Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tko

Sivuja: 1 [2] 3 4
16
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 20.04.11 - klo:13:07 »
Täyspuuvillaisessa kauluspaidassa kerrotaan että pesu @ 30°C. Kone ei kuitenkaan noin matalaan pysty ja nyrkkipyykkiä en jaksaisi harrastaa. Meneekö paita pilalle jos sen pesee 40 asteessa ohjeesta huolimatta? Kaikki muut puuvillaiset vaatteeni sanovat pesulämpötilaksi 40°C eivätkä ne ole menneet siitä pilalle joten vähän ihmettelen tuota ohjetta.

17
Linkit ja vinkit / Vs: Jalkineiden osto verkkokaupoista
« : 28.03.11 - klo:12:20 »
Mitähän Vibramin mallia mahdat tarkoittaa? Kyseinen pulju kun tekee pohjia aivan laidasta laitaan - yksi niistä jopa aika suora kopio Dainitesta. Mm. Vass käyttää Vibramin kumipohjia.

Paras tietenkin olisi jos saisi samanlaiset pohjat kuin noissa Haglöfsin vaellussaappaissa, mutta pelkän saman gummiaineksen käyttäminenkin riittäisi. Silläkin varmaan pääsee jo paremmin mitä perinteisillä jäykillä commandoilla jotka kerää talvisin lunta, soraa ja soveltuvat lähinnä umpihangessa kahlailuun. Ainakin oman kokemuksen perusteella.

Lainaus
Itse asiassa tuo Ridgeway pesee Vibramin vaelluskenkäpohjat 6-0 lumisissa oloissa, eikä ole heikompi loskassakaan.

Vibramin yleinen ongelma on kivien kerääminen. Myös vaelluspuolella.

Jaa, enpä ole moista omissani huomannut. Onko pohjasi kenties sillä commando-kuviolla joka kerää kyllä kaikki kivet jotka eteen osuu?

Edit: Vibramin koko katalogi onkin näköjään netissä joten kaivelin sitä ja nuo omat pohjat mihin olen kovasti tykästynyt on Vibramin Fourà:t.

18
Linkit ja vinkit / Vs: Jalkineiden osto verkkokaupoista
« : 28.03.11 - klo:11:07 »
Sen sijaan Itshiden valmistamien kovien commando-pohjien ideaa en ole vielä keksinyt. Sama kuin kävelisi puukengillä ja lisäksi ainoat kengät kaikki nahkapohjaiset mukaan lukien, joilla on meinannut kaatua myös sisätiloissa. Kaipa niiden kovuudella silti jokin tarkoitus on?

Noitten commando-pohjien kovuus lienee historiallista perua. Mielikuvani on että ne on kehitetty alun perin maihareihin korvaamaan liukkaita ( kuviottomia ) nahkapohjia ja samalla sitten tehtiin siitä pohjasta kova että mutavellissä ja piikkilangan päällä tarpominen olisi mielekkäämpää ja helpompaa.

Tuohon paras talvipohja -keskusteluun liittyen totean että oi voi kun joku paja valmistaisi pukukenkiä vibram-pohjalla. Se on tähän maahan yksinkertaisesti paras valinta: pitää kaikissa olosuhteissa ( paitsi vetisellä peilijäällä jossa ei pidä mikään muu kuin jääpiikit ) ja kestää uskomattomasti kulutusta.

19
^Viimeinkin jotain käyttöä Comic Sansille.

20
En ainakaan pikaisella haulla löytänyt vastausta joten tässäpä kysymys: Valmistaako mikään firma kauluspaitoja villasta tai muusta hengittävästä ja nopeasti kuivavasta materiaalista?

Ongelma on siis että hikoilen aika helposti ja tässä kun vaatekaappia olen uudistanut niin olen heitellyt kaikki puuvillasukat, alushousut ja t-paidat roskiin ja korvannut niitä villasukilla ja teknisillä alusvaatteilla jotka hengittävät ja kuivuvat nopeammin. Samaa linjaa haluaisin jatkaa myös päällivaatteiden kohdalla mutta ainakin nuo kauluspaidat tuntuvat aina olevan puuvillaa mikä sitten kastuessaan on äärimmäisen inhottava materiaali.

21
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 06.03.11 - klo:14:45 »
Tuosta yökerholookista: tekisi mieleni veikata että "in" on guido- tai hipsterilook. Halukkaat löytävät kuvia google-herralta.

22
Jeps, tuota juuri hain että lämmittääkö se ( juuri ) yhtään vai ei. Kitosh.

23
Typeriä kysymyksiä osa N: Mikä lienee bleiserin käyttölämpötila? Tarkoitan että onko tuota tarkoitus käyttää täällä suomessa lähinnä sisätiloissa ja maksimissaan kesän lämpiminä päivinä ulkona ja sitten esimerkiksi 0-10°C välillä tuon päälle on tarkoitus vetää vielä erillinen päällitakki?

Malliksi vielä kuvatusta koska vaikka tiedostonimessä lukee bleiseri niin eipä olisi eka kerta kun käännöskukkaset sekoittaisivat termejä.


24
^ Toki olisin kiinnostunut mutta hintakattoni on noin 250 euroa. Sillä rahalla pitäisi sitten saada esimerkiksi Barkerin laatua vastaavaa tavaraa ulkonäöllisesti ja muutenkin.

Sataprosenttinen käsityö itsessään ei ole minulle mitenkään arvokasta vaan koneita voisi hyödyntää siinä määrin kuin se perinteisten kenkien tekemisessä on mahdollista.

25
Jussi vastasikin jo. Tahtoisin kyllä tukea paikallista toimintaa mutta olen aika varma siitä että jos suomalainen putiikki alkaisi tarjoamaan edes Loaken tai Herringin laatua ( joka ei ole edes kovin erikoista ) niin kenkäparin hinnaksi muodostuisi noin 500 euroa tai enemmän.

Ajatus on kaunis mutta ei tule toteutumaan ellei sitten haluta palata takaisin 50-60-luvun ostovoiman tasolle.

26
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 13.02.11 - klo:16:13 »
^, ^^ Kiitokset.

Ohimennen pitää myös sanoa että omaan makuuni parasta settiä tulee jatkuvasti juuri hypnolta joka mielestäni onnistuu aina saavuttamaan hienoja kontrasteja kokonaisuuksiinsa käyttämällä raikkaita värejä hillitympien sävyjen kanssa, ja myös chuckbass joka yhdistelee todella rohkeasti kaikkea mutta silti näyttää asialliselta ja siistiltä. Hienoa ja opettavaista seurattavaa. Ei muillakaan ole kombot huonoja olleet mutta omaan makuuni rohkeat ja raikkaat yhdistelmät a la sartorialistin italiaanot on SE juttu.

27
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 13.02.11 - klo:13:08 »


Haastekisaan mietin ensin sinistä kokonaisuutta mutta Jussi pisti niin kovan setin ettei siitä voi pistää enää parempaa sinisen kera :)

Aina välillä näkee tuollaisia herkullisesti patinoituneita ruskeita kenkiä. Mikä lienee kengän värin nimi mistä tuo sävy on kehittynyt kun kaupasta ei suoraan tuon värisiä minusta saa. Eli onko tuo nyt sitten originaaliväriltään tan ( joka uutena näyttää omaan silmääni aivan liian vaalealta )?

28
Haet takkia varsin hankalasta välistä, jos takkia ei saa olla paksu (pea coat) eikä pitkä (trenssi), mutta silti se pitäisi olla foorumin yleisen hyväksynnän mukainen - siis "perinteinen". Yksi vaihtoehto on, että et välitä muiden mielipiteistä ja ostat sellaisen takin kuin itseäsi miellyttää, etkä sellaista, joka miellyttää meitä muita. :)

Tottapa kyllä ja näinhän minä viimekädessä myös teen. Ennen päätöksiä on kuitenkin mielestäni ihan hyvä yrittää selvitellä kaikki vaihtoehdot ettei tule niin paljoa hutiostoksia jotka sitten jäisivät harmittamaan, itara kun oikeastaan olen. Ja siinä foorumin jo olemassa oleva sisältö onkin auttanut hemmetin paljon mutta ajattelin että ehkäpä jo keskustelussa vilisseiden takkimallien ( pea/trench/covert/car coat, rain mac yms ) välissä olisi joitain vähemmälle huomiolle jääneitä klassikkotakkeja joka sopisi kuin nyrkki silmään.

Ja kuten sanottu, olihan niitä :) Nyt kun tiedän että peacoattiakin saa ohkaisempana niin voi sellaista sitten speksata ja tuumailla, ja tyylilöydöissä on jo ohkaiselta näyttävä, herringbone-kuviolla varustettu sekä ilmeisesti jostain paksusta puuvillasta tehty versio. Saatavuudesta en tosin vielä sano mitään mutta tyyliähän tässä vasta etsitäänkin.

29
^ Jeps. Vlekan takin väri vain ei iske joten katsellaan mitä google-herra tietää ohuemmista pea coateista. Harvinaisen turhauttavaa vain etsiä kun hakusana tuottaa suurimmalta osin noita paksuja villatakkeja.

30
Eli termi pea coat ei tarkoita pelkästään vain sitä paksua villaista talvitakkia vaan käsittää myös ohuemman, mahdollisesti puuvillaisen tms version? Kyllähän sellainenkin tietenkin kelpaisi jos sitä vain löytyy sopivalla kankaalla.

Sivuja: 1 [2] 3 4