Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vemuli

Sivuja: [1] 2 3 ... 20
1
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 05.05.24 - klo:16:12 »
Kaappiin on kertynyt viime vuosina hieman liian monta tuoksua ja aina uusien suosikkien myötä vanhat jäävät pölyttymään käytön puutteesta. Pitäisikö tiivistää ”kokoelmaa” vaikkapa 3:n tuoksun valikoimaan? Mikä on teidän näkemyksenne, että montako eri tuoksua herrasmies tarvitsee?

Jos vain yksi: Bleu de Chanel olisi oma valintani
Jos kaksi: BDC ja Terre D’Hermes
Jos kolme: BDC, TD’H ja Prada L’homme

Jep…tuossahan olisi itselleni kaiken kattava setti..vai olisiko?


2
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 04.01.23 - klo:18:53 »
Tuli lomailtua viime maaliskuussa Barcelonassa. Tietenkin kävin rannettamassa kelloja eri liikkeissä, koska tarjonta oli paljon parempaa kuin Suomessa. Lopulta keskityin lähinnä kolmeen malliin. Seiko SLA055, SLA021 ja Grand Seiko SBGP009.
Kahden päivän rannettamisen jälkeen vaimoni suorastaan pakotti tekemään kaupat, jotta koko loma-aika ei kuluisi kelloliikkeissä kiertelyyn. Kyllä vaan sitkeys palkitaan 😉

Tuo SLA055 olisi ollut häkellyttävän upea, mutta hinta jäi alennuksineenkiin yli budjetin.

https://www.seikowatches.com/us-en/products/prospex/sla055j1

SLA021 on myös haluttava malli. Paljon hienompi luonnossa kuin kuvissa. Hinta mahtui hyvin budjettiini.

https://www.seikowatches.com/us-en/products/prospex/sla021j1SBGP009 valikoitui lopulta voittajaksi, vaikka kvartsikoneistolla onkin. Halusin vaihteeksi divereiden sijaan jotakin arkisempaa. Ja sitä tuo GS edustaa. Käytän sitä päivittäin. Nyt lähes 11kk aikana kello on käynyt uskomattoman tarkasti, +2s. Huoltoväli kellolle on 50vuotta. Upea viimeistely, hyvä istuvuus ranteessa, sopivan tuntematon taviksille…täydellinen kello omaan tarpeeseeni. Silmä ei ehdi tajuta päiväyksen vaihtumista, sekuntiviisari osuu täsmällisesti indeksiin. Taulu, viisarit, indeksit ja kuori ovat uskomattoman hienosti viimeistelty.

Olisin ottanut mieluusti kelloni 37mm kokoisena, mutta uudempaa koneistoa 9F85 ei ollut tarjolla kuin 40mm koossa. Katsoin koneiston olevan kuitenkin teknisesti tuota vanhempaa parempi, joten päädyin isompaan malliin.

https://grandseikogs9club.com/chronicle-9/9f85-sbgp009-sbgp011-sbgp013/

3
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 26.08.22 - klo:10:44 »
Korjataanko sen verran, että uudempiin ja ehkä "parempiin"? Uudempi kun ei todellakaan tarkoita automaattisesti parempaa. Valitettavan usein halvemmalla ja halvan työvoiman maissa tehtyä, joka ei kyllä paremmuutta takaa.

Jep. Noinhan se saattaa monesti olla, mutta näissä mainituissa tapauksissa vanhoissa osissa oli jokin "heikkous" rakenteessa, joka on ollut lähtöisin jo suunnittelupöydältä. Tästä on ollut täälläkin keskustelua jo aiemmin ainakin Omegan osalta.

4
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 20.08.22 - klo:19:57 »
Vintage-kellojen tapauksessa on hyvä muistaa, että edes se, että kello on huollettu valmistajan toimesta, ei takaa, etteikö siihen olisi vaihdettu huollon yhteydessä osia, jotka eivät ole täysin alkuperäisiä, vaan ns. tehtaan uudempia huolto-varaosia…

 …kunhan kyseistä kelloa ei yritetä myydä täysin alkuperäiskuntoisena.

Aika paljon on premium-merkkien huolloissa vaihdettu osia uudempiin ja parempiin ihan ilman informaatiotio omistajalle.
Näin väitti ainakin eräs kelloseppä. Tämä ko. tieto koski Rolex -koneistoa, mutta väittäisin myös muiden valmistajien tekevän samoin.

5
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 18.01.22 - klo:00:34 »
Osaako kukaan suositella jotakin vastaavaa tuoksua kuin Trumpers West Indian Extract Of Limes? Tai siis vastaavaa muutoin paitsi kestoltaan, koska tuo Trumpers haihtuu huitsun nevadaan ajatustakin nopeammin. Sen lyhyen hetken ajan, tuo tuoksu on kyllä miellyttävän aito ja luonnollinen. Mutta tosiaan, jos jokin samantyyppinen olisi tiedossa, niin ehdotuksia tänne, kiitos.

Ja Floris 89 sitten löytyy jo kaapista. Yksi suosikeistani nykyisin.

6
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 02.01.22 - klo:10:11 »
…Kun miettii kuinka hienosti esim. Valjoux- koneella oleva Certina on pelittänyt minulla jo 8 vuotta, vaikka ei paini arvostuksessa eikä varsinkaan hintaluokassa lähellekään samassa sarjassa Omegan tai IWC:n kanssa. Ja jos näitä kolmea edellä mainittua vertailee objektiivisesti rinnakkain, ei Certina häviä esim. viimeistelyssä juurikaan... Tai ei ainakaan moninkertaisen hintaeron vertaa, se on varma…

En ole koskaan ymmärtänyt sitä ”nenän nyrpistämistä” niitä kelloja kohtaan, joissa käytetään jotakin muuta kuin ”in-house” -koneistoa.

Täälläkin tuli väännettyä kättä useaan otteeseen 10 vuotta takaperin tuosta aiheesta. Brändäys ja mielikuvamarkkinointi ovat tehneet tehtävänsä. Samoin kellokirjallisuus (aikakauslehdet). Vain in-house on mukamas kyllin hyvää.

Jonnet ei vaan muista, että kellomaailman ”kruununjalokivi”, varsinkin kelloista tietämättömien mielestä, Rolex, teetätti käytännössä koko kellonsa alihankintana 2000 luvun puolelle asti. Eräänlainen aikakautensa ”Leijona” siis. Ja jotta ei tulisi asiasta taas vääntöä, niin totean, että Rolex on hyvä ja vahva brändi, kellosta puhumattakaan.

Tässä listaa alihankkijoista:
Genex 1992 kuoret
Gay Freres 1998 rannekkeet
Beyeler 2000 taulut
Boninchi 2000 kruunut
Aegler 2004 koneisto

Rolex on myöhemmin hankkinut omistukseensa nämä em. yritykset, joten 2004 vuoden jälkeisiä yksilöitä voitaneen jo kutsua in-houseksi, jos sillä nyt mitään merkitystä on?

Harrastaa voi niin monin tavoin. Minulle kaikki kelloni ovat puhtaasti käyttökelloja. En siis anna niiden levätä pelkästään vitriineissä. En myöskään väheksy kategorisesti kvartsikelloja. Niissä on omat hyvät puolensa ja varsinkin Grand Seikon 9F -koneistot ovat hengästyttävän laadukkaita yksilöitä, niin koneistoltaan kuin kuoriltaankin.

Tuo hintojen nousu on tosiaan ollut suhteettoman suurta. Taakse ovat jääneet ajat, jolloin Omegastakin  irtosi kymmenien prosenttien alennukset. Miten suuri osuus noususta on sitten puhdasta katetta ja mikä taas valmistuskustannuksia, voi vain arvailla? Mutta, mielestäni kellojen laatu ei ole kuitenkaan noussut samassa suhteessa hintojen kanssa.

Tulipa mieleen…WatchTime -lehdessä oli haastateltavana Cuba Gooding Jr. Hän kertoi menneensä läpilyöntileffansa jälkeen saman tien kellokauppaan ja ostaneensa itselleen lahjaksi Rolexin.
Seuraavan onnistuneen leffan jälkeen, hänen vaimonsa oli ostanut hänelle lahjaksi Patek Philippen. Cuba sanoi, ettei ollut koskaan aiemmin kuullutkaan ko. merkistä…

7
Kaunis elämä / Vs: Golf
« : 07.05.21 - klo:16:38 »

EDIT 2: Älä vaan koskaan hukkaa niitä Wilsonin bleidejä! Ei voi enää urheiluväline kauniimmaksi niistä mennä.

No en. Mulla on myös Wilson Staff Fluid Feel -bleidit 1987-vuosimallia. Aika paljolti FG17 kanssa samanlaiset. Pieni lapa, minimi offset ja heikot loftit. FG17 Pw taisi olla 49 astetta?

Sitten on vielä hieman uudemmat Mizuno T-Zoid EZ -raudat. Nämä muistaakseni 90-luvun lopulta. Kaikki ovat vasureita, joten sikäli noita Wilsonin Tour Blade -malleja ei kovin usein ole ollut tarjolla.

Kunhan tulee pelattua vielä useampia kierroksia, niin katsotaan sitten myöhemmin, mitä teen näiden uusien Taylormade mailojen kanssa. Nyt ne on tuntunut eka kierroksilla ”möhköiltä”...🤷‍♂️

Ja kuten mainitsin, olen lyhytlyöntinen, seniori-ikäinen ja hieman alle 20hcp händärin pelaaja. Silti koen bleidit jotenkin kierolla tavalla omakseni 😂

8
Kaunis elämä / Vs: Golf
« : 06.05.21 - klo:20:14 »
Joko keikarit ovat avanneet kauden? Miten lyönti on talvehtinut?

Vaihdoin talven aikana rautamailat moderneiksi, pitkälyöntisiksi ja anteeksiantaviksi. Ja niinhän siinä kävi, että peli on enemmän tai vähemmän hakusessa juuri rautojen osalta.

Kyllä, huonossa osumassa pallo lentää pidemmälle kuin vanhoilla kuokilla huitoessa. Kyllä, pallo lentää pidemmälle kuin vanhoilla mailoilla, myös hyvissä osumissa.

Siihen se sitten jääkin. Mailoissa ei ole minkäänlaista tuntumaa. On lähes mahdotonta määrittää pelkän lyönnin perusteella osuma lapaan.
Vanhoilla mailoilla huono, ohut  osuma ”säkenöi” sormissa asti ja kärkiosumalla maila pyörähti käsissä 😏. Oi niitä aikoja.

Loftit ovat uusissa mailoissa naurettavat (vahvat), joskin kehittyneen tekniikan myötä kuitenkin mahdolliset. Pelkkien loftien perusteella ero settien välillä on 1.5-2 mailaa. Varren pituuseron myötä 2-2.5 mailaa. Vanhoilla mailoilla joudun ottamaan käyttöön seiskan vs uuden setin ysi. Noloa 😳

Vanhoilla mailoilla hyvä osuma tuntuu taivaalliselta, huono osuma ei. Uusilla ei osumapuhtaudella ole juurikaan eroa. Kaikki tuntuu samalta. Arvatkaa kummat pakkaan bägiin seuraavalla kierroksella 😉...jep...ne 40 vuotta vanhat Wilson FG17 bladet.

Ja olen siis lyhytlyöntinen, hieman alle 20hcp:n klubituuppari...


9
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 27.02.21 - klo:13:42 »
On kyllä magee kello. El Primero on kyllä niin klassikko...hieno valinta. Oikein itsekin hengästyy sivusta katsellessa 😄

Olen aina lämmennyt Zenithille ( ja Omegalle), koska kelloharrastukseni alkoi juuri näistä merkeistä. Vain varattomuuteni (ja puoliso) on estänyt hankkimasta läjää Zenithejä 😆

10
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 24.02.21 - klo:15:27 »
Nämä "ongelmat" olivat tiedossa jo silloin, kun tuo Broad Arrow oli omalla hankintalistalla.Minun (ja parin ammattilaisen) mielestä nuo ko. koneistoon liittyvät ongelmat ovat suuresti liioiteltuja. Samat tarinat elävät foorumeilla omaa elämäänsä ja putkahtelevat esille aina silloin tällöin. Kyseessä on todella laadukas, tarkka ja kestävä koneisto. Sitähän on muuten käytetty monessa muussakin mallissa kuin Broad Arrowissa.

esim.:
Speedmaster Broad Arrow (3303)
Speedmaster Legend (3301)
Speedmaster Racing (3301)
DeVille Chronograph (3313)
Constellation Double Eagle Chronograph (3313)
Planet Ocean Chronograph (3313)
Seamaster Pro Chronograph black dial models like 2594.52 (3301)

Nämä 3303 (ja variantit) yksittäiset ongelmat ovat olleet jo lähtökohtaisesti vuodesta 2008 alkaen historiaa. Jos aiemmin valmistettuja kelloja on käyttänyt valtuutetussa Omega huollossa, osien päivitys on suoritettu rutiininomaisesti. Omegan seppä kertoi hänen kohdalleen osuneen ainoastaan yhden kerran ko. osaan kohdistunut vika. Eli ei ole oikeasti kyse mistään yleisestä ongelmasta. Ja tuskin enää on edes liikkeellä kelloja, joita ei olisi jo huollon yhteydessä päivitetty. 2008 alkaenhan tuo päivitys on jo tehty tehtaalla.

En itse epäröisi sekuntiakaan ostaa Broad Arrowia tai vastaavaa. Ainakaan "koneistojen ongelmat" eivät olisi se este.
 
Kellomaailma on täynnä lähes puhdasta mielikuvamarkkinointia. Näihin mielikuviin kuuluu kaikki ne in-houset, COSC:it, avaruusseikkailut, vuorten valloitukset, vakoojatarinat ja oikeastaan kaikki keskustelut, joilla saadaan kulutushyödyke kiinnostavaksi kuluttajan näkövinkkelistä katsottuna. Me kaikki pidämme yllä mielikuvia. Tavalla tai toisella. Niin kuluttajat, valmistajat, kuin markkinoijatkin. WatchTime -lehden testeissä on vuosikaudet ollut sellainen käytänne, jossa muun kuin in-house -koneiston kohdalla pisteytys on aina alhaisempi. Täysin riippumatta koneiston viimeistelytasosta, komplikaatiosta tai mittatuloksista.

11
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 23.02.21 - klo:17:40 »
Joo, ja tosiaan silloin 2001-2002 noista Omegoista sai huikeat alennukset. Itse ostin 2000  SMP300-kellon jonka hinta putosi 9900mk > 6500mk. Broad Arrowista olisi pudonnut 2 vuotta myöhemmin samassa suhteessa.

Nykyistä käytännettä en tiedä alennusten suhteen🤔

12
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 23.02.21 - klo:17:29 »
Mulla on Broad Arrow -kirja vuodelta 2001. Siinä on kaikissa malleissa päivyri, mutta varmaan vuosien varrella on malleihin tullut muutoksia?

Itse kelloa ei ole, mutta aikoinaan vakavasti harkitsin sellaisen ostamista. Siinä orkkiksessa on Omega 3303 koneisto, joka perustuu itseasiassa Frederic Piguet 1185 koneistoon. Moottori on siis kunnossa, varsinkin jos on valmis tinkimään siitä, hieman jo naurettavuutta lähentyvästä, in-house ajattelusta 😏

13
Kaunis elämä / Vs: Floris no 89
« : 29.11.20 - klo:19:58 »
Floris No.89 Eau de Toilette on James Bond approved, joten se ei voi olla feminiininen. ;-)

Aikaansa edellä, kenties? Ehkä tulemme näkemään vielä sen feminiinisen Bondinkin ; )

14
Kaunis elämä / Vs: Floris no 89
« : 20.10.20 - klo:11:36 »
^
Mielestäni klassikko, ja ehdoton sellainen.

Kyllä!

Parasta tuossa on se, että ei ole koskaan tullut vastaan, joten näillä leveysasteilla melko uniikki.

15
Kaunis elämä / Vs: Floris no 89
« : 18.10.20 - klo:11:29 »
Ei ole ensimmäinen, eikä edes viimeinen kerta, kun joudun pyörtämään mielipiteitäni 🤦‍♂️

Olen ansioituneesti kuluttanut tätä kallista klassikkotuoksua ja ilmeisesti oppinut / tottunut tuoksun annosteluun ja sen intensiivisyyteen. Vai olisiko iän myötä hajuaisti alkanut hyytymään 😏, mutta pidän nykyisin tästä tuoksusta. Kovasti.

Sivuja: [1] 2 3 ... 20