Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - DandyAndy

Sivuja: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 49
661
Asut ja pukineet / Re: Suositelkaa (modernia) pukua
« : 04.03.09 - klo:14:27 »
Lainaus käyttäjältä: "ivyman"
hyvä pointti: erityisesti kun on kyse VALMISpuvuista. miksi maksaa - ilmaisu sallittaneen - hm - elvistelylisää brionista kun samoilla hinnoilla käsittääkseni saa jo teetettyä tavaraa? jollei ihna bespokea nin mtm-meininkiä ainakin?

Argh. Ilmeisesti tämä foorumisofta ei osaa vastaanottaa kuin yhden postauksen kerrallaan.. Olin juuri kirjoittamassa vastausta ja lähetyksen jälkeen foorumille ilmaantui herra iyvn viesti. Tosin tässä tapauksessa softa toimi ihan fiksusti, koska sisällöltään viestini oli ivymanin kanssa identtinen. Turhaa redundanssia on hyvä välttää. Brionin hinnoilla voipi jo ostaa melkeinpä mitä tahansa: perheauton, moottoripyörän ihan kaikilla mausteilla, veneen, pienen yksiön Siilinjärveltä, jne.. Kummastuttaa ivymanin tavoin se, että kannattaako tankopuvusta oikeasti maksaa yli tuhatta euroa? Tuossa hintaluokassa alkaa olla jo useita mtm vaihtoehtoja ja räätälinpukuihinkaan ei ole pitkä matka.

662
Asut ja pukineet / Re: Loake
« : 02.03.09 - klo:16:01 »
Lainaus käyttäjältä: "joe"
Kyllähän Suomessa ostovoimaa sinänsä on (vaikkakin vähemmän kuin monessa muussa maassa), mutta harva sitä pukeutumisen suuntaan satsaa. Kadut ovat täynnä 50 tuhannen euron autoja, mutta yli 200 euron kenkiä ei kovin montaa paria tule vastaan päivän aikana.

Viime aikoina olen siirtynyt oikein erityisesti skannailemaan ihmisten kenkiä ja todella heikolta tilanne todellakin näyttää.

Lainaus käyttäjältä: "joe"
Kenkien tehdashinnoista en tiedä, mutta joku tuossa laskelmassa luultavasti mättää. Verkkokauppakaan ei toimi niiden 20 parin voimin, vaan varastoa pitäisi olla huomattavasti enemmän jotta asiakkailla olisi jotain ostettavaa. Varaston hankkiminen ja pitäminen taas ei ole halpaa, ja valmistajilta ei vaatteita yleensä saa sen verran kuin haluaa vaan jälleenmyyjien pitää ostaa tietty valikoima kokoja ja malleja. Nykyisin olemassaolevat kenkätuntijat lisäksi lienevät keskimääräistä matkustelevampaa sorttia ja jos hyvät kengät ulkomailta löytää, niin kovin usein niitä ei tarvitse uusia. Valitettavasti mikään ei oikein viittaa siihen, että laatukenkien kysyntä tulisi tulevaisuudessa merkittävästi lisääntymään.

Hienoahan se olisi, jos tällainen mahdollisuus olisi, mutta aika moneen "perustetaan verkkokauppa" -tapaukseen olen urani aikana törmännyt, ja hyvin harvoin toiminta on kannattavaa. Jos joku tällaista harkitsee niin business plan kannattaa laatia todella huolellisesti.

Näinhän tämä menee. Edes kohtuullisen valikoiman ylläpitäminen vaatii kyllä ihan merkittäviä alkuinvestointeja tai sitten logistiikkaketju pitää rakentaa niin, että joku muu huolehtii varastoinnista. Verkkokauppaa perustaessa on minusta aivan älytöntä miettiä palvelevansa vain esimerkiksi suomalaisia, koska joka tapauksessa joutuu kilpailemaan globaalien toimijoiden kanssa. Harrastuspohjalta ei tällaisille tuotteille verkkokauppaa oikein kannata perustaa, koska alkuinvestointi on aika kova.

Jos oikeasti haluamme Suomeen laatukenkiä paremman valikoiman niin luulenpa, että asiassa kannattanee lähestyä jo olemassa olevia liikkeitä, koska näillä on todennäköisesti jo maksukykyiset asiakkaatkin omasta takaa.



Lainaus käyttäjältä: "joe"
Saisikohan Ville muuten siirrettyä tästä näitä saatavusspohdintoja johonkin sopivampaan topikkiin?

Aika kaukana alkuperäisestä topicista tosiaan ollaan.

663
Asut ja pukineet / Re: Suositelkaa (modernia) pukua
« : 02.03.09 - klo:13:46 »
Lainaus käyttäjältä: "joe"
Millaisia kokemuksia ihmisillä on esim. Tiger of Swedenin, Corneliani CC:n, Armani Collezionin tai Luck in Luckin puvuista, joita on yleisesti saatavilla alennetuin hinnoin? Tuleeko muita potentiaalisia valmistajia ja/tai linjoja mieleen? Lisätään nyt vielä sen verran, että vaikken perintöpukua olekaan hakemassa, niin kaikkein övereiksi vedetyimmät trenditekeleet eivät kiinnosta, tosin tällaisia ei juuri taida olla Suomesta saatavillakaan.

Minulla oli yksi Tiger of Swedenin puku joka kesti pari vuotta arkikäytössä ihan mukavasti. Parin vuoden käytön jälkeen tosin housut olivat kuluneet puhki. Puku jatkaa edelleen elämäänsä vaatekaapissani irtotakkina (malli oli niin slimmi, että tuo takki toimii erinomaisesti irtotakkina näyttämättä yksinäiseltä).

664
Asut ja pukineet / Re: Loake
« : 02.03.09 - klo:13:42 »
Lainaus käyttäjältä: "supera"
Jeps, eiköhän laatupopojen hinnat ole Suomessa linjassa verrattuna Eurooppaan. Taitaa vaan olla niin ettei suomalaisilla ole varaa ostaa niitä. Kuten tälläkin foorumilla on todettu, niin hinta on ratkaiseva tekijä ei laatu kenkiä hankittaessa.

Olisihan se tietysti upeaa jos esim CJ tai Churchs alkaisivat myydä kenkiään suomalaisille halvemmalla.....
Näinhän tapahtuu mm autobusineksessa. Johtuen Suomen kovasta autoverosta tehtaat myyvät autot halvemmalla kotimarkkinaamme.

Olen usein miettinyt, että mistä johtuu, että minun kannattaa kengissä ja joissain muissakin tuotteissa suosia ulkomaisia nettikauppoja. Ehkä en tunne vähittäismyynnin arvoketjua/ansaintalogiikkaa niin hyvin, mutta katteet joita kotimaiset toimijat laatutuotteissa ottavat tuntuvat tähtitieteellisiltä. Toki isot ulkomaiset verkkokaupat varmasti saavat tavarantoimittajilta varsin hyvät alennukset, koska myytävät volyymit ovat niin suuria, mutta tuo ei mielestäni selitä kaikkea. Esimerkkinä voitanee käyttää vaikkapa aiemmin vinkkaamaani Barkeria. Brandos.fi myy esim. Barkerin Caruso loaferia hintaan 399 euroa (sis. toimituskulut). Pediwearista vastaavan jalkineen saa 164 punnalla (noin 190 euroa). Paketti hujahtanee briteistä noin kympillä Suomeen, joten kokonaishinnaksi tulee noin 200 euroa. Mikäli Brandos ostaisi nuo kengät vähittäismyyntihinnalla Pediwearista ja myisi eteenpäin olisi kate liki 100%. Todennäköisesti jälleenmyyjä kuitenkin saa nuo kengät aavistuksen edullisemmin ja säästää toimituskuluissa tuomalla isomman erän kerralla. En ymmärrä.

Samansuuntainen ilmiö oli havaittavissa Rizzon Church's hinnoittelussa. Kävin jotain niistä Rizzon jämämalleista pällistelemässä, mutta vierailu jäi lyhyeksi kun näin hintalapun joka alkoi vitosella. Kyseessä oli mahdollisesti kumipohjainen Grafton (en tullut mallia tarkastaneeksi), jota myydään Herringshoesilla 340 punnalla (noin 395 euroa). En ymmärrä. Tässä tapauksessa Rizzon kate vähittäismyyntihinnoilla laskettuna jää hieman kohtuullisemmaksi kuin Brandosin esimerkissä (muistaakseni hintalappu kengän pohjassa oli 540 euroa, eli katetta jäisi kuitenkin yli 30%). En tiedä mikä kenkäkauppojen kate tyypillisesti on, mutta veikkaisin haarukkaa 15-30%. Rizzon katteen voi vielä perustella sillä (veikkaan todellisen katteen olevan noin 40% paikkeilla), että kyseessä on luksustuote, joka kiertää melko hitaasti. Myyjä pyrkii minimoimaan riskiään pitämällä ko. tuotetta myynnissä hieman korkeammalla katteella, mutta Brandosin hinnoittelua ei kyllä mikään järkiperäinen ajattelu pelasta. Toki homma menee niin, että ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

665
Asut ja pukineet / Re: Mustat broguet
« : 02.03.09 - klo:12:50 »
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Lainaus käyttäjältä: "Sami"
...vierastan vain, jos farkut ovat siniset. Mustien farkkujen kanssa mustat jalkineet ovat ainoa oikea valinta.

Minulla mustat broguet vuorottelevat ruskeiden kera farkkukenkänä myös tummansinisten farkkujen kanssa. Muusta vaatetuksesta ja asusteista tuo sopivuus mielestäni enemmän riippuu. Kokonaisuuden tulee olla tasapainoinen. Toki musta kenkä on denimin ohessa ehkä hieman tylsä vaihtoehto.

666
Kaunis elämä / Re: Väkijuomista
« : 02.03.09 - klo:06:56 »
Lainaus käyttäjältä: "joe"
Humalahakuiseen juomiseen grappa tosin soveltuu huonosti, mutta sitä en pidä suurena puutteena (vaikken lasiin syljekään..)

Krhm.. Miten niin ei sovellu? Minulla ainakin on joitain utuisia muistikuvia eräästä Roomalaisesta ravintolasta, jossa, seurueemme illan venyessä, omistaja pisti ravintolan kiinni ja liittyi seuraamme grappapullon kera. :)

667
Asut ja pukineet / Re: Salkut ja laukut
« : 27.02.09 - klo:06:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Haaveenani on Gladstone bag, joka on tietääkseni formaalein mahdollinen salkku/laukkuvalinta. Aikaa toki on. Toistaiseksi pärjään käsintehdyllä uniikilla puisella salkullani mainiosti.

Eikös Gladstone ole likimain matkalaukku? Ymmärtääkseni näin ainakin alunperin.

668
Kaunis elämä / Re: Olutsuosituksia
« : 16.02.09 - klo:21:06 »
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
On muuten tuo Anchorin Liberty Ale erittäin voimakkaan makuista ja omaleimaista tavaraa. Vain koville jätkille.

No tiedä kovuudesta, mutta jos rapsakka humalointi maittaa niin tuo on erinomaista juomaa.

Lainaus käyttäjältä: "diletantti"
Olen itse tummien oluiden ystävä ja ehdottomat ykkösoluet ovat belgialaiset Leffe ja Duvel.

Leffeähän on brunen lisäksi myös blonde. Mikäli sattuu saamaan tiukemman radieuse-pullon käsiinsä niin sitäkin kannataa ehdottomasti kokeilla.

Lainaus käyttäjältä: "diletantti"
Saksassa ja Tsekin maalla oluet ovat aina hyviä ja laadukkaita

Tsekeissä on drinkki jonka nimi on "Baijerilainen olut". Resepti on mielestäni kaikonnut, mutta giniä ja jotain katkeroa siihen muistaakseni tuli. Tsekit eivät oikein perusta saksalaisten oluiden, eivätkä juomatapojen päälle. : ) Minusta sakemannit kuitenkin ovat onnistuneet tuottamaan varsin maukkaita oluita. Saksalainen perinne on myös levinnyt laajasti ympäri maailmaa. Mm. Villen mainitsema Tsingtao on saksalaisella reseptillä pantu. Tsingtaon kotikaupungissa juomaa voi ostaa torilta ns. irtomyynnistä. Kaikilla on omat muovipussit joihin olut isosta saavista lasketaan. Käsite "kympin säkki" saa tyystin uuden merkityksen.

Lainaus käyttäjältä: "finanssimies"
tällöin kyseessä oli taskulämmin Olvi Tuplapukki

Vahvempien oluiden ystävä siis. Bockit, doppel bockit ja jopa triple bockit ovat erinomaisia. Jälkimmäiset tosin ovat melko harvinaisia tapauksia. Itselläni ainoa kokemus on Samuel Adamsin triple bock, joka on 17,5% vahvuinen (amerikkalaisilla on tapana välillä vetää överiksi). Sam Adamsin triple bockia ei tosin taida nykyisellään saada vaan tuota kokeilua tuotettiin vain muutamana vuonna.

669
Kaunis elämä / Re: Olutsuosituksia
« : 16.02.09 - klo:13:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Koska suomalaiset oluet ovat mitä ovat, en moneen vuoteen halunnut kumota oluita lainkaan.

Ei suomalaisia oluita kannata väheksyä. Pienpanimokulttuurin elvyttyä on tarjolla runsain mitoin erinomaisia kotimaisia tuotteita. Toki allekirjoitan tosiasian, että ainoastaan suomalainen insinööri voi keksiä jatkuvan käymisen kaltaisen prosessin jolla oluiden erityispiirteet onnistutaan varsin tehokkaasti häivyttämään.

Ehdottomasti kehotan kaikkia oluiden ystäviä tutustumaan Savonlinnalaisen Huvila panimon tuotteisiin. Esim. Huvilan ESB on varsin maukas juoma. Huvila toimii kesäisin myös panimoravintolana, jonka ruokalista on varsin kelvollinen, joten jos Savonlinnassa sattuu kesällä piipahtamaan niin suosittelen tutustumista. Teerenpelin tuotteet ovat myös varsin kelvokasta tavaraa. Vahvempia juomia kaivatessaan voi Teerenpelin ravintoloissa nautiskella myös Teerenpelin omaa tuotantoa olevaa viskiä. Kannattaa huomioida, että viski tarjoillaan tynnyrivahvuisena, joten vesikannu viskilasin kera ei ole koriste. Suurten kotimaisten panimoiden tuotoksista parhaita lienee Koffin portteri. Väitetystä sukulaissuhteesta Guinnesiin en tiedä, mutta tummien ja tömäkämpien oluiden ystävien kannattaa porteria ehdottomasti kokeilla.

Ulkomailta toki löytyy monia mainioita olusia. Vehnäoluen ystävien kannattaa tutustua ainakin Weihenstephaneriin ja Texasilaiseen Celis Whiteen.

Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Budweiser

Itse en Budweiseria nostaisi herkujen listalle, ellei kyse ole ns. alkuperäisestä tsekki Budista, joka paremmin Budvarina tunnetaan. Muutenkin Jenkkien mainstream-oluset tahtovat olla aikamoisia litkuja, mutta kuumana kesäpäivänä vesisangosta/jääsaavista homma kyllä toimii ihan ok. Tosin siinä yhteydessä minulle putoaa ehkä paremmin vaikkapa kotimainen Karhu. Rapakonkin takana pienpanimot nykyisin jylläävät ja amerikkalainen extreme beer -aate tuottaa toisinaan ihan mielenkiintoisia hedelmiä. Perinteisempiä ameriikan herkkuja ovat San Fransiscolaisen Anchor panimon tuotteet, joista on mainittava mm. Steam beer ja Liberty Ale.

670
Asut ja pukineet / Re: Puvun hankkiminen verkosta
« : 15.02.09 - klo:18:59 »
Lainaus käyttäjältä: "Olazapal"
Miten ja missä vaiheessa tuo alv ja käsittelymaksu suoritetaan?

Tullista paketin saa noutaa ja sinne maksukin tapahtuu. Joillain kuriireilla tuo hoituu palveluna, mutta itse olen ainakin joutunut pääpostissa pyörähtämään (Helsingissä tullilla on palvelupiste pääpostissa).

671
Asut ja pukineet / Re: Puvun hankkiminen verkosta
« : 14.02.09 - klo:21:17 »
Lainaus käyttäjältä: "ivyman"
noh noh. onhan ameriikan maalla reilusti omaakin laatutuotantoa, esim andover, j press, (vanha) brooks bros, allen edmonds, alden tms, noin muutamia mainitakseni.

No onhan se toki näinkin. Oma kiinnostukseni vain kohdistuu eurooppalaisiin vetimiin ja niidenkin markkinat  ovat Jenkeissä melko suuret.Tarkoitukseni ei ollut väheksyä amerikkalaisia valmistajia.

672
Asut ja pukineet / Re: Puvun hankkiminen verkosta
« : 14.02.09 - klo:12:17 »
Lainaus käyttäjältä: "ivyman"
itse olen vaatteiden ohella hankkinut levyjä usa:sta vuosikaudet ja aina ovat tulleet läpi 'gift' tai 'sample' -merkinnöin.

Tämäkään ei käsittääkseni toimi jos lähettäjänä on yritys. Yksityisiltä ostettaessa toki. Itse tilailen Ameriikasta lähinnä painotuotteita, joista ei tullia kanneta laisinkaan ja alvi tulee maksettavaksi vasta 100 euron paikkeilla.

Mistä muuten johtuu, että Jenkeissä on paljon enemmän mielenkiintoisia vaatteita myynnissä? Kuitenkin ne pääsääntöisesti on roudattu vanhalta mantereelta ensin sinne.

673
Asut ja pukineet / Re: Puvun hankkiminen verkosta
« : 13.02.09 - klo:14:52 »
Lainaus käyttäjältä: "finanssimies"
Keräsin hetken rohkeutta ja huusin itselleni puvun eBaysta. Parin viikon päästä on käsillä totuuden hetki kun selviää a) vastaako tuote kuvausta ja b) onko puku sopiva.

Jaathan toki kokemuksesi kun projekti etenee. Itselläni on myös pari vahtia eBayssä ja tarkoitus olisi eBayn kautta puku tilata kunhan sopiva sattuu kohdalle.

674
Asut ja pukineet / Re: Kenkien hoito
« : 12.02.09 - klo:10:16 »
Lainaus käyttäjältä: "supera"
Jos kysymyksessä on näinkin hieno businessidea, niin mikset aloita ?

Ajatuksena loistava, mutta katsoppas ympärille esim Hgin keskustan liikekeskuksia arkisin. Kuinka monta potentiaalista
asiakasta oikeasti bongaat ? Vrt esim Rizzon luopuminen Churchsin myynnistä kysynnän vähyyden takia.

Ehkä tuo julkisissa tiloissa kiillotuspalveluiden tarjoaminen saattaa olla hieman heikko bisnes, mutta jonkinlainen esimerkiksi yrityksille kohdennettu palvelu voisi olla ihan toimivakin homma. Jokunen pankkiirilike ja asianajotoimisto kuitenkin esim. Helsingistäkin löytyy, joiden henkilöstö ei välttämättä työpaikallaan lenkkareita käytä. Suomalaiset myös tuntuvat  olevan aika huonoja hoitamaan kenkiään, joten esim. työnantajan osittain subventoima kiillotuspalvelu saattaisi olla ihan hitti.

675
Asut ja pukineet / Kenkien hoito
« : 11.02.09 - klo:21:30 »
Itse kengistä on foorumilla jo jonkin verran juttua, mutta minua kiinnostaisi kuulla miten herrat hoitavat jalkineitaan. Itse olen lähes neuroottinen kenkien kiillottaja ja lähes aina tyytymätön kenkieni kiiltoon. Kemikaaleina käytän Wolyn värillisiä/neutraaleja cream-tyyppisiä kiillokkeita ja Bostonin minkkiöljyä silloin tällöin. Kenkien kiillottaminen on minusta varsin rentouttavaa puuhaa ja kokeilen mielelläni uusia konsteja lopputuloksen parantamiseksi. Joten miten on? Lotraatteko kenkiänne Dom Perignonilla vai tyydyttekö viimeistelemään kiillotuksen syljellä?

----------

Viestiä on 1.10.2012 päivitetty perustason tarvikelistalla ja kenkien käyttöönotto- ja arkihuolto-ohjeilla, joita ketjussa säännöllisesti kysellään.

- Jussi


Jos haluaa hyvän perussetin kengänhoitoon edullisesti, suosittelen seuraavaa:

- Collonil Unicreme, 1909 Leather Cream, The Shoe Snob -renovator, Saphir renovator tai muu suhteellisen kevyt, väritön kenkävoide.
- Chelsea Leather Food (tätä voi käyttää myös vähemmän imeyttäen, jolloin kiillotushaitta ei ole niin paha)
- Bama/Woly/Kiwi delicate cream tai käsivoide vuorinahan hoitoon
- Kiwin kiillokkeet - natural, black, tan, mid tan, dark tan, brown, burgundy. Vaihtoehtona Saphir, Collonilin 1909 ja The Shoe Snobin vastaava setti, dark brown kannattaa ainakin häneltä poistaa. Jos haluaa tehdä hauskoja heijastussävyjä mustiin kenkiin, suosittelen myös värejä cherry red ja navy. Värinimet englanniksi, koska purkeissa ne ovat noin.
- Mikä tahansa mokkasuojasuihke

Jos löytyy helposti, kannattaa hankkia myös pohjakyllästettä (Sohlen Tonic). Pohjan reunat voi ja kannattaa käsitellä kiillokkeella.

Lisäksi:

- Jokunen nailonharja kenkien puhdistukseen
- Pari kynsiharjaa mokan puhdistamiseen
- Vanhoja sukkia (pestynä, parantaa käyttömukavuutta) kiillokkeen levittämiseen.
- Sukkahousuja loppukiillotukseen (arkikiilto)
- Vanulappuja loppukiillotukseen (juhlakiilto)

- Jokunen vanha froteepyyhe (mokan pintakuivaamiseen puhdistettaessa)

- Lepolestejä (jokaiselle kenkäparille)


Mihin näitä sitten käytetään?


Kenkien käyttöönotto:

Pintanahka:

Käsittele kengät päältä renovatorilla (karumman kelin kengissä CLF on paikallaan) sukalla levittäen, anna imeytyä puolisen tuntia-tunti. Levitä sukalla päälle erittäin ohut kerros kengänväristä kiilloketta. Odota vartti. Kiillota sukkahousulla. Lisää uusi kerros kiilloketta - halutessasi vaikkapa sävyasteen tummempaa - kärkeen ja kantaan sekä pohjan reunaan. Odota n. 20 minuuttia, kiillota sukkahousuilla. Laita lepolestit kenkiin.

Rypyläpintainen "grain calf" -nahka saa hyvän kiillon, kun kiillokkeen kuivamisen jälkeen käyttää nailonharjaa. Tämän jälkeen viimeistelyksi voi laittaa kärkeen ja kantaan vielä hieman kiilloketta ja käydä kengät läpi sukkahousuilla.

Sukkahousuja kannattaa käyttää kiillottaessa mieluummin myttynä. Tällöin ne eivät kuumenna voidetta ja polta sitä pois. Nailonilla saa aikaan melkoisen lämmön.


Mokkanahka:

Sumuta kengät suojasumutteella, harjaa välissä nailonharjalla. Toista, kunnes tulee kolme sumutuskertaa, anna kuivua välissä n. 30 minuuttia. Kiillota pohjan reuna kiillokkeella. Laita lepolestit kenkiin.


Muista suojata myös reunokset renovatorilla ja kiillokkeella, etenkin jos kengät ovat aktiivisessa ulkoilukäytössä. Jos reunos murtuu, kengät ovat bye-bye.


Huolto:

Pohjat:

Nahkapohjat kannattaa silloin tällöin pestä vedellä ja kynsiharjalla (astianpesuainetta voi käyttää apuna). Tällöin huolellinen kuivaaminen & n. reilun vuorokauden kuivatus on tarpeen ennen huollon jatkamista. Käsittely pohjaöljyllä ja - haluttaessa - kiillokkeella on myös hyväksi. Kovin ruhjoutunutta pohjaa voi silittää ja tiivistää esim. vasaranvarrella, putkella tms. sileäksi hieromalla pohjan ollessa kostea.

Kumipohjille riittää harjapesu, tarvittaessa pesuainetta käyttäen. Jos haluaa tehdä asiat aivan viimeisen päälle, myydään esim. Clas Ohlsonilla ja huoltoasemilla kuminkiilloketta. Toimii myös kumisaappaille.


Pintanahka:

Harjaa kenkä puhtaaksi nailonharjalla. Muista reunosten puhdistus! Tarkasta vuorinahan tila. Jos tarpeen, voitele vuorinahka kevyellä voiteella tai käsivoiteella (sukkaa käyttäen). Odota tunti. Jos pintakiilto on huonossa huollossa, putsaa pinta nopeasti amiseptiin kevyesti kostutetulla sukalla. Odota vartti. Tee käyttöönottohuollon toimenpiteet uudelleen. Jos tarpeen, käsittele pohjat pohjaöljyllä.

Täysi käyttöönottohuolto ei ole aina tarpeen. Kiilloketta voi - ja kannattaa - silloin tällöin lisätä (puhdistuksen jälkeen) huoltojen välissäkin.


Mokkanahka (pölyiset tai vain kevyttä huoltoa vaativat kengät):

Harjaa kenkä kuivapuhtaaksi nailonharjalla, tarvittaessa kuivalla kynsiharjalla. Sumuta suojasuihkeella, käsittele reunokset ja reunat tarvittaessa voiteella ja kiillokkeella.


Mokkanahka (likaiset kengät):

Harjaa kenkä kuivapuhtaaksi nailonharjalla. Muista reunosten puhdistus! Tarkasta vuorinahan tila. Jos tarpeen, voitele vuorinahka kevyellä voiteella tai käsivoiteella (sukkaa käyttäen). Odota tunti. Huuhtele kenkä päältä käsisuihkulla tai vesihanan alla (tämä edellyttää hyvin tehdyn käyttöönottohuollon) vesiliukoisen lian poistamiseksi. Tee pesuliuos astianpesuaineesta ja vedestä. Dippaa kynsiharja pesuliuokseen, ravista ylimääräinen liuos pois ja puhdista kengät - tarvittaessa harja juoksevassa vedessä pudistaen ja pesuliokseen dipaten - siten, että painat harjan kengän pintaan ja kevyesti pienellä liikkeellä pyörittäen peset mokan juurta myöten (älä rusenna, vaan "pöyhi" mokan nukka pestessäsi. Tuntuma määrää kaiken). Huuhtele pesuaine juoksevan veden alla. Kuivaa kengät froteepyyhkeellä, nosta samalla mokan nukka ylös. Laita lepolestit kenkiin, anna kuivua n. vuorokausi.
Toista käyttöönottokäsittely. Kaksi sumutuskertaa saattaa riittää. Jos tarpeen, käsittele pohjat pohjaöljyllä.


Ja koska kuvitus on tällaisissa teksteissä hyväksi, tässäpä monelta keikarilaiselta löytyvät (ja aiemminkin postatut) Cannon Tan -kengät ensikiillotuksen jälkeen:





Patinointi ja taidekiillotukset ovat erillisen harjoittelun kautta aukeavia taitoja, joita voi opiskella sekä verkon että eri toimijoiden kurssien myötä.


Seuraavassa myös ohje vakavasti kuivahtaneiden kenkäparien käyttöönottoon ja huoltoon. On muistettava, että Chelsea Leather Food tekee jatkokiillotuksesta konstikkaampaa.



Viesti on päivitetty jäsen Jussin tehokkaalla kengänhoito-ohjeella, joka pätee kuivien parien kosteutukseen ja ensihoitoon.
-Ville

Vs: Kenkien hoito
« Vastaus #713 : 14.07.11 - klo:13:00 »

Uusien popojen käyttöönotto - ja etenkin ensimmäinen kiillotus - ovat joskus hitusen ärsyttävä projekti. Kengät tekisi mieli vetää jalkaan ja nauttia uudesta hankinnasta, mutta pohjatyö on tehtävä, jottei nahka ottaisi pahasti itseensä. Tämän - yleensä sangen voidepainotteisen rupeaman - jatkoksi pitää vielä nähdä pitkän kaavan mukaisen kiillottamisen vaiva, koska ajan myötä kasvanutta pohjaa ei ymmärrettävästi ole hyödynnettäväksi.

Käsiini päätyneet Barkerin Handgrade -sarjan popot ilahduttivat tyylillään, mutta lähes turhauttivat kuivuudellaan. Pari oli todennäköisesti virunut hyllyillä ja varastossa kauan. Nahka oli kovaa, hauraanoloista ja kopsahteli naputtaessa, eikä joustoa ollut nimeksikään. Edessä oli siis jännittävä rupeama - mitä ainetta, mihin ja kuinka paljon. Seuraavassa projektiselostus roadmapiksi vastaavan kanssa painiville.

Pähkäilin hetken popopari käsissäni, oliko kenkiä koskaan huollettu mitenkään. Tehtaalla todennäköisesti oli jotain laitettu pintaan (ja imeytetty nahkaan), mutta kysymyksenä oli, josko mitään oli jäljellä - eli kuinka alusta prosessin joutuisin tekemään. Aloitin siis lämmittämällä kenkiä varovasti hiustenkuivaajalla. Sävy tummeni hetkeksi alueittain, jouston palatessa, eli kengissä oli voidetta hyvin vähän. Se, että sävy palasi vaaleaksi ja kenkä koveni miltei heti, kertoi projektin tulevaisuuden olevan pidempää sorttia. Jos olisin röökimiehiä, sanoisin että oli menevä kahvia ja tupakkaa. Pitäydyin kuitenkin kahvissa.

Joten asiaan. Ensimmäisenä päätin tehdä kenkien vuorinahalle jotain. Sipaisin Kiwin Delicate Creamia - joka ei muuten muuta pätkääkään nahan sävyä - aika rennolla kädellä sekä sisävuoriin että -pohjaan. Oli mielenkiintoista tuntea sormissaan kosteuden vaikutus - vuori muuttui huomattavasti kutsuvammaksi. Sipaisin kevyen kerroksen myös kengän päälle (tuomaan pientä suojaa laikuttumiselta) ja annoin tallustimien lepäillä puolisen tuntia.

Odotuksen jälkeen päästiin asiaan. Levitin molemmille kengille melkoisen estottoman kerroksen CLF:ää ja aloin lämmitellä jalkineita tasaisesti hiustenkuivaajalla. Nahan janoisuus nosti kulmakarvat melkoiseen ylärekisteriin, mutta samalla vahvisti epäilykseni kuivuudesta. Pari CLF-läästäröinti + imeytys -kierrosta myöhemmin kengät alkoivat viimein osoittaa oireita jouston palaamisesta. CLF sai päälleen kerroksen mehiläisvahavoidetta (lähinnä tuoksun takia), imeytyksen ja vielä yhden CLF-kerroksen (aiempia ohuemman). Kengät jäivät unille yön yli.

Aamulla edessä oli kiitollinen työmaa. Aiemmin kopiseva ja sormien alla jopa rahiseva pinta oli muuttunut vahamaiseksi ja jopa "toffeemaisesti" joustavaksi. Totesin kenkien olevan nyt siinä kunnossa, että sovitus oli mahdollinen. Popot koipeen siis, poisotto ja kiillotusprojektin pohdinta.

Kiillotus alkoi räväkällä harjauksella, jolla poistettiin irrallinen pintaan jäänyt voidemäärä. Kaikkea ei saa pois, eikä ole tarkoituskaan - alkuvaiheen käsittely kuitenkin on pohjustusvoitelu, jonka päälle ajan kanssa kasataan kiilloketoistojen myötä upea kiilto ja patina. Jotta olisi toivoa saada edes jonkinasteinen puleeraus, on silti syytä hieman heitellä liikoja mäkeen.

Harjauksen jälkeen sumutin alkoholia (tällä kertaa ihan Ami-Sept) rättiin ja kävin kengät pikaisesti läpi. Tämän tarkoituksena ei ollut tuottaa minkäänlaista "burnish":ia eikä vaikuttaa nahkaan, vaan poistaa harjaamisen jälkeen kenkiin jäänyt voidekalvo. Nyt pohjustus oli siis nahan sisällä, ei pinnassa, eikä pintakäsittelyä voisi tehdä voidepinnalle. Nahka siis esiin.

Vartti kuivahtamista (varmuuden vuoksi - kengät eivät missään vaiheessa olleet kosteat tai mitenkään näyttäneet alkoholipyyhintää itsessään) ja töihin. Alkukäsittelynä tan-sävyinen kengänkiilloke vanhalla, puhtaalla puuvillasukalla suht' liberaalisti annosteltuna (tässä vaiheessa vielä näin). Kahdeksi tunniksi asioille, paluu ja reilu harjaus. Kaikki pois mikä lähti, siis. Havaitsin sävyn olevan nyt juuri oikea jatkoa ajatellen, joten "mahogany" -purkki esiin. Yksi kerros mahonginväristä kauttaaltaan - samoin sukalla levittäen, odotus ja harjaus. Kengissä alkoi tapahtua muutos vahamaisuudesta kiillon suuntaan - vasta kevyt, mutta lupaava. Vielä yksi harjaus ja aseistuksen vaihto - paikalle siis vanulaput, kylmä vesi (jääpalojen kera) ja muutama uusi plankkipurkki.

Alkuun popoille vielä yksi kerros mahonginväriä, tällä kertaa kostealla vanulapulla levittäen ja tämän jälkeen kiilto samalla lapulla hitaasti kauttaaltaan rakentaen. Kerros niin ohuena kuin suinkin, jottei taipumakohtiin muodostuisi rumia plankinmurtumia. Tämän jälkeen vielä yksi läpikäynti kohtuullisen märällä lapulla. Samalla totesin kenkien olevan nyt asianmukaisessa kunnossa - mihinkään ei tullut merkkejä kosteudesta, joten pohjatyö oli hyvä. Seuraavaksi sama "märkäkiillotus", tällä kertaa kärkeen, kantaan ja jalkaholvin alle mustalla kiillokkeella. Annoin mustan kuivahtaa hetken ennen lappukiillotusta, pyrkien kiillottaessa saamaan kaiken voiteen pois. Varjonomainen tummennus jäi kenkiin, kuten tavoitteena (ja kokemuksena) olikin. Samalla kehittyi mukavasti kerroksittaisuutta ja "lasimaisuutta"  kriittisille alueille.
Mustan päälle "burnt oak" -kiillokekerros, edelleen kuivahdus - kaikki pois -metodilla ja tämän päälle vielä märällä lapulla huolella kengät kauttaaltaan läpikäyden.

Loppusilausta varten annoin kenkien pinnan kuivua n. puoli tuntia ja varasin viimeiseen vaiheeseen hieman poreilevaa vissyä. Levitin viimeisen mahonginvärisen voidekerroksen kylmään vissyyn kostutetulla vanulapulla ja tein kiillotuksen koko kenkiin vissyyn kostutetulla puhtaalla lapulla (hiilihapon merkitys on lähinnä kitkan vähentäminen). Vilkaisin kenkiä ja totesin tuloksen olevan sangen siedettävä ensimmäiseksi kiillotukseksi.

Alkuvaiheessa ei saa aikaan mitään Berluti-kiiltoa, mutta ei kohtalainen arkikiilto nyt mahdottomuuskaan ole. Kärki ja kanta voidaan saada peiliksi - syvyyttä ja lasimaisuutta tulee sitten kiillotusten myötä. Kokemukseni mukaan 5. - 6. kiillotuskerta tekee kengistä jo todella kauniit.

Koko urakasta jäi käteen tuollainen lopputulos ("livenä" väri on hieman ruskeampi, sellaisen vanhan mahonkilipaston värinen). Kenkien lesti ei ehkä täysin miellytä jalkaani, joten nämäkin kengät (kokoa 10.5 F) ehkä nähdään jossain vaiheessa tulevaisuudessa Laatutorilla - kyseessä on slight second -tasoinen pari (virheenä aavistuksen vinossa oleva kärkirosetti, joka ei häiritse edes itseä) - järkihintaan.

Sivuja: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 49