaatettaja, myös hintatasonsa puolesta. Mutta on osoitus siitä, että bisnestä voi tehdä kun vaan seuraa aikaansa.
Silti: Valmistavat hyvin laadukasta kamaa, ja laadusta ei nähtävästi olla tinkimässä. Antaa toivoa.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Pchan - 15.01.14 - klo:07:54
Alden viittaa siinä tavalliseen kansaan, ja olen samaa mieltä. Innostuneiden parissa klassinen tyyli elää ja voi hyvin, mutta suuren yleisön suosioon se ei enää nouse.

Klassinen tyyli ja laatu ovat ihan eri juttuja. Esim. Chukkatyyppistä kenkää näkee nyt jaloissa ja kaupoissa joka puolella, mutta nuo jalkineet ovat liimapohjakamaa. H&M ja kumppanit myyvät ihan mieluusti vaikka trenssejä, jos niitä ostetaan.

Vastaavasti ainakin helsingissä näkyy katutyylissä laadukkaamman tarjonnan lisääntyminen. Laadun kysynnän kasvu ei siis tarkoita klassisen pukeutumisen renesanssia, vaan laatua hakeva saattaa ostaa iPhonen ja kahden sadan farkut.

Yksittäiset vaateputiikit tuppaavat olemaan omistajan pyörittämiä, jolloin tuloskin pitää ajatella yhden nupin mukaan. Tuossa mielessä vertautuvat hyvin yksittäisiin ravintoloihin. Ravintolalla ja putiikilla harvemmin on mitään suurta kilpailuetua. Jos putiikki tai ravintola tekee erityisen hyvää tulosta, niin pian sitä samaa kamaa saa muualtakin samaan hintaan.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Laurentius - 15.01.14 - klo:10:40

Vastaavasti ainakin helsingissä näkyy katutyylissä laadukkaamman tarjonnan lisääntyminen. Laadun kysynnän kasvu ei siis tarkoita klassisen pukeutumisen renesanssia, vaan laatua hakeva saattaa ostaa iPhonen ja kahden sadan farkut.

Yksittäiset vaateputiikit tuppaavat olemaan omistajan pyörittämiä, jolloin tuloskin pitää ajatella yhden nupin mukaan. Tuossa mielessä vertautuvat hyvin yksittäisiin ravintoloihin. Ravintolalla ja putiikilla harvemmin on mitään suurta kilpailuetua. Jos putiikki tai ravintola tekee erityisen hyvää tulosta, niin pian sitä samaa kamaa saa muualtakin samaan hintaan.

Samaa mieltä siitä, että yksittäisten putiikkien menestys/-mättömyys ei kerro oikeastaan muusta kuin pyörittäjänsä osaamisen tasosta. Sitä vastoin iphone tai 200€ farkut -esimerkki ei kerro laaturenesanssista vielä paljoakaan. Se voi toki indikoida sitä, ja pidän itsekin i-tuotteista, mutta kyllähän siinä on brändinrakennus ja "me too" -ilmiö ollut ennemminkin kyseessä. Veikkaisin myös 200€ farkkujen ostajien joukossa olevan merkittävin osa nimenomaan merkkituotteen ostajia. Tarkoitus ei ole saivarrella noista kahdesta esimerkistä vaan koettaa tehdä eroa laatu- ja merkkitietoisuuden välille.

Klassinen tyyli ja laatu kulkevat luontevasti käsi kädessä sillä klassinen tyyli on varsin ajatonta ja pitkäikäisyys hyve, esim. isältä pojalle -kellot ja hyvät kengät, päällystakit, solmiot, nahkatavarat yleisesti. Monet merkkituotteet taasen elävät muotitrendeistä ja jäävät pian käyttämättöminä kaappiin. Niitä ei osteta eikä niihin uhrata laatuelementtejä samalla tavoin.

Voin toki olla täysin väärässä. Jotenkin itsellänikin on kuitenkin positiivinen tunne tästä asiasta: pienet käsityöläisartisaanit tarjoavat laadukasta kamaa nettikauppojen katta samalla hinnalla kuin isot korporaatiot Made in China -kamaa. Equus Leather ja lukemattomat muut hyvänä esimerkkinä.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: mairaksinen - 15.01.14 - klo:10:43
Barbour onkin briteissä kokokansan vaatettaja, myös hintatasonsa puolesta. Mutta on osoitus siitä, että bisnestä voi tehdä kun vaan seuraa aikaansa.
Silti: Valmistavat hyvin laadukasta kamaa, ja laadusta ei nähtävästi olla tinkimässä. Antaa toivoa.

Laatukamaa kyllä. Tulos on tehty tosin sillä ei-tyyliskene-approved -kamalla, eli rotseja ja muuta kamaa hipstereille teknisillä kankailla, trendileikkauksilla jne. Jos tämä on se hinta, jonka ansiosta klassikot ja ns. real thing säilyy, se on pelkästään hyvä asia.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Ville - 15.01.14 - klo:10:50
Konda, ehditkö katsoa samat luvut myös Saumalle, Nicolakselle, Manglanille?
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Laurentius - 15.01.14 - klo:11:54
Voi olla ihan mielenkiintoinen kuriositeetti tutkailla yhden vuoden liikevaihtoja ja tuloksia, mutta niistä tuskin saa paljoa irti muuta kuin arvuuttelua pyörittäjien liiketoimintaosaamisesta. Jo pelkästään sisäänosto- ja ulosmyyntihinnat, varastot, sijainti, kiinteät kustannukset jne. vaikuttavat niin paljon kokonaisuuteen että tulos voi olla kymmeniä prosentteja pakkasella tai plussalla tismalleen samalla valikoimalla.

Sen sijaan jos voisi vertailla muutaman vuoden välein kokonaismyynnin kehitystä toimialalta "keikari-approved menswear" niin siitä saisi jo enemmän pohdiskeltavaa, etenkin jos siihen saisi samaan yhteyteen arviot ulkomaisten nettikauppojen tuonnista Suomeen samalta alalta sekä höystettynä subjektiivisillä mielipiteillä bisnesten pyörittäjiltä. Graduaihe jollekin?

Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: konda - 15.01.14 - klo:13:40
Konda, ehditkö katsoa samat luvut myös Saumalle, Nicolakselle, Manglanille?

Sauma
Hyvää kasvua, vertailun tähän mennessä parasta voittoa pl 2013.
http://yritys.taloussanomat.fi/y/vaatturiliike-sauma-oy/helsinki/0110229-5/

Nicolas
En löydä mistään mitään tietoa yrityksestä.

Manglani
Liikevaihto pääsääntöisesti kasvanut, toiminta viime vuosina tappiollista.
http://yritys.taloussanomat.fi/y/manglani-oy/helsinki/1496291-3/
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Ville - 15.01.14 - klo:14:31
Kun Saumalla oli vaikkapa viime vuonna voittoa 25 000 ja väkeä kolme, ei tästä jää juuri mitään palkkoihin. Vai onko summasta jo poissa palkat, eläkemaksut ja muut? Kuinka nämä talousluvut ilmoitetaan? Hämmästelen kyllä Feren liikevaihdon suuruutta, sillä myymälä on pieni ja hinnat suomalaisittain hyvin korkeat. Jostain vain asiakkaita silti riittää.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Barbarossa - 15.01.14 - klo:14:41
Kun Saumalla oli vaikkapa viime vuonna voittoa 25 000 ja väkeä kolme, ei tästä jää juuri mitään palkkoihin. Vai onko summasta jo poissa palkat, eläkemaksut ja muut?
Tietysti. Nuo ovat normaaleja yrityksen menoja.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Osman - 15.01.14 - klo:14:58
Kun Saumalla oli vaikkapa viime vuonna voittoa 25 000 ja väkeä kolme, ei tästä jää juuri mitään palkkoihin. Vai onko summasta jo poissa palkat, eläkemaksut ja muut? Kuinka nämä talousluvut ilmoitetaan? Hämmästelen kyllä Feren liikevaihdon suuruutta, sillä myymälä on pieni ja hinnat suomalaisittain hyvin korkeat. Jostain vain asiakkaita silti riittää.

Tuossa on siis mainittu liikevoittoprosetti ja tilikauden voitto.
Ylempi taitaa olla vertailukelpoisempi.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: konda - 15.01.14 - klo:15:37
Mun mielestä Sauman kokoiseksi yritykseksi luvut ovat jopa ihan hyvät. Tervettä ja osaavaa liiketoimintaa, jota tehdään vielä sydämellä.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Quijote - 15.01.14 - klo:15:55
Kun Saumalla oli vaikkapa viime vuonna voittoa 25 000 ja väkeä kolme, ei tästä jää juuri mitään palkkoihin. Vai onko summasta jo poissa palkat, eläkemaksut ja muut? Kuinka nämä talousluvut ilmoitetaan? Hämmästelen kyllä Feren liikevaihdon suuruutta, sillä myymälä on pieni ja hinnat suomalaisittain hyvin korkeat. Jostain vain asiakkaita silti riittää.

Uskon että Fere on varakkaiden itänaapurien tuntema ja suosima ostospaikka, ja he juuri poistavat ne kaikkein ökyimmät Loro Pianat sun muut. Sellaisia siellä on ainakin joskus näkynyt.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: mairaksinen - 15.01.14 - klo:16:18
Eikä ole tavatonta, omistajilla on erillinen firma kiinteistömassan hallintaan.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Lh - 15.01.14 - klo:16:47
Barbour onkin briteissä kokokansan vaatettaja, myös hintatasonsa puolesta. Mutta on osoitus siitä, että bisnestä voi tehdä kun vaan seuraa aikaansa.
Silti: Valmistavat hyvin laadukasta kamaa, ja laadusta ei nähtävästi olla tinkimässä. Antaa toivoa.

Laatukamaa kyllä. Tulos on tehty tosin sillä ei-tyyliskene-approved -kamalla, eli rotseja ja muuta kamaa hipstereille teknisillä kankailla, trendileikkauksilla jne. Jos tämä on se hinta, jonka ansiosta klassikot ja ns. real thing säilyy, se on pelkästään hyvä asia.
Eikös Barbourin muukin mallisto ole tehty Englannissa ja pitäisi olla kestävää?

Mulle ei vaan silti oikein uppoa miksi esim. Brooks Brothers ei tarjoa sitä vanhan ajan kunnon nappikauluspaitaa, kovallakin hinnalla? Uskon että kysyntää kyllä löytyisi.
Laatukenkien kohdalla kysyntä on käsittääkseni viimeisen viiden vuoden aikana kasvanut rajusti, ja käsittääkseni ongelmat ovat usein saatavuuspuolella. Uusia toimijoitakin on syntynyt, kuten Meermin ja Wildsmith(joka jälkimmäinen taitaa tosin olla toistaiseksi hyvin pieni paja).

Väitän, että korjattavuus ja varaosien saatavuus tulee olemaan seuraavina vuosikymmeninä kaikilla tuotemarkkinoilla kova sana, joissa raaka-ainekustannus on mitenkään merkittävä. Tämä heijastunee myös kenkiin jne. Suomalaisten, Helsinkiläisten high-end vaatekauppojen tulosluvut ei mielestäni heijastele tulevaisuuden trendejä juuri mitenkään.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Ville - 15.01.14 - klo:18:41
Lh, kyllä tuota wanhaa BB:n nappikauluspaitaa on haikailtu tyylifoorumeilla jo vuosia, ja George Frazier suri sen muuttumista jo 70-luvulla. Pääongelma nykyisin on omistaja del Vecchiossa, jolla on muita tavoitteita kuin hyväksi havaittujen vaatteiden valmistus. BB:llä on silti tarjota firman itse käsin valmistamia pukimia osana Golden Fleece -mallistoa, aiemmin leima oli muistaakseni Own Make.

Innovaatioiden puolesta yritys on yhä merkittävin amerikkalainen miesten vaatettaja ikinä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Brooks_Brothers#Clothing_innovations

CdV äänessä:

http://blog.shop.org/2013/01/14/talking-with-brooks-brothers-chairman-and-ceo-claudio-del-vecchio-and-evp-for-direct-and-omnichannel-ken-seiff/
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Pchan - 15.01.14 - klo:18:47
^ eihän englannissa tekeminen kestävyyttä takaa? Esim. Englantilaiset autot ovat perinteisesti olleet aika epäluotettavia.

Alemman hintaluokan rättiä ei yksinkertaisesti pysty tekemään kalliissa maissa, mutta jo esim espanjassa tehdään zaraa. Edullisissa maissa pystyy tekemään yhtä kestävää kuin kalliissakin, mikäli tuotanto on kunnossa. Käytännössä pienen volan laatukaman tuotannon pystyttäminen halpamaihin olisi usein liian hankalaa, koska tuotannon pystyttämisen kulut ovat kovat. Perinteisiä työssä opittuja juttuja on aika toivotonta siirtää minnekään. Ihan jokaisen rätin kohdalla en perinteisiin taitoihin usko, mutta esim. kengissä viljainen tieto näyttäisi jylläävän.
Otsikko: .
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 15.01.14 - klo:19:37
.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Partasuti - 15.01.14 - klo:21:37
Tässä on vielä Left Shoe Company:

http://yritys.taloussanomat.fi/y/left-shoe-company-oy/helsinki/2357344-2/ (http://yritys.taloussanomat.fi/y/left-shoe-company-oy/helsinki/2357344-2/)

Ylsi parhaimmillaan miljoonan liikevaihtoon, tosin tappiotakin tuli melkein saman verran. Eikös kuulu Feren omistajalle?
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Laurentius - 15.01.14 - klo:21:45
^ Jestas sentään. Tosin mikäli ovat kovin investoineet liiketiloihin, showroomeihin, markkinointiin ja infraansa niin okei, mutta täytyypä myynnin ponkaista kunnolla käyntiin saadakseen tuon voiton puolelle. Jos liikevaihto on 660 t€ niin sehän meinaa vain noin paria tuhatta kenkäparia heidän hinnoillaan? Siinä ei valitettavasti ole paljoakaan ostovoimaa alihankkijoiden suuntaan.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Pchan - 15.01.14 - klo:23:19
^ C&J vaihtaa 17miljoonaa puntaa, eli 20M€, ja tekee 2 miljoonan voittoa. Vaihto tuplaantunut ja voitto viisinkertaistunut 10 vuodessa:
http://worksmart.org.uk/company/company.php?id=00451921&showShareholders

Ketjun aihetta brittien osalta käsitellään tässä artikkelissa:
http://www.independent.co.uk/life-style/fashion/news/a-made-in-britain-fashion-revival--for-those-who-can-afford-it-9038011.html
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: konda - 15.01.14 - klo:23:39
Tässä on vielä Left Shoe Company:

http://yritys.taloussanomat.fi/y/left-shoe-company-oy/helsinki/2357344-2/ (http://yritys.taloussanomat.fi/y/left-shoe-company-oy/helsinki/2357344-2/)

Ylsi parhaimmillaan miljoonan liikevaihtoon, tosin tappiotakin tuli melkein saman verran. Eikös kuulu Feren omistajalle?

2012 suurempi tappio kuin liikevaihto ja liikevaihto puolittunut. Keikarin syy? :rollface:
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: SloBo - 21.01.14 - klo:23:03
Munkilla löysin Googlella tällaisen: Draper's Luxury Report 2013 (http://b2de0febdea80fa78eb4-5cad31df697fe43d78c0459eba68b1d4.r36.cf3.rackcdn.com/wp-content/uploads/2013/11/1034KW-drapers-luxury-report-nov-16--final-original.pdf).
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: tieto - 21.01.14 - klo:23:39
Mielenkiintoista pohdintaa...

Tässä on Nicolas:

http://yritys.taloussanomat.fi/y/gents-oy/helsinki/0906183-8/
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: salaryman - 29.01.14 - klo:20:28
Laatua on huononnettu tietoisesti. Kääntyykö kehitys kuriositeetteja lukuunottamatta jossain vaiheessa päinvastaiseksi? Muitakin näkemyksiä olisi mielenkiintoista kuulla.

Aiheesta keskustelua hankaloittaa se, että käsitteen laatu voi ymmärtää monella eri tavalla lähestymiskulmasta riippuen ja kaikki ovat omalla tavallaan oikeassa. Markkinavoimathan, lue: keskivertokuluttajan valinnat, tässä asiassa ovat takana eli tuotteiden ja palveluiden ominaisuudet pyritään säätämään mahdollisimman tarkasti sellaisiksi että suunnitellun keskivertokuluttajan odotukset ja vaatimukset täyttyvät ja ylittyvät - mutta vain hiuksenhienosti. Niinsanottua ylilaatua ei ole järkevä tehdä koska sen tekeminen syö katetta ellei positiivisesti yleisestä poikkeavaa laatua pysty muuttamaan (yli)hinnaksi.

Laatu siinä mielessä kuin minä sen tällä forumilla käsitän ymmärrettävän eli poikkeuksellisen laadukkaat materiaalit, suunnittelun ja toteutuksen korkealuokkaisuus, kestävyys ja pitkäikäisyys sekä fyysisesti että tyylillisesti jne. tuskin muuttuvat massatuotteiden valtavirraksi koska massatuotteet valmistetaan massoille ja massojen keskivertotarpeille. Mutta aina on olemassa toimijoita jotka fokusoituvat nimenomaan keikarin tyyliin laatutietoisten asiakkaiden tarpeiden tyydyttämiseen. Ja globalisoituminen nettiyhteisöineen ja kaupankäyntimahdollisuuksineen antaa pienillekin niche-valmistajille ennennäkemättömät mahdollisuudet kannattavan liiketoiminnan pyörittämiseen.

Tavallaan ajatus siitä että "laatua on huononnettu tietoisesti" pitää paikkansa, oikeammin tässä on käynyt niin että enää ei yleisesti tehdä vahingossa tai varmuuden vuoksi mitään joka ylittää moninkertaisesti asiakkaan odotukset.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Ville - 29.01.14 - klo:20:43
...tuli juuri mieleeni: kenties toivo täytyy laittaa Charles Tyrwhittin, Barbourin ja Uniqlon kaltaisiin jokamiehen vaatettajiin, jotka haluavat tarjota mainion hinta-laatudiilin. Ei liian halpiksia, ei liian kalliita, ja leikkauksessa sopivasti ajan henkeä seuraavia. Jos nyt serkkupoikani kaipaisi neuvoa niin sanotusti vähän parempien vaatteiden hankinnassa, kyllä minä Tiritin Kallelle ohjaisin. Bulkkia myyvät, mutta kunnollista sellaista. Jos asiakkailta toiveita uusista mallistoista sun muista tulee, valmistajat voivat laajentaa perusmallistosta ylöspäin.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: holipompeli - 30.01.14 - klo:15:18
Nuorisolla muuttuu preferenssit nopeasti, joten musta on enemmän kuin järkevää ostaa ne kledjut H&M:sta ja vastaavista. Kun tulee ikää enemmän ja löytää omat tyylit, voi sitten panostaa laatuun.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: mairaksinen - 30.01.14 - klo:15:22
Nuorisolla muuttuu preferenssit nopeasti, joten musta on enemmän kuin järkevää ostaa ne kledjut H&M:sta ja vastaavista. Kun tulee ikää enemmän ja löytää omat tyylit, voi sitten panostaa laatuun.

Tämä.

Toiseksi myös tyyli-intoilun alkupäässä kannattaa minimoida euromäärät, jotta saa kokemusta, foorumilta täystyrmäyksen omille larpeille ja siitä sitten oppien kohti omaa tyyliä. Tämän jälkeen tietää mikä sopii itselle ja tuo oikean fiiliksen. Sitten voikin rakentaa hyvällä omallatunnolla Visan kaltevan tornin.
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: salaryman - 30.01.14 - klo:19:12
Jep-jep. Liekö työperäinen sairaus mutta erilaisten juttujen elinkaaren pituutta tulee mietittyä usein huomaamattaan. Semmoisiin virityksiin joille ei ole pidempää tarvetta ja käyttö kevyttä kelpaa usein markettikama vallan mainiosti. Panostetaan sitten enemmän niihin juttuihin joiden kanssa tietää elävänsä maailman tappiin.

Keikarin ydinaiheisiin liittyen keskustelevat nettiyhteisöt (styleforum, ask andy ect.) ovat kyllä arvaamaton siunaus hyvää hinta-laatusuhdetta metsästävälle. Valmistajien eri mallisarjojen väliset erot tulevat kyllä esiin kun aikansa jaksaa penkoa bittiavaruuksia. Tämän päivän meininkiä kun on että saman tuotemerkin alta löytyy useammalle asiakasryhmälle suunnattuja tuotelinjoja, eli laatumerkinkin nimellä voidaan myydä korkeintaan keskinkertaisia entry level tuotteita vaikkapa uusien kuluttajasukupolvien houkuttamiseksi. Alihankintatuotanto ja sopimusvalmistus sotkevat vielä kuviota lisää, eli tuotemerkki ei välttämättä kerro laadusta oikein mitään.

 
Otsikko: Vs: Laatutavaran valmistuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Andi - 07.05.14 - klo:21:00
Ketjussa mainittiin Nicolas aiemmin. Vuoden alussa yritin käydä tutustumassa liikkeeseen, mutta ikkunoissa oli pahvit, sisällä kyllä paloi valo. Yhtä suljettu on ollut kun olen kävellyt siitä ohi senkin jälkeen.

Liike on joko pitänyt aina hyvin matalaa profiilia tai sitten minulla on karmea putkinnäkö, sillä en huomannut paikkaa ennen lähdin sitä varta vasten etsimään.